Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד חום פורד פוקוס 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לחברי הפורום

בזמן נסיעה מד החום באמצע

לפעמים , לא תמיד, כשאני נעצר מכבה מנוע פוותח סויץ' בלי להניע מד החום עולה למקסימום . כשאני מניע הוא חוזר לאמצע

לא ברור חי האם המנוע חם או שהתרמוסטט דפוק למרות שהחלפתי אותו לא מזמן

תודה

פורסם

אצלי בלאנטיס אם לא עושים קוד תוך 2 דקות, ומנסים להניע, או לשים סוויץ, המחוג חום עולה עד הסוף. אני מוציא את המפתח, עושה קוד והוא חוזר לעצמו רגיל. וגם במצב שהוא עד הסוף, זה לא באמת. עובדה שגם על הבוקר זה קורה, אם אני לא עושה קוד.

בכללי הרכב תמיד קצת מתחת לחצי, אף פעם לא מתחמם ולא מאבד גרם מים, אז אני לא רואה בזה בעיה.

אצלך יש מצב גם שהחום עולה אחרי שהרכב מונע ?

פורסם

בזמן נסיעה זה בחצי. ובגלל שאני חושש שהמנוע מתחמם אני מפעיל חימום באותו ואז החום יורד עוד קצת. אני קצת בלחץ כי לפני חודש היתה בעיית התחממות ונזילה מהתרמוסטט והחלפתי תרמוסטט . אני מתוסכל מזה שזה ממשיך.

קראתי פה בפורום שאולי צריך לבדוק רדיאטור לראות שלא סתום או יוניט מאורר.

אני לא רוצה להוציא סתם כסף מצד שני אני לא ממש רגוע במיוחד בזמן שאשתי נוהגת לבד

פורסם

יש לי אולי ניחוש אבל אני צריך שתענה על 2 שאלות :

1. אם אתה מניע כשהרכב קר לגמרי, ואחרי 10 שניות (לפני שהוא בכלל הספיק להתחמם) מכבה ומדליק את הסוויץ - גם אז אתה רואה חום במקסימום ?

2. כשהתופעה הזו קורית - כמה זמן אתה מחכה בין כיבוי המנוע להדלקת הסוויץ ? שניות או דקות ?

פורסם

כשהמנוע קר לגמרי זה לא קורה בכלל

זה יכול לקרות אחרי נסיעה של חצי שעה או אחרי נסיעה ממושכת בפקק ולפעמים בכלל לא

בגלל זה אני לא מבין מה משתגע לי באותו

פורסם

לא הבנתי על מה אתם מדברים. איך חום מנוע קשור לקודנית?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
כשהמנוע קר לגמרי זה לא קורה בכלל

זה יכול לקרות אחרי נסיעה של חצי שעה או אחרי נסיעה ממושכת בפקק ולפעמים בכלל לא

בגלל זה אני לא מבין מה משתגע לי באותו

אז אני אכתוב לך מה לדעתי קורה

דבר דומה החל לקרות אצלי אחרי שהתקנתי בקר טמפרטורה בנוסף למד החום הקיים של המנוע. אחרי נסיעה כשהייתי מדליק את הרכב מספר דקות אחרי נסיעה ממושכת הייתי מקבל התרעה של חום ייתר.

מה שקורה זה כך :

כשהרכב בנסיעה, מערכת הקירור שומרת על טמפרטורה שמתאימה למנוע, רדיאטור מאורר ומשאבת מים, כולם עובדים. אחרי הנסיעה כשאתה מכבה את המנוע כל אלה מפסיקים לעבוד אבל המנוע עדיין חם, הברזל לוהט והוא ממשיך לחמם את המים. וכך המים ממשיכים להתחמם זמן מסויים אחרי כיבוי הרכב. כשאתה חוזר ומניע אחרי מספר דקות אתה רואה את המיים הרבה יותר חמים מאשר היו כשכיבית את המנוע.

אחר כך לאט לאט הכל מתקרר בשעות אחרי כן.

פורסם

אני מבין את ההסבר והוא לכאורה נשמע הגיוני ... אבל.. לי יש את האותו 10 שנים והתופעה הזו החלה ב- 3 חודשים אחרונים. מה לפני זה האותו לא היה מתחמם?

ע"פ ההסבר הזה זה נכון לכל מכונית , לא?

פורסם
אני מבין את ההסבר והוא לכאורה נשמע הגיוני ... אבל.. לי יש את האותו 10 שנים והתופעה הזו החלה ב- 3 חודשים אחרונים. מה לפני זה האותו לא היה מתחמם?

ע"פ ההסבר הזה זה נכון לכל מכונית , לא?

זה נכון לכל רכב, אני מניח שכל רכב מתמודד עם זה בצורה אחרת. אצלי בסוזוקי בלנו מד החום לא רציף. המחוג מתחיל לטפס בסביבות ה 30 מעלות, מגיע לאמצע הסקאלה ב 60 מעלות, ונתקע שם עד סביבות ה 98 מעלות ורק מעבר לזה הוא ממשיך לטפס למעלה. הבחנתי בהתנהגות הזו בזכות הבקר הנוסף שמותקן, לפני כן לא הייתי מודע לזה.

ומה שכתבת עכשיו גם פוסל לחלוטין את ההסבר עם הקודנית.

רגע .. נזכרתי במשהו - מתי החלפת טרמוסטט ? יכול להיות שאחרי שהחלפת התחיל כל הבלאגן הזה ?

אני יודע שבפוקוס יש כמה סוגי טרמוסטטים לכל שנתון יש את הטרמוסטט שלו שנפתח בטמפרטורה שונה. יש שנתפתחים ב 72 מעלות, יש שנפתחים ב 80 ויש ב90 .

לפי מה שאני זוכר בשנתון שלך 2001 הטרמוסטט צריך להפתח ב 72 מעלות. וכמובן צריך לשים את הטרמוסטט בצורה נכונה עם חור ניקוז בחלק העליון וכו...

בנוסף יש איזה מעקף שעושים שאמור לפתור בעיית התחממות בגלל טעות בתכנון של הדגם הזה. תשאל מישהו שמכיר את הפוקוס.

תבדוק את העניין הזה גם.

תפנה לאורן מחולון אחד המוסכים המומלצים כאן בפורום אני זוכר שהוא מתמצא בבעיות האלה בפוקוס.

• תוכן חדש...