Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, נעשה את זה קצר:

מתכנן טיול ירח דבש של שבוע בקו אינסברוק-ורונה, כולל אוטוסטרדות וכבישים הרריים מפותלים בדולומיטים. מעט מאוד ציוד (לא שיקול), הרבה מאוד נהיגה, חשוב שיהיה (יחסית) נוח והכי חשוב כיף.

לוקח בהשכרה רכב ספורט קופה, יש לי אפשרות לבחור בין 2 דגמים שאני לא מצליח להחליט על אחד מהם:

Toyota GT86 - הנעה אחורית, 197 כ"ס, 2 ליטר בנזין אטמוספרי

Audi TT 2.0 TFSI - הנעה קדמית (בספק אם זה הקואטרו), 211 כ"ס, 2 ליטר בנזין טורבו

שניהם ידניים. כ"ס דומה, אבל לאאודי הרבה יותר כח (torque) בסל"ד נמוך (השיא קרוב ל2000 לעומת טווח ה 5-7K בטויוטה).

האאודי תהיה כנראה יותר נוחה ומפנקת, הטויוטה היא הנעה אחורית. האאודי תהיה קלה יותר לנהיגה בעליות מפותלות, הטויטה אמורה להיות מפלצת של אחיזה ופניות בזכות מרכז כובד נמוך והנדסה יפנית למכביר.

קראיתי כבר ביקורות והמלצות בשפע על 2 הרכבים, זה רק הופך את הבחירה לקשה יותר (צרות של עשירים, כן)

זוג רכבים מעולים, ואם הייתי יכול הייתי שמח לנהוג בכל אחת מהן חצי מהשבוע, אבל אי אפשר :-D

אז מה הייתם בוחרים - והכי חשוב - ולמה?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית- מזל טוב על החתונה.

לאשתך הטרייה אין בעיה שאתה הולך להפוך לה את ירח הדבש לחוויה מעוררת בחילה? (בוא נודה באמת, כיף להתגרזן על כביש מתפתל, לא כיף גדול להיות הנוסע שלצד הנהג).

בהנחה ואין לאישה בעיה כזאת הייתי בוחר דווקא את ה-TT, היא כנראה תיהיה נעימה יותר לשהייה לאורך זמן (ציינת שתיהיה הרבה נהיגה) והמומנט הגבוה בסל"ד נמוך יעשה נעים לעור התוף של אישתך יותר מאשר הטיובארו שתמשוך אותך לסל"ד גבוה ורועש כדי להנות.

בקיצור, רוצה לומר לך- את בירח דבש ידידי וכדאי ורצוי שתתחשב גם באישה (שוב- אלא אם כן היא גם בראש של לחרוך אספלט).

תהנו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לאשתך הטרייה אין בעיה שאתה הולך להפוך לה את ירח הדבש לחוויה מעוררת בחילה? (בוא נודה באמת, כיף להתגרזן על כביש מתפתל, לא כיף גדול להיות הנוסע שלצד הנהג).

בהנחה ואין לאישה בעיה כזאת הייתי בוחר דווקא את ה-TT, היא כנראה תיהיה נעימה יותר לשהייה לאורך זמן (ציינת שתיהיה הרבה נהיגה) והמומנט הגבוה בסל"ד נמוך יעשה נעים לעור התוף של אישתך יותר מאשר הטיובארו שתמשוך אותך לסל"ד גבוה ורועש כדי להנות.

בקיצור, רוצה לומר לך- את בירח דבש ידידי וכדאי ורצוי שתתחשב גם באישה (שוב- אלא אם כן היא גם בראש של לחרוך אספלט).

תהנו.

מסכים, ה-TT כנראה תהיה נוחה יותר (אודי מול טויוטה אחרי הכל) לשהיה ארוכה.

אני אישית הייתי לוקח את הטויוטה. אני תמיד מעדיף הנעה אחורית וגם אישתי כבר מזמן התרגלה לרעש, כוחות ג'י וחוסר נוחות במיאטה :)

אם אין לך נסיון קודם עם הנעה אחורית אז אולי הירח דבש זה לא הזמן לנתק בקרות להתחיל להתגרזן בפעם הראשונה.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

....

(שוב- אלא אם כן היא גם בראש של לחרוך אספלט).

תהנו.

מעבר לזה שאחרי 8 שנים יחד כבר רגילה לנהיגה שלי, אם היא באה איתי להתגרזן כדבריך בכבישי הרי ירושלים והגולן כנראה שאין לה בעיה :twisted:

פורסם
אם אין לך נסיון קודם עם הנעה אחורית אז אולי הירח דבש זה לא הזמן לנתק בקרות להתחיל להתגרזן בפעם הראשונה.

זה לא מודגש מספיק בפורום.

הנעה אחורית מסוכנת לנהג שחסר ניסיון בהנעה מהסוג הזה. לא לחינם רוב המכוניות הן הנעה קידמית, הן קלות יותר לשליטה ובטוחות יותר לנהג הממוצע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
זה לא מודגש מספיק בפורום.

הנעה אחורית מסוכנת לנהג שחסר ניסיון בהנעה מהסוג הזה. לא לחינם רוב המכוניות הן הנעה קידמית, הן קלות יותר לשליטה ובטוחות יותר לנהג הממוצע.

ומעל הכל- הן זולות יותר לייצור...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אהלן, נעשה את זה קצר:

מתכנן טיול ירח דבש של שבוע בקו אינסברוק-ורונה, כולל אוטוסטרדות וכבישים הרריים מפותלים בדולומיטים. מעט מאוד ציוד (לא שיקול), הרבה מאוד נהיגה, חשוב שיהיה (יחסית) נוח והכי חשוב כיף.

לוקח בהשכרה רכב ספורט קופה, יש לי אפשרות לבחור בין 2 דגמים שאני לא מצליח להחליט על אחד מהם:

Toyota GT86 - הנעה אחורית, 197 כ"ס, 2 ליטר בנזין אטמוספרי

Audi TT 2.0 TFSI - הנעה קדמית (בספק אם זה הקואטרו), 211 כ"ס, 2 ליטר בנזין טורבו

שניהם ידניים. כ"ס דומה, אבל לאאודי הרבה יותר כח (torque) בסל"ד נמוך (השיא קרוב ל2000 לעומת טווח ה 5-7K בטויוטה).

האאודי תהיה כנראה יותר נוחה ומפנקת, הטויוטה היא הנעה אחורית. האאודי תהיה קלה יותר לנהיגה בעליות מפותלות, הטויטה אמורה להיות מפלצת של אחיזה ופניות בזכות מרכז כובד נמוך והנדסה יפנית למכביר.

קראיתי כבר ביקורות והמלצות בשפע על 2 הרכבים, זה רק הופך את הבחירה לקשה יותר (צרות של עשירים, כן)

זוג רכבים מעולים, ואם הייתי יכול הייתי שמח לנהוג בכל אחת מהן חצי מהשבוע, אבל אי אפשר :-D

אז מה הייתם בוחרים - והכי חשוב - ולמה?

קודם כל, איזו מהן אתה רוצה? אם יש אחת מהן שאתה רוצה, ממש רוצה, קח אותה.

עכשיו אם זה תיקו בסעיף ה"רוצה", אז הטויוטה תרגיש יותר מיוחדת, האודי הרבה יותר חזקה ומפנקת. אבל האודי לא הולכת להרגיש יותר מיוחדת מA3, והטויוטה כן. הטויוטה גם הולכת להיות פחות נעימה, אבל כשתתעורר כל בוקר ותלך לחניון יהיה לך שם משהו מיוחד. הנעה אחורית זה לא שיקול כאן, בטח לא עם 200 כ"ס ו20 קג"מ מומנט. דווקא בסעיף הספורטיבי הייתי אומר שזה תיקו, פשוט בגלל יחידת ההנעה הנהדרת שבאודי (הTT גם נחשבת למכונית די מוצלחת מהבחינה הספורטיבית מול יתר הליין).

אם אתה מסוגל לתכנן מסלול בלי יותר מדי אוטוסטרדות, אם יש לך נסיון בנהיגה ספורטיבית ואתה יודע לנצל כראוי יחידת כוח כמו בGT86 ואם אתה לא הולך לעשות יותר מדי שטויות - לך על הGT86.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תראו, מבחינת יכולת נהיגה, אין הנחתום מעיד על עיסתו.

אני נוהג כבר 8 שנים. בעלים של הרכב הנוכחי כבר 3 שנים בדיוק, ומרגיש שאני יודע לנצל את היכולות שלו טוב.

נהגתי גם ברכבים רציניים יותר (למשל אלפא ג'ולייטה, ו A4 2.0 TDI החזקה יותר, נראה לי 140 כ"ס, בשניהן נהגתי בחורף בתנאי שלג וקרח) וגם כמה פעמים ברכבים עם הנעה אחורית - אבל לא, אני לא מנוסה ב"להתגרזן" עם רכב של 200+ כ"ס בעל הנעה אחורית בהרים.

ובדיוק מהסיבה הזו, אני לא מתכוון להשתולל עם רכב השכרה בירח הדבש שלי בחו"ל - לפחות לא כמו שאני מרשה לעצמי כאן, עם הרכב שלי שמרגיש כמו כפפה על היד, וביטוח מקיף.

בקטע הזה, אני בטוח בעצמי ב100% שאדע לא לחרוג מגבולות היכולת שלי, נמוכים ככל שיהיו. אז "אל תיקח את ה GT כי אתה לא מנוסה" זה לא שיקול ראוי מבחינתי - אני מחפש את הרכב שיהיה לי הכי כיף להעביר בו את השבוע, שיעלה לי חיוך עם כל פניה והאצה - תשאירו לי את האחריות לדאוג לא לרסק לעצמי את החופשה.

ואין אחד מבין ה2 האלה שאני מעדיף בוודאות, מהבטן - אחרת לא הייתי שואל בכלל :-)

פורסם

אחרי שהצגת את בת זוגתך ואת הניסיון שלך גם אני מצטרף ל "קח את הטויוטה".

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

TT זו בחירתי. רכב ממש מהנה, מעבר לכך שהוא נוח והרבה יותר יפה.

כמו שאמרו כאן גם, אתה נוסע עם אשתך אז עדיף שתתחשב בה קודם, ובטח שלא לבצע שטויות בכביש :)

ומזל טוב!

Opel Adam S 2017

פורסם

השוואה של הנתונים אגב, יש כאן:

http://www.zeperfs.com/en/duel3408-4069.htm

והיא מציגה ניצחון מוחץ לאאודי. אבל משום מה, אני עדיין בלבטים.

אפילו לא בטוח שזה בגלל ההנעה האחורית - מצב שחלק מההתלבטות היא פשוט בגלל, כמו שאמר פה מישהו קודם, הייחוד והעניין שבטויוטה כרכב נדיר יותר ו"ספורטיבי" יותר.

• תוכן חדש...