Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרוב לודאי שידאגו לה לכל מחסורה, ולא יהיהו יותר מדי הזדמנויות לקניות.

ניתנו כאן כמה עצות טובות.

אני מוסיף משהו:

1. להצטייד בקומקום חשמלי קטן, מנות חמות, מרקי אינסטנט וקפה נמס בשקיות של מנה אחת (יש של נסטלה בצורת "מקלות", נמכרים בסופר בחבילות של 20) וכן בסוכר\סוכרזית ומלבין, גם בשקיות של מנה אחת. לנסות לקנות במקום חלב עמיד (מזוהה לפי הסימון UHT).

2. אם אינה צלמת מובהקת - להצטייד במצלמה קטנה ונוחה. אולי אפילו להסתפק במצלמת הטלפון.

3. לקחת שני טלפונים ניידים - אחד עם הסים הישראלי ואחד לסים מקומי. כל טלפון ישן עם תדרים אירופיים מהמאגר המשפחתי יצלח כל עוד יש מטען וסוללה במצב סביר. וכמובן לודא שבקו הישראלי ה-DATA חסום בנדידה (גם ברמת המכשיר וגם ברמת חברת הטלפונים).

4. להצטייד במתאם לשקע - אין בעיה עם תקעים של שני פינים, אבל אם יש מכשיר, כמו הקומקום החשמלי, המצריך הארקה - יש צורך במתאם. ראה כאן.

5. להצטייד בנרתיק מסמכים על הגוף - לדרכון ולכסף. אם יש לה כרטיס אשראי בין-לאומי - לקחת אותו. יאפשר משיכת כסף מקומי בכספומט בעת הצורך, אם כי העמלה גבוהה יחסית. כיון שנוסעת בקבוצה מסודרת זה לא קריטי, צרכי המזומן קטנים ותמיד תהיה תמיכה מהקבוצה אם יש בעיה אמיתית.

מישהו הזכיר את המלונות - שים לב שלכל קבוצה תוכנית שונה ולכן לא בהכרח ישכנו באותם מלונות - אם כי בשל מגבלות בטחון מדובר במבחר יחסית קטן של מלונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את האמת שלא משנה איזו מצלמה היא תיקח איתה, לכולן יש 2-3 סוללות. ככה שבקטע הזה אין בעיה.

לגביי המנות חמות וכו', מה - אין קומקומים בחדר?

אגב, איך רמת המים בברז בפולין? אני זוכר שבכל מדינות אירופה בהן הייתי היו מים טובים בברז. (בעיקר במערב)

לגביי המצלמות אני צריך להציע לה, היא לא איזו צלמת ותיקה כמוני. היא גם לא מחפשת את מה שאני מחפש. כנראה שאם היה לי מסע לפולין שהייתי נוסע אליו (לא הייתה משלחת מהתיכון שלי), הייתי סוחב הרבה ציוד צילום על הגב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה יודע באיזה מלונות היא תישן כבר ?

במלונות שהייתי בהם היו קומקומים, המים בברז טובים.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא, אני לא יודע לצערי הרב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

טסתי לפני שנה באותו הזמן בדיוק שאחותך טסה.

לגבי המים אני די בטוח שהביאו לנו שישיות מים כל הזמן ואמרו לנו שלא להשתמש במים (כנראה שזה קטע של כל מדינות אירופה החלשות יחסית - אותה הוראה לרודוס).

לגבי ביגוד, אי אפשר לדעת. במשלחת שלי הלכתי רוב הזמן בשמש עם חולצות קצרות, וידידה שנחתה בפולין יום אחרי הלכה רק במעילים כי היה שלג כל הזמן. שתביא בגדים חמים אבל שיהיה לה גם תיק גב מספיק גדול כדי לשים אותם בתוכו.

חשוב שאם היא רוצה להשתמש במכשירים עם הארקה, היא צריכה להביא מתאם כי השקעים שם שונים.

לגבי שיחות - אני אישית טסתי עם סים חו"ל שהיה בבית, אבל בסה"כ לא ממש צריך את זה כי יש במלונות ובמסעדות וייפי חינם ככה שאם יש לה אייפון או מכשיר שמסוגל להוציא שיחות וידאו בלי להיתקע אז שתוריד TANGO או משהו בסגנון.

המון בהצלחה!

קקטוסולר ידנית

פורסם

מצלמה - אני הייתי שולח עם מצלמת וידיאו באיכות טובה. אצלי במסע היה אבא של אחת הידידות שצילם הכל. את וידיאו המסע שלו לא הייתי מחליף בעד שום דבר אחר. בעזרת ודיאו הוא תיעד לא רק את מקומות הביקור אלא גם את שירי הבוקר והאווירה באוטובוס וזה יוצר סרט שערכו לא יסולא בפז.

ביגוד - אני לקחתי הכל מהכל. מהתעדכנות שהייתה לי באירופה כבר יש גשמים. יהיה קר. נסעתי באותם תאריכים (סוף אוק' עד תחילת נוב'). ביום הנחיתה הייתה סופת שלגים שהפתיעה גם את הפולנים. השלג ליווה אותנו לכל אורך המסע וביום הראשון אנשים קיבלו שוק.

מים - יחלקו לה. בפולין עפ"י ההנחיה מבתי הספר לא שותים מהברזים. בחדרי המלון יש בקבוקי מים והם בחינם, אם כי עדיף להנות מהמים של בית הספר ולא להסתכן בעלות אפשרית של בקבוקי המים האלה.

המלונות - מאובזרים כולם. גם הזולים שבהם הפתיעו לטובה. בייחוד זה שבקרקוב (אצלנו היה בסט ווסטרן, מלון שנחשב זול אך היה בפועל יוקרתי בהרבה) גם האוכל שמוגש הוא לא "טריפה", פשוט ללא הכשר.

מומלץ בהחלט להתארגן על כסף לאוכל. בזמן הפנוי שניתן לרוב מחלקים בתי הספר דמי כיס, הם לא בדיוק מספיקים לארוחה טובה.

בנוגע לכסף, אם המצב הכלכלי מאפשר אז להצטייד בסכום שיאפשר לה לקנות כל מזכרת שתרצה בלי לחשוב פעמיים. אני עד היום מתבאס על חוסר מזכרות מפולין.

באשר לך ולהורים. אם מתאפשר לכם וזה לא הוצע על ידי בית הספר. תארגנו את הורי ילדי המשלחת למשלוח פקס אל בית המלון באמצע הטיול. מושיבים את התלמידים בלובי באחד מימי הטיול ומוסרים להם מכתבים מההורים, זה בהחלט אחד הדברים המרגשים אחרי כמה ימים טעונים שהתלמידים עוברים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תודה על העצות.

באשר לסמארטפון, היא תיסע עם הגלקסי S4 שלה. האם כדאי לאבזר אותה באיזה מגן מיוחד מפניי השלג, או שאין צורך?

אני יודע שלסוללות במצלמות יש נטיה להראות 0% (אפילו שהן טעונות) תחת מזג אוויר קר, ולמי שיש מספר סוללות, מומלץ להשתמש באחת ובמקביל לשמור את השניה בתוך הבגדים על מנת שישמרו בחום נורמלי שיאפשר עבודה.

לגביי האוכל - היא לא שומרת כשרות, ככה שזה לא ממש רלוונטי. היא די מפונקת אבל לא שומרת כשרות.

לגביי הצילום - יש לנו מצלמת FHD של סמסונג בבית, לא משהו מטורף, אבל צילמתי איתה גם וידאוים בקיסריה ויצא לא רע. זה למשל:

http://www.youtube.com/watch?v=q5mkMXfvQkY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

את הD90 אין מה לתת לה לוידאו, היא גרועה מאוד בזה וגם הפוקוס ידני. אורך הסרטונים מוגבל ל5 דקות. (וזה בולע סוללה בצורה מטורפת לחלוטין)

פורסם

פוסטינור.. סתם סתם, למרות שאם זה כמו פולין בבית ספר שלנו, אז ההמלצה רצינית :lol:

ברמת בעיקרון (והרצינות) בגדים חמים, הגנה למצלמה וטישו והרבה!

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם
פוסטינור.. סתם סתם, למרות שאם זה כמו פולין בבית ספר שלנו, אז ההמלצה רצינית :lol:

ברמת בעיקרון (והרצינות) בגדים חמים, הגנה למצלמה וטישו והרבה!

בוא נירגע :wink: לא צריך להשתגע, פוסטינור. :roll:

טישו למה? אין מספיק נייר טואלט במלונות?

פורסם

הרבה פעמים מצטננים שם ואתה לא רוצה לנסוע 3 שעות באוטובוס עם נזלת וחוסר יכולת לנשום... וגם לפעמים יש עצירות בדרך אז תמיד טוב שיהיה עלייך טישו.

אם יש כרית (כזו מתנפחת, שלא תופסת מלא מקום) אז כדאי לקחת. זה סיוט שאחרי כמה שעות טיסה אתה נכנס לאוטובוס בתקווה שהנה עוד מעט הכל מתחיל רק כדי לגלות שיש לפנייך... 3 שעות נסיעה:|

פורסם

יש לנו כרית כזאת, למרות שהיא נרדמת בלי בעיות (להבדיל ממני, עד שהתגייסתי הייתי מאוד מפונק ובחיים לא נרדמתי במטוס). אציע לה לקחת.

• תוכן חדש...