Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

כחלק ממחקר בנושא יבוא ושוק חופשי בתחום הרכב שאני כותב,

רציתי לשאול אתכם מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם מענה

1. האם קיימים בישראל יבואני חלקים מקוריים לרכבים אשר אינם המוסכים הראשיים?

כדוגמת מאזדה , טויוטה השולטים בשוק.

2. האם קיימים מוסכניקים עצמאיים אשר אינם חלק ממוסך מרכזי ואפילו כאלו העובדים מהבית ומחזיקים חלפים מקוריים?

אשמח לקבל מספר דוגמאות אם יש לכם בנושא ואם אתם אחד מכם יבואן כזה או מוסכניק עצמאי שעובד מהבית עם חלפים מקוריים - אשמח לשמוע מכם.

תודה רבה לכם!

יניב

פורסם

כן.קיימים בישראל מה שנקרא יבואנים מקבילים לחלקי חילוף מקוריים שלא על ידי היבואן הרשמי.

אני קונה אצלם.במקרה שלי זה יונדאי.אבל אני מאמין שאם יש דרישה לחלפים מקוריים במחירים של תחליפיים

אני קונה רק אותם.נכון שמבחינת האחריות זה לא אותה אחריות כי החלק אצל היבואן הוא עם שנתיים אחריות לפי החוק.ואצל היבואן המקביל זה שנה.אם אנשים יקנו חלפים מקוריים ותהיה דרישה יקומו עוד יבואנים על מנת לעשות את חיינו פשוטים יותר.התיאבון של היבואנים גדול מאוד.והם לא יורידו מחירים כל עוד יש לקוחות שמחוסר ברירה ישלמו את המחירים הלא פרופורציונליים הללו.

• ספונסר פורום
פורסם

1. כן, בוודאי. יש לך למשל את יונדאי שופ שמייבא ביבוא מקביל חלקים לרכבי יונדאי וקיה. יש חנות כזאת גם לפיג'ו-סיטרואן (ג'אן ברחוב המסגר), לפיאט (סודאי), למאזדה-פורד ועוד.

2. כן, בוודאי. יש לך את מוסך רון שמחזיק בחלפים מקוריים לפולקסווגן והוא אינו חלק מרשת המוסכים של צ'מפיון ועוד רבים אחרים.

פורסם

3. יש גם אנשים פרטיים שמזמינים חלקי רכב מקוריים מחו"ל כי הם לא נכנעים לגזל ולסחטנות של היבואנים הרשמיים בארץ. אם זה יעזור לך למחקר אתה מוזמן לפנות אלי בה"פ.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני רוכש חלקים מקוריים לסיאט וסקודה מ - ש.י.א חלפים http://www.sie-import-ltd.co.il/

מבצע טיפולים עצמאית בבית.

עריכה:

אני חושב שכדאי לעשות נושא נעוץ עם כל הפרטים שאנשים יתנו פה כדי לקבל מענה אם מישהו רוצה לקנות חלפים מקוריים לרכבו כדי לטפל עצמאית.

שפשוט יהיה מקום מסודר עם כל בתי העסק שמוכרים חלפים מקוריים לרכבים. עם אתרי אינטרנט, כתובות טלפונים וכל הפרטים שצריך.

פורסם

תודה רבה על התגובות המהירות אנשים!

תמיד כיף לקבל תשובות מהחברים לפורום הזה.

אשמח לפנות בפרטי אל חלקכם במידה ויהיה לכם זמן להשיב.

מטרת המחקר היא לנסות להציג לציבור חלופה ולהסביר שעם קצת מאמץ מצד הלקוח,

יש לו חלופות נוספות.

(ברור שהמוסכים מסרבים ברובם לקבל לקוחות שמגיעים אליהם עם חלפים) אבל למרות זאת ישנם פתרונות נוספים

והזדמנויות חדשות בשוק.

שאלה אחרונה,

האם יש לכם מושג כמה נפוצים (מספרית או אחוזית) מוסכניקים (מוסמכים) אשר עובדים עצמאית לא דרך מוסך (מהבית או אצל לקוחות) וכמה זה נפוץ אצל מוסכניקים שכן עובדים מהבית לבצע עבודות מחוץ למוסך כעצמאיים (השלמת הכנסה).

שוב תודה לכולכם.

יניב

פורסם
אני רוכש חלקים מקוריים לסיאט וסקודה מ - ש.י.א חלפים

עריכה:

אני חושב שכדאי לעשות נושא נעוץ עם כל הפרטים שאנשים יתנו פה כדי לקבל מענה אם מישהו רוצה לקנות חלפים מקוריים לרכבו כדי לטפל עצמאית.

שפשוט יהיה מקום מסודר עם כל בתי העסק שמוכרים חלפים מקוריים לרכבים. עם אתרי אינטרנט, כתובות טלפונים וכל הפרטים שצריך.

אשמח לאסוף את כל הנתונים שאנשים יכתבו בפוסט הזה ולסדר את זה כמסמך לפי דגמי רכב ולהוסיף אותו לפוסט!

פורסם
אני רוכש חלקים מקוריים לסיאט וסקודה מ - ש.י.א חלפים http://www.sie-import-ltd.co.il/

עריכה:

אתה בטוח שהחלקים שאתה רוכש הם מקורים של הייצרן VAG עם לוגו של הייצרן אשר מוטבע על החלקים ?

לפי דעתי החלקים הם של ייצרני OEM או תחליפים של ייצרנים שונים.

איזה כייף לי :)

פורסם
אהלן,

כחלק ממחקר בנושא יבוא ושוק חופשי בתחום הרכב שאני כותב,

רציתי לשאול אתכם מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם מענה

1. האם קיימים בישראל יבואני חלקים מקוריים לרכבים אשר אינם המוסכים הראשיים?

כדוגמת מאזדה , טויוטה השולטים בשוק.

2. האם קיימים מוסכניקים עצמאיים אשר אינם חלק ממוסך מרכזי ואפילו כאלו העובדים מהבית ומחזיקים חלפים מקוריים?

אשמח לקבל מספר דוגמאות אם יש לכם בנושא ואם אתם אחד מכם יבואן כזה או מוסכניק עצמאי שעובד מהבית עם חלפים מקוריים - אשמח לשמוע מכם.

תודה רבה לכם!

יניב

לאיזה גוף מיועד המחקר ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה בטוח שהחלקים שאתה רוכש הם מקורים של הייצרן VAG עם לוגו של הייצרן אשר מוטבע על החלקים ?

לפי דעתי החלקים הם של ייצרני OEM או תחליפים של ייצרנים שונים.

רוב החלקים מוטבעים VW Seat ושות׳ וחלק OEM.

פורסם
לאיזה גוף מיועד המחקר ?

לצורך כתיבת פוסט מקיף בנושא למגזין מוכר,

וכן נכון שהמון מידע קיים ברשת מבלי לשאול את השאלות א ב ל הפורום כאן פורא הרבה יותר והמידע שקיים כאן מעודכן

הרבה יותר.

פורסם

הפורום אמנם פורה , אבל קשה לקרוא לאיסוף הנתונים הזה "מחקר".

אינני יודע באיזה מגזין מדובר אך לא הייתי ממליץ להשתמש בשירותים של מוסך מדרכה או מכונאי המגיע לבית הלקוח.

מלבד הבעייתיות מבחינה חוקית, סביבתית ואתית, זה אינו פיתרון מערכתי.

הפתרון לעלות ולפער המחירים הגבוה של חלפים הוא בפתיחת ייבוא מקביל תוך בקרה על איכותם ומקורם של החלקים.

פורסם
הפורום אמנם פורה , אבל קשה לקרוא לאיסוף הנתונים הזה "מחקר".

אינני יודע באיזה מגזין מדובר אך לא הייתי ממליץ להשתמש בשירותים של מוסך מדרכה או מכונאי המגיע לבית הלקוח.

מלבד הבעייתיות מבחינה חוקית, סביבתית ואתית, זה אינו פיתרון מערכתי.

הפתרון לעלות ולפער המחירים הגבוה של חלפים הוא בפתיחת ייבוא מקביל תוך בקרה על איכותם ומקורם של החלקים.

אל חשש (ותודה על תיקון שגיאת הכתיב),

אינני משתמש בפורום כמקור מרכזי אלא כאמצעי נוסף לאיסוף הנתונים.

נגעת בכמה נקודות חשובות ואשמח לדעת האם תרצה לפרט בנוגע לבעייתיות החוקית, סביבתית ואתית שאתה רואה

במוסכניקים שמגיעים לבתי לקוחות...

ונכון הפתרון הרחב והמלא יותר הוא אכן ייבוא מקביל ומבוקר אך עד אשר זה יקרה,

הצרכנים עדיין משלמים על "בורותם"

פורסם

יש לנושא הבטים רבים, על קצה המזלג:

עיסוק במכונאות רכב מחייב רשיון עסק והסמכה מתאימה.

ביצוע עבודה בשכר ברחוב ללא רשיון עסק מתאים היא בלתי חוקית.

עבודה ברחוב או בחצר ללא ציוד בטיחותי היא מסוכנת.

קיים חשש סביר לפגיעה בחוקי מניעת רעש וזיהום סביבה.

מכונאי אשר נוטל כלי עבודה או ציוד אחר ממקום עבודתו ללא היתר לצורך ביצוע עבודה בשכר עובר עבירת גניבה ממעביד.

אני לא מכוון בדברי כנגד בעלי מקצוע אשר מבצעים "ביקור בית" לצורך חילוץ רכב או תיקון קל אלא למי שמבצע טיפולים ותיקונים כבדים באופן קבוע ותמורת שכר, ללא רשיון עסק, ללא חשבוניות או קבלות.

• תוכן חדש...