Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלך היום בפקקים כמו עגלה על 40 קמ"ש. הספורטיביות היחידה זה לתפוס מרחק בעיקולים מעניינים ולעשות אותם בקווים נכונים ומעט מהר. זהו בערך. הכי כיף זה כאשר אידיוט מאחוריי נצמד, ואז בעיקול אני בורח לו בלי להאיץ בכלל, פשוט שומר על קווים נכונים. פיסיקה במיטבה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהיגה ספורטיוית,הממ עובר לשמאלי,מדליק פנסי ערפל (מוסיף עוד 30 סוסים) וכמובן אורות גבוהים בהיבהוב קבוע לסוונר את מי שחלילה נכנס לי לשמאלי,והכי חשוב נצמד לתחת של רכב מלפנים (בישביל לא לאבד את הסליפ סטרים).

Porsche 944 turbo

פורסם

לא חותך את פס ההפרדה (סתם בנתיב רב-מסלולי ו/או פס לבן)? חובבן!

בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל מי שנצמד אלי ומהבהב לי תוך כדי שאני באמצע עקיפה או בהאצה. תוספת הכוח מההבהובים עוזרת לי מאוד.

לי מספיק הספורט אקסטרים של לנהוג על אותו כביש עם נשים. להיות כל הזמן בריכוז כדי לקלוט מתי בא לה לעבור נתיב או לתת ברקס בלי לאותת או סיבה כלשהי מעייף אותי כמו ריצה של 10 ק"מ.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני לא מבין את השאלה. נהיגה ספורטיבית היא לא נהיגה שמתבצעת בתנועה של מכוניות אחרות מסביב כמו בכביש מהיר או בינעירוני פתוח (או בעיר, חלילה) אלא רק בכבישים מפותלים ריקים יחסית, כך שממילא בעיות שצוינו כאן כגון הפתעת הנהג מאחור עקב הבלימות וכיוצא בכך - לא מתעוררות.

אגב, השימוש הרווח במונחים כגון "אגרסיבי", "התגרזנות" מעידים שאנשים באמת לא יודעים לנהוג ספורטיבי, כי נהיגה ספורטיבית נכונה היא חלקה ו"זורמת" עם המכונית, בלי פרובוקציות ופעולות חדות שרק מערערות את יציבות הרכב, ובטח בלי החלקות וירטואוזיות וכיוצא בכך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני אוהב למשוך סל"ד ולפעמים להיכנס לעקיפות שחלק יגדירו כמסוכנות.

נוסע לעיתים רחוקות מעל המהירות המותרת וזה בכבישים ריקים.

לחתוך באיילון זה לא ספורטיבי זה מסוכן!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
אני לא מבין את השאלה. נהיגה ספורטיבית היא לא נהיגה שמתבצעת בתנועה של מכוניות אחרות מסביב כמו בכביש מהיר או בינעירוני פתוח (או בעיר, חלילה) אלא רק בכבישים מפותלים ריקים יחסית, כך שממילא בעיות שצוינו כאן כגון הפתעת הנהג מאחור עקב הבלימות וכיוצא בכך - לא מתעוררות.

אגב, השימוש הרווח במונחים כגון "אגרסיבי", "התגרזנות" מעידים שאנשים באמת לא יודעים לנהוג ספורטיבי, כי נהיגה ספורטיבית נכונה היא חלקה ו"זורמת" עם המכונית, בלי פרובוקציות ופעולות חדות שרק מערערות את יציבות הרכב, ובטח בלי החלקות וירטואוזיות וכיוצא בכך.

אני חושב שהכוונה לנהיגה עם מאפיינים ספורטיביים כמו להיכנס נכון לסיבובים ולנצל כמו שצריך את המנוע, לא למדוד זמנים ולשבור שיאים בהלגיע מהר לעבודה תוך כדי 0 התחשבות בשאר הנהגים :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הוא שאמרתי. נהיגה כזאת יכולה להתרחש רק בכבישים מפותלים ולא בתנועה בין מכוניות, ולכן ממילא מרבית ה"קשיים" שעלו בשרשור בנוגע לעצם האפשרות לנהוג ספורטיבית - לא מתעוררים מלכתחילה. להבדיל:

אני אוהב למשוך סל"ד ולפעמים להיכנס לעקיפות שחלק יגדירו כמסוכנות.

זו לא נהיגה ספורטיבית!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני נוהג בצורה שתביא אותי מA לB.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כל עוד הדלק לא ירד ל 4.5 ש״ח (בכל זאת 55 ל׳ טנק) ה 180 סוסים שלי (עם כמה זה לא הרבה) ישארו רדומים ועצלנים. למעט מצבים בודדים מולם אני ניצב בכביש ואין לי ברירה, ואז מיד(!) חוזר למהירות המקובלת בהילוך גבוה ובסלד נמוך.

מסכים עם מישהו שכתב כאן להכנס לעקלתון ללא בלימה או האצה תוך שמירה על קווים, בהחלט מיישם באופן קבוע בכל נסיעה (בפניות שמאפשרות כניסה ללא בלימה).

נ.ב

לא אשקר, לעיתים נדירות ממש כשכל(!) התנאים מתאימים, אולי אולי , אני חוטא.

פורסם

מה זה נהיגה "ספורטיבית" בשבילך?

אני אישית נוהג במהירות חוקית + 10 קמ"ש כשאפשר. אולי גם קצת יותר, אבל זה רק לעתים נדירות כשהכביש מאפשר או שאני מבצע עקיפה שמצריכה אותי להעלות את המהירות. סיבובים אני מאוד אוהב. במקומות שאי אפשר, או שאני לא מכיר אני דואג לבצע אותם בצורה בטוחה (בהתאם לסביבה) ובמקומות שאני מכיר והכביש ריק ואין אנשים אני אוהב לבצע אותם במהירות גבוהה עם שמירה על קווים ו-105 אחוזי ריכוז.

אני לא מושך יותר מדי הילוכים (טוב נו, לפעמים כן...), לא מזגזג, לא בולם ברגע האחרון, לא נוהג מהר מדי ומשתדל כמה שפחות להלחיץ אחרים בכביש. כל הדברים האלה לדעתי סתם מסוכנים, מעצבנים, לא מתאימים ובטח שלא "ספורטיביים". אני אישית מאוד שונא אנשים שמזגזגים או מלחיצים אנשים אחרים בכביש. בעיקר את אלה שמתקרבים אליך מאחורה עד לת*ת בנתיב השמאלי במהירות של 140 קמ"ש ומהבהבים לך כמו מטורפים וצופרים בזמן שאתה בעצמך באמצע עקיפה במהירות לא באמת נמוכה של 110-120 קמ"ש...

נהיגה ספורטיבית אמתית וניצול יכולות הרכב צריכים להישאר רק לכבישים שריקים שמאפשרים את זה או למסלולים נידחים או סגורים. כבישים מהירים ועירוניים זה לא המקום. נקודה. אני מכוון את זה לאלה שרכשו סופר לנסר 96 ידנית ורוצים "ליהנות" מהאוטו ולאלה שרכשו פוקוס ST חדשה כאחד.

פורסם

אני שומר את הנהיגה הספורטיבית למקרים שבהם אין עוד רכבים על הכביש ואני לא מסכן אף אחד.

זה אומר שבאזור המרכז אני נוהג רגוע מאוד ורק כשאני מתרחק לכיוון הצפון או מקומות ספציפיים בלי הרבה תנועה (המבין יבין), אני מרשה לעצמי לנהוג עם בלימות מאוחרות, שמירה על הקווים ומהירות יותר גבוהה מהמומלץ.

סתם התפרעות או נסיעה בקו יחסית ישר במהירות גבוהה זה לא ספורטיבי, זה בולשיט של ילדים.

עם זאת, יש לי כבר יותר מחודש רכב שבו מעולם לא הגעתי אפילו ל140.

פורסם

כשאני נוהג, אני משתדל וגם מצליח להיות רוב רובו של הזמן להיות מרוכז בנהיגה ובכל מה שקשור ישירות לזה.

זאת אומרת, לא מסמס או מתעסק עם הטלפון ושטויות אחרות.

מכיר את המכונית היטב וכל תחושה או צליל מוסרים לי אינפורמציה.

מקפיד על תנוחת נהיגה נכונה.

נוהג יותר מהר מהנהג הממוצע (זה לא מבוסס על סקר רציני). אבל יש תנאים שאנהג לאט יותר.

מקפיד אחת לתקופה לעבור קורס/נהיגה חוויתית במכונית חזקה/קארטינג. זה שומר על כושר/פוקוס.

ויש לי את הפניות שלי, שאותן אני מכיר היטב.

אבל ספורט אני עושה לא על כביש ציבורי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לאמנון, פותח השרשור, שלום רב! אני כבר די זקן ומדבר מנסיוני המר. אחד התופעות הידועות אצל גברים מזדקנים - זו קניה של מכונית ספורט או מכונית ספורטיבית.מה שעומד מאחורי התופעה - זה אינסטינקט ביולוגי - במוח של זכר מזדקן עוד יש אימפולסים חלשים, הוא עוד זוכר שצריך למשוך נקבות - רק לא זוכר בשביל מה...

וכמה שפחות יש לו להציע לנקבות - ככה יותר הוא זקוק לאביזרים - כסף,יאכטות, מכוניות ספורט אדומות. ואתה יודע מה - זה עובד, לרגע קצר, אבל מהנה - אתה במרכז התעניינות של המין היפה, פתום בחורות זורקות אליך מבטים מעוניינים וסקרנים ... אבל כגודל הציפיות - כך גודל האכזבה - גם מתוך עומק מושבי ספורט חובקים נוצצת קרחת ובולט שער שיבה. אתה גם יכול להצתרף למועדון רכבים ספורטיבים ולסתובב בין הצעירים בימי מסלול או אירועים חברתים של אוטוספורט. אתה גם תחשוב בהתחלה, שהחיוכים של הצעירים האלה כלפיך - הם חיוכים של הערצה ולא הלצה...

ואם ברצינות - תקנה לך מכונית חזקה ויפה, תהנה גם מהאופי שלה וגם מה יופי, תלמד לנהוג נכון, כי נהיגה ספורטיבית - זה נהיגה חכמה, ניהגה עם הבנה, זה אומנות, שצריך ללמוד ולהתאמן. זה יעשה אותך נהג יותר טוב, יותר חכם ויותר בטוח. והעיקר - תהנה מהחיים בכל גיל:-)

פורסם
אני נוהג בצורה שתביא אותי מA לB.

אני לא יודע אם התכוונת באמת או בציניות, אבל הצחקת אותי בכל מקרה :lol:

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז איך זה לחיות בבעיה מספר פיזיקה לתיכון? :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...