Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 147 1.6, הבדלים בין 105 ל 120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר עם 147 שנאלץ להחליף מנוע והותקן לו מנוע בגרסת 120 כ"ס במקום ה-105 כ"ס, כך שיצא לי לנהוג על שני ההספקים. ההבדלים מורגשים, במיוחד בטווח המתוק של המנוע הזה בין 4,500 עד לקו האדום, אך אלו לא הבדלים גדולים במיוחד כך שאל תתאמץ לחפש את הגרסה הזו, פשוט תחפש את הרכב במצב הטוב ביותר.

מעבר לכך, ביחס להיצע ולמחיר, זו מכונית מאוד חביבה לנהיגה עם מנוע אטמוספרי שהוא תענוג. דרך אגב, למרות החלפת המנוע שקרתה בשל טעות של הבעלים הקודמים (אני אל זוכר בדיוק מה היה) והחלפת מיסב אחורי רועש, יש לו את הרכב כבר שש שנים והוא מפגין אמינות טובה מאוד, כמובן עם טיפול ראוי. רק חבל שהוא בחר בכחול כהה, הצבע הכי פחות מחמיא לדגם לדעתי מה גם שהצבע דהה במקומות מסוימים, כניראה בשל העובדה שהוא גר בתל אביב?

פורסם

ההבדל הוא לא רק במנוע, הבנתי שיש גם הבדל באבזור הפנימי, בזמן שה 120 מגיע עם בקרת אקלים, רדיו דיסק מקורי וגאנטים, ה 105 מגיע עם טייפ קאסטה מקורי( בדיחה?! ), מזגן מכאני וטאסות.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

ובנימה אופטימית זו, יש לכם המלצה על מוסך מתמחה בצפון באזור חיפה ומכון בדיקה באותו האזור?

מתכנן לקפוץ לראות 147, 120 אדומה.

ראיתי בפורום מועדון אלפא, המלצות טובות על מוסך הכוכב, בניהולו של פארס. יושבים איפשהו באיזור הצ'ק פוסט (תברר מיקום מדוייק).

ראה: http://www.iaroc.org.il/area51/viewtopic.php?f=4&t=10520

(אל תיקח למכון בדיקות רגיל).

alfa 156 2.5.

פורסם

התקשרתי למוסך הכוכב, הנציגה אומרת שהם לא עושים בדיקות לרכבים משומשים לפני קנייה.

עוד שאלה, היכן אני יכול למצוא ספר רכב או פירוט שגרת הטיפולים?

לפי מה שאני מקיר:

שמנים ופילטרים כל 10k

טיימינג כל 60k

פלאגים כל 100k

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133223

בשרשור הזה מופיע מוסך גיטיאי בחוף שמן חיפה. יש לפנות למיכאל.

איני יודע אם הטלפון והמיקום רלוונטי, איני יודע לגבי האיכות. כל שאני יודע הוא שהוא בחיפה ובעל נסיון מסויים באלפות. יש עוד מכונאי אלפות בחיפה אך הוא בעניני אלפות ישנות.

בכל אופן קיבלת קצה חוט.

התקשר למוסך מרכזי של אלפא ותקבל טלפון של שרות שלהם,הם ישלחו לך במייל היסטוריית טיפולים במוסכי אלפא מורשים בתנאי שבעל הרכב יאשר[הוא יאשר אם אין לו מה להסתיר] לגבי מוסכים אחרים, פשוט דרוש קבלות.

אין קבלות? יש דברים שמכונאי שבודק יאשר לך שהחליפו, יש שלא.

לשלם הרבה רק כשיש הצדקה.

טיימינג נהוג להחליף כל שישים או כל שלוש שנים, מה שבא קודם.

• אחראי פורום
פורסם

מיכאל מזמן עבר ליד חוצות המפרץ, הטלפון כן עדכני.

בחור הגון עם ניסיון באלפות מהדור המדובר. לא יודע אם עושה בדיקות קנייה מפורטות בהגדרה

אבל מאמין שכן יהיה מוכן לעבור על הרכב ולחוות דעה, יש לו גם סורק תקלות דקדקן (למי שתוהה, במוסך עם סורק

רגיל כלשהו לא מצאו תקלה, מיכאל מצא אצלי חיישן למדה תקול). הוא גם מקפיד על חלפים מקוריים, שמנים לפי הגדרת יצרן וכו'.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
איזה דרמה! כולה אלפא 147, רכב נחמד אבל לא פרארי! אולי הוא יצטער שלא השקיע את הכסף שילך על המשולשים של האלפא באיזה טיול מדהים? אולי בתוספת שכירת רכב ליום מסלול באותו טיול מדהים, אם הוא כזה חובב הגה? אולי הוא יצטער שלא השקיע בתחביבים אחרים שלו? אולי הוא בכלל יצטער שהוא שלא חסך את הכסף הזה לדירה או סתם לעתיד?

נכון, כולה 147 לא פרארי.

אנשים עושים כאן כזה סרט מהחזקת 147. ל-147 יש את המחלה שלה של המשולשים - אבל זה לא שהם הולכים כל 10K ק"מ.

וגם המחיר שלהם לא יגרום לפשיטת רגל לאדם הממוצע.

רוב הסיכויים שלא תצטרך להחליף אותם בקרוב אם רכוש אחת שהחליפו לאחרונה. ואם תחליף אז זה זו תהיה השקעה לטווח אורך כמו חגורת טיימניג.

מי מבטיח לך שבקורולה לא יהיו תקלות?!

ובמה בדיוק עדיף טיול "מדהים" עם שכירת רכב ליום אחד על אחזקה והנאה מרכב מיוחד לאורך שנים?!

עשה לי טובה, זה שבחרת להתפשר ואתה מתרגש לי מהבארבו שהיא בעצם סוג של 147 לא אומר שאחרים צריכים לעשות את זה.

ה-3000 ש"ח של המשולשים ביחס לכל חיי הרכב לא ייקנו לך לא דירה ולא טיול מדהים.

פורסם

שאתה מייעץ למישהו בנושא מאוד יקר, לפחות תגלה אחריות.

נכון שגם קורולה מתקלקלת, אבל באופן סטטיסטי זה קורה הרבה (אבל ממש הרבה) פחות מאשר ל-147. מי שטוען אחרת, פשוט טומן את הראש בחול.

גם האחזקה של 147 גבוהה יותר, הסיכוי להשבתה ממושכת בגלל תקלה גבוה יותר ויש תקלה - היא יקרה יותר לתיקון. שאני אביא מאות ציטוטים משירשורי תקלות/תיקונים/שיפוצים מהפורום הזה ומפורומים בריטיים, או שאתה תחפש בעצמך? לעומת זאת במשפחה שלי יש כמיליון ק"מ ניסיון עם קורולה/קארינה (אני מדבר על התקופה שהן יוצרו רק ביפאן ועם גיר אוטומטי רגיל) - שאני בהחלט לא ממליץ עליהן לכל מי שהוא (אפילו קצת) חובב הגה, אבל הן פשוט אמינות באופן מוחלט (ובוודאי יש עוד הרבה בעלי טויוטה שיסכימו איתי). שוב פעם - את הקורולה נתתי כדוגמא לצורך דיון ולא כאלטרנטיבה לרכישה.

וזה לא רק המשולשים, אלא גם הווריאטור ומערכות עזר שהן, מה לעשות, לא אמינות כמו אצל היצרנים במזרח.

עשה לי טובה, זה שבחרת להתפשר ואתה מתרגש לי מהבארבו שהיא בעצם סוג של 147 לא אומר שאחרים צריכים לעשות את זה.

אני בטוח שבשביל ה-OP גם 147 עם מנוע פושר היא סוג של פשרה. החיים הם אוסף של פשרות אצל 99.9% מהאנושות.

הבראבו לא קשורה ל-147 אלא לאלפות אחרות (מנוע 1.4 טורבו דומה לזה שמותקן בג'ולייטה ובמיטו, גיר סלה-ספיד, הרצפה לא שימשה רק את פיאט ולנצ'יה), אין לי מושג מאיפה הבאת את המשפט הזה. היא אפילו לא דומה אליה קונספטואלית, הבראבו היא המקבילה האיטלקית של הגולף.

ובמה בדיוק עדיף טיול "מדהים" עם שכירת רכב ליום אחד על אחזקה והנאה מרכב מיוחד לאורך שנים?!

מה בדיוק מיוחד באלפא 147 עם מנוע 1.6? זאת בהחלט מכונית נחמדה, אבל ממש לא "מיוחדת". כמובן "שייחוד" הוא גם עניין סוביקטיבי, יש כאלו שחושבים שהמכונית שלהם, מכונית נדירה הרבה יותר מה-147, חזקה יותר ואוחזת יותר, היא מכונית "מיוחדת". אני מדבר על הבראבו ואני כמובן ציני.

ולגבי סדר עדיפות -- אין לי בעיה ללכת ולהחליף מחר את הבראבו באלפא 159 (יד שניה), לתחזק אותה ולהנות ממנה. העניין הוא שההבדל באחזקה הכוללת יסתכם בעלות של טיול (נחמד) לחו"ל פעם בשנה. אני מעדיף את הטיול הזה, אתה כנראה לא. אני לא יודע מה ההעדפות של ה-OP בעניין וגם לא מתיימר, אבל לפחות ראוי שיהיה מודע לזה ויחליט על מה הוא מתפשר.

פורסם

DOC SLOW -

שמע, אתה טומן את הראש בחול ומקווה שלא נראה אותך.

מצד אחד אתה יושב וקוטל את ה-147 - ואומר לנו שזה זה כולה 147, זה לא פרארי.

מצד שני אתה מספר לנו איך האוטו הזה יגרום להתמוטטות כלכלית כאילו האחזקה שלו עולה כשל רכב על ויש צורך בתקציב של מדינה קטנה לתחזק אותו.

ה-147 רכב פשוט יחסית, וגם "מחלת המשולשים הנוראית" שלו לא כזה סרט רע.

עלות האחזקה של הרכב הזה (בדקתי בזמנו שהייתה 2.0 יפה למכירה) לא גבוהה משמעותית מאשר רכב אחר ואפילו האמינות סבירה.

אף אדם שפוי בדעתו לא קונה את זה ש-2000 ש"ח הם ההבדל בין יציבות כלכלית, טיולים לחו"ל לבין תהום כלכלית שאני בהמלצתי הפושעת מביא את פותח השרשור אליה. גם לא 5 או 10 לצורך העניין.

פורסם

לא רק שאתה קורא באופן סלקטיבי, אתה גם מדמיין משפטים שמעולם לא נכתבו.

לא אמרתי שמדובר בחורבן כלכלי, בהחלט אמרתי שמדובר באוטו יקר יותר לתחזוקה ומדובר בעניין של סדרי עדיפות שחייבים להביא בחשבון לפני הרכישה.

147 הוא רכב "פשוט יחסית" ביחס לדגמים הבכירים יותר של היצרן, אבל יש לו כמה בעיות יחודיות שזוכות להתייחסויות חוזרות בפורומים שונים. אני חרשתי את הפורומים הבריטיים של פיאט/אלפא, חרשתי אותם לפני ככה וככה שנים שתיכננתי לשדרג את הקליאו שהייתה לי אז והשתעשעתי בכל מיני רעיונות - כולל ה-147. חרשתי אותם שוב פעם לפני שרכשתי את הבראבו ושוב פעם שיחקתי ברעיון לרכוש אלפא. אני לא יודע איזה מקורות אתה בדיוק בדקת.

מה שרשמתי, אם היית טורח לקרוא, הוא מאוד פשוט - מדובר במכונית עם סיכון גבוה יותר לתקלות ועלות החלקים והתיקון היא גבוהה יותר מאשר (נגיד) רוב המכוניות היפניות וחלק ממותגי "הבסיס" האירופאים (פיאט ורנו בוודאות).

ספציפית הבעיות עם המשולשים והווריאטור שיחודיות למכונית באות בנוסף לשלל בעיות שאופיניות לרכב שהוא כבר לא צעיר ובעל אמינות כללית ממוצעת לכל היותר (וגם זה בתנאי שתוחזק כראוי).

אני מקווה מאוד בשביל ה-OP שזה אכן יסתכם ב-2000 ש"ח בלבד (שזה אולי פרוטות בשבילך, אבל עדיין סכום מכובד לרוב האנשים במדינה), זה בערך הגבול התחתון של תיקוני בעיות טיפוסיות שהוזכרו בהקשר לרכב הזה.

לפי הערכתי ה-OP צריך להביא בחשבון רזרבה של 5000 ש"ח לפחות ברכישת 147 ביחס (כהשוואה) טויוטה קורולה לצורך הפתעות ובנוסף עלות תחזוקה גבוה יותר (שנובעת מהצורך ללכת למוסך מתמחה וחלקים יקרים יותר באופן שוטף - נניח +1000 ש"ח לשנה, תלוי גם בקילומטרז' השנתי ובאופי הנהיגה).

עכשיו לסיכום - בבקשה תקרא את התגובה הזאת שלי ואת כל האחרות ותחפש איפה רשמתי שמדובר "בחורבן כלכלי" או בסוג אחר של אסון. תחפש גם איפה "קטלתי" את אלפא יקירת נפשך בדיוק? ציינתי שזה רכב "נחמד", אני לא רואה את הקטילה כאן.

האופן שבו אתה דוחף לפוסטים שלי כל מיני מילים שמעולם לא היו בהם והצורה המתלהמת שאתה מגן על ה-147, מעיד על חוסר רצינות. בנוסף הצורה שבה את תוקף אישית את בעל הביקורת ולא את הביקורת עצמה, פשוט לא רציני.

עכשיו ה-OP צריך להחליט אם הסיפור הזה שווה לו ואני ממליץ לו ללכת ולעשות לפני כן (אם טרם עשה) עבודת מחקר יסודית בפורומים הרלוונטיים בבריטניה. שיתחדש עם איזה רכב שיחליט לקנות וינהג בזהירות.

פורסם

אתה מתיש אותי.

1. אלפא לא יקירת ליבי, אם אתה רוצה לדבר על חוסר הבנה בקריאה - בבקשה, בוא נדבר על זה. אתה כותב מגילות, סליחה שאני לא נכנס לעומקן כי מהר מאוד מבינים מה עומד מאחורי זה.

2. הבנו שחשבת אם לרכוש אלפא או לא, מסיבה כלשהיא החלטת שאתה לא רוצה ואתה מסוג האנשים שחושבים שההחלטה שלהם היא ההחלטה היחידה הנכונה בעולם ומי שלא נוהג לפיה שוגה. אין לי אלפא, לא הייתה לי אלפא וגם לא רוצה אחת כרגע. אבל ה-147 היא לא רכב כזה יקר לאחזקה כמו שאתה חושב. ברכישת מזדה 3 חדשה אתה תפסיד יותר כסף מאשר לקנות 147 ולהחזיק אותה שנתיים ולהחליף לה משולשים ווריאטור - על זה חשבת?!

פורסם

אני לא מבין על מה הוויכוח.

פתחתי את השרשור כידי להבין יותר טוב מה ההבדלים בין שני הגרסאות של הרכב, ולא כידי לקבל המלצה על רכב כזה או אחר.

אני חקרתי על האלפא מספיק, ואני מודע למחלות שלה ולעלות האחזקה שלה, ולמרות כל אלה אני רוצה אחת.

אז אפשר להפסיק לריב.

DOC SLOW - אלה עם כן אתה הבנקאי שלי, אני לא מבין איך הגעת להחלטה שאין לי את הממון כידי להחזיק את הרכב הנ"ל ולא לפשוט רגל.

ועכשיו לנושא,

קפצתי היום עם חבר לראות את האלפא האדומה, הסטוריית טיפולים מלאה, למעט כמה שריוטות ודנטים פה ושם, בכל זאת רכב בן 10, הרכב נראה מצויין (התרגשתי כמו ילד קטן כשראיתי אותו) ונוסע מצויין!

ריגקטים:

1. הריפוד על הדלתות נפרד מהדלת והוא חופשי, הבנתי שזאת מחלה ידוע, לא משהו שאי אפשר לסדר.

2. אחת הצינוריות של מע' היניקה נראת סדוקה.

3. הרכב עומד על כמעט 119K, ז"א שעוד שנייה ידרש טיפול 120K שהוא טיפול גדול.

שבוע הבא הרכב ילכח לבדיקה אצל מיכאל ממוסך GTA בחיפה, וכמובן שהמחיר של הטיפול + הרגקטים שיאלו בבדיקה יורדו מהמחיר הסופי.

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

• תוכן חדש...