Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחזקה של רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

זה השרשור הראשון שאני פותח בפורום אספנות

קוראים לי ליאור ואני חושב שהגיע הזמן שאני יכנס לעולם הזה גם

קראתי וקראתי ואני בטוח שיש לי עוד מלא לקרוא וללמוד, לבנתיים אני מנסה להבין האם החלום הזה אפשרי

אני מעוניין לקנות רכב שני (את הראשון אישתי תקבל) שישמש אותי ביום יום לנסיעות של 10-15אלף בשנה

אני מנסה להבין את העליות של אחזקה של רכב כזה בכמה זה יותר יקר מלהחזיק רכב חדש

ביטוח?

דלק?

טיפולים?

אחזקה שוטפת?

איפה בכלל מטפלים?

התקציב הוא 70-90K והמכונית החלומות של זה מוסטאנג קבריולט V8 שנתון 63- 69 הצורה הישנה

אני יודע שV8 קשה למצוא ויותר יקר אם בתקציב מתאים V6 אז גם על זה נדבר (העדפה לקנות רכב משופץ)

אני ישמח לכל טיפת אינפורציה נוספת שאני לא חשבתי עליה.

תודה

ליאור

פורסם

ראשית ברכב אספנות אסור לנסוע בין השעות 7-9 בבוקר בימי חול,

אם אתה יוצא לעבודה קודם או אח"כ אז אולי זה אפשרי

בנוסף אם אתה קונה מוסטנג עם V8 ונוסע עליו כ 15K ק"מ בשנה , תכין תקציב של כ-25K ש"ח רק לדלק ,

לפני שמדברים על טיפולים, ובלאי .

קח בחשבון שהרכבים ישנים, ופחות אמינים מרכבים חדשים,

כמו כן הם פחות בטיחותיים מרכב ישן.

כמובן שלא כל מוסך מטפל, יש מוסכים ולרוב מדובר בבעלי מוסך שיש להם בלב פינה חמה לרכבי אספנות ומוכנים לקבל

את בעל הרכב עם כל השגעונות שלו, תגיד איזור בארץ ורכב , אני מניח שימצאו לך כבר מכונאי .

ביטוח וטסט הם זולים יותר , קח בחשבון שאין מקיף , כך שאם יש תאונה שאתה אשם, הנזק הוא על חשבונך (כמובן שיש צד ג')

דבר נוסף מוסטנג V8 קבריולט , משופצת לא תכנס לך בתחום, אתה צריך לבחור או להגדיל את התקציב , או לותר על משהו

בנוסף קח בחשבון שעבור רכב יום-יומי , מומלץ רכב עם מזגן, אחרת בקיץ (שזה רוב חודשי השנה , בארץ) תגיע לכל מקום מזיע ומסריח.

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

קח בחשבון עוד נקודה חשובה .

מוסטנג כמו שאתה חפץ משופצת ויפה לא בדיוק תוכל לשמש אותך ביום יום מהסיבה שהרכב יפה מידי ,

מושך את העין והישראלי המצוי אוהב לגעת.

כך שתחשוב על חניה בהתאם ,

אי אפשר להשאיר רכב אספנות משופץ יפה בכל מקום ללא השגחה .

מלבד זה - תענוג אמיתי :-)

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

תודה על התגובות

כמה V8 שותה? וכמה הV6 שותה?

לגבי המזגן לא חשבתי על העניין

לגבי החניה אין בעיה גם בבית וגם בעבודה חניות פרטיות תת קרקעיות.

ליאור

פורסם
לקוח נכנס לסוכנות רולס-רויס ושאל מה תצרוכת הדלק.

"זה לא בשבילך" היתה התשובה.

למה בכל שרשור צריך לצוץ מישהו ולתת הערות שלא עוזרות לאף אחד

אז תודה לך על התגובה המלומדת שלך

פורסם
לקוח נכנס לסוכנות רולס-רויס ושאל מה תצרוכת הדלק.

"זה לא בשבילך" היתה התשובה.

exactly

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
תודה על התגובות

כמה V8 שותה? וכמה הV6 שותה?

לגבי המזגן לא חשבתי על העניין

לגבי החניה אין בעיה גם בבית וגם בעבודה חניות פרטיות תת קרקעיות.

ליאור

אין V6 יש 6 בטור , וקח בחשבון שהמנועים של 6 בטור הם חלשים בסטנדרטים של היום,

אתה תוכל להתקדם בקצב רגיל, אבל בכל רמזור מזדה 3 תשאיר אותך מאחור.

V8 תלוי כמובן באופי הנהיגה , ובכביש (עירוני / בין עירוני ) ובגודל המנוע

אצלי 351C (כלומר נפח של 5750 סמק V8 ) עושה מחוץ לעיר , בנסיעה רגועה 1:5 או 1:6

אם קצת לוחצים או קצת נכנסים לפקקים, התצרוכת עולה ועולה ועולה....

הסכום שאמרתי לך מקודם הוא סכום ריאלי לחלוטין (בהנחה שלא יחליטו להעלות את המס על הדלק כי צריך עוד תקציב לצבא ...)

תחשוב תדלוק אחד / שניים בשבוע , מיכל 80 ליטר , תעשה את החשבון...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

ראשית- מי שמתחיל ב"עלויות דלק"... כדאי שיחשוב פעמיים אם זה בשבילו. תקלות בלתי צפויות...חיפוש חלק מקורי נדיר ׁ(שלעיתים משבית רכב ) ושיפוץ רציני לפח וחלקי פנים כל כמה שנים, הן הוצאה לעיתים גבוהה מדלק.

שנית - פחת. רכב חדש מאבד כ15% מערכו כל שנה...רכב אספנות לא מאבד מערכו כפונקציה של גיל הרכב אבל בהחלט מאבד מערכו ככל שמצבו הכללי מתדרדר עקב הזמן שחלף מאז השיפוץ...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אני לא הייתי בוחר בדרך של: "זה לא בשבילך, רד מזה". אספנות זה לא לעשירים בלבד וגם לא לאמידים. אני עובד יותר קשה בשביל לממן את העלויות. כל אחד בוחר מה שמתאים לו ועל פי השיקולים שלו. תקנה לך רכב יפה סע איתו לעבודה (תדאג לא להיות על הכביש בין 7 ל 9 בבוקר) ותתרגש בכל פעם שאתה לוחץ על הגז. וכשאני אומר שיקולים אני מתכוון שאל תעשה צעד לא אחראי ותשאר עם רכב שקנית בהרבה כסף אבל אין לך איך לתחזק אותו או לנסוע איתו. רכב משופץ לא אמור לעשות בעיות מבחינה מכנית יותר מרכב מודרני. תדאג לטיפולים על פי הוראות היצרן והמנוע והחלקים האחרים ישארו בריאים למשך שנים. אבל דווקא פורד מוסטאנג?

פורסם

אם אתה מוכן לחיות עם הנוחיות של פעם תמורת הכייף של נסיעה ברכב משגע לך על זה.

קח בחשבון שרכב אספנות יכול לעמוד חודש כי לא מוצאים חלק, ולא חשוב אם החלק עולה 50 ש"ח או 5000 ש"ח בלי החלק הוא לא נוסע.

בניגוד לאחרים כאן אני חושב שבתקציב שלך ניתן למצוא רכבי אספנות מגניבים שווי ערך למוסטנג אם לא גם מוסטנג.

הכתיב הנכון של צריכת הדלק ברכבי אספנות הוא צריחת הדלק. בעיר אלו עם המנועים הגדולים זוללים דלק וגם מחוץ לעיר הם צורחים פי שתיים מרכב חדש.

רכב אספנות הוא כייף אבל כאחד שמשתמש הרבה יותר מהממוצע ברכב אספנות אני יכול להעיד שזה לא בדיוק שיא הנוחיות. קיימת גם בעיה של חניה. קשה נפשית להשאיר רכב אספנות שעות ברחוב. לצערי הרב גם גונבים אותם.

כמובן שמבחינת בטיחות כל רכבי האספנות הם בקטגוריה של מינוס 100 כוכבי בטיחות אבל, בכל זאת נסעתי מחיפה לערד בשבוע שעבר והחוויה היתה שווה כל רגע.

פתרון אחר הוא לרכוש רכב בן 5-10 ליום יום וביתרת התקציב לקנות רכב אספנות למשחק,

אני מציע לך לבוא לאחד המפגשים של מועדון החמש ולשוחח עם אנשים דבר שיתן לך כלים נוספים למציאת "שביל זהב" לפתרון הסוגיה.

שבת שלום

שלמה דן גדרון

פורסם

מה שהיה לפני עשרים שנה לא יהיה יותר!

לי היה שני מוסטנגים 70 ו-71

נסעתי אליהם כרכב ראשון! ולא חשבתי על הדלק! מה שכן חשבתי היה מה יקרה עם אני יתקע!

היום זה הפוך היום להשיג חלקים זה קל זה רק פונקציה של כסף מה שיותר מפחיד זה הדלק!

כמו שרשמו כן עם הרכב שלך יהיה רכב שתיסע בו כול יום אתה יכול להגיע לחצי משכורת רק לדלק!

וזה עוד בלי מסביב שכול אחד רוצה ליפות את הרכב שלו וזה עולה כסף! ועם אתה לא

מבין מכני פשוט חבל על הזמן המכונאים מחכים לנו כמו נשרים מעל הפגרים! רק תיכנס!

פשוט לא צריך הרבה להסביר לך כמו שאמרתי בהתחלה ליפני עשרים שנה הייתה רואה באמצע היום

רכבים ישנים נוסעים ברחובות והיום....חוץ מיום שישי בשעה ארבע שהם נוסעים למפגש אתה לא רואה אף אחד!

אני עצמי בגלל זה עכשיו הלכתי על רכב קטן!

בכול מיקרה בהצלחה במציאת רכב ותחתים את אשתך ליפני הכול שהיא מסכימה לכול זה שיהיה ברור!

זה הכי חשוב!

• תוכן חדש...