Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע 15W40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ברצוני לקבל המלצה לשמן מנוע 15w40 מינרלי כמה שיותר איכותי בדגש על מניעת בוצה וניקוי המנוע והקטנת הבלאי והשחיקה.

הרכב הוא פורד קורטינה 82 מנוע פינטו בנזין,קרב' כפול.

חשוב לציין שהשמן שהשתמשתי בו בשנתים האחרונות הוא ליקווי מולי 10w40 עם ה-mos2 בגלון האפור

רק מה הוא נראה לי מאוד דליל ולמרות זאת המנוע לא אוכל גרם שמן ולכן חשבתי לעלות לצמיגות יותר גבוהה.

חשוב לציין שאין בכוונתי לחסוך או להיתפשר על טיב השמן.

תודה לעוזרים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

קשה להגדיר שמן כ"דליל" יש לו צמיגות מסויימת שנמדדת במעבדה וזה מה שקובע עם השמן "דליל" או לא.

השמן שאתה משתמש בו מצויין.

אם אחרי כמה אלפי ק"מ השמן הופך לנוזלי מידי כאשר המנוע קר(ביחס לשמ חדש באריזה) יתכן והקרבורטורים מציפים והדלק מחלחל לשמן ופוגע בו, לכן הוא הופך לדליל משום שהדלק דילל אותו.

אם תעבור ל 15W40 לא עשית בזה כמעט כלום כי כאשר המנוע בטמפ' עבודה הוא מתנהג כמו ה 10W40, ההבדל הוא יהיה רק על מנוע קר.

פורסם

אני רואה שהשמן דליל לפי זה שזולגות להם איזה שתי טיפות בזמן הוצאת המדיד.

בהנחה ואני ימשיך עם הצמיגות הנ״ל (10w40)איזה שמן מומלץ ? חשבתי לעבור לvalvoline max life או ל- dura blend

מה יותר מומלץ מיבין השנים והאם יש להם איזה שהוא יתרון על פני הליקווי מולי?

בואו לא נשכח שדגם המנוע הזה יוצר באמצע שנות ה-70 ויצורו נמשך כמעט עד אמצע שנות התשעים לפחות (פורד טרנזיט).

ותעשית השמנים לא הייתה מגוונת כיום.

Ford focus 2013 titanum

פורסם

כשהמנוע קר עם המדיד תתפטף טיפה אחת על משטח חלק, אם הטיפה מתפשטת יותר מידי ביחס לטיפה משמן חדש הבעיה היא שהשמן מהול בדלק כתוצאה מקורבורטורים מציפים/לא מכוונים/צילינדר לא מתפקד/בעיה במערכת ההצתה.

פורסם

אני מאמין שאם השמן היה דליל יותר מידי אז מנורת אזהרה על לחץ שמן נמוך הייתה צריכה להבהב או לדלוק קבוע

ואצלי היא לא נדלקת גם אחרי נסיעה של שעתים רצופות.

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אז אם כך למה אתה חושב שהשמן דליל?! אין לך את הסימפטומים שתיארת, וגם הם לא מדוייקים אבל נניח שכן.

היה לי לאחרונה מקרה של ניסאן אלמרה שנת 91 משהו כזה, עם משאבת דלק מכאנית מונעת ע"י הקאמשפט,ף הרכב הגיע למוסך מהסיבה שיש רעש חזק מאוד מהשרשת תזמון.

הדבר הראשון שבדקתי הוא את השמן מנוע, טיפטפתי טיפה אחת על משטח חלק והטיפה התפשטה מאוד, מיד הבנתי שמשאבת הדלק דולפת ומעבירה את הדלק ישירות לשמן, הוחלפה בחדשה+ שמן מנוע והרעש נעלם.

בעל הרכב חשב כבר שמשהו נטחן בשרשרת ושצריך לפתוח מנוע.

פורסם
אז אם כך למה אתה חושב שהשמן דליל?! אין לך את הסימפטומים שתיארת, וגם הם לא מדוייקים אבל נניח שכן.

היה לי לאחרונה מקרה של ניסאן אלמרה שנת 91 משהו כזה, עם משאבת דלק מכאנית מונעת ע"י הקאמשפט,ף הרכב הגיע למוסך מהסיבה שיש רעש חזק מאוד מהשרשת תזמון.

הדבר הראשון שבדקתי הוא את השמן מנוע, טיפטפתי טיפה אחת על משטח חלק והטיפה התפשטה מאוד, מיד הבנתי שמשאבת הדלק דולפת ומעבירה את הדלק ישירות לשמן, הוחלפה בחדשה+ שמן מנוע והרעש נעלם.

בעל הרכב חשב כבר שמשהו נטחן בשרשרת ושצריך לפתוח מנוע.

אני חושב כך בגלל שבעבר השתמשתי בשמן 20W50 והוא היה נשאר על המדיד ואפילו רבע טיפה לא הייתה נוזלת לה.

כמובן שאני מדבר על אותו הרכב.

והשמן הזה משום מה מרגיש מעט דליל יותר.

Ford focus 2013 titanum

פורסם
אני חושב כך בגלל שבעבר השתמשתי בשמן 20W50 והוא היה נשאר על המדיד ואפילו רבע טיפה לא הייתה נוזלת לה.

כמובן שאני מדבר על אותו הרכב.

והשמן הזה משום מה מרגיש מעט דליל יותר.

בדוק מה אומרות הוראות היצרן ופעל בהתאם להוראות, אם היצרן קבע צמיגות מסויימת ובעיינך היא דלילה מידי אז אין שום בעיה.

בוודאי שב 20W50 השמן צמיגי יותר ומן הסתם שהוא לא יטפטף כמו ה 10W40, זה כמו השוואה בין מים לדבש.

פורסם

והנה נפתח לו שוב פעם הוויכוח עתיק היומין הזה. השורה תחתונה שאליה הגיעו בפורום אספנות היא שרכב ישן זקוק לשמן מדור ישן. אם אתה רוצה לפתוח את זה שוב פעם קדימה, לך על זה. במנוע שתוכנן לשמן API SE או SF לא הייתי הולך לשים שמן מודרני API SJ ומעלה.

כל עוד אתה מחליף שמן בזמן ולא משתמש בחברות לא ידועות שמן "עתיק" יהיה בסדר גמור.

עובדה שבארה"ב יש שמנים מיוחדים למכוניות קלאסיות משנות ה 50 עם API מותאם לזמנים של פעם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...