Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מותר 4 מאחורה - האם זה נכון ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קראתי בכמה פורומים שעל פי חוק מותר ברכב משפחתי רגיל להסיע גם 4 נוסעים מאחורה (במקרה שלנו ילדים) כי לשון החוק מחייב רק שהם יהיו חגורים וושניתן להוסיף חגורות בטיחות נוספת

1. האם מישה יודע אם יש בזה אמת ?

2. האם במקרה של תאונה חס וחלילה הסכנה גדולה יותר - גם אם לכולם יש חגורה

3. האם זה יהיה קביל גם מבחינת הביטוח ?

4. במידה וכן מישהו יודע הכין ניתן להוסיף חגורה כזאת ?

(ב) לא יסיע אדם במושב האחורי של רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי

דו שימושי, ששנת ייצורו 1983 או אחרי כן, ילד שטרם מלאו לו 4

שנים אלא אם כן הילד רתום בהתקן ריסון המתאים לגילו ולמשקלו.

(ג) בתקנה זו -

"התקן ריסון" - התקן כאמור בחלק ג' בתוספת השניה;

"רכב מנועי" - למעט אוטובוס ואופנוע.

6)]83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א

אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או

רתומים בהתקן ריסון כאמור בתקנה 83א, לפי הענין.

(ב) הוראות תק

בתודה מראש

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשהייתי ברענון נהיגה לפני 4 שנים, המרצה אמר שניתן להסיע יותר מ3 מאחורה מכיוון שלשון החוק אומרת שמספר הנוסעים החגורים כמספר החגורות, כלומר אין הגבלה למספר הנוסעים, רק חיוב שכל החגורות יהיו בשימוש.

אני לא ניסיתי ולא ממליץ לאף אחד לנסות לקחת יותר מ3 מאחור, זה לא בטיחותי ואף אחד לא צריך את זה על המצפון שלו.

פורסם

אם לא רשום ברישיון הרכב כמה נוסעים מותר להסיע, מותר לך להסיע כמה שתרצה.

אבל, יש כמה תנאים.

1. כל החגורות צריכות להיות בשימוש. כלומר לא יכול להיות אדם לא חגור בזמן שיש חגורה פנוייה.

2. כל הנוסעים חייבים לשבת בבטחה על המושב, כלומר לא יכולים לשבת אחד על השני.

3. ילדים חייבים בהתקן ריסון (מושב בטיחות או בוסטר)בהתאם לגילם / גבהם.

כיוון שאין מצב שאתה מניח 4 בוסטרים / מושבי בטיחות במושב האחורי, אין לך ממש דרך להסיע 4 ילדים במושב האחורי.

פורסם

למה איזו בעיה קיימת אם מסדרים 4 חגורות תקינות ?

אני חושב אישית שזה ממש לא נוח אם מדובר בילדים מספיק גדולים שהרגליים שלהם מגיעות לרצפה ... שני הילדים האמצעיים יצטרכו לשים רגל אחת על החלק המוגבה שברצפה, ורגל אחת בצד. ובכללי על רכב מרווח במיוחד אני חושב שכבר ממשהו כמו גיל 10 זה יהיה צפוף מדי.

פורסם

אם יש לי רכב משפחתי בעל 5 מושבים ובעל 5 חגורות בטיחות,

וברישיון רכב לא רשום כמה נוסעים מותר לי להסיע

אני יכול להסיע מאחורה 4 כאשר ה2 שיושבים בצד חגורים בחגורה שלהם וה2 שיושבים באמצע מתחלקים באותה חגורה?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

באיזה דרך ניתן להוסיף חגורת בטיחות נוספת? האם לקדוח בתקרת ברכב ולהתקין שם חגורה עם כל המערכת שמגלגלת אותה?

או שיש רכבים שיש בהם אפשרות להוסיף חגורה מהמפעל?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

השאלה הזו נשאלה כאן לא פעם. עקרונית מותר לקחת יותר נוסעים ממספר החגורות, בתנאי שהם ישובים באופן מלא על המושב ולא אחד על השני למשל. אסור על פי חוק להוסיף חגורות בטיחות ברכב.

כמובן שלא מומלץ לעשות זאת גם אם זה חוקי.

פורסם
באיזה דרך ניתן להוסיף חגורת בטיחות נוספת? האם לקדוח בתקרת ברכב ולהתקין שם חגורה עם כל המערכת שמגלגלת אותה?

או שיש רכבים שיש בהם אפשרות להוסיף חגורה מהמפעל?

תקדח בתקרה אבל אל תשכח לחזק באום מלמעלה... :confused:

פורסם

החוק אומר שאפשר לשבת 4 מאחורה כאשר הם יושבים בבטחה ויש מקום לכולם (כלומר שלכולם יהיה מקום בגב גם)

3 יהיו חגורים ואחד לא

אפשרי בהחלט. מבחינה חוקית

פורסם
אם לא רשום ברישיון הרכב כמה נוסעים מותר להסיע, מותר לך להסיע כמה שתרצה.

אבל, יש כמה תנאים.

1. כל החגורות צריכות להיות בשימוש. כלומר לא יכול להיות אדם לא חגור בזמן שיש חגורה פנוייה.

2. כל הנוסעים חייבים לשבת בבטחה על המושב, כלומר לא יכולים לשבת אחד על השני.

3. ילדים חייבים בהתקן ריסון (מושב בטיחות או בוסטר)בהתאם לגילם / גבהם.

כיוון שאין מצב שאתה מניח 4 בוסטרים / מושבי בטיחות במושב האחורי, אין לך ממש דרך להסיע 4 ילדים במושב האחורי.

2 בוגרים ושניית םקטנים - בני 4.5 ו5.5 - היה נראה שכן יש מקום לכולם ולא ישבו אחד על השני - הבעיה היתה שחסרה חגורה אחת

האם יש שירות של התקנת חגורות ?

האם ההגבה חייבת להיות בבוסטר או שאפשר לעשות הגבהה שעליה שניהם ישבו ביחד (כרית מסויימת או כדומה)

זהו פתרון זמני עד שימצא תקציב לרכשו רכב 7 מוקמות

פורסם
חייב שני בוסטרים.

אסור להתקין חגורה נוספת בלי אישור משרד הרישוי, ולא יאשרו לך.

למעלה הוא לא נכון ?

לא ניתן להושיב 4 מאחור ? - אשמח אם תרחיב על מה אתה מתבסס באמירה לאור זה שיש דעות חלוקות

תודה

• תוכן חדש...