Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

קיבלתי הצעת מחיר 105000 כולל הכל ל-SX4 סדאן. בגדול הכל מתאים לי ברכב, אבל לפי הכתבות במבחני ריסוק היא קיבלה 4 כוכבים במקום 5. האם זה באמת כל כך משמעותי?

 

מצד שני יש את הקרוסאובר החדשה שעולה 120000 (יותר יקרה מהתקציב שלי) וכמובן יותר בטיחותית וחיסכונית (רב הנסיעות שלי הן בפקקים)

 

כל הדעות והמלצות יתקבלו בברה.

פורסם

לדעתי ההתלבטות צריכה להיות בין ה-SX4 האצ'בק לקרוסאובר ולא בין ה-SX4 סדאן לקרוסאובר.

ואם זאת תהיה ההתלבטות יהיה גם קל יותר להחליט, כי גרסת ההאצ'בק נמכרת כיום בפחות מ-100 אלף ש"ח ואז פער המחירים גדול ומוחשי יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בוודאי שצריך להתייחס.

אבל צריך גם לזכור שאת קונה רכב ב-100 אלף ש"ח. כשקונים רכב ב-100 אלף ש"ח צריך להתפשר על משהו - או על המחיר, או על הביצועים, או על הבטיחות, או על מרווח הפנים או על משהו אחר. כשקונים רכב ב-800 אלף ש"ח לא צריך להתפשר על כלום, קונים את המכונית הטובה בעולם (מרצדס S קלאס) ו"הכל כלול".

 

השאלה היא מה מהם חשוב לך יותר ולמה להתייחס יותר מהאחרים. יכול להיות שעבורי 20 ומשהו אלף ש"ח הפרש במחיר משמעותי יותר מעוד כוכב וחצי במבחני הריסוק ועבורך לא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

על בטיחות וגודל מטען לא יכולה להתפשר, לכן גרסת ההאצ'בק לא בא בחשבון. קרוסאובר יפה עם נתונים מרשימים (בהתאם למחיר), אך זה דגם ממש חדש והרכבה הונגרית ולא יפנית (לא יודעת עד כמה חשוב). ועוד 20 אלף שקל כן משמעותיים..

לצערי אתה צודק, ב-100000 שקל חייבים להתפשר.

פורסם

לגבי ה-SX4 הישנה (הקרוסאובר נקרא כך רק בישראל - בשאר העולם הוא SX4 cross):

1. תא המטען של גרסת הסדאן גדול מזה של הקרוסאובר החדש.

2. מבחני ה-NCAP הם של הדגם הראשון מ-2006. הדגם עבר מקצה שיפורים, אין לי מושג אם הוא שינה משהו (לטובה או לרעה) מבחינת עמידות לריסוק, ה-NCAP לא בדק זאת.

3. ל-SX4 אין אפשרות לביטול כרית האויר הימנית - חסרון משמעותי למשפחה צעירה, שכן אסור להתקין את מושב הבטיחות מימין לנהג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אני לא רואה אף בסיס להשוואה בין ה SX4 סדאן לקרוסאובר למעט זה שהם נמצאים אחד ליד השני באולם התצוגה של היבואן, על אחת כמה שהקרוסאובר לא נכנס בתקציב ולטעמי הוא לא מצדיק בעליל תוספת של 20,000 ש"ח.

 

לדעתי ה SX4 סדאן מגרדת מלמטה את תחתית רשימת המשפחות הקומפקטיות שניתן לרכוש היום בשוק. כמשומשת היא קנייה מצויינת, כחדשה אפילו לא שווה הסתכלות.

 

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר - לי יש דעה קצת שונה על ה-SX4, כיון שאני מחזיק בכזו. לדעתי היא נותנת יחס עלות\תועלת צויין, במיוחד אם היא נמכרת במחיר כה נמוך (יש גם שאלה אם מדובר בדגם ה-GLA או ה-GLX).

 

לגבי ה-EuroNCAP - אחרי שקראתי היום כיצד מתבצעים המבחנים אני מתחיל להטיל ספק במהימנותם. כל מבחן ריסוק מתבצע על מכונית דגימה בודדת, כך שמספיק שתהיה סטיה קלה במדידות כדי שהמכונית תקבל ציון פחות או יותר טוב. ברור לי שביצוע בדיקה על דגימה יותר גדולה תהיה עניין יקר מאוד - גם כך הורסים 3-4 מכוניות לצורך ביצוע 3-4 מבחנים שונים, אבל דגימה של אקסמפלר אחד, ואי התיחסות לשינויים המתבצעים בדגם לאורך חייו הופכים את ההתיחסות למבחנים לבעייתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

גם לי הייתה SX4. בתצורת 5 דלתות אומנם, אבל עדיין.

בגרסת ה 5 דלתות ואם מסתכלים עליה מנקודת מבט של סופר-מיני (כי זו הקטגורייה אליה היא משתייכת, היא ממש לא משפחתית או משפחתית קומפקטית עם בסיס גלגלים קצרצר של 2.48 ס"מ) יש לה יתרון בדמות ערך נוסף שלא קיים בסופר-מיני האחרות, תנוחת נהיגה גבוהה ולוק גי'פוני, בטח בגרסת ה OUTDOOR. מעבר לזה היא ממוצעת מינוס.

 

בגרסת ה 4 דלתות היא נופלת לקטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות, ושם היא לדעתי לא בשורה הראשונה באף קטגורייה, לא בסעיף הבטיחות, העיצוב, המרווח, צריכת הדלק או הביצועים. בכל הסעיפים היא מקבלת ציון עובר עד טוב, לא יותר מזה.

 

כמשומשת לעומת זאת היא בחירה מצויינת. הרבה אוטו תמורת לא הרבה כסף.

 

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש בינינו ויכוח בנושא כבר כמה חודשים וחבל לחזור עליו פעם נוספת. לדעתי סוזוקי מצטיינים בעיקר ביחס עלות\תועלת טוב במיוחד בזכות מחירים נמוכים יחסית לקטגוריות בהן הם מתחרים, עם רכבים אמינים מאד. כאמור - אני חולק עליך ואתה חולק עלי לגבי תכונות אחרות, כל אחד לפי ניסיונו וצרכיו.

לדעתי הסיבה העיקרית לא לרכוש את המכונית היא שהדגם עומד לפני החלפה. מצד שני זו עשויה להיות הזדמנות לרכוש אותה במחיר נוח במיוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

הקרוסאובר כמובן טובה יותר מה- sx4 בכל מובן ואפילו תא המטען עדיף על זה של ה-sx4 סדאן, למרות נפח קטן יותר, מאחר והגישה אליו יותר שימושית.

 

השאלה אם שווה להוסיף את הפרש המחיר, לדעתי התשובה לכך היא חד משמעית כן. המוצר טוב יותר ולכן המחיר גבוה יותר. לצורך הענין המחיר של הקרוסאובר נמוך כשלעצמו ממשפחתיות קומפקטיות כגון מאזדה, טויוטה קורולה וכיוצ״ב.

 

וזה לא שאתה זורקת לפח את כל ה- 20 אלף ש״ח, מדובר רק על הפרש בירידת ערך שנתית של כ- 2000 ש״ח בממוצע לשנים הראשונות, כלומר בשלוש שנות אחזקה ההפרש יהיה כ- 6,000 ש״ח במכירה ובארבע שנות אחזקה כ- 8,000 ש״ח.

 

אבל הייתי ממליץ לך בכל מקרה לחכות למבצע של סוזוקי, מכשירי תנועה היבואן עורך כמה וכמה מבצעים כאלו כל שנה, בהם ניתנים הנחות ו/או הטבות יפות, בסדר גודל של כ- 10 אלף ש״ח.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני מבינה כמה זה אולי מוזר להשוות את שתי המכוניות. בעיקרון נכנסתי לאולם התצוגה לראות את הקרוסאובר. איכשהו בתמונות היא נראתה לי פחות ג'יפון וכשראיתי את הגלגלים הענקיים במציאות, זה קצת גרם לי לחשוב שזה ממש לא אני. בעיקר מסיעה את הילד לגן ונוסעת שעה לעבודה בפקק ושעה בפקק בחזרה. לכן הסתכלתי על ה-SX4 סדאן. והיא נראתה לי יותר מתאימה ומחיר שהוא נמוך יותר ב-15000. אבל, דווקא בגלל הנסיעות בפקקים צריכת דלק חשובה מאוד. ובטיחות חשובה בגלל התינוק ובכלל.

 

בנוסף מצאתי תגובות בפורום שבגלל המבנה שלה יש לה לא מעט שטחים מתים. אין עכשיו צבעים יפים והחלק האחורי בולט בצורה מוזרה. אבל מטען ענק (לא בטוחה שצריכה עד כדי כך גדול). באמת לא מצליחה למצוא אותו "מושלם" בשבילי ב-100000 ש"ח.

פורסם

עכשיו התברר נתון שלדעתי פוסל את ה-SX4 מבחינתך: את תנהגי בו לבד עם תינוק. ב-SX4 אין אפשרות לבטל את כרית האויר הימנית ולכן אסור לקבוע מושב בטיחות ליד הנהג, הוא חייב להיות מאחור.

הסיפר של שדה הראיה פחות משמעותי מכפי שמתואר כאן הרבה פעמים, כיון שכיון קורות A בדגמים רבים הופכות רחבות יותר ויותר כחלק ממבנה המגן על כלוב הנוסעים בהתנגשות חזיתית ובהתהפכות. אישית המבנה לא הפריע לא לי, לא לאשתי ולא לבנים שלי. וד"א, איתמר, הבנים שלי מעדיפים את ה-SX4 על פני משפחתיות כגון מאזדה 3 או טויוטה קורולה גם במושב האחורי - אפילו כאשר הם יושבים מאחורי, ואנינוהג לדחוק את המושב רחוק ככל האפשר מההגה. כנראה שרוחק הסרנים אינו המדד היחיד לרווחה ברכב.

 

נחזור לפותחת השרשור - אם השימוש ברכב מוגבל לשימוש עירוני ויציאות מחוץ לעיר נדירות או יתבצעו ברכב אחר - לדעתי רדי במדרגה בגודל הרכב לקבוצת הסופרמיני. טווח המחירים ינוע בין כ-80,000 ש"ח לגרסאות ידניות עם אבזור בסיסי ל-110,000 ש"ח לגרסאות מאובזרות של דגמים יקרים. מכוניות אלה יהיו יותר חסכוניות בדלק ויותר נוחות לתמרון בעיר וחניה צפופה, ודגמים רבים נושאים בגאון 5 כוכבי NCAP (ועם כל ההסתייגויות שלי קודם עדיין זה המדד הטוב ביותר שיש בידינו להערכת ההגנה על נוסעי הרכב בהתנגשות). אישית עברתי מה-SX4 - שאותה העברתי לאשתי - לסויפט, צריכת הדלק שלי הצטמצמה בכ-25%.

 

אמנון - אם פותחת השרשור היתה מעוניינת להוציא 120,000 ש"ח היא היתה כותבת זאת, ואז היה אפשר להציע לה עוד שורה ארוכה של דגמים. מרבית הזוגות הצעירים אינם יכולים לשלוף 20,000 ש"ח בקלות כה רבה, וזו גם הסיבה להתלבטות של פות"ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

נחזור לפותחת השרשור - אם השימוש ברכב מוגבל לשימוש עירוני ויציאות מחוץ לעיר נדירות או יתבצעו ברכב אחר - לדעתי רדי במדרגה בגודל הרכב לקבוצת הסופרמיני. טווח המחירים ינוע בין כ-80,000 ש"ח לגרסאות ידניות עם אבזור בסיסי ל-110,000 ש"ח לגרסאות מאובזרות של דגמים יקרים. מכוניות אלה יהיו יותר חסכוניות בדלק ויותר נוחות לתמרון בעיר וחניה צפופה, ודגמים רבים נושאים בגאון 5 כוכבי NCAP (ועם כל ההסתייגויות שלי קודם עדיין זה המדד הטוב ביותר שיש בידינו להערכת ההגנה על נוסעי הרכב בהתנגשות). אישית עברתי מה-SX4 - שאותה העברתי לאשתי - לסויפט, צריכת הדלק שלי הצטמצמה בכ-25%.

 

אמנון - אם פותחת השרשור היתה מעוניינת להוציא 120,000 ש"ח היא היתה כותבת זאת, ואז היה אפשר להציע לה עוד שורה ארוכה של דגמים. מרבית הזוגות הצעירים אינם יכולים לשלוף 20,000 ש"ח בקלות כה רבה, וזו גם הסיבה להתלבטות של פות"ש.

 

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

 

מסכים עם כל מילה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הקרוסאובר יותר חדישה באופן משמעותי.

מציע להתמקד בה ולנסות לקבל הנחות מהיבואן. מעריך שלפחות ברמת האבזור ועוד גמישות קלה במחיר לא תהיה בעיה להשיג.

הרכב בהחלט נותן מענה משפחתי מוצלח ביותר.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

×
×
  • תוכן חדש...