Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן ג'טה 1.8TSI (בארה"ב)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עושה חיים ב-CALI אה... :-D (סאן פרנסיסקו / לוס אנג'לס?)

כמעט.. סן חוזה, עמק הסיליקון :)

זה המנוע שהיה בגולף IV, ויש מצב שהוא הופיע אפילו בדגמים מוקדמים יותר.

לגבי המנוע שאתה קיבלת: בארץ ל-1.8TSI יש 160 כ"ס. או שלא דייקת בנתון או שהדגמים שמיועדים לשוק האמריקאי יש ניהול שונה.

רק לי זה נראה מוזר שמצד אחד לרכב יש מושבי עור ואת מרבית האבזור המקובל, ומצד שני אין לו מזגן עם בקרת אקלים אלקטרונית, שליטה על מערכת השמע מההגה, הגה מצופה עור ומנופי תפעול על ההגה לתיבת ההילוכים?

לא טעיתי בנתון של המנוע, אכן 170 כ"ס. זה גם רשום במפרט בלינק שהבאתי קודם, וגם במבחן הזה :

http://www.autos.ca/car-test-drives/test-drive-2014-volkswagen-jetta-1-8-tsi-highline/

אין יותר 2.5L, ה-1.8TSI מחליף אותו, ולפי המבחן, בהצלחה מרובה (אותו הספק, יותר מומנט ותגובה עדיפה, עם צריכת דלק נמוכה יותר). 0-60 ב-8 שניות.

לפי דעתי הגיר אוטומטי פלנטרי בעל 6 הילוכים ולא DSG6.

צודק, כמעט :)

מה שכן טעיתי בו, באופן מביך למדי - משום מה יצאתי מנקודת הנחה שברכב חדש ישימו תיבת DSG. אז זהו שלא -

מדובר בתיבה פלנטרית, 5 הילוכים רגילה (לא 6). לא יודע איך נפלתי בזה :shock:

האמת שהיא תיבה מאד מוצלחת, גם מהירה וגם חלקה מאד, הצליחה לעבוד עליי יפה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נכון, יש לי את התיבה הזו בגולף 150 כ"ס, והיא אכן מאוד נעימה מהירה ומעודנת.

הרבה יותר, מ DSG7 עליו אני נוהג לעתים רבות.

הבנתי ש VW החלו לחזור לתיבה הזו, במכוניות המיועדות לשוק הסיני.

פורסם
5 הילוכים ידנית. האוטומטית בכל מקרה 6 הילוכים, תסתכל טוב.

צודק.. עכשיו בדקתי פיזית, 6 הילוכים :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
כמעט.. סן חוזה, עמק הסיליקון :)

תפרגן בקצת תמונות :-)

לא טעיתי בנתון של המנוע, אכן 170 כ"ס. זה גם רשום במפרט בלינק שהבאתי קודם, וגם במבחן הזה :

http://www.autos.ca/car-test-drives/test-drive-2014-volkswagen-jetta-1-8-tsi-highline/

אין יותר 2.5L, ה-1.8TSI מחליף אותו, ולפי המבחן, בהצלחה מרובה (אותו הספק, יותר מומנט ותגובה עדיפה, עם צריכת דלק נמוכה יותר). 0-60 ב-8 שניות.

יופי. הגיע הזמן באמת. לפני 3 חודשים - כשביקרתי אצל אחי (סאן מטאו), חיפשנו לו רכב חדש (לכבוד הולדת הבן 8)) והציעו לו ג'טה 2.5 מאובזרת (SEL?) במחיר די מפתה. לבסוף הוא העדיף להמתין עם זה - לפחות בחודשים הקרובים.

מה שכן טעיתי בו, באופן מביך למדי - משום מה יצאתי מנקודת הנחה שברכב חדש ישימו תיבת DSG. אז זהו שלא -

מדובר בתיבה פלנטרית, 5 הילוכים רגילה (לא 6). לא יודע איך נפלתי בזה :shock:

אתה בטוח שזאת לא ה-ZF6? :shock:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון לגבי צריכת דלק : בנסיעה יומיומית רגילה בערך 50/50 - הצריכה הממוצעת שקיבלתי היא 27 MPG שזה בעברית 1ל-12,

עם רגל לא מאד קלה, אבל אני לא נוהג פה כמו בארץ, רגוע אך נמרץ כמו שאומרים.

בסופ"ש עשיתי נסיעה ארוכה עם מישהו מהעבודה והוא נהג בחזור, מאד רגוע, עד כדי מרדים. איפסתי את המחשב כשהתחלפנו.

על מרחק של כ-350 ק"מ, חציו בתוואי הררי, הוא עשה 44 MPG. שזה 1 ל-19 בק"מ לליטר. מרשים למדי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
עדכון לגבי צריכת דלק : בנסיעה יומיומית רגילה בערך 50/50 - הצריכה הממוצעת שקיבלתי היא 27 MPG שזה בעברית 1ל-12,

עם רגל לא מאד קלה, אבל אני לא נוהג פה כמו בארץ, רגוע אך נמרץ כמו שאומרים.

בסופ"ש עשיתי נסיעה ארוכה עם מישהו מהעבודה והוא נהג בחזור, מאד רגוע, עד כדי מרדים. איפסתי את המחשב כשהתחלפנו.

על מרחק של כ-350 ק"מ, חציו בתוואי הררי, הוא עשה 44 MPG. שזה 1 ל-19 בק"מ לליטר. מרשים למדי.

אם בא לך להשוות לפוקוס (האמריקאית אומנם) אז את אותו טיול (אם מדובר על אותה הנסיעה שבא עצר אותך השוטר) כולל קצת עירוני בטאהו יצא לי בערך 35 MPG, מהירות שיוט של 75-90, קצת פקקים.

שיוט של 60 במישור נותן בערך 42-44 MPG.

פורסם
זאת הגירסה שלקחו בהשכרה, יש להם די הרבה גירסאות לפי האתר האמריקאי (יש גם 2.0TSI עם 210 כ"ס) :

http://www.vw.com/en/models/jetta/trims-specs.html

מבחינת מנועים יש :

2.0 ליטר בנזין, 115 כ"ס (WTF ? מאיפה הוציאו אותו ? 8 שסתומים, משנות ה-90 ?)

1.8TSI, עם 170 כ"ס.

2.0TSI, עם 210 כ"ס.

2.0TDI, דיזל עם 140 כ"ס.

HYBRID, מנוע 1.4TSI משולב חשמלי סה"כ 170 כ"ס (150 מהבנזין + 27 מהחשמלי פחות הפסדים).

לא רואה 2.5L במפרטים. GLI זה ב-2.0TSI.

חבר שלי ששירתתי איתו בצבא , גר חצי שעה נסיעה מאטלנטה בארה''ב , הוא עובד שם ב-HP , כאשר הגיע לשם והתחיל לעבוד , הרכב הראשון ש-HP הביאו לו היה ג'טה 2.5 ליטר , הוא גם סיפר לי שהג'טה הזאת עם המנוע הזה קיימת בשלוש רמות אבזור , S , SE ו-SEL , סתם בשביל מי שמעניין אותו :-)

לגבי ה-GLI , אני כתבתי שזהו אך ורק מנוע 2 ליטר טורבו .

ולגבי המנוע 2 ליטר הרגיל , עם ה-115 כ''ס , זה באמת מנוע מוזר , מאיזה מחסן נטוש הם הציעו אותו בכלל :lol:

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...