Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האחריות שווה לתחת בכל מצב, גם אם היבואן הוא בלעדי של המומר, וגם אם הוא ם עוזר לך להביא.

כן, הם גוזרים קופון שמן.

ברגע שיבואן קונה מוצר מהיצרן, הוא מקבל מחיר אחר מלקוח פרטי שקונה מאדם בעל עסק באיביי.

אבל זה לא מתפקידנו להיכנס לו לכיס.

השאלה היא האם המחיר שאתה מקבל בתור לקוח הוא טוב או לא, זה הכל.

קח את המוצר תכפיל בשער חליפי, תוסיף לזה 53% תוסיף מע"מ. מישלוח ותדע כמה עמלה לקחו לך זה הכל.

אם אתה חושב שזה באמת לא יעצר במכס שיבושם לך.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

גם אני חשבתי להזמין מחו"ל וירדתי מכל העניין כי זה לא שווה את ההתעסקות ובעיקר האחריות.

כבר שמעתי סיפור מקרוב שהלך קויילאובר לבחור וסדנא שנקנה דרכה טיפלה במקרה מאל"ף עד ת"ו ללא עלות נוספת.

יפעע..

פורסם
אבל זה לא מתפקידנו להיכנס לו לכיס.

השאלה היא האם המחיר שאתה מקבל בתור לקוח הוא טוב או לא, זה הכל.

קח את המוצר תכפיל בשער חליפי, תוסיף לזה 53% תוסיף מע"מ. מישלוח ותדע כמה עמלה לקחו לך זה הכל.

אם אתה חושב שזה באמת לא יעצר במכס שיבושם לך.

90% שזה כן יעצר במכס ושוב ההיצע בארץ לא עונה על כל פלגי השוק, המבחר דיי מועט והמחירים בשמיים.

הלקוח לרוב תמים ואין לו מושג מה המחיר בחו"ל ומה ההיצע בחו"ל. אני באופן אישי חיפשתי משהו שיענה לי לעניין הנמכת הרכב ללא רצון בביצועי מסלול ובחו"ל מצאתי מענה של חברה שיש עליה המון ביקורות והמוצרים שלה לא רעים! עונים לחובב סטאנס על הצרכים, בחו"ל הם עולים כ 330 דולר, בארץ הם לא קיימים והאמת שהייתי מוכן לשלם עליהם כאן כ 2000-2500 ש"ח כמובן כשברור לי שאינני רוכש קויילאוברים לנסיעת מסלול קבועה!

שלחתי לאחת מהסדנאות מייל דיי מפורט על הקויילאוברים ורציתי לראות אולי יהיה שיקול להביאם אך לא זכיתי לתשובה.

עוד סדנה פשוט גיחכה לי בטלפון כאשר הזכרתי את השם של הקויילאוברים, כאשר הקויילאוברים שהיא מוכרת הם אולי מעט יותר ביצועיסטים ממה שאני הזכרתי.

אגב החברה היא jom

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

המחירים בשמיים כי לא מוכרים את מה שאתה רוצה? אל תהיה ליצן, תשווה תפוחים לתפוחים....

הצעת מחיר שקיבלתי מפיטסטופ לסט של KW יצאה יותר משתלמת מיבוא אישי של אותו סט בכמה מאות שקלים.

בסופו של דבר הזמנתי מסדנא בחו"ל מוצר אחר כי הוא יותר התאים לי לכיס, אבל זה לא אומר שהמחירם בארץ מופקעים.

ולמי שתוהה מה הפרוצדורה בשביל לקבל אישור ממשרד התחבורה -

1. יש לשלוח בקשה למשרד התחבורה בת"א, הבקשה צריכה להכיל:

1.א. אישור ממוסך מורשה משרד התחבורה כי הפריט הנדון מתאים לרכב בציון פרטי הרכב (מס' רישוי, בעל רכב, שנתון ודגם) והפריט יורכב ע"י המוסך ברכב הנדון.

1.ב. צילום רשיון רכב.

1.ג. צילום ת.ז.

1.ד. צילום תעודת הרישוי של המוסך.

1.ה. חשבונית קניה מקורית של המוצר.

1.ו. תעודת משלוח.

2. את כל הנ"ל יש לשלוח או למסור למשרד התחבורה בת"א ולחכות לתשובה (כשבוע).

3. את האישור יש להעביר לעמיל המכס אשר ממשיך טיפול, ומעביר את הפריט לבדיקה של מפקח ממשרד התחבורה (בדיקה פיזית של הפריט).

הטופס נמצא כאן - http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/BakashaRisuiYevu.pdf

אסיג ואומר שלא תמיד נדרש אישור תחבורה (אין לי מושג למה, אבל ממני לא ביקשו ומבן-דוד שלי כן, ב-2 המקרים הוזמנו בולמים/קפיצים) אבל תמיד משלמים מס כשמדובר בחבילות בגודל הזה (אין סיכוי שקוילאוברים יעברו מתחת לרדאר).

פורסם

אני ליצן כי אתה לא מבין את ההודעות שלי נכון או מסיבה אחרת?

נושא מחיר ה vmaxx ומחירם הגבוה בארץ לעומת מחירם בחו"ל זה עניין אחד.

נושא הקויילאוברים שאני רוצה וחוסר ההיצע בארץ זה עניין אחר.

אינני משווה בשום צורה את ה vmaxx למה שאני חיפשתי.

ממליץ לקרוא ולהבין את ההודעות לפני שאתה ממהר להגיב.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כבר עשינו בעמוד הקודם את החישוב לגבי ה-VMAXX, המחיר בארץ דומה מאוד אם תיבא אותם בעצמך (פלוס משלוח ומיסים).

אז מה מופקע כאן?

פורסם
כבר עשינו בעמוד הקודם את החישוב לגבי ה-VMAXX, המחיר בארץ דומה מאוד אם תיבא אותם בעצמך (פלוס משלוח ומיסים).

אז מה מופקע כאן?

המאמץ המנטלי שאתה משקיע כבר מקזז את המחיר.. אז זה בעצם אותו דבר. :D

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

אז מה מופקע כאן?

הרעיון הוא שלסדנא בארץ יהיה מחיר קניה זול יותר בחו''ל מאשר לקונה הפרטי בחו''ל + משלוח שעולה פחות ממה שמשלוח עולה לי (כי זה מגיע בקונטיינר או כי זה מגיע כחבילה מרוכזת כמותית), אלא אם תגיד לי שהם מזמינים את זה מאיביי או כל אתר בחו''ל כמו הצרכן הפרטי (כמוני) ובמקרה כזה חבל לי בשבילם.

אם אני משלם משלוח מגרמניה על 4 קויילאוברים 100 דולר, ז''א 370 ש''ח (וזה הכי זול שאני מצאתי) אז לסדנא זה אמור בחבילה מרוכזת לעלות פחות לחתיכה. אם אני קונה למשל קויילאוברים מחנות בחו''ל והם עולים לי לדוג' 400 דולר לאחר שהחנות בחו''ל הרויחה עליי, אז הסדנא בארץ שאמורה להיות בקשר ישיר עם היצרן (ז''א ללא תיווך של חנות או צד ג') אמורה לקנות את זה במחיר יותר זול בחו''ל מאשר הלקוח הפרטי (נגיד מחיר בחנות בחו''ל 400 דולר, מחיר לחנות בחו''ל 350 דולר = רווח של החנות 50 דולר, וזאת רק דוגמא).

אני לא ניהלתי עסק, ולא מנהל עסק, אני מודה לסדנאות בארץ שבכלל יש לנו אופציה לקדמה כלשהי (בסה''כ סדנאות בודדות שעוסקות בזה), אין לי מושג כמה הם מרויחים על כל חתיכה ואין לי מושג אם הם רוכשים זאת ישירות מהיצרן או דרך איזה חנות (מקווה בשבילם שישירות) אך הייתי מאוד שמח אם המחירים היו מעט יותר ריאליים! בכל זאת 400 יורו לצרכן בחו''ל = 4200 ש''ח לצרכן בארץ?! לא משנה מה הסיבה לכך זה פשוט עצוב! במיוחד כשמדובר על מוצר יחסית בינוני.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אתה מונה את כל היתרונות שיש לעסק מבחינת המחיר אבל שוכח את כל ה"חסרונות", מה עם שכירות? ארנונה? חשבונות? הוצאות פרסום/שיווק? משכורות? ועוד ועוד...

השורה התחתונה היא שאין הבדל תהומי בין המחיר בארץ למחיר ביבוא אישי, אז לבוא ולהגיד שהסדנאות בארץ גוזרות קופון שמן זה לא נכון.

רוצה דוגמא לקופון שמן? תשווה מחירי חלפים מקוריים בארץ לעומת יבוא אישי, קלאץ' מקורי לרכבי עלה 800 ש"ח ביבוא אישי (לא שילם מס, נניח והיה משלם - 1200 ש"ח) לעומת כ-3000 ש"ח בחברה (חלקים בלבד, חלק מקורי מול חלק מקורי).

בכל זאת 400 יורו לצרכן בחו''ל = 4200 ש''ח לצרכן בארץ?! לא משנה מה הסיבה לכך זה פשוט עצוב!

אני לא חושב שיש מישהו שיתווכח עם זה, זו המציאות כאן לצערנו.

נ.ב.

100 דולר למשלוח של קוילאוברים זה זול, מאוד זול - מדובר בדואר אוויר או ימי?

פורסם

אני יכול לתת גם דוגמא, הזמנתי באנגליה סט קפיצי הנמכה של tein שעלה 750 ש"ח זה אחריי שהחנות בחו"ל עושה רווח ומעלה את המחיר על המוצר מהמפעל. בארץ אתם שואלים כמה ביקשו עליהם? 2000 ש"ח ועוד לפני התקנה, וזה מעסק שהוא היבואן של החברה.

לרכב שלי אין מלאי, לא שאי פעם חשבו להביא, אבל לפחות יאמר לזכותו של בית העסק שהיה מוכן להביא, סירבתי בנימוס.

אומנם לא שלחתי לארץ אלא הבאתי ב2 נגלות של קרובי משפחה שקפצו לארץ וחסכתי בירוקטיה טפסים ושטויות אחרות שהיו מייקרות לי את הסיפור. אבל חסכתי 1200 שקל.

לא יודע עד כמה עמילי המכס שקשורים לרכב יוותרו על להרוויח קופון שלם על הקויילאוברים שאנשים מזמינים. הקופסא תהיה גדולה ולא תעלם מעיניהם, כמובן שההבנה שלהם ברכבים ובחוקי התעבורה שואפת ל-0, וקופסא כזו היא טרף קל בשבילם לעשות כסף על האזרח התמים שסך הכל רצה להנמיך את רכבו.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

• תוכן חדש...