Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן ג'טה 1.8TSI (בארה"ב)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נמצא בארה"ב כרגע, מטעם העבודה, כשהגעתי קיבלתי מחברת ההשכרה טויוטה קורולה מהדגם הקודם..

פשוט זוועה של אוטו. גם רועש, גם עגלה, גם תא נוסעים מעפן, היתרון היחידי שלה היה מערכת מולטימדיה נחמדה,

עם בלוטות' מובנה וUSB (אבל בלי GPS).

מדי פעם הלכתי לסניף המקומי של חברת ההשכרה לבדוק אם אפשר להחליף במשהו אחר באותה קבוצת מחיר (לא הסכימו לשדרג לי בחינם).

כל מה שהיה להם זה יונדאי אלנטרה או שברולט שקר כלשהו - ויתרתי.

השבוע ניסיתי שוב, ואמרו לי שיכולים להביא לי מסניף אחר פולקסווגן ג'טה. הסכמתי לבדוק...

הגיע הרכב, רמת גימור SE.

נראה מאד נחמד מבפנים, סלון עור, הכל מרגיש מאד איכותי. הנחתי שזה 1.2TSI, אבל שאלתי את הנציג.

הוא לא ידע, פתח מכסה מנוע, ומתברר שמדובר ב-1.8TSI.. נייס ! 170 כ"ס וDSG6. לקחתי.

איזה שדרוג בחויית הנהיגה ! השילוב של המנוע והגיר פשוט מושלם, מושך מסל"ד נמוך כמו קטר.

הגיר עובד מדהים וחלק, בזחילה בפקק לפעמים יש רעידות ממש ממש עדינות שצריך 'לחפש'. אבל פרט לזה - מעולה.

מעבר לזה הנסיעה מאד שקטה (גם בשיוט וגם בהאצה, יחסית), הנוחות טובה אבל על הצד הנוקשה, אבל אני מעדיף את זה ככה.

יש חיבור מובנה עם כבל לאייפוד/אייפון 4S ומטה, אבל באופן תמוה אין בלוטות' ואין USB (יש גם כניסת AUX בנוסף).

יש בקרת שיוט, אבל אין שליטה מההגה על המערכת.

אין לי פה ממש כבישי נהיגה לבדוק אותו בסיבובים, הכל עירוני או אוטוסטרדות (עם מגבלת מהירות של 65 מייל לשעה),

אני מקווה שייצא לי בהמשך קצת לטייל בהרים.

לעומת הפוקוס 2.0 שיש לי בארץ (170 כ"ס וגיר רובוטי כפול מצמדים) - היא מנצחת בגדול מבחינת מנוע וגיר.

גם מרגישה חזקה יותר, וגם הגיר עדיף בהרבה. חבל שאין תפעול ידני במנופים מההגה, ושהבורר בידית עובד הפוך ממה שאני רגיל.

(ה+ למעלה במקום למטה כמו שאני אוהב).

אני מבין שהדגם הזה לא מגיע לארץ, חבל, שילוב מצויין של משפחתית גדולה עם מנוע בעל יכולת, ובמחיר שאמור להיות סביר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כל פעם אני רואה דגם משודרג אני שואל את עצמי למה לא מביאים אותו לארץ רכב כזה נראה לי שיצליח בארץ .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

תמונות..

ושאלות -

נדלקה לי נורה של לחץ אויר בצמיגים, אבל לא נראה שיש איזשהי בעיה בצמיגים. תקלה או שזה משהו שצריך לאפס ?

יש כפתור SET בתא כפפות לחיישנים, אבל הוא גורם לכיבוי הנורה רגעית והיא נדלקת שוב.

האם בידיות שבצידי ההגה (איתות/מגבים/שיוט וכו') אמורה להיות תאורה בלילה ? כי אין. לא זוכר אם יש ברכבים אחרים.. מוזר.

IMG_3565.jpg

IMG_3564.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

פשש , לא ידעתי שיש להם 1.8TSI , חשבתי שיש להם רק את ה-2.5 ליטר המנוע הרגיל ואת ה-2.0TSI שזהו דגם ה-GLI , אבל מסתבר שגם 1.8TSI קיים אצליהם , נחמד .

מהתמונות אני רואה שהאבזור דיי פשוט למדי , זה בהרבה רכבים אצליהם ככה , הם מקבלים מנועים חזקים יותר עם פחות אבזור , אנו מקבלים מנועים חלשים יותר עם יותר אבזור , כבר מהרבה אנשים שמעתי על זה ביחס לארה''ב .

אבל לא משנה , זהו רכב השכרה , תגיד תודה שזאת לא טויוטה , סע בכיף ותיהנה :-)

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

זאת הגירסה שלקחו בהשכרה, יש להם די הרבה גירסאות לפי האתר האמריקאי (יש גם 2.0TSI עם 210 כ"ס) :

http://www.vw.com/en/models/jetta/trims-specs.html

מבחינת מנועים יש :

2.0 ליטר בנזין, 115 כ"ס (WTF ? מאיפה הוציאו אותו ? 8 שסתומים, משנות ה-90 ?)

1.8TSI, עם 170 כ"ס.

2.0TSI, עם 210 כ"ס.

2.0TDI, דיזל עם 140 כ"ס.

HYBRID, מנוע 1.4TSI משולב חשמלי סה"כ 170 כ"ס (150 מהבנזין + 27 מהחשמלי פחות הפסדים).

לא רואה 2.5L במפרטים. GLI זה ב-2.0TSI.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לג'טה שלקחתי לפני כחצי שנה בצפון קרוליינה היה רשום על הטוסיק 2.5L. נדמה לי שזו הייתה אויס..

בכל אופן, נסע נחמד. אהבתי.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
נדלקה לי נורה של לחץ אויר בצמיגים, אבל לא נראה שיש איזשהי בעיה בצמיגים. תקלה או שזה משהו שצריך לאפס ?

יש כפתור SET בתא כפפות לחיישנים, אבל הוא גורם לכיבוי הנורה רגעית והיא נדלקת שוב.

כשהרכב עומד, לחיצה ארוכה עד להישמע הביפ והנורה נעלמת. (אם היא חוזרת מיד ממש כנראה זו תקלה)
פורסם
2.0 ליטר בנזין, 115 כ"ס (WTF ? מאיפה הוציאו אותו ? 8 שסתומים, משנות ה-90 ?)

זה המנוע שהיה בגולף IV, ויש מצב שהוא הופיע אפילו בדגמים מוקדמים יותר.

לגבי המנוע שאתה קיבלת: בארץ ל-1.8TSI יש 160 כ"ס. או שלא דייקת בנתון או שהדגמים שמיועדים לשוק האמריקאי יש ניהול שונה.

רק לי זה נראה מוזר שמצד אחד לרכב יש מושבי עור ואת מרבית האבזור המקובל, ומצד שני אין לו מזגן עם בקרת אקלים אלקטרונית, שליטה על מערכת השמע מההגה, הגה מצופה עור ומנופי תפעול על ההגה לתיבת ההילוכים?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, האמריקאים הזויים. יש דברים שלא קיימים ב-1.8TSI SE, אבל כן קיימים ב-2.5 SE. מעבר לעובדה ש-VW זוכה לתמחור גבוה מאוד משל המתחרות בארה"ב. ג'טה יקרה מהותית מפוקוס מתחרה - וקיימים פערי איבזור מוחשיים עד מאוד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כמה הבחנות:

א. מעניין שמגיע עם DSG6 ולא 7, כמו בארץ. ה- 6 כמובן עדיף.

ב. האבזור שקיבלת באמת ברמה נמוכה, ליסינג, אפשר לראות לפי הרדיו ששמו לך שמה.

ג. מחיר שפוי? בצ'מפיון? אין סיכוי. ועדיין - אם היתה פה ג'טה 160 זה היה מאוד נחמד.

ד. הילד שלי ביקש חתימה מאלון. קורע ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...