Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונאי שעובד בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא חסר בעלי מקצוע טובים שעובדים לאחר שעות העבודה במוסך או בימי שישי בכדי לפרנס את המשפחה.

לי מותר או אסור לעבוד על הרכב שלי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

יש הרבה מכונאים שעובדים בבית שלהם בשעות הפנויות שלהם. זה שזה אסור , גם לגנוב ולרצוח אסור אז מה .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אסור!

אסור גם לסוע על 120, אז מה?

יש אסור משיקולי בטיחות (לדוגמא חשמל) ויש אסור משיקולים אחרים, כמו שנאמר יש בעלי מקצוע טובים שרוצים לפרנס את משפחתם, הבעיה היא כמובן לדעת מי חאפר ומי טוב, אבל מצד שני גם כשאתה הולך למוסך אתה יכול להכוות קשות, למרות שהוא יראה מיליון דולר והכל יהיה חוקי למהדרין.

אגב, במוסך, מי בפועל עושה את העבודה? בעל המוסך שהוא בעל הרשיון? לא נראה לי..

פורסם
אסור!

החוק אכן אוסר זאת אבל זה לא אומר שהחוק נכון. יש מספיק חובבנים בפורום (גם אני לדוגמא) שישימו בכיס הקטן שלהם כול מכונאי במוסך שאתה עובד בו מבחינת הידע והמקצועיות ואיכות העבודה.

למה בארה"ב הברית לדוגמא החוק לא אוסר זאת ? כול אדם שני בארה"ב שיש לו בית פרטי+חניה יש לו גם מוסך קטן שלא מבייש את המוסכים הקטנים בארץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

בלי שום קשר לרמה המקצועית, מכונאי שעובד בבית לא מפיק חשבונית. זה אסור על פי חוק ועל זה אני מניח שאין מחלוקת.

כשאתה עובד על הרכב הפרטי שלך בבית, אתה לא עובד למטרת רווח, לא גובה תשלום ולא צריך להפיק חשבונית.

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי רק לתת את הדיעה האישית שלי שכרגיל בדרך כלל סותרת את עצמה .

אסור , על זה אין ויכוח , אם זה כי זו העלמת מס לעבוד בשחור , אבל לא אמרו פה, לחשבונית ולהצהרה על הטיפול רשמית יש גם אלמנט של נטילת אחריות על העבודה מבחינה חוקית - ולמי שאמר חשמל זה בטיחות, אז גם רכב זה בטיחות , בלמים בולמים וכל מערכת כמעט אחרת משפיעה על הבטיחות של הנוסעים ברכב המטופל ואלה מסביבו.

ואולי זה לא אמור להיות ככה , אבל כשבן אדם נוטל אחריות רשמית למעשיו הוא גם מכלכל ( לא ב-ק ) לפעמים בצורה אחרת .

ולמה סותר את עצמי ? כי אני כרגע עם האוטו הקטן על בוקים כי פירקתי את האלטרנטור לקחת אותו לשיפוץ במקום ללכת למוסך .

אז כל אחד והקו שלו , ויעשה את הישר בעיניו , אבל רק עוד נקודה למחשבה

עפר.

פורסם
אסור גם לסוע על 120, אז מה?

יש אסור משיקולי בטיחות (לדוגמא חשמל) ויש אסור משיקולים אחרים, כמו שנאמר יש בעלי מקצוע טובים שרוצים לפרנס את משפחתם, הבעיה היא כמובן לדעת מי חאפר ומי טוב, אבל מצד שני גם כשאתה הולך למוסך אתה יכול להכוות קשות, למרות שהוא יראה מיליון דולר והכל יהיה חוקי למהדרין.

אגב, במוסך, מי בפועל עושה את העבודה? בעל המוסך שהוא בעל הרשיון? לא נראה לי..

במוסך מורשה יש מנהל מקצועי שחתום על כל עבודה שיוצאת מהמוסך גם עשה אותה מכונאי מתלמד ואם יש תקלה בטיחותית ברכב שגמרה לנזק ברכוש ונפש אותו מנהל מקצועי יעמוד לדין

עבודה ביית אסורה גם משיקולי בטיחות כי זה בדרך כלל מכונאים ללא הסמכה מקצועית ולכן מסכנים אותך בתיקונים לא בטיחותיים ובדרך כלל עם חלפים סוג ז כי גם ככה אלו שבאים אליהם מחפשים הכי בזול שיש

הם גם מסכנם את עצמם כי עובדים בצורה של חפלף בלי ליפט פוגעים לעצמם בגוף וגם עלולים להפצע ואני מכיר מכונאים כאלו שכבר לא יכולים להיות מכונאים יותר כי עבדו בצורה עקומה בבית

לגבי זה שהם רק רוצים לפרנס את עצמם בדרכם הלא חוקית הם לוקחים לבעלי מוסך ועובדי מוסך מורשה וחוקי פרנסה וגם לך כמשלם מיסים כחוק

הם מפגע סביביתי רציני של רעש ושל חומרים שנשפכים לאדמה

בקיצור הם נטל לחברה ומכה קשה לענף שאמור להלחם בהם ביתר חומרה מאשר עושים היום

בקיצור פורעי חוק לכל דבר ועניין ואתה גם כי אתה נותן לזה לגיטימציה

פורסם

מסכים לחלוטין.

וזה דבר שונה לגמרי מחובב רכב (בדרך כלל בעל ידע והבנה מספיקים ואף מעבר, וגם רוכש חלקים הכי טובים שאפשר) שמטפל ברכבו הפרטי בבית פעם פעמיים בשנה.

אלו שני דברים שונים, אין מקום לערבב בינהם.

טיפול ברכבים (בתשלום, של לקוחות) בבית כהכנסה מהצד זה דבר פסול.

פורסם
במוסך מורשה יש מנהל מקצועי שחתום על כל עבודה שיוצאת מהמוסך גם עשה אותה מכונאי מתלמד ואם יש תקלה בטיחותית ברכב שגמרה לנזק ברכוש ונפש אותו מנהל מקצועי יעמוד לדין

עבודה ביית אסורה גם משיקולי בטיחות כי זה בדרך כלל מכונאים ללא הסמכה מקצועית ולכן מסכנים אותך בתיקונים לא בטיחותיים ובדרך כלל עם חלפים סוג ז כי גם ככה אלו שבאים אליהם מחפשים הכי בזול שיש

הם גם מסכנם את עצמם כי עובדים בצורה של חפלף בלי ליפט פוגעים לעצמם בגוף וגם עלולים להפצע ואני מכיר מכונאים כאלו שכבר לא יכולים להיות מכונאים יותר כי עבדו בצורה עקומה בבית

לגבי זה שהם רק רוצים לפרנס את עצמם בדרכם הלא חוקית הם לוקחים לבעלי מוסך ועובדי מוסך מורשה וחוקי פרנסה וגם לך כמשלם מיסים כחוק

הם מפגע סביביתי רציני של רעש ושל חומרים שנשפכים לאדמה

בקיצור הם נטל לחברה ומכה קשה לענף שאמור להלחם בהם ביתר חומרה מאשר עושים היום

בקיצור פורעי חוק לכל דבר ועניין ואתה גם כי אתה נותן לזה לגיטימציה

כל מילה בסלע ותרשה לי להוסיף שמרבית מכונאי המדרכה לא מבצעים בדיקות של מערכות בטיחות כפי שמגדיר היצרן בטיפול תקופתי ומבצעים רק סיכה.

פורסם

המצב המוטורי בארץ נראה ככה ,התוצר יהיה מוסכניקים שעובדים בשחור.

אין לי שום בעיה עם זה והחוק נועד בשביל שישברו אותו כשהמצב חרבנה.

אז אם נסכים עם זה שרוב המוסכים דורשים יותר מדי ועושים עבודה חפארית בארץ ,רובם מעגלים פינות פה ושם ,אז אני שמח שלאזרח התמים שרוצה לשלם כסף על עבודה טובה יש דרכים אחרות לעשות זאת ,החוקים נועדו לשמור על האזרח וכשהממשל משתמש בהם בשביל כרגיל ... להגדיל את חשבון הבנק של המדינה כמו בכל דבר ,אז אפשר ואפילו מומלץ לעבור על חוקים כאלה.

זה שהשוק יקרוס אם כולם יזמינו מאיביי ,נניח ... זאת לא בעיה שלי. שהמדינה תאפשר לבעלי עסק למכור במחירים דומים ועדיין להתקיים.

כשהמדינה ( ולבסוף בעלי העסק שמנצלים את המצב ) דופקת את האזרח האזרח לא צריך להיות ילד טוב ירושלים ולהגן על חוק שלא מגן עליו. ותעשו לי טובה עם כל ה"בטיחותי" .... באנגליה כל אדם שני משפץ גירים במוסך שלו בבית ומחזיר לבד ... הם לא צריכים שום אישור ושום תקני שקר או איסורים הזויים כאלה ואחרים מטעמי "בטיחות" , גם לא הגרמנים.

להרבה אנשים בארץ אין כסף לשלם הון עתק על עבודה במוסכים הגדולים והמוכרים באזור תל אביב הרצליה ... לאדם בחיפה עם רכב ספורטיבי אין איפה לטפל ,אין מוסכים מקצועיים. אז האזרח נדפק. בסוף הוא ילך לאיזה מוסך חאפר שיעשה לו עבודה שכונה כי הוא רגיל לעבוד על מזדה 3 .

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...