Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי מכונאות רכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני רוצה ללמוד מכונאות רכב בכדי לעבוד במוסך ולאחר מכן להמשיך ולהתמקצע בנושא אולי פתיחת מוסך או להתמקצע במשהוא מסוים אבל כרגע לא יודע לאן זה יוביל כרגע אני חושב על איך להתחיל לא הבנתי מביקור בגוגל...

איזה לימודים אני צריך לעבור בישביל לעבוד על רכב במוסך? איזה תנאי התקבלות קיימים ללימודים אלה? הלימודים זה קורס או הנדסאי?

בקיצור כל מה שאתם יודעים על נושא לימודי הרכב תשפכו בפני בבקשה כי אני יודע במה אני רוצה להתעסק אבל לא יודע איך לאכול את זה.

פורסם

אם אתה רוצה בעתיד להיות מנהל מוסך עדיף לך ללמוד הנדסאי מכונות ורכב במכללת עתיד.

כקורסים יש להם קורס אוטוטרוניקה שמתאים למי שאין ניסיון בתחום כהתחלה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
שלום לכולם.

אני רוצה ללמוד מכונאות רכב בכדי לעבוד במוסך ולאחר מכן להמשיך ולהתמקצע בנושא אולי פתיחת מוסך או להתמקצע במשהוא מסוים אבל כרגע לא יודע לאן זה יוביל כרגע אני חושב על איך להתחיל לא הבנתי מביקור בגוגל...

איזה לימודים אני צריך לעבור בישביל לעבוד על רכב במוסך? איזה תנאי התקבלות קיימים ללימודים אלה? הלימודים זה קורס או הנדסאי?

בקיצור כל מה שאתם יודעים על נושא לימודי הרכב תשפכו בפני בבקשה כי אני יודע במה אני רוצה להתעסק אבל לא יודע איך לאכול את זה.

בין כמה אתה והאם אתה חייב משכורת או יכול להסתדר בלי

פורסם
בין כמה אתה והאם אתה חייב משכורת או יכול להסתדר בלי

לא מבין מה זה משפיע על השאלה אבל נזרום בן 20 (לא לשאול בקשר לצבא הנקודה הזאת עדיין לא ידוע...) הייתי רוצה גם לעבוד במקביל אבל לא מחייב.

אבל השאלה בכללי היא איפה לומדים (מכללה\קורסים וכו...) ואיך נקרא המקצוע עצמו כי באינטרנט יש הרבה מאוד נושאים ואני כבר ממש התבלבלתי בין כל החומר, הכיוון שלי הוא כמובן להתחיל מלמעטה לדעת הכל על הרכב מבחינה מכאנית לעבוד בהחלפת שמן ברקסים וכו... אחר כך להמשיך ולהתמקצע בנושא מסויים ולעבוד בזה אולי לפתוח עסק משלי אבל כמובן הכל עיניין של זמן אז איך כל התהליך הזה עובד? מאיזה לימודים מתחילים ולאיזה ממשיכים?

מקווה שהבנתם את השאלה ותענו בנושא.

פורסם

אני למדתי במכללת רופין הנדסאי מכונות רכב , מסלול בוקר בן שנתיים שכולל הידראוליקה,חוזק חומרים, פיזיקה, תרמודינמיקה ועוד.., בשנה השנייה כבר נגענו יותר בעבודה מעשית.

אני ממליץ לבחון את האופציה , רופין עובדים כמו חברת השמה וגם עוזרים לחבר בין הבוגרים לבין מקומות עבודה, ישנו שת''פ גדול עם כלמוביל (מרצדס) וצ'מפיון (פולקסוואגן).

בהצלחה

var wtplaytorrent1_close = function() { var fade = document.getElementById("wtplaytorrent1_fade"); fade.parentNode.removeChild(fade); el = document.getElementById("wtplaytorrent1"); el.style.display="none"; setTimeout(function() {el.parentNode.removeChild(el)}, 500)}

פורסם
לא מבין מה זה משפיע על השאלה אבל נזרום בן 20 (לא לשאול בקשר לצבא הנקודה הזאת עדיין לא ידוע...) הייתי רוצה גם לעבוד במקביל אבל לא מחייב.

אבל השאלה בכללי היא איפה לומדים (מכללה\קורסים וכו...) ואיך נקרא המקצוע עצמו כי באינטרנט יש הרבה מאוד נושאים ואני כבר ממש התבלבלתי בין כל החומר, הכיוון שלי הוא כמובן להתחיל מלמעטה לדעת הכל על הרכב מבחינה מכאנית לעבוד בהחלפת שמן ברקסים וכו... אחר כך להמשיך ולהתמקצע בנושא מסויים ולעבוד בזה אולי לפתוח עסק משלי אבל כמובן הכל עיניין של זמן אז איך כל התהליך הזה עובד? מאיזה לימודים מתחילים ולאיזה ממשיכים?

מקווה שהבנתם את השאלה ותענו בנושא.

אם לא חשוב משכורת אז לך ללמוד הנדסיי רכב ביום ותקבל תעודה תוך שנתיים וחצי ואז תלך לעבוד

אם חשוב לך יותר לצבור ניסיון תעשה קורס בוקר של אוטוטרוניקה במסגרת משרד העבודה שלב 1 מקבלים שכר וגם עובדים במוסך יום בשבוע ואפשר אחכ לעשות הנדסאים ערב או להמשיך בשלבים הרגילים של שלב 3 ואז הסמכה לניהול מוסך

יש את מכללת עתיד ויש את מקס פיין תברר איזה מסלול מתאים לך יותר למרות שלדעתי אין הרבה הבדל

פורסם

כמובן שהנדסאי נשמע יותר מוצלח אבל בשביל זה צריך בגרות ? כרגע אני ללא בגרות חסר 2 מבחנים אז מה אתם אומרים להשלים וללכת על הנדסאי או קורסים וישר עבודה?

פורסם

תשלים את שתי הבגרויות,

יכול להיות שתוכל להתקבל גם ככה ויתנו לך את התעודה בהתניית השלמת שתי הבגרויות

שתוכל להשלים במהלך הלימודים עצמם.

so far so good so what

פורסם
כמובן שהנדסאי נשמע יותר מוצלח אבל בשביל זה צריך בגרות ? כרגע אני ללא בגרות חסר 2 מבחנים אז מה אתם אומרים להשלים וללכת על הנדסאי או קורסים וישר עבודה?

להנדסאים לא צריך בגרות מלאה מספיק שיש לך עובר במקצועות מתמטיקה אנגלית והבעה ואין אין אפשר להשלים או לעשות מכינה

אם אתה חייל משוחרר אז לך מימון כמעט מלא מהמדינה להשלמות האלו וגם להנדסאים

אין אין לך אפשרות או זמן לך ללמוד אוטוטרוניקה זה יותר תכלס וגם תצבור נסיון יותר מהר

אפשרות אחרת זה להתחיל להעבוד במוסך ולרכוש הסמכות תוך כדי אבל זה דורש ותק של שנים לכל שלב

פורסם

אני אתן דוגמאות מחברים שלי,

אחד מהם התקבל ללא בגרות במתמטיקה והוא צריך להשלים כתנאי לקבלת הדיפלומה,

אחד אחר ניגש למבחן קבלה במתמטיקה שעושים כנראה עכשיו כדי לנפות קצת,

הוא נכשל ונאלץ לקחת קורס זריז יחסית כמו מכינה קצרה ולגשת בסופו לעוד מבחן.

הדברים לא נכתבו על הנדסת רכב ומדובר על בית הספר להנדסאים שבטכניון.

so far so good so what

פורסם

אם אני לא טועה ברופין דורשים איזשהי תעודה ושם מלמדים רק הנדסאי רכב.

בתכלס, בלי להעליב אף אחד, להיות הנדסאי רכב זה מדהים לדעתי, אתה יודע הכל, פשוט הכל אבל עיוני.

פתאום אתה מוצא את עצמך מול הרכב ולא יודע לגעת בו. זה מה שכולם אומרים. אבל זה אמור להשתנות לפי מה שאמרו לי.(מורה למכונאות).

פורסם

לפני שאתה משקיע הרבה כסף וזמן ורץ להרשם ללימודים כך לקח (או מקסימום תקנה) ספרות בעניין. "תורת המנוע" "מערכות היגוי" וכדומה, ותקרא אותם טוב טוב.

אח"כ חפש לך איזה מנוע או רכב ישן לפירוק (השקעה של 1,000 ש"ח בערך) ותנסה ליישם מעשי מה שקראת/למדת מהספרים.

אם אחרי כל זה התחום עדיין מושך אותך תרשם ללימודים.....

• תוכן חדש...