Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הרכב שלי (מאזדה לאנטיס BA, 98 ) חזר היום מהמוסך לאחר טיפול והחלפה של כל מני חלקים, ביניהם תותבים למשולשים ותיבת הגה. אני מציין זאת כי אולי זה רלוונטי. מאז שהרכב חזר מהמוסך המתלים קשים כמו אבן- כל חריץ קטן בכביש מורגש היטב, וכאשר נשענים על האוטו לא נראה שהמתלים מתכווצים כלל, רק הצמיג זז מעט.

המוסך לא היה אמור להחליף שום חלקי מתלה, וגם לא חייב על כך. בנוסף, חלקי המתלה לא נראים חדשים. בהנחה שלא הוחלף כלום, המתלים הם מקוריים כפי שהגיעו מהיצרן.

שאלתי היא כזאת: האם יש דרך להשפיע על קשיות המתלים מבלי להחליף את חלקי המתלה? הכוונה לכוונון קשיות כלשהו בבולם או משהו דומה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

שמעתי על מקרה שבהם הקפיצים/הבולם ננעלו ונתקעו, ייתכן וזה המקרה אצלך ואולי נגרם כתוצאה מהעלאת הרכב על הליפט - אם כי אני לא מומחה, חכה לתגובות נוספות.

פורסם

אני מהמר ש"בדקו אויר בצמיגים" וכתוצאה מהגדלת הראש שלהם, אתה נוסע עכשיו עם בערך 40 PSI בכל ארבעת הצמיגים.

כדאי לגשת לתחנת דלק ולמלא/לרוקן ללחץ המתאים.

פורסם

חשבתי על נושא האויר בצמיגים, אבל כמו שאמרתי העניין נבדק והבעיה במתלים עצמם.

בכל מקרה, חזרתי היום למוסך והוחלט שהבולמים פשוט נתפסו (php- ניחשת נכון, ועכשיו שמעת על מקרה שני כזה) וכנראה שיהיה צריך להחליף אותם- ביום ראשון אכניס את הרכב למוסך ונדע סופית. קצת תמוה ששני הבולמים נתפסו ביחד ובדיוק בזמן שהרכב היה במוסך, אבל אין מה לעשות. אעדכן כשיהיה מידע חדש.

"ai motoare capul doare"

פורסם

תודה על העדכון, כל יום לומדים משהו חדש - מעולם לא נתקלתי בבולמים שנתפסים (עד עכשיו...).

פעמיים מכוניות שלי חזרו ממוסך (יבואן!) עם לחץ אויר גבוה מאד בצמיגים, והנסיעה היתה דומה למה שתיארת, חשבתי שאולי מדובר באותו עניין.

פורסם

רק אני חושב שמשהו מסריח כאן?

בולמים "נתפסו"/נהרסו, דווקא כשהרכב במוסך? אמממ מעניין מאוד...

אחי נראה לי עושים עלייך קומבינה...

אולי החליפו לך את הבולמים, לבולמים דפוקים?

מה שמזכיר לי, פעם אמא שלי החליפה בולמים במוסך מורשה של מיצובישי, שילמה 3000 שקל והרכב יצא מהמוסך יותר גרוע ממה שנכנס. חזרנו אליהם, והחארות שמו לנו בולמים משומשים (וגמורים) !!!

.......

פורסם

^

קודם כל סגנון הדיבור שלך אינו ראוי במקום כזה.

אני לא פוסל קומבינה, כי הכל יכול להיות.

אבל אם הבולם במצב גרוע בהחלט יתכן מצב שברגע שנפתח עד סוף המהלך (עקב העלאה בליפט) הוא יתפס.

כמו שאמרתי ראיתי משהו דומה מול העניים, שם דווקא הרמת הרכב שחררה את הבולם, בכל מקרה זה סימן לבולם שהוא לא תקין ומהווה סכנה בטיחותית ברכב.

פורסם

נשמע לי הזוי שמוסך ישים בולמים גמורים, צריך לפרק את הגלגלים, את הקפיץ, ברכבים מסוימים את הברקסים, בשני הצדדים

וכל זה בשביל 1000 שקל למוסך? צר לי - לא הגיוני.

• תוכן חדש...