Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ואף פעם לא נהגתי על גיר רציף, אשמח לדעת אם זה מגיב כמו רכב אוטומטי או שאפשר להפיק ממנו יותר.

נוסעת בעיקר בינעירוני עם הרבה דרכים הרריות. עד כה לא חשבתי לכיוון של אוטומט, רק על ידני, ואשמח לדעת אם אפשר כן להכניס את זה למשוואה.

תודה רבה!

פורסם

תלוי איזה רכב. באופן כללי, גיר רציף זה משהו שצריך להתרגל אליו - ההרגשה הזאת שלוחצים על הגז והרכב פשוט מגיב לפי עוצמת הלחיצה, זה לא כיף (לדעתי) למרות שיש גם יתרונות. אם את אוהבת ידני, לא רואה סיבה לקחת משהו אחר, אלא אם כן מדובר בניסאן מיקרה.

פורסם

גיר רציף דומה לגיר של טוסטוס

יתרונות-

"אינסוף" הילוכים - חיסכון בדלק ולעיתים ביצועים טובים מתיבה רגילה (לא תמיד)

חסרונות-

הפסד כוח מסוים

צליל מונוטוני של המנוע - גורם לתחושה מוזרה - גם אם הרכב מאיץ מעולה, זה לא מרגיש כך.

יש האומרים כי עלויות הטיפול יחסית גבוהות

פורסם

למיטב הבנתי מאחר ובאיזור הררי צריך "ללחוץ" הרבה יותר, הגיר הרציף יהיה פחות חסכוני ואולי אפילו יצרוך יותר מהידני. לשיקולי חסכון בדלק הייתי אומר שככל הנראה הוא בטוח מתאים יותר לנהגים רגועים במישור.

נהגתי ברנו סניק 2012, 2 ליטר רציף כשהייתה בת כמה חודשים באזור הררי והיא עשתה לי 1/7

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
בדיוק התלבטתי לגבי הניסאן מיקרה הידנית. הבנתי שאתה לא ממש אוהד שלה...

אני באופן כללי בעד גיר ידני, אבל במקרה של המיקרה - הייתי מתרחק כמו מאש. מציע לך לעשות נסיעת מבחן, המוט קשה וההחלפה (פיזית) לא זורמת, אין גם Hill hold שכבר נכנס כסטנדרט בלא מעט מכוניות היום ומונע הדרדרות בעליה ובידירה. ההרגשה היא כמו של מוט הילוכים מהאייטיז (ולא בצרפתיות).

פורסם

אתה טועה.

גיר רציף כמעט תמיד יצרוך פחות דלק באיזור הררי שכן יש הרבה יותר יחסי העברה, בעוד שבגיר ידנית יש חור זמינות או טורים גבוהים שלא לצורך. ברציף, אתה מקבל את מה שאתה צריך.

הרנו עם המנוע 2000 צרכה דלק באיזור הררי כמו שמאזדה 3 עושה באיזור עירוני.

• תוכן חדש...