Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונאי שעובד בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מחפש מישהו שעובר על החוק כדי לעבור על החוק בעצמך
הוא לא שאל אם אסור או מותר..

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המצב המוטורי בארץ נראה ככה ,התוצר יהיה מוסכניקים שעובדים בשחור.

אין לי שום בעיה עם זה והחוק נועד בשביל שישברו אותו כשהמצב חרבנה.

אז אם נסכים עם זה שרוב המוסכים דורשים יותר מדי ועושים עבודה חפארית בארץ ,רובם מעגלים פינות פה ושם ,אז אני שמח שלאזרח התמים שרוצה לשלם כסף על עבודה טובה יש דרכים אחרות לעשות זאת ,החוקים נועדו לשמור על האזרח וכשהממשל משתמש בהם בשביל כרגיל ... להגדיל את חשבון הבנק של המדינה כמו בכל דבר ,אז אפשר ואפילו מומלץ לעבור על חוקים כאלה.

זה שהשוק יקרוס אם כולם יזמינו מאיביי ,נניח ... זאת לא בעיה שלי. שהמדינה תאפשר לבעלי עסק למכור במחירים דומים ועדיין להתקיים.

כשהמדינה ( ולבסוף בעלי העסק שמנצלים את המצב ) דופקת את האזרח האזרח לא צריך להיות ילד טוב ירושלים ולהגן על חוק שלא מגן עליו. ותעשו לי טובה עם כל ה"בטיחותי" .... באנגליה כל אדם שני משפץ גירים במוסך שלו בבית ומחזיר לבד ... הם לא צריכים שום אישור ושום תקני שקר או איסורים הזויים כאלה ואחרים מטעמי "בטיחות" , גם לא הגרמנים.

להרבה אנשים בארץ אין כסף לשלם הון עתק על עבודה במוסכים הגדולים והמוכרים באזור תל אביב הרצליה ... לאדם בחיפה עם רכב ספורטיבי אין איפה לטפל ,אין מוסכים מקצועיים. אז האזרח נדפק. בסוף הוא ילך לאיזה מוסך חאפר שיעשה לו עבודה שכונה כי הוא רגיל לעבוד על מזדה 3 .

אפשר לדעת במה כבודו עובד? משום מה במדינה הזאת רווחת הדעה שלאנשים אסור להרוויח. כולם רוצים להתפרנס יפה אבל כשזה מגיע ללכת למוסך? מה פתאום. אני גם כן עצמאי בעל עסק שמרוויח את הלחם שלי ביושר, בקושי ובעמל רב. משום מה אנשים במדינה הזאת שמרוויחים בחודש מה שאני מרוויח בהרבה זמן מוציאים לי את המיץ על כמה שקלים. חס וחלילה שאני ארוויח עוד 5 שקלים בנוסף לפרוטות שאני גובה.

אדוני, מוסך משלם מיסים, משכורות, מיסים מונוציפלים, חשמל, מים, אינטרנט, ביטוח לעסק, תשלום לחברת השמירה ומה לא.

מי שמרוויח באופן ישר שיבושם לו גם אם הוא יקרן. מה שמרמה את הלקוחות שלו מן הראוי שהוא ידפק בחזרה.

אתה משווה אותנו לאנגליה? איפריה בת מאות שנים עם מעל ל 60 מיליון איש לעומת מדינת ישראל בת 65 עם 8 מיליון איש שבקושי רק 5 משלמים מיסים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
המצב המוטורי בארץ נראה ככה ,התוצר יהיה מוסכניקים שעובדים בשחור.

אין לי שום בעיה עם זה והחוק נועד בשביל שישברו אותו כשהמצב חרבנה.

אני מניח שאתה לא עובד בשחור במקום עבודה שלך, אלא עם תלוש משכורת ומנקים לך כל חודש נניח 30% מס.

חלק מהמס הוא מס שאתה באמת צריך לשלם, החלק השני הוא של המכונאי שעבד בשחור, ואת המס שהוא לא שילם, אתה משלם במקומו, כי המדינה בכל מקרה תקבל את מה שמגיע לה לקבל.

אם תתן יד לתופעה הזו, יותר ויותר אנשים יעבדו בשחור ואתה תשלם יותר ויותר מס.

פורסם

אל תכלילו. אם יש מכונאי שרוצה לעבוד בבית לרכבים שלו ושל משפחה שלו תמורת כסף או תמורת מחווה מרצון טוב, מה הבעיה בזה?

למה ישר להחשיב את המוסכניקים האלו לחאפרים?ועם כל הכבוד, וכנראה שאני הולך ללמוד מכונאות, אתה לא עשיר מלהיות מוסכניק וגם לא תהיה, אז עוד קצת כסף מהצד יכול להיות טוב. וגם אם לא בשביל כסף, זה פשוט כיף לטפל באוטו שלך בבית או של משפחה. מה שאני פוסל זה להתחיל לעשות לאנשים זרים,(מכרים) כי א' כל נותן להם אצבע ולוקחים את כל היד ודבר שני יכולים להלשין ודבר שלישי יכולים להתהפך עליך ללא סיבה.

פורסם
במוסך מורשה יש מנהל מקצועי שחתום על כל עבודה שיוצאת מהמוסך גם עשה אותה מכונאי מתלמד ואם יש תקלה בטיחותית ברכב שגמרה לנזק ברכוש ונפש אותו מנהל מקצועי יעמוד לדין

עבודה ביית אסורה גם משיקולי בטיחות כי זה בדרך כלל מכונאים ללא הסמכה מקצועית ולכן מסכנים אותך בתיקונים לא בטיחותיים ובדרך כלל עם חלפים סוג ז כי גם ככה אלו שבאים אליהם מחפשים הכי בזול שיש

הם גם מסכנם את עצמם כי עובדים בצורה של חפלף בלי ליפט פוגעים לעצמם בגוף וגם עלולים להפצע ואני מכיר מכונאים כאלו שכבר לא יכולים להיות מכונאים יותר כי עבדו בצורה עקומה בבית

לגבי זה שהם רק רוצים לפרנס את עצמם בדרכם הלא חוקית הם לוקחים לבעלי מוסך ועובדי מוסך מורשה וחוקי פרנסה וגם לך כמשלם מיסים כחוק

הם מפגע סביביתי רציני של רעש ושל חומרים שנשפכים לאדמה

בקיצור הם נטל לחברה ומכה קשה לענף שאמור להלחם בהם ביתר חומרה מאשר עושים היום

בקיצור פורעי חוק לכל דבר ועניין ואתה גם כי אתה נותן לזה לגיטימציה

הייתי מסכים אויתך במידה והרמה המקצועית במוסכים היום הייתה טובה, אבל כשבן אדם מגיע למוסך מורשה עם רכב חדש לטיפול ראשון ויוצא עם רכב שכבר לא מתנהג באותה הצורה, אם זה באיכות החומרים ששמים בו ואם זה ברמת הבורג שלא החזירו אליו אז אין סיבה ללכת למוסך אם אפשר לעשות בבית כי גם ככה רמת המכונאים והידע נמוכה ביותר וחאפרית ברמות שלא יתואר ואני הולך רק למוסכים מורשים!

אז כן, אני יעדיף לבצע את העבודה בבית ולקנות את החומרים האיכותיים ביותר מאשר לשלם מאות אחוזים יותר על חומרים זולים ועבודה לא מקצועית בעליל, אם הייתי מגיע למוסך מורשה והייתי רואה שהמכונאים פדנטים ומבצעים את הכל לפי הספר אז זה היה סיפור אחר

פורסם

וכי נראה לך שחאפר שעובד בחצר אחורית מסוגל לאתר תקלות או לטפל במכוניות חדשות ?

כמו בכל ענף, יש בעלי מקצוע טובים יותר וטובים פחות ואסור לעשות הכללות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כרגיל, כל האמירות האלו על מוסכים חאפרים ולא מקצועיים הן הכללות לא תמיד מבוססות ואין לי כוונה להכנס לנושא הזה.

תחשבו על תחרות בריאה.

למשל, ספורטאי שלוקח סטרואידים לפני התחרות ומנצח.

הוא לא משחק לפי החוקים, וברור שספורטאים אחרים יהיו בעמדה נחותה מולו. הענף והלקוחות (האוהדים במקרה זה) מפסידים עקב כך.

כנ"ל מכואני שעובד בבית בשחור ושובר את השוק עם מחירים ברצפה דופק את המוסכים המורשים, שכן משחקים לפי הכללים.

אין תחרות בריאה, אין פיקוח, אין הסמכות, אין אחריות - הלקוח מפסיד בסופו של דבר.

פורסם

אם תמשיך לתמוך במעלימי מס, ולתת לאנשים לא מוסמכים ולא מורשים לטפל ברכוש שלך, תפסיד יותר.

פורסם

מי אמר שאני תומך במעלימי מס? אמרתי שאני מעדיף לעשות את העבודה בעצמי בבית מאשר ללכת למוסך מורשה לא מקצועי שיעשה לפעמים יותר נזק מתועלת, יש לי את הService Manual ואחרי עיון בפרק הדרוש אני יכול לבצע פעולות לפי הספר שהמכונאי המורשה הממצוע לא יעשה בחיים!

פורסם
במוסך מורשה יש מנהל מקצועי שחתום על כל עבודה שיוצאת מהמוסך גם עשה אותה מכונאי מתלמד ואם יש תקלה בטיחותית ברכב שגמרה לנזק ברכוש ונפש אותו מנהל מקצועי יעמוד לדין

עבודה ביית אסורה גם משיקולי בטיחות כי זה בדרך כלל מכונאים ללא הסמכה מקצועית ולכן מסכנים אותך בתיקונים לא בטיחותיים ובדרך כלל עם חלפים סוג ז כי גם ככה אלו שבאים אליהם מחפשים הכי בזול שיש

הם גם מסכנם את עצמם כי עובדים בצורה של חפלף בלי ליפט פוגעים לעצמם בגוף וגם עלולים להפצע ואני מכיר מכונאים כאלו שכבר לא יכולים להיות מכונאים יותר כי עבדו בצורה עקומה בבית

לגבי זה שהם רק רוצים לפרנס את עצמם בדרכם הלא חוקית הם לוקחים לבעלי מוסך ועובדי מוסך מורשה וחוקי פרנסה וגם לך כמשלם מיסים כחוק

הם מפגע סביביתי רציני של רעש ושל חומרים שנשפכים לאדמה

בקיצור הם נטל לחברה ומכה קשה לענף שאמור להלחם בהם ביתר חומרה מאשר עושים היום

בקיצור פורעי חוק לכל דבר ועניין ואתה גם כי אתה נותן לזה לגיטימציה

לכל אחד את דעותיו, אבל קודם כל בוא נעמיד דברים על דיוקם, לעניין המדובר יש כמה נושאים

א. עבודה בשחור ונגזרותיו - לא התייחסתי לכך כלל, לצורך הדיון מבחינתי אותו אדם שמטפל בביתו אולי מוציא חשבוניות, כנראה שלא אבל בכל מקרה זה נושא אחר לגמרי שלדעתי אינו קשור לשרשור הנ"ל, הרבה אנשים עובדים בשחור וזאת (אם תסכים ואם לא) כורח המציאות.

ב. בטיחות המוסכניק (ללא ליפט וכו') - זאת בחירתו שלו וזה לא ענייני או עניינך איך הוא בוחר לסכן את עצמו, לצורך העניין אם יקרה לו משהו אז גם ביטוח לאומי לא יכסה אותו כי לא היה במקום עבודתו.

ג. איכות החלפים - כנראה שיספק חלפים סוג ז, אבל אם מטרת הלקוח להיות קמצן ולא היה מגיע לאותו בעל מקצוע בביתו, הלקוח היה מוצא דרך אחרת לחסוך, כנראה שבמוסך מדרכה כזה או אחר. את החלפים סוג ז הוא ירכוש בכל מקרה כי הוא רוצה לחסוך כסף. וכאן זה שיקול הלקוח, אני סמוך ובטוח שאם הוא יבקש חלק אורגינלי זה מה שיקבל וכמובן שישלם יותר. להוציא גנבים שיגידו ששמו חלק X ושמו בעצם חלק Y (כאן נכנס השיקול של למצוא בעל מקצוע טוב ואמין) וכאן לדעתי אין הבדל בין מוסך חאפר למוסכניק חאפר שעובד בבית.

ד. בדיקות בטיחותיות ואחריות מקצועית - זה החסרון היחידי שאני מוצא כאן, אך אם מצאת מישהו טוב ואמין, אין סיבה שתקבל עבודה פחות טובה מאשר אם היית במוסך. בכל מקרה זה השיקול של הלקוח.

ה. לוקחים לבעלי מוסכים פרנסה??? תגיד אתה רציני? זה כמו שתגיד שאם הלכתי לקנות ירקות ופירות ישירות מהפרדס אני לוקח לירקנים ולסופרים פרנסה. זה פשוט נתיב נוסף אפשרי ללקוח לקבל את השירות שהוא רוצה.

אולי גם תגיד שאם חובב רכב מטפל ברכב בעצמו אז הוא לוקח למוסך פרנסה? אז בוא נסגור את הפורום ולא ניתן עזרה כי המוסכים צריכים להרוויח...

אה, וכמובן ללקוח אסור לקנות מחנות החלפים או מ EBAY כי גם שם הוא חותך למוסך את הקופון שהוא גוזר.

ועוד משהו, בוא גם נשלם לקבלנים הון תועפות על בתים ונאסור קבוצות רכישה, כי הקבלנים צריכים להרוויח..

זאת קביעה פשוט הזויה, עד כמה שידוע לי, אנחנו בשוק חופשי.

ו. מפגע סביבתי - מי אמר לך? אתה מכיר את כל המוסכניקים האלו שעובדים בביתם ויודע בוודאות שהם שופכים שמן לביוב?

ז. נטל לחברה...באמת שאין לי מה להגיב על זה

פורסם

אני אתייחס רק לסעיף ה.

אם אתה קונה ירקות ישירות מהחקלאי בפרדס או מזמין חלקים מEBAY זה נתיב אלטרנטיבי חוקי ומקובל לחלוטין לחיסכון בעלויות.

יש לו יתרונות (מחיר נמוך יותר) וחסרונות - נסיעה ארוכה יותר, זמן המתנה ארוך, לפעמים מקבלים לא את מה שמזמינים ובעייתי להחזיר וכו'.

אבל הכל חוקי וזו תחרות לגיטימית.

כשאתה הולך למכונאי שעובד בשחור, זו לא תחרות לגיטימית מול מוסך מורשה.

כמו שכתבתי מקודם, אחד השחקנים עובר על החוקים ולא משחק לפי כלל המשחק (אותם הגדירו השלטונות) ומוסך מורשה לעולם לא יוכל להתחרות במכונאי כזה מבחינת עלויות.

וכן, הוא פוגע בפרנסה של המוסכים המורשים, כי הם לא יכולים להציע את המחירים שהוא מציע. הרי למכונאי "בייתי" יש 0 עליות שותפות.

המונח "שוק חופשי" לא מתאים כאן. שוק חופשי לא מתיר לאף אחד לעבור על החוק.

פורסם
לכל אחד את דעותיו, אבל קודם כל בוא נעמיד דברים על דיוקם, לעניין המדובר יש כמה נושאים

א. עבודה בשחור ונגזרותיו - לא התייחסתי לכך כלל, לצורך הדיון מבחינתי אותו אדם שמטפל בביתו אולי מוציא חשבוניות, כנראה שלא אבל בכל מקרה זה נושא אחר לגמרי שלדעתי אינו קשור לשרשור הנ"ל, הרבה אנשים עובדים בשחור וזאת (אם תסכים ואם לא) כורח המציאות.

ב. בטיחות המוסכניק (ללא ליפט וכו') - זאת בחירתו שלו וזה לא ענייני או עניינך איך הוא בוחר לסכן את עצמו, לצורך העניין אם יקרה לו משהו אז גם ביטוח לאומי לא יכסה אותו כי לא היה במקום עבודתו.

ג. איכות החלפים - כנראה שיספק חלפים סוג ז, אבל אם מטרת הלקוח להיות קמצן ולא היה מגיע לאותו בעל מקצוע בביתו, הלקוח היה מוצא דרך אחרת לחסוך, כנראה שבמוסך מדרכה כזה או אחר. את החלפים סוג ז הוא ירכוש בכל מקרה כי הוא רוצה לחסוך כסף. וכאן זה שיקול הלקוח, אני סמוך ובטוח שאם הוא יבקש חלק אורגינלי זה מה שיקבל וכמובן שישלם יותר. להוציא גנבים שיגידו ששמו חלק X ושמו בעצם חלק Y (כאן נכנס השיקול של למצוא בעל מקצוע טוב ואמין) וכאן לדעתי אין הבדל בין מוסך חאפר למוסכניק חאפר שעובד בבית.

ד. בדיקות בטיחותיות ואחריות מקצועית - זה החסרון היחידי שאני מוצא כאן, אך אם מצאת מישהו טוב ואמין, אין סיבה שתקבל עבודה פחות טובה מאשר אם היית במוסך. בכל מקרה זה השיקול של הלקוח.

ה. לוקחים לבעלי מוסכים פרנסה??? תגיד אתה רציני? זה כמו שתגיד שאם הלכתי לקנות ירקות ופירות ישירות מהפרדס אני לוקח לירקנים ולסופרים פרנסה. זה פשוט נתיב נוסף אפשרי ללקוח לקבל את השירות שהוא רוצה.

אולי גם תגיד שאם חובב רכב מטפל ברכב בעצמו אז הוא לוקח למוסך פרנסה? אז בוא נסגור את הפורום ולא ניתן עזרה כי המוסכים צריכים להרוויח...

אה, וכמובן ללקוח אסור לקנות מחנות החלפים או מ EBAY כי גם שם הוא חותך למוסך את הקופון שהוא גוזר.

ועוד משהו, בוא גם נשלם לקבלנים הון תועפות על בתים ונאסור קבוצות רכישה, כי הקבלנים צריכים להרוויח..

זאת קביעה פשוט הזויה, עד כמה שידוע לי, אנחנו בשוק חופשי.

ו. מפגע סביבתי - מי אמר לך? אתה מכיר את כל המוסכניקים האלו שעובדים בביתם ויודע בוודאות שהם שופכים שמן לביוב?

ז. נטל לחברה...באמת שאין לי מה להגיב על זה

אהבתי את התגובה שלך +1.

חברי הפורום הוותיקים זוכרים בוודאי שגם בפורום הזה היו בעלי מקצוע מהשורה הראשונה שעבדו למחייתם במוסך מדרכה/בית/חצר.

איזה כייף לי :)

פורסם

תגיד מרק, אם יבוא למעסיק שלך בן אדם, ויגיד שהוא מוכן לעשות בדיוק את אותה העבודה שאתה עושה רק בשחור ומהבית, ללא תנאים וללא כלום תמורת 50% שכר, והמעסיק יקלוט אותו במקומך, תרגיש טוב עם זה?

• תוכן חדש...