Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

היום בבוקר חברה שלי הגיעה ללימודים וגילתה שהיא נסעה על צמיג עם חור.

שהיא הגיע ללימודים היא לא שמה לב למשהו מיוחד אבל שהיא חזרה לרכב היא גילתה שהוא מפונצ'ר.

מישהו עזר לה להחליף לספייר והיא נסעה לפנצ'רמאעכר.

הוא פרק את הצמיג מהג'נט ואמר לה שהצמיג גמור (צמיג של i20 חדשה שעברה בערך 6,500 ק"מ) והיא גם אמרה לי שהיא באמת ראתה חור די גדול בצמיג (משהו שאי אפשר לשים עליו "פלסטר") עד כאן הכל הגיוני.

הוא אמר לה שצמיג חדש עולה בערך 250-300 ש"ח אבל כרגע אין לו את המידה ושתגיע מחר בבוקר, בנתיים היא המשיכה לנסוע על הספייר (קטן, מוגבל ל80 ק"מ). אני הבנתי מזה שהוא אמר לה שצמיג כזה עולה 250-300 שהג'נט תקין. (למרות שהיא לא בפירוש שאלה)

היא השאירה אצלו את הג'אנט למנוחה בלילה, וגם את הצמיג הקרוע.

מחר בבוקר אני הולך איתה אליו ואני כבר יכול לדמיין את מסכת ההפתעות שתהינה: פתאום "הג'אנט דפוק" (אחרי שהוא דפק עליו עם פטיש 5 ק"ג... ברור שיהיה דפוק), לא תהיה לו (שוב) המידה, הוא ירכיב לי בכלל ג'אנט ישן של רכב אחר..., מה שאני פוחד זה שאם אני אבקש ממנו את הג'אנט כדי לללכת למישהו אחר... אם הוא לא קרע אותו בפטיש עד כה... ברגע שאני אבקש ללכת למישהו אחר - זה יהיה רגע הכיסוח בעזרת פטיש 5 ק"ג... (וכן, תקראו לי פרנואיד, אבל היו דברים מעולם... כולנו ראינו "יצאת צדיק").

מה דעתכם? איך אני אמור להתנהל מחר בבוקר?

איך אני יכול לזהות שהג'אנט שהוא מרכיב/נותן לי הוא אכן אותו ג'אנט שהוא פירק היום בצהריים?

האם אפשר להבדיל בין ג'אנט שנדפק מנסיעה ללא אוויר לבין ג'אנט ש"טופל" ע"י מכות פטיש הגונות?

כמובן שאני אעדכן כאן הכל (לטוב ולרע).

תודה לכולם :-)

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואי ואי ואי איזה סרט.

אני לא יודע אם זה רק הדאגות שלך ואתה פרנואיד או שזו המציאות.

לגבי הג׳אנט לא ניראה לי שאפשר לזהות אם זה מה שהחברה השאירה אצלו, אולי כדאי לך להסתכל על מה שהוא יביא ועל מה שיש לך ולראות אם הם דומים.

שיהיה לך בהצלחה, מחכה לעדכון.

פורסם

נשמע לי מגוחך מאוד צמיג במחיר של 250-300 ל I20, כנראה מדובר על צמיג סיני או צמיג ישן או שניהם.

אתה צריך את אותו הצמיג שהיה מותקן על הרכב קודם, צמיג סיני יוריד מביצועים.

נהוג ששני צמיגים על אותו הסרן יהיו מאותה חברה ואותו הדגם.

כמו כן יש לבדוק את תאריך הייצור המסומן ב XXYY כאשר XX זה מספר השבוע בשנה ו YY זה השנה, לוודא שקיבלת משהו מהחודשים האחרונים ב 2013 ולא ישן יותר.

כמובן שהוא יגיד לך שגם הצמיג הסיני הוא טוב מספיק, שטויות במיץ.

לגבי הג'נט - לא כולם רמאים, אי אפשר לדעת מה הוא עשה איתו אם בכלל, תלך ותראה, אם אתה חושב שעובדים עליך, קח את הג'נט ולך למקום אחר.

פורסם
נשמע לי מגוחך מאוד צמיג במחיר של 250-300 ל I20, כנראה מדובר על צמיג סיני או צמיג ישן או שניהם.

אתה צריך את אותו הצמיג שהיה מותקן על הרכב קודם, צמיג סיני יוריד מביצועים.

נהוג ששני צמיגים על אותו הסרן יהיו מאותה חברה ואותו הדגם.

כמו כן יש לבדוק את תאריך הייצור המסומן ב XXYY כאשר XX זה מספר השבוע בשנה ו YY זה השנה, לוודא שקיבלת משהו מהחודשים האחרונים ב 2013 ולא ישן יותר.

כמובן שהוא יגיד לך שגם הצמיג הסיני הוא טוב מספיק, שטויות במיץ.

לגבי הג'נט - לא כולם רמאים, אי אפשר לדעת מה הוא עשה איתו אם בכלל, תלך ותראה, אם אתה חושב שעובדים עליך, קח את הג'נט ולך למקום אחר.

צמיגים לi20 בהנחה שהצמיג הוא בקוטר 14 אז המחיר טוב, המידה היא 175/65/14.

הצמיגים המקוריים של הנקוק שהגיעו עם הרכב עולים 250 ש"ח לצמיג בן פחות מחצי שנה.

גם צמיגים כמו פאלקן z912 עולים בטווח מחירים הזה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ה-i20 מגיעה לארץ עם צמיגים של פירלי שעולים בסביבות 300 שקלים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

היא צריכה לחזור כל רגע מהעבודה... נראה איזה צמיגים הותקנו שם.

האם על אותו סרן חייבים להיות צמיגים של אותו יצרן, או שמספיקה אותה מידה?

איך אפשר לזהות ג'אנט ש"סבל" לעומת ג'אנט ש"טופל"?

אולי דווקא הבחור הוא טוב, ומחזיק אצלו סיניים פשוטים, ו"הוא צריך להזמין" כי הוא רוצה שיהיה בדיוק אותה חברה על אותו סרן....

פורסם

חבל שאתה חושב שכולם נוכלים ורמאים,אישית אני לא יודע איך אתה עושה עסקים עם בעלי מקצוע אם אתה מתחיל מנקודת מחשבה כזאת.

למה לא לחשוב פשוט שהוא אמין ובמידה ויתברר שלא אז תפסול אותו אבל זה לא נכון לפסול אף אדם רק בגלל מחשבה הזויה כזו.

זה כמו שתגיד אם אני אשאיר את הרכב במוסך אז בטוח בעל המוסך יגרום לי לעוד תקלות כדי להוציא ממני יותר כסף.

בקיצור תהיה קצת יותר חיובי ואתה צריך לחשוב שלאף פנצ'ריה אין אינטרס לפגוע בשם שלה בגלל כמה גרושים של שעולה ג'נט.

פורסם

לדעתי תרכיב אך ורק אותו דגם צמיג כמו זה שקיים ברכב. אם נסעו בו רק 6500 ק"מ השחיקה עוד לא רצינית כך שצמיג חדש מאותו סוג יתאים בצורה הטובה ביותר

פורסם
חבל שאתה חושב שכולם נוכלים ורמאים,אישית אני לא יודע איך אתה עושה עסקים עם בעלי מקצוע אם אתה מתחיל מנקודת מחשבה כזאת.

למה לא לחשוב פשוט שהוא אמין ובמידה ויתברר שלא אז תפסול אותו אבל זה לא נכון לפסול אף אדם רק בגלל מחשבה הזויה כזו.

זה כמו שתגיד אם אני אשאיר את הרכב במוסך אז בטוח בעל המוסך יגרום לי לעוד תקלות כדי להוציא ממני יותר כסף.

בקיצור תהיה קצת יותר חיובי ואתה צריך לחשוב שלאף פנצ'ריה אין אינטרס לפגוע בשם שלה בגלל כמה גרושים של שעולה ג'נט.

1+

הוצאת לי את המילים מהפה

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

לצערי הנסיון עם מוסכים הוא בדיוק כמו מה שתיארת כלא נכון, לרוב כאשר משאירים רכב לילה ורואים שבעל הרכב אינו מבין עושים לו נזק גדול יותר, יש אינספור מקרים כאלו, מעטים הם המוסכים שאני רואה ביקורות טובות עליהם

פורסם
ה-i20 מגיעה לארץ עם צמיגים של פירלי שעולים בסביבות 300 שקלים.

אני החלפתי עכשיו צמיגים בi20 2009 צמיגים מקוריים של הנקוק, כנראה שהדגמים החדשים יותר הגיעו עם פירלי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני מפנה אותך לפרק של "יצאת צדיק" בנושא הזה.

בחורה נכנה עם 4 צמיגים "סבירים" שמאחד מהם רוקן האוויר (לא חור, רק רוקן) יצאה עם 4 ג'אנטים חדשים.....

ואגב, כן, הצמיגים הם של פירלי במידה שנכתבה כאן.

פורסם

אני מאמין שהרבה מאיתנו ראו את הפרק הזה, אבל מקרה אחד ביצאת צדיק אינו משקף על כולם.

בכל תחום יש רמאים, זה לא אומר שהבחור הזה רמאי ושהוא הולך לדפוק לך את הג'נט, תלך ותראה מה הוא אומר מחר.

מצטער אם הטעתי אותך לגבי המחיר, משום מה היה לי זכור שה I20 נועלת מידה 15.

פורסם

קודם כל הבן אדם צריך להוכיח את אמינותו ורק לאחר מכן ניתן לסמוך עליו, ממש לא הייתי משאיר ג'אנט בפנצ'ריה שאני לא מכיר ולא היה לי איתה נסיון בעבר.

אתה לא צריך לתת לבן אדם צ'אנס לנסות לדפוק אותך.

אני לא מחליף צמיגים בלי להיות ליד הרכב, אני לא עושה טיפול מבלי להיות נוכח במוסך, מבחינתי כולם נוכלים עד שהם מוכיחים לי אחרת.

כך הסיכוי שידפקו אותך יורד למינימום.

בנוגע לקוטר ג'אנט, זה תלוי ברמת גימור יש i20 עם ג'אנט 15.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...