Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תפיסת חניית נכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יגאל אני מבין מדברייך שאין לך שום אדם שקרוב אלייך שהוא נכה, כי אם כן קשה לי להאמין שהייתה רושם את הדברים האלה.

כמה שפחות אנשים כמוך חסרי אכפתיות לחברות החלשות ותהייה לנו מדינה קצת יותר טובה.

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם
יגאל, ברור שיחכה עם מנוע מונע, חלונות סגורים ומזגן בתור הרכב וברגע שיגיע נכה הוא פשוט יעצור רגע, ירד מהרכב וישאל אותו "אחי, אתה יכול לזוז בבקשה?" אה רגע, זה לא יקרה. יותר סביר להניח שהוא יגיע, יראה רכב עומד בחניה וימשיך הלאה.

מה זה שונה מהמצב כיום ?

הנכה מגיע רואה ISUZU DMAX עומד בחניה וממשיך הלאה.

בשני המקרים הוא עבריין תנועה.

פורסם
איך הנכה ידע שמדובר ברכב שעצר "בדיוק לשניה"?

או שעצר כדי לאסוף את החבר שלו?

ל'

איך הנכה ידע שמי שעומד בחניית נכה צריך לתת לו זכות קדימה ?

בידיוק כפי שאת יודעת לתת זכות קדימה כשיש לך תמרור זכות קדימה.

פורסם

יגאל, לא מתאים לך לכתוב כאלה תגובות דביליות.

למה האופציות שאתה מציע לאידיוט זה לחסום נתיב, לחנות על המדרכה או בחניית נכים? מה קרה לחנייה במקום מסודר לפי החוק? זו בכלל לא אופציה לדבריך.

יותר מזה עבירה של תפיסת חניית נכה זכאית לקנס גדול והייתי מגדיל אותו עוד יותר, כי זאת עבירה של אנטיפתים שעושים אותה במודע תוך כדי צפצוף על כולם.

מקובל עליי שחלק מסוים מהאוכלוסיה (מוכן אפילו לקבל שהחלק הזה הוא רוב) לא יודע שצריך לנסוע רק בנתיב הימני והשמאלי מיועד לעקיפה, שנהגי משאיות ממשיכים לנסוע בכביש בין-עירוני עם הפרדה על 30 קמ"ש כשיש שוליים רחבים מספיק כדי שהם לא יפריעו, ואפילו שחלק מהאוכלוסיה לא יודע שבאדום-לבן אפילו אסור לעצור כדי להוריד או להעלות נוסעים.

לא מקובל עליי שמישהו שלא נחת מהירח לא יודע מה משמעות התמרור הזה:

15f1b3a471c5830e80e89298a4644f2f.jpg

לא רק זה אלא שלא תצליח לשכנע אותי לעולם שגם מי שלא יודע מה משמעות התמרור לא יכול להבין מהאילוסטרציה למה זה מיועד.

זאת עבירה שאם עוברים אותה עושים זאת בזדון, תוך ידיעה ברורה וצפצוף על החוק ועל אוכלוסיה חלשה.

יודע מה? אני אפילו אתמוך בראש חוצות בזה שחנייה בחניית נכים ע"י מי שאינו נכה תוגדר בתור "עבירת תלת"ן", ותזכה את העבריין בשלילה בפועל בסמכות קצין משטרה, ואני באופן גורף אנטי שלילה ע"י קצין משטרה וחושב שזה חתירה תחת הדמוקרטיה, זה אולי היוצא מן הכלל היחיד בעיניי.

איך לשיטתך אמור לדעת הנכה כי הרכב החונה בחניית הנכים איננו נכה בעצמו?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
יגאל, לא מתאים לך לכתוב כאלה תגובות דביליות.

למה האופציות שאתה מציע לאידיוט זה לחסום נתיב, לחנות על המדרכה או בחניית נכים? מה קרה לחנייה במקום מסודר לפי החוק? זו בכלל לא אופציה לדבריך.

יותר מזה עבירה של תפיסת חניית נכה זכאית לקנס גדול והייתי מגדיל אותו עוד יותר, כי זאת עבירה של אנטיפתים שעושים אותה במודע תוך כדי צפצוף על כולם.

כנראה שלא הבנת שאני לא מציע אף אחת מהאופציות.

זכותך לחשוב שחניה על מקום של נכה צריכה להענש בחומרה יתרה, אני לא רואה את ההגיון שבכך , מסתבר שגם אתה לא מצליח להסביר למה חניה בחניית נכה חמורה יותר מחסימת מדרכה או חסימת נתיב.

פורסם
תמונה שווה אלף מילים, אבל לא עבור גוגל.

אז רק לוודא בשביל הדורום הבאים , החלאה הזה נוהג ברכב מספר 69-863-57 , שזה 6986357

מסוג סוזוקי דימקס , Suzuki D-Max

ועכשיו זה ישאר לעד.

איסוזו דימקס , ולא סוזוקי .

Isuzu

:roll:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
כנראה שלא הבנת שאני לא מציע אף אחת מהאופציות.

זכותך לחשוב שחניה על מקום של נכה צריכה להענש בחומרה יתרה, אני לא רואה את ההגיון שבכך , מסתבר שגם אתה לא מצליח להסביר למה חניה בחניית נכה חמורה יותר מחסימת מדרכה או חסימת נתיב.

אמרת שזה עדיף על פני שיעמוד באדום לבן (שזה לחסום נתיב) או לעמוד על המדרכה, למקרה ששכחת הנה ציטוט שלך:

ברור שזה עדיף ממצב שבו אותו אחד יחסום נתיב ויחכה לחבר שלו בחניה כפולה או על המדרכה.

אני יכול להסביר לך, והסברתי על קצה המזלג גם בתגובה למעלה.

העיקרון המשפטי קובע כי אותה תוצאה במזיד או בשוגג שונות הם, וגם למזיד ולשוגג דרגות שונות) - ככה זה בעניין מוות לא טבעי, רצח מול הריגה.

תפיסת חניית נכה היא אחת מעבירות התעבורה הבודדות שלא ניתן אפילו לטעון לגביה שהיא נעשתה בשוגג, או מתוך חוסר הבנת החוק והתקנות, ולכן עליה לשאת עונש בהתאם.

חסם נתיב יכול לטעון כי אינו הבין ואינו בקיא האם עצירה לשם העלאת והורדת נוסעים מותרת או אסורה באדום לבן, לא שטענה זו תתקבל חו"ח, אבל מה מונע מפלוני לטעון כך?

האם יכול פלוני לבוא לבית המשפט ולטעון "חניתי בחניית נכים כי אינני יודע מה משמעות השלט"? הרי השלט הוא Self Explanatory לחלוטין.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אמרת שזה עדיף על פני שיעמוד באדום לבן (שזה לחסום נתיב) או לעמוד על המדרכה, למקרה ששכחת הנה ציטוט שלך:

אני יכול להסביר לך, והסברתי על קצה המזלג גם בתגובה למעלה.

העיקרון המשפטי קובע כי אותה תוצאה במזיד או בשוגג שונות הם, וגם למזיד ולשוגג דרגות שונות) - ככה זה בעניין מוות לא טבעי, רצח מול הריגה.

תפיסת חניית נכה היא אחת מעבירות התעבורה הבודדות שלא ניתן אפילו לטעון לגביה שהיא נעשתה בשוגג, או מתוך חוסר הבנת החוק והתקנות, ולכן עליה לשאת עונש בהתאם.

חסם נתיב יכול לטעון כי אינו הבין ואינו בקיא האם עצירה לשם העלאת והורדת נוסעים מותרת או אסורה באדום לבן, לא שטענה זו תתקבל חו"ח, אבל מה מונע מפלוני לטעון כך?

האם יכול פלוני לבוא לבית המשפט ולטעון "חניתי בחניית נכים כי אינני יודע מה משמעות השלט"? הרי השלט הוא Self Explanatory לחלוטין.

אתה יכול להחליף את המידה "עדיף" במשפט "האם לא חמור יותר" - כי זו היתה הכוונה והיא דיי ברורה מהכתוב.

העיקרון המשפטי אותו אתה מציין המחייב יסוד נפשי אינו רלוונטי לעניין עבירות תנועה כיוון שהן מסוג אחראיות קפידה לא נדרש להוכיח רשלנות,אדישות או כוונה כלשהי.

דוגמא למתרחש בעיריית ת"א , יש שלטים בהם מצויין משהו בניסוח כזה : "7 מקומות הבאים חניית נכים". אין כל סימון אחר.

ברור שמאד קשה במיוחד בשעות הלילה להבין איפה מתחיל ואיפה נגמר המקום השמור.

העיריה לא עושה כלום ומנפיקה דוחות בסיטונאות. כל דוח חניית נכים הוא כמו 10 דוחות רגילים,או אותה דוגמא של העירייה שסימנה מקום חניה לנכים בזמן שעבד שם רכב אחר ותוך שעה הרכב כבר קיבל דוח.

אבל כאמור כל זה אינו רלוונטי כיוון שאין משמעות ליסוד נפשי בביצוע עבירות תנועה.

פורסם
בטח שמחייב יסוד נפשי.

מה אנחנו ? רובוטים?

הבנתי שהבעיה היא לא ההגיון שלך , אלא הערכים שלך.

בטח שלא מחייב.

בספק רב אם הבנת משהו.

פורסם

הויכוח שלכם נסוב סביב השאלה העתיקה: האם האמת העובדתית = אמת משפטית.

התשובה בשטח= לא!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
תמונה שווה אלף מילים, אבל לא עבור גוגל.

אז רק לוודא בשביל הדורום הבאים , החלאה הזה נוהג ברכב מספר 69-863-57 , שזה 6986357

מסוג סוזוקי דימקס , Suzuki D-Max

ועכשיו זה ישאר לעד.

איסוזו* :-)

*כבר תיקנו :)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
בטח שלא מחייב.

בספק רב אם הבנת משהו.

מה שאתה מוחה/בוכה עליו זה האכיפה המוגזמת שיש לחניות הנכים.

רואה ? הבנתי יופי טופי.

זה המצב!

בוא נפשט את העניין,

אם אתה חונה בחניית נכים, אתה באמת נכה , או שאתה צריך להפוך לאחד.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם
אתה יכול להחליף את המידה "עדיף" במשפט "האם לא חמור יותר" - כי זו היתה הכוונה והיא דיי ברורה מהכתוב.

העיקרון המשפטי אותו אתה מציין המחייב יסוד נפשי אינו רלוונטי לעניין עבירות תנועה כיוון שהן מסוג אחראיות קפידה לא נדרש להוכיח רשלנות,אדישות או כוונה כלשהי.

דוגמא למתרחש בעיריית ת"א , יש שלטים בהם מצויין משהו בניסוח כזה : "7 מקומות הבאים חניית נכים". אין כל סימון אחר.

ברור שמאד קשה במיוחד בשעות הלילה להבין איפה מתחיל ואיפה נגמר המקום השמור.

העיריה לא עושה כלום ומנפיקה דוחות בסיטונאות. כל דוח חניית נכים הוא כמו 10 דוחות רגילים,או אותה דוגמא של העירייה שסימנה מקום חניה לנכים בזמן שעבד שם רכב אחר ותוך שעה הרכב כבר קיבל דוח.

אבל כאמור כל זה אינו רלוונטי כיוון שאין משמעות ליסוד נפשי בביצוע עבירות תנועה.

בניגוד לדו"חות הללו גם המצולם וגם בכל התמונות האחרות שמעלים כאן לא מדובר על מקרים כאלה!

תמיד יש לפחות שני תנאים שמתקיימים:

א. מדובר על אור יום מלא.

ב. יש סימון של תמרור בודד לכל חנייה ולא תמרור צהוב גנרי של "X חניות הבאות".

ג. יש סימון בצבע זוהר על האספלט.

מה שאתה מתאר זה לדעתי גובל ב"הטמנת פח" לאזרחים, ואולי ראוי שבית המשפט יידרש לסוגיה הזאת, הרי אין ספק שבמקרה שאתה מתאר לא העלות היא מה שמונע מהעירייה סימון מתאים (צבע על האספלט ועל אבני השפה, תמרור לכל חניית נכה), אני בטוח שצבע ותמרורים כאלה יש להם במחסנים, זה עניין של לתפוס את מי שלא שם לב.

אולי ראוי שהעונש לעירייה על מקרים כאלה יהיה קשה כדי שלא יטמנו פח, למשל קנס דיפרנציאלי בין פסיקת בית המשפט ועד שיתקנו את הליקויים, בחודש הראשון ישלמו 1000 שקל קנס לכל יום איחור, בחודש השני 3000 שקל לכל יום וכו'.

כנ"ל למקרה שמציירים חניית נכים מסביב לרכב חונה, קנס 15 אלף שקל לעירייה יילמד אותם היטב, צריך לגרום לזה שהטמנת פח לא תשתלם להם כלכלית ואז היא תיפסק.

אני לא מדבר על מקרי הקצה האלו של הטמנת פח ע"י העירייה, אלא על מקרים שברור לכל בר-דעת שבוצעו במזיד, תוך ידיעת החוק ו-Fuck everyone else.

זה שאתה לא חייב להוכיח במשפט יסוד נפשי כדי להרשיע בעבירת תעבורה, לא אומר שליסוד הנפשי אין חלק בתהליך החקיקה (או במקרה שלנו תיקון התקנות), אפילו בתת המודע של מתקני התקנות, העונש לפעולות כאלה שנעשות אך ורק במזיד יהיה מלכתחילה קשה יותר.

ולא, זה לא חמור יותר כי כמו שאמרתי כשהסימונים כולם קיימים בהתאם לתקנות*, זה אומר שאותו בנאדם הוא סוציומת ששם פס על החוק ועל ציבור הנכים.

*מבחינתי שלט צהוב שכתוב עליו "7 חניות הבאות נכים" עם חץ שמאלה/ימינה זה ניצול פרצה בתקנות. ניתן באותה מידה להזמין שלט צהוב שכתוב עליו שהשטח הוא חנייה למעבורות חלל בלבד, וזה עדיין יהיה חוקי, כל עוד אין תמרור אחר עם אותה הוראה.

דהיינו לשים שלט צהוב שכתוב עליו "חניית נכים" אסור (כי יש שלט כחול עם הציור של הכיסא גלגלים).

אבל לשים שלט צהוב שכתוב עליו "7 חניות נכים" כן חוקי כי אין תמרור שמדבר על 7 חניות לנכים, שימוש מגעיל בפרצה בחוק.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...