Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה ואולי מישהו יעזור לי.

אני היום מנהל חשבון בבנק דיסקונט ויש לי שם משכנתא.

אני מעוניין לעבור לבנק לאומי מכיוון שהציאו לי שם תוכנית הרבה הרבה יותר טובה.

בבנק דיסקונט אמרו לי שרק לאחר 5 שנים אני יכול לעבור לבנק אחר ולעשות הוראת קבע למשכנתא.

אופציה שנייה זה להשאיר משכורת אחת בבנק דיסקונט שתתקזז עם המשכנתא ובמקביל לשלם

דמי ניהול.

האם זה בכלל חוקי לחייב אותי ל 5 שנים?

מישהו מכיר כזה דבר או היה בסיצואציה דומה?

פורסם

האמת היא שלא לגמרי ברור.

לפני שנה אני הייתי לקוח של בנק טפחות גם במשכנתא (משכנתא בת שנה באותו זמן) וגם בעו"ש.

ביקשנו למחזר, קיבלנו תנאים בינוניים בטפחות, בדקנו בכמה בנקים בלאומי היו התנאים הטובים ביותר.

עברנו ללאומי (עו"ש + משכנתא).

הבעיה היחידה עם פרקי זמן היא שבחלק מחלקי המשכנתא שלך יש לך קנסות יציאה. אם למשל יש לך משכנתא בריבית משתנה כל 5 שנים אז תצטרך לשלם קנס יציאה על פרעון מוקדם.

מעבר לזה לא נראה לי ששום בנק יכול להחזיק אותך בכוח, לא בעו"ש ולא במשכנתא.

הדבר היחיד שאומר הוא שבנק דיסקונט הוא המוזר ביותר מבין אלו שהייתי אצלם בפגישות, בנק דיסקונט הוא היחיד שלא היה מוכן לתת לי משכנתא בכלל אם אני לא לקוח הבנק בחשבון העו"ש, אז אולי גם פה יש להם איזה טוויסט יוצא דופן.

אבל עדין, נראה לי שמרחו אותך.

פורסם

אני לא יודע אם זה חוקי או לא,

יכול להיות שחתמת על הלוואה שבה ללקוחות שהעבירו משכורת יש הטבות עודפות בהשוואה ללקוחות שלא מעבירים משכורת.

בדיוק כמו שמחזיקי כרטיס לייפסטייל נהנים מהטבות יותר טובות מכאלה שאינם מחזיקי כרטיס.

תוציא תדפיס של המשכנתא, תברר מה העלויות אם אתה מעביר גם אותה לבנק אחר, ותתחיל בסקר בין בנקים.

יכול להיות שהמשכנתא שאתה לקחת היא בתנאים יותר טובים ממה שיציעו לך היום.

לפני שאתה מתחיל במלחמה, תברר את הפרטים המלאים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אז כמה הבהרות

אני מעוניין לסגור את חשבון הבנק בדיסקונט לעבור ללאומי ולעשות הוראת קבע למשכנתא

כלומר מבחינתי נגמר הסיפור עם בנק דיסקונט ונשארה רק המשכנתא

את המשכנתא לקחתי לפני שנה.

היה לי חשבון בבנק דיסקונט כאשר לקחתי את המשכנתא .לא פתחתי חשבון שם במיוחד בכדי

לקבל הטבה כזאת או אחרת.

לדברי בנק דיסקונט עלי להשאיר חשבון בנק פעיל לפחות 5 שנים מיום לקיחת המשכנתא ואין לי

אפשרות לסגור אותו, בהודעתי הקודמת האופציה היא אכן לעבור לבנק לאומי ובגלל הצורך להשאיר

חשבון פעיל אחת המשכורת תמשיך להיכנס לדיסקונט בכדי לשלם את המשכנתא.

זאת הבעיה להתפצל לשני בנקים שונים.

פורסם

לדברי בנק דיסקונט עלי להשאיר חשבון בנק פעיל לפחות 5 שנים מיום לקיחת המשכנתא ואין לי

אפשרות לסגור אותו, בהודעתי הקודמת האופציה היא אכן לעבור לבנק לאומי ובגלל הצורך להשאיר

חשבון פעיל אחת המשכורת תמשיך להיכנס לדיסקונט בכדי לשלם את המשכנתא.

זאת הבעיה להתפצל לשני בנקים שונים.

אמירה כזו היא בעייתית מאוד, והיא בלשון המעטה.

תגש לשם שוב, אני לא רוצה לומר "תקליט" אבל תבקש מהם את התשובה הזו בכתב (אתה יכול לפנות אליהם בכתב, ולבקש תשובה בכתב) ועם התשובה שלהם לנעוץ אותם מאוד חזק בפיקוח על הבנקים. מאוד חזק.

נניח שהיו עושים לי את זה,

הייתי עושה את סדר הדברים הבא:

1. כותב לפניות הציבור בבנק שזו התשובה שקיבלת והיא לא מקובלת עליך.

2. ממתין לתשובה.

2.1 בודק אילו תנאים יש למשכנתא בבנק אחר. אם התנאים יותר טובים או זהים לאלו שבדיסקונט אז ממשיך ל:

3. מעביר את התשובה מסעיף 2 לבנק ישראל עם תלונה על התניית שירות בשירות, ונסיון למנוע תחרות.

4. מעביר את התשובה מסעיף 2 לאחד מהעיתונאים שעובדים בתחום. (תסתכל בעיתונים מי מפרסם ידיעות על בנקים - אליו)

5. פותח חשבון בבנק שבוא אתה רוצה לנהל את העו"ש.

6. מעביר את המשכנתא לבנק שנתן את ההצעה הטובה ביותר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

נצל"ש

חזרתי הרגע מהבנק למשכנתאות,אני עומד להתחיל תהליך של נטילת תוספת למשכנתא

לצורך הרחבת הבית.אני מבין מאוד מדוע הערכת שמאי עתידית (שווי לאחר הרחבה ) הכרחית לבנק אך מדוע הם לוקחים בחשבון גם הערכת שמאי נוכחית?

Gn'f'R

פורסם

הם מבקשים שווי נוכחי כי זה הבטחון שיש להם ביד מחר בבוקר אחרי שנתנו לך כסף לשיפוץ.

לשעבר:

פורסם

הבנתי,אבל ממילא הם לא יתנו לי את הכסף בתשלום אחד אלא בחלקים לפי שלבי הבנייה.

השווי שלו נכון להיום די נמוך ואני חושש שזה יהווה לי מכשול לקבלת הכסף.

Gn'f'R

פורסם

אופרטיבית - מה אתה מציע?

לא לספר להם מה שווי הבטחון שהם מקבלים? נראה לך שהם יסכימו?

הרי אם חלילה יהיה כשל, ולא תשלים את השיפוץ, ותחליט שאתה בורח מהארץ - מה יהיה להם ביד? נכס ישן בשלבי הריסה עם רבע שיפוץ?

תזרום איתם. מאוד קל להם לסרב ולעבור לעסקה הבאה שבה הסיכון שלהם קטן יותר, והלקוח משתף פעולה.

לשעבר:

• תוכן חדש...