Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
משרד הביטחון בBMW ? אתה רציני? :?

רוב הBMW עם 00 או 15 כי הם הגיעו ביבוא אישי, זה הכל. זה גם לא רוב, אלא חלק.

גיא

גיא, את זה אני אומר מנסיון... נסעתי ביותר מאחת כזו. רובן היו 318, בצבעים לבן, כחול כהה או שחור. כמובן שבזמן שרותן כרכבים מוסווים היה להן מספר אזרחי סטנדרטי, ולא בעל סיומת 00 או 15.

הכי טוב FSI!

פורסם

אם אתה יודע להעריך רכב איכותי (עושה רושם שכן...), ואתה לא מתכנן למכור אותה בקרוב (זה לא "רכב מעבר"), אין בעיה. אם את המוצא אחת שמורה ויפה, אין בעיה בכלל. אתה יכול לברר במועדון סאאב לגבי קניה ושאר פרטים

הגישה שלי בכל אופן היא שקונים רכב כדי ליסוע לא למכור...

הקסנטיה די בעיתית... הגיר שלה זוועה... רעש מנוע בתא הנוסעים כמו טרנזיט, הרכב בעיות חשמל, מה שכן, אם הכל תקין וקנית את הדגם עם המתלים הפניאומטים (או איך שלא יקראו להם) אז קיבלת רכב יציב מאוד בסיבובים. מה גם שלקסנטיה אין שוק משהו...

שוב... אם אתה צריך פרטים טכניים על כל רכב ששווק בארץ בשנות התשעים, סביר לשניח שיש לי מידע עליו.

dirty old man

need love too

פורסם
הקסנטיה די בעיתית... הגיר שלה זוועה... רעש מנוע בתא הנוסעים כמו טרנזיט, הרכב בעיות חשמל, מה שכן, אם הכל תקין וקנית את הדגם עם המתלים הפניאומטים (או איך שלא יקראו להם) אז קיבלת רכב יציב מאוד בסיבובים. מה גם שלקסנטיה אין שוק משהו...

אם אתה מתכוון לקסנטיה אקטיבה, אז יש רק אחת (אולי שתיים) כזו בארץ - ולדעתי היא אצל אחד מחברי הפורום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אף אחד לא יתן לי :(

איציק, מה אתה אומר על הקסנטיה 16V 2.0?

אני אומר: לך לבדוק, את מצאת אקסמפלר במצב מעולה ואחרי נסיעת מבחן (לא של דקה) אתה מרגיש שזה הרכב בשבילך - תקנה !

(מסאאב דווקא הייתי יורד לא רק בגלל שוק אלא גם בגלל מעט מאוד מקומות שמתעסקים ברכבים הללו ומכירים... מיילא אם קנית צרפתיה אז תמיד יש לך עם מי להתייעץ ולנסות לתקן לבד - סביר להניח שעם סאאב תוכל לדבר רק עם המוסכניק שתמצא לרכב הזה. אגב, למרות שבאינטרנט אפשר להשיג שפע מידע, אינני יודע עד כמה הוא זמין או נפוץ כמו במכוניות יותר פופולאריות...).

בנוגע לסיבוב: אם רצית לבדוק לגאסי 2.0, אין לי בעיה לעזור ולתרום סיבוב שפוי על שלי (רק שבאמת תשמור על שפיות, אני לא רוצה למצוא את עצמי נזרק מהחלון באיזה סיבוב :? )

בנוגע לאקורד - יש דווקא אחת במשפחה, אבל אין באפשרותי לארגן אותה לנסיעת מבחן...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, תותח אתה.

תודה על ההצעה, אך היא לא תמומש.

מקווה להגיע למרכז בסופ"ש, ואולי יתמזל מזלי וארכוש אותה (קסנטיה),

רק מה שהבחור הקודם אמר על הגיר הגרוע והבעיות חשמל נורא מדאיג אותי בצרפתייה. :(

אתמול ראיתי סאאב, ממש אבל ממש לא אהבתי, אז סאאב לא בא בחשבון.

משכנתא זה קל

פורסם

אני הייתי חוזר לאופל אומגה...

תעשה סיבוב על הקסנטיה, יכול להיות שתתאהב... ותקנה.

*אגב, מנוע לחלון חשמל (אתה תזדקק לו...) עולה כ-1200 שח מקורי, 600 מפירוק... (לכל חלון...)

*אה.. ועוד משהו... אם נניח התנעת והידית של הגיר לא משתחררת... כנראה ששוב נתפסה ב-P וצריך להשתמש בשיטה הידועה: בכל הכח... בדרך כלל לגרריסט יש ידיים טובות לנושא...

*והמזגן... לעיתים יש לו רצונות משלו... תתרגל. התיקון יקר וחוזר על עצמו.

*בולמים... כמעט שכחנו... סע במהירות נמוכה מאוד, גלישה איטית ממש, ותבלום חזק. אם האוטו מזדעזע מהתרגיל הביזארי הזה, גם בולמים מצטרפים לרשימה השחורה.

מקור מידע נוסף לאמינות יכול לבוא מבעלי מוסכים ובעלי מגרשי רכב.

אין לי כוונה להוציא שם רע לקסנטיה, אבל אלה דוגמאות מהמציאות...

dirty old man

need love too

פורסם

יואל, (יואל זה השם, נכון?)

את מה שאתה אומר ניתן לאמר על כל רכב,

השאלה היא האם זה כרוני בקסאנטיה או לא.

לכל אוטו שהוצע עד עכשיו יש חסרונות רבים מדי,

ואני לא רואה שום מועמד בכיר.

אם כבר דיברת על אומגה ועל חלפים יקרים, UMI הרי ידועה במחירים הזולים שלה.

עריכה:

יואל, באיזה רכב אתה נוהג?

משכנתא זה קל

פורסם

ולגבי הקסנטיה, הבאתי דוגמאות שקרובות אלי.

הגיר המעצבן (הוא חושב שהוא חכם, זו הבעיה שלו...) שוכן לו בכל הקסנטיות האוטומטיות בעולם, כמו שאון המנוע בתא הנוסעים וכדומה. אם אלה לא מפריעים לך, ויתכן שכך, נותרה רק דילמת האמינות, שכיימת כיום גם ב c5, וב 307, וגם ב 206. את זה אני אומר מתוך שיחה עם בעל מוסך של פיז'ו סיטרואן. גם שם, בעיקר ב c5 החשמול המופרז נוטה להתקלקל. דברים קטנים אמנם, אבל לבוא למוסך בשביל כל שטות פעמיים שלוש זה כבר לא נעים...

על מה נפלה האומגה? על מחירי חלקים? תראה לי רכב אחד ברמה דומה שהחלקים שלו זולים... אה, נכון ב מ וו... ממש זול. או אולי לאנציה? שם חלקים זולים??? והאודי שהיתה לך...? אל תתרגש ממחירי חלקים, זה נורא קל להעלות את הנושא הזה אבל הוא ללא מוצא...

אם יורשה לי, למה אתה פוסל אמריקאיות? יפניות אני מבין...

אני??? במה אני נוהג? ... עד לא מזמן היתה לי ברנדה 79', 1300. לאחרונה קצת עשתה בעיות בראש מנוע ואין לי חשק כרגע לשכנע אותה לעבוד אז היא מכוסה... אני כרגע מחפש רכב, משהו מעניין... עוד לא סגור.

כיוון שסטודנט אנוכי, התקציב דל למדי, ואני כל יום מתאפק לא ליפול על איזו שרייד או פיסטה...

dirty old man

need love too

פורסם
גבר גבר... זו דעתי:

האומגה שונה לחלוטין מהדגם הישן... אין לך מה לחשוש.

מידע מתוך מבחן דרכים באוטו:

וי 6, 2 , 24 שסטומים, 2.5 ליטר, 170 כ"ס ב-6000 סל"ד,23 קג"מ מומנט,הנעה אחורית,1500 ק"ג, 220 קמ"ש, 6-9 ק"מ לליטר, בקרת משיכה ניתנת לביטול.

אם תרצה מידע נוסף גם על רכב אחר בשנים האלה... יש לי הכל...

בארה"ב היא תחת הסמל של קאדילק... עם פינוקים נוספים.

הקסנטיה בעיתית בעקביות, בעיקר חשמל ומתלים.

פוקוס לא ממש רחוקה ממך... יש המון מליסינג וכאלה...

חשבת על סאאב 9000? אם כן, תחשוב שוב... מומלץ.

כתור בעלים לשעבר של אומגה אני יכול להגיד שסכום של 37K ש"ח זה פשוט גרושים ביחס לתמורה שאתה מקבל. הרכב חזק מאוד (היה לי את המנוע המדובר, V6 2500 סמ"ק), למרות גודלו המופלג הרכב בכלל לא מרגיש ספינתי וההתנהגות שלו ממש לא רעה אבל מצד שני הוא מציע נוחות שאין להרבה רכבים מתחרים בגלל ניסיון לשפר את ההתנהגות.

הבעיה היחידה של הדגם הזה היא בחישמול יתר, לי הייתה אומגה שנת 2000 עם כל האבזור האופציונלי (חימום מושבים, וילון חשמלי, קסנון וכו') ועם השנים המכשירים החשמליים מצריכים החלפה והמחירים שלהם פשוט מטורפים. הדגמים של 97 (בשנת 2000 הייתה מתיחת פנים שהוסיפה המון למראה של האומגה) הם לא מחושמלים יתר על המידה ולכן לא צפויה לך בעיה בקטע הזה.

הבעיה הנוספת והיחידה של האומגה היא בקולר שמן גיר שנמצא בתוך הרדיאטור ועשוי כנראה מחומר לא עמיד במיוחד ולעיתים תכופות נפרץ ואז המים והשמן עושים שישו ושימחו. אנחנו לא החזקנו את האומגה יותר מדיי ואצלנו לא הייתה את הבעיה הזו אבל הייתי נותן קפיצה למוסך מורשה ושואל האם יש להם פיתרון לבעיה (אני מאמין שכיום יש כנראה תחליפים טובים יותר או כל מני טריקים) ...

תצפה לצריכת דלק ממוצעת של 1:7 או 1:8 ביום טוב בעיר, מחוץ לעיר באזור ה-1:11 או 1:12 ביום טוב, רוח גבית ובלי לחיצות מיותרות.

הקסנטיה גם רכב מצויין, היא קצת יותר קטנה מהאומגה ועם מנוע חלש יותר. אני ממליץ לך על סיבוב בשתיהן ותלך על מה שיותר מתאים לך. בשתיהן התחזוקה לא תהיה זולה, אבל תקבל בתמורה רכבים גדולים, נוחים ומפנקים. מניסיון של מעבר מקורולה 1994 לאומגה 2000 ובחזרה לקורולה 2003, מכוניות משפחתיות זה דבר זול ונחמד אבל למי שלא אכפת להוציא עוד אלף ש"ח בחודש על אחזקה ודלק אפשר במחיר מצחיק לקנות רכב שיעלה גיחוח על פנייך כל פעם שתחשוב שבמחיר הזה יכולת לקנות קופסא יפנית ...

ואני לא מדבר סתם שטויות, אנחנו עשינו חישוב לפני שמכרנו את האומגה, יצא לנו אחזקה של כ-33K ש"ח כולל טיפולים, ביטוחים, ירידת ערך ודלק לשנה, כאשר אחזקה של משפחתית יפאנית ממוצעת עומדת באיזור ה-24K ש"ח לשנה כולל טיפולים, ביטוחים, ירידת ערך ודלק לשנה.

*** יש לציין שב-2 המקרים מדובר בהוצעה של כאלף ש"ח בחודש על דלק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יואל, האומגה ירדה בעיקר בגלל צריכת דלק מוגזמת בעליל וגם בגלל כל מני סיפורים ששמעתי על UMI וחלפיה.

נהגתי על ברנדה במשך כשבוע, הרכב היה יד ראשונה צהובה, אחלה רכב ;).

redzone, הארת את עייני לגבי הרבה מאוד דברים, ולדעתי האומגה חזרה לתמונה, תודה רבה לך.

סופ"ש נעים לכולם.

משכנתא זה קל

פורסם
יואל, האומגה ירדה בעיקר בגלל צריכת דלק מוגזמת בעליל וגם בגלל כל מני סיפורים ששמעתי על UMI וחלפיה.

נהגתי על ברנדה במשך כשבוע, הרכב היה יד ראשונה צהובה, אחלה רכב ;).

redzone, הארת את עייני לגבי הרבה מאוד דברים, ולדעתי האומגה חזרה לתמונה, תודה רבה לך.

סופ"ש נעים לכולם.

רק חשוב לציין שהאומגה שהיתה לרדזון היתה מודל 2000 והיא אינה עולה 35K ש"ח.

בכל מקרה, לך לראות את הקסנטיה ותחזור לדווח בפורום !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...