Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה עם הרכב וזקוק לעזרה...

מדובר בסמארט 2004 דגם פיור 700 סמ"ק טורבו גיר רובוטי 6 הילו'

כאשר אני מניע את הרכב ומתחיל בנסיעה הכל בסדר עד שאני עובר את מהירות ה 70-60 קמ"ש ביהלוך 3-4 הרכב מאבד מהכוח שלו ולא סוחב ובקושי מצליח להגיע ל 90 קמ"ש (הרגשה כאילו שהוא חותך)

לאחר מכן כאשר אני מגיע לרמזור או סתם עוצר אני ומתחיל שוב נסיעה מחדש והרכב לא סוחב ומושך את ההילוכים ממש עד הקצה (שהמנוע צועק ועוד רגע מתפוצץ)

כאשר אני מדומם את המנוע ומניע מחדש את הרכב הכל חוזר לעבוד כרגיל והוא סוחב מצוין עד שרכב שוב מגיע למהירות של 70-60 קמ"ש בערך.

החלפתי פלאגים (הולך שם 6 פלאגים כל בוכנה 2) שיפצתי צמת חשמל אחורית ועדיין התקלה הזאת חוזרת על עצמה:shock:

אבקש את עזרתכם.

פורסם

נשמע כמו תקלה בגיר, בעיקר כי ציינת שהגיר מושך הילוכים עד מנתק ההצתה. אני מניח שזה לא היה ככה בעבר..

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

קודם כל תודה על העזרה.

החוסר סחיבה הזה לא קורה אך ורק במשיכה של ההילוכים- היום שנסעתי בכביש המהיר במהירות של 90 קמ"ש ושוב הרכב לא סחב בהילוך 5... אז מה שעשיתי זה במהלך הנסיעה סגרתי ופתחתי סוויט' והרכב חזר לעבוד מצויין המשכתי לנסוע איתו אפילו עד 110 ושוב הרגשתי שנעלמה לו הסחיבה . ברמה כזאת שהמהירות ירדה ל 80 קמ"ש בערך ובקושי הצלחתי להגיע שוב ל 90 קמ"ש

(אני לא חושב שמדובר בניתוק הצתה אם כי הרכ נוסע אבל ממש ממש לא סוחב)

חשוב לציין כי נורה התקלת מנוע דולקת. חבר (חשמלאי) התחבר אתמול למחשב רכב והתקלה שהופיע היא שהחיישן טמפרטורת אוויר לא תקין. (תקלה p1013)

כאשר ניתקנו את החיישן לצורך בדיקה קיבלנו תקלה במחשב "המתח בחיישן טמפרטורת אוויר נמוך (תקלה p1012)

הוא לא מכיר את הרכב ולכן הוא לא יכול לתת לי כל כך אינדיקציה לגבי התקלה ברכב שלי.

אשמח לדעת מהו תפקידו של החיישן טמפרטורת אוויר והאם זה קשור לתקלה שיש לי ברכב??

בנוסף הרכב גם "זולל" לא מעט דלק - שמתי לב גם לכמות הצריכה הגבוהה וגם לריח החריף שיש לרכב בזמן הילוך " N "

במידה ואני לוחץ על הדוושה בהילוך "N" יוצא עשן מהאגזוז (לא הרבה ולא עשן של שריפת שמן- העשן הנ"ל בצבע כחלחל ועד כמה שידוע לי עשן כזה מעיד על תערובת דלק עשירה מדיי)

פורסם

אחרי שאתה מציין שנורית מנוע נדלקת - אזי קיימת בעייה (הייתי אומר וודאית) במע' ניהול המנוע, ולכן גם התופעות של חוסר סחיבה שאתה מציין.

לעניין האיבחון של חיישן טמפ' - ייתכן והוא "מרגיש" תמיד (כתקלה) את האויר שנכנס, כקר (ומכאן צריכת הדלק הגבוהה שאתה מציין).

ראה דיונים על חיישן טמפרטורה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=443624

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6209

בהתייחס לרכב שלך ש"קצת מיוחד" - אני ממליץ לך לגשת למוסך אשר מכיר את הדגם הספציפי שברשותך.

alfa 156 2.5.

פורסם
יש לי בעיה עם הרכב וזקוק לעזרה...

מדובר בסמארט 2004 דגם פיור 700 סמ"ק טורבו גיר רובוטי 6 הילו'

כאשר אני מניע את הרכב ומתחיל בנסיעה הכל בסדר עד שאני עובר את מהירות ה 70-60 קמ"ש ביהלוך 3-4 הרכב מאבד מהכוח שלו ולא סוחב ובקושי מצליח להגיע ל 90 קמ"ש (הרגשה כאילו שהוא חותך)

לאחר מכן כאשר אני מגיע לרמזור או סתם עוצר אני ומתחיל שוב נסיעה מחדש והרכב לא סוחב ומושך את ההילוכים ממש עד הקצה (שהמנוע צועק ועוד רגע מתפוצץ)

כאשר אני מדומם את המנוע ומניע מחדש את הרכב הכל חוזר לעבוד כרגיל והוא סוחב מצוין עד שרכב שוב מגיע למהירות של 70-60 קמ"ש בערך.

החלפתי פלאגים (הולך שם 6 פלאגים כל בוכנה 2) שיפצתי צמת חשמל אחורית ועדיין התקלה הזאת חוזרת על עצמה:shock:

אבקש את עזרתכם.

מאחר ויש לו טורבו, גש למוסך לבדוק את התקינות שלו

כנראה הטורבו גומר את חייו

פורסם

חולגי ומה שאתה אומר שהתקלה שקיימת בחיישן טמפרטורת אוויר יניקה קשורה לבעיית סחיבה של הרכב מעל מהירות 70 בערך?

פורסם

dani_BH , גם אני חשבתי בהתחלה שזה הטורבו, "פתאום אין סחיבה טובה של הרכב והוא צורך הרבה דלק" אבל זה לא

כי כאשר "נעלם" הסחיבה של הרכב אני שומע את הפורק משחרר את הלחץ מהטורבו - וגם כאשר אני לוחץ על הדוושה ברכב ומשחרר אותה על מנת לשלב הילוך אחר אני שומע שיש פריקה מטורבו- אומנם חלשה קצת יותר שקטה אבל עדיין אני שומע אותה.

פורסם

תשמע, אני יכול להגיד לך שהגיוני שיכול להיות קשר (תקלות במע' ניהול מנוע יכולות להשפיע על הסחיבה).

מעבר לזה - תברר ותיגש למי שכן מכיר את הרכב הזה.

alfa 156 2.5.

פורסם
תשמע, אני יכול להגיד לך שהגיוני שיכול להיות קשר (תקלות במע' ניהול מנוע יכולות להשפיע על הסחיבה).

מעבר לזה - תברר ותיגש למי שכן מכיר את הרכב הזה.

אתמול פירקתי את החיישן - הוא היה דיי מלוכלך עם שמן וכל מני חלקיקים אחרים- ניקיתי אותו עם ספרי מגעים - מחר אני חוזר שוב לחבר (החשמלאי) להתחבר למחשב ולפי זה נראה אם בעיית החיישן נעלה- אבל בעיית הסחיבה עדיין קיימת.

עוד משהו חשוב- שמתי לב היום שכאשר האוטו קר - (בערך 60 מעלות) הוא נוסע מצויין- עד שהוא מתחמם לטמפרטורה המתאימה ושוב הוא חותך ולא סוחב.

הבעיה הזאת מתסכלת מאווווד!!!

פורסם

בתור אחד שיש ברשותו 3 סמארטים, ועבר איתם הרבה נישמע לי שאתה טוחן את הרכב מעל היכולת.. 110 קמ״ש זה יותר מדי לרכב הזה לנסיעה ממושכת.

בכל אופן המלאך שלי לבעיות כאלו הוא, אלירן. בחור שמתמחה בסמארט על כל בעיותיה

מס טלפון-054-743-3420

תגיד לו שאביתר מפורטל הפנה אותך (צלצל לאחר 4 בצהריים או ביום שישי)

דרך אגב חלקים שונים נישארו לי

• תוכן חדש...