Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פענוח תוצאות בדיקה - יאריס TS 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום נכבדיי,

אשמח לעזרתכם בפענוח בדיקה שעשיתי ליאריס TS מודל 2005 (מנוע 1.5, 106 כ"ס).

הרכב עבר 133K. הבעלים הנוכחי הוא יד רביעית, כאשר הרכב אצלו 3.5 שנים שבמהלכן הוא עבר בעלות ממנו לאשתו.

הוא קנה אותו ממגרש פרטי, וטוען שכל הבעלויות הקודמות פרטיות, אבל לא מצאתי דרך לאמת את זה.

הבעלים הנוכחי טיפל במוסך מורשה טויוטה, אבל לפניו זה לא היה כך, ולכן ההסטוריה היחידה שיש היא מהתקופה שלו (כאמור 3.5 שנים), והיא מסודרת יחסית.

הבדיקה בוצעה ב"מעבדה לרכב" בחולון, ולאחריה קפצנו למוסך של טויוטה (האחים קצב) כדי שיסתכלו על התוצאות. הם היו ממש נחמדים וגם הרימו את האוטו ובדקו את עניין הנזילה (פירוט בהמשך).

תוצאות הבדיקה:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: (לא תקין) לבדוק זמני טיפול ותזמון, נזילת שמן מנוע, שריפת שמן, ניקוי תיקון מערכת קירור.

מערכת פליטה: (תקין)

סרן קדמי ומערכת היגוי: (לא תקין) לתקן ולכוון פרונט וציר אחורי.

קפיצים: (תקין)

שילדת הרכב: (לא תקין)

ליקויים בעלי משמעות גבוהה - תאונה בחזית תיקון ומעיכות פח חזית + חיבור לשילדה ובדופן פנימית בהלחמות.

ליקויים בעלי משמעות נמוכה - הוחלפו חלקי מרכב מחוברים בברגים, תיקוני פח וצבע סביב, לחיצות פח פגיעות ושריטות, חלקי פלסטיק פגום \ חסר + ריפוד.

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים): (לא תקין) לפרק גלגלים לבדיקה.

צמיגים: (לא תקין) צמיגים קדמיים פגומים.

מערכת תאורה (כולל מצבר): (לא תקין) פנסי חזית פגומים, הפעלת חלונות חשמל לקויה (** נבדק על ידי אחרי זה, החלונות בסדר **).

מחוונים: (תקין).

בנוסף, גרפים של הספק המנוע כתלות במהירות מראים הספק מרבי (במהירות 75 קמ"ש): 88.6 כ"ס במנוע, 48.6 כ"ס בגלגלים. אני יודע שבדיקות כאלה זה לא הדבר הכי מדויק, והבודק אמר שההספקים בסדר. ובכל זאת, 20 כ"ס נעלמו פה. זה סביר?

יש שתי נקודות שארצה להתייחס אליהן בהרחבה:

1. נזילת שמן בין גיר למנוע: בהרמה של הרכב במוסך אכן נמצאה נזילה כזו. לדברי המוסכניק, מדובר במשהו שאפשר לחיות איתו, ושסביר לטפל בו כשילך הקלאץ'. דעתכם בנושא? לי זה נשמע מוזר שאפשר לחיות עם שמן שנוזל.

2. הבעלים הנוכחי סיפר לי עוד בטלפון שהרכב עבר תאונה עם הבעלים הקודמים. התאונה היא בחזית, בצד ימין. כמו שניתן לראות בבדיקה, נעשתה שם עבודה כדי לתקן את זה. הוחלפה הכנף ומכסה מנוע, והבוחן דיבר איתי על פגיעה בחיבור לשלדה. כששאלתי אותו האם השלדה עצמה ניזוקה, הוא אמר שלא.

הנקודה הזו אולי הכי מדאיגה אותי, כי נשמע שהייתה שם תאונה רצינית, ואי אפשר להיות בטוח לגבי העניין.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. אם הרכב היה מאוד נפוץ, סביר להניח שהייתי עובר הלאה בלי לחשוב פעמיים. בפועל, יש 2 מודעות ביד 2, כשאת השנייה פסלתי רק מהסתכלות על הרכב ונסיעה בו. לכן גם אני שוקל את העניין מאוד ברצינות.

תודה מראש על העזרה,

מקס

פורסם

וכמה הוא מבקש עליו בדיוק

יש לך יישור קו לא קטן:

א.צמיגים

ב.בלמים

ג.כיוון פרונט

ד.נזיולות שמן למינהן

מעל כל זה יש לך פה שלדה לא נקייה ופגומה והרכב נקנה בעבר ממגרש פרטי,זאת אומרת שום חברת ליסינג לא רצתה להתעסק איתו זה כבר צריך להדליק נורה אדומה אצלך.

לך בעצמך היהי קשה למכור את הרכב,אם כל הכנות של המוכר לרכב כזה מגיע לרדת מכבישי הארץ

פורסם

התעניינתי ברכב הנ"ל לפני כחודש, להלן הממצאים:

אכן אין היסטורית טיפולים חוץ מהבעלים הנוכחי.

נקנה ממגרש.

הרכב עבר תאונה חזיתית, הוחלף מכסה מנוע, ככל הנראה רכיבים במערכת הקירור, פגוש וכו'.

כתוצאה מהתאונה לרכב יש קצה שילדה מקדימה, מצויין בבדיקה שהבעלים הנוכחי ביצעה כשקנה אותו.

הפגוש הקדמי לא יושב טוב, לפחות כך זה היה כשאני ראיתי את האוטו.

הרכב עבר תאונת חנייה קטנה אצל הבעלים הנוכחי באחד הכנפיים האחוריות, נזק קוסמטי/פח בלבד.

מבחינת תא המנוע, לא הבחנתי בנזילות כלשהן.

המוכר לא הסכים שאני ינהג, ולכן אין התרשמות מהבחינה הזאת.

צמיגים דורשים החלפה.

לסיכום, החלטתי להתרחק ממנו, עוד במיוחד כשהמוכר רוצה אליו מחירון.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

מה כתוב ברישיון הרכב? הרי תמיד מצוינת היד המקורית.

הרכב לא נשמע כמו מציאה ויש כמה דברים שהייתי פוסל את הרכב בגללם: נזילת שמן "שכביכול ניתן לחיות איתה",קצה שילדה.

אם הוא רוצה מחיר מחירון אז שבכלל ילך לעזאזל כי יש לך להשקיע ברכב הזה סכום לא קטן.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בתור מישהו שגם חיפש בהתחלה יאריס ספורט, אני חייב להגיד שה 206XS עדיפה בהרבה מבחינת מחיר והחבילה שאתה מקבל.

כל עוד מוצאים אחת שמורה, הטיפולים והחלפים לא יקרים.

והכי משמעותי הוא המחיר ההתחלתי של הרכב, מחירון של יאריס ספורט 2006 עומד על כ 45K, כאשר 206XS מאובזרת מאותה השנה עולה 33K!

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות והעזרה.

החלטתי לוותר על הרכב הנ"ל ולהמשיך בחיפושים.

נבדוק גם את עניין ה 206XS :-)

• תוכן חדש...