Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקדמות יפה יוני,

תשגיח על רענן, אם לא תהיה לידו לא תהנה מהעבודה על האוטו.

לא תספיק למצמץ והאוטו יהיה עם טסט ...

ההתחלה טובה , נראה שהגלגל החלופי שהורכב ירד מהרום שלי,

אם כך מומלץ לא לסוע מהר, רק לדחוף ממקום למקום.

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ביום שבת בבוקר, יש מי שהולכים לים, יש מי שנוסעים לבית הכנסת ויש כאלו, כמוני, שעונג שבת שלהם זה בכלל משהו אחר...

קמתי השכם בבוקר, ונסעתי אל הדוכסית שלי...

כמו נער בן 15, אני מאוהב...

אם זה בצבע שלה, מלא הפיצוצים, אם זה במבטה המקסים, אם זה בתעודת הזהות הכל ישראלית שלה, ואולי אולי זה בגלל שהיא שלי ואני כה משוחד...

ההחלטה היתה לפרק את הפרונט של כרמל, כך שהכל יוכל ללכת לניקוי חול, להיצבע בצבע בסיס ויחזור להיות מורכב על האוטו, אז נעבור לחלק האחורי, נעשה שם את אותו הדבר, ואחרי שהאוטו יהיה סגור מבחינה בטיחותית, אוכל להתחיל להתגלגל איתו בדרכים, ע"מ לעבור בין בעלי המקצוע השונים - מה שלא אצליח לבדי או בעזרת הפיברקלאב.

עוד בקבוק גדול של זז קל רוסס בכל מקום ואתר באוטו, איפה שצריך, וגם קצת איפה שלא...

פורקו בולמי הזעזועים, המשולשים, המוט המייצב, שוחרר מסרק ההגה כך שכעת הוא עומד על שני ברגים סוררים הממאנים להיפתח, ועקב כך שלא רציתי להפעיל בשבת דיסק (מתוך כבוד לשכנים), הוא עדיין שם. בנוסף, פורק מכסה המנוע והמעמד של הרדיאטור.

משאבת המים הסוררת שלא רצתה להסתובב פורקה אף היא, ואיך שהיא יצאה מהבית שלה היא החלה להסתובב, אז פורק גם הבית שלה, והוא יטבל בהמשך בחומצה...

כמויות החלודה שיצאו ממערכת המים, הזכירו לי במקצת את כמויות החול שיצאו מהלמברטה ששיפצתי, אבל בעוד שמחול ניתן לבנות ארגז, מחלודה אי אפשר לבנות דבר...

אומנם עדיין לא פירקתי לכרמל את הצורה, אבל נהניתי מכל רגע ורגע, גם כאשר היה קשה, גם כאשר קיללתי מתוך כעס את הברגים הסוררים, את מי שעשה עבודה חאפרית על האוטו ואת אימו של שובינסקי.

כולי תקוה שמחר ו/או מחרתיים יהיה לי זמן לשוב אל כרמל אהובתי, ע"מ שאוכל להמשיך ולפרק לה את הצורה.

דבר חשוב אחד לא עשיתי... =/

לא צילמתי.... שבת, אחרי הכל...

רק כאשר סיימתי לעבוד נזכרתי שלא צילמתי כלום במהלך היום, אז עשיתי שלוש תמונות מדגמיות, כך שיהיו לי הוכחות למעשיי, וששת קוראי השרשור יאמינו לי...

1001319_10151669786759522_959187900_n.jpg

1039946_10151669786449522_1304813540_o.jpg

1045120_10151669786214522_1575875247_n.jpg

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

ואוו.... איזה יום....

היום החל לפני השעה 6 בבוקר, כאשר קיבלתי סמס משושני האומר שהוא יצא לכיוון הבית שלי.

עת הגיע, כבר הייתי למטה, נכנסנו למכונית, ונסענו אל המחסן של פיברקלאב.

הגענו לשם, ולא בזבזנו ולו רגע אחד, והתחלנו לעשות נקיונות.

ספונג'ה, ניקוי פאנלים ועוד כהנה וכהנה פעילויות נקיון שונות.

אציין רק כי המלטשת של רענן עבדה היום שעות נוספות.

פורקו עוד דברים מהאוטו, למשל הגריל, עמודי התמיכה של הרדיאטור, הקרבורטור, הדיסטרביוטור ועוד כלמיני כאלו ואחרים.

מסרק ההגה אשר שוחרר כמעט לחלוטין ביום שבת, שוחרר לחלוטין ע"י רענן מצוות פיברקלאב ביום ראשון, נשלח לשיפוץ, והנה אתמול הוא חזר ממנו, ולכן גם הוא היה מועמד להרכבה, אך עוד אגיע לכך. אולי.

משאבת המים אשר פורקה בשבת, נטבלה ע"י רענן בחומצה, ולאחר שיצאה ממנה החלודה, הוא אף צבע אותה בשחור.

המטרה הראשונית היתה להתניע את כרמל. לזה שאפנו מהבוקר.

לפיכך, פורקו ארבעת הפלאגים בזה אחר זה, כאשר כל אחד ואחד מהם נשלח לניקוי, כאשר בזמן שהוא אינו מוברג למנוע, נועל הזמן ע"מ להחדיר מעט זז קל דרך הפתח שלו, לשימון וניקוי התחלתי של הצילנינדר.

כאשר רענן נחלץ לעזרתנו, הוא הוציא דיסטרביוטור מהמחסן, ואמר שמוטב להרכיב אותו על כרמל, הרי הוא משופץ ותקין.

אז פירקתי את הדיסטרביוטור, בעוד שושני מפרק את הקרבורטור.

לאחר גירוז הדיסטרביוטור שיצא מהמחסן, והכנה שלו להרכבה, שמתי לב שיש לו בבסיס סדק, דבר אשר אמור להשבית את החלק.

בדיקה קצרה העלתה שאכן הדבר גורם להשבתת החלק, והנה נשלף לו עוד דיסטרביוטור מהמחסן של פיברקלאב, אך אותו יש להתאים קלות ע"מ שיענה על הצרכים. הדיסטרביוטור נוקה, גורז, הורכבה עליו משאבת הואקום, והנה הוא מוכן להרכבה במקומו.

לאחר ההרכבה, הוחלפו גם חוטי ההצתה.

בזמן הזה, שושני עשה התאמות עם קרבורטור אחר אשר נשלף מהמחסן - קרבורטור תקין לחלוטין ומשומן היטב, אשר היה צריך אף הוא לעבור התאמה מסויימת ע"מ שיתאים ויוכל לעשות את עבודתו כראוי.

לאחר שהורכב אף הוא, נסעתי להביא דלק מהתחנה הקרובה. את הדלק מילאתי בתוך בקבוק שתיה קלה, אשר באמצעות צינור חובר לקרבוטור.

נעשתה בדיקה קצרה עם ניסים סוסיתא הגדול ע"מ לוודא את סדר ההצתה של הצילינדרים, ולאחר שאף זה סודר, נעשה נסיון התנעה ראשון.

נסיוו אשר לא צלח, עקב בעיות חשמל.

לאחריו, בוצע נסיון התנעה שני ושלישי ורביעי ועוד לא מעט אחרים, אך כל הנסיונות הללו עלו בתוהו, והמנוע סירב להתניע.

החום מעיק, הלחות גבוהה עד מאוד, בעיקר למי שלא רגיל להיות בתנאים כאלו, אז קיבלנו החלטה משותפת - דבר ראשון מצליחים להתניע, ואז ורק אז עושים א.צהריים.

בשלב הזה אפסיק לספר את הסיפור, ע"מ להשאיר במתח את ששת קוראיי - האם הצלחנו להתניע או שמא נשארנו רעבים עד א.ערב (מה שבוודאי יעשה לנו רק טוב).

קצת תמונות של עבודות הנקיון...

בנוסף, אם אוכל להעלות גם סרטון של נסיון ההתנעה, אעשה גם זאת.

1011828_10151675599369522_1024539235_n.jpg

1053144_10151675599979522_1313391553_o.jpg

1048880_10151675600389522_1358801866_o.jpg

1012617_10151675602819522_911041548_n.jpg

1001619_10151675603214522_1038948146_n.jpg

פורסם
בשלב הזה אפסיק לספר את הסיפור, ע"מ להשאיר במתח את ששת קוראיי - האם הצלחנו להתניע או שמא נשארנו רעבים עד א.ערב (מה שבוודאי יעשה לנו רק טוב).

מה אתה רציני :?::shock::?::twisted:

מה עד הערב ???

אני ממתין כאן עד שאני רואה את הסרטון !

העם דורש תשובות ו...תמונות !

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

...חשבתי שהעבדות נגמרה אי שם במאה הקודמת, לחץ פיזי מתון העיף אותי מהמיטה

בשעה דמיונית, המפלץ ההלום עדיין משנת הלילה שנקטעה במפתיע עוד טרם הסדיר

את פעימות המנוע ונאלץ לטפס בטורים לכיוון יוני, משם ישר לתוך רכב העבדים ועד חדרה,

אפילו ישי לא נחלץ לעזרתי למרות הטלפון המבוהל לכרכור.

מדי אסירים נזרקו עלי וקדימה לעבודה...מזל שהיו שם "פאוורטולס". יוני קימץ בצילומים,

אי שם בסביבות השעה 10:00 בקשתי לאכול, ארוחת בוקר לא משהו פנסי, יוק, עד שהמנוע

לא מונע אין אוכל, המנוע ללא חוטי חשמל, ללא מצבר, הרדיאטור זרוק אי שם, ומצב הסמטוחה

של רכב שהיה זרוק בשדה 12 שנה... להניע עלק.

טוב ממשכים, באזור השעה 13:00 הילד הבלונדיני שטוען שהוא הבן של יוני התמוטט על ידי

"אני רעב" לחש בשקט,

"יוני הילד צריך לאכול"

"זה בסדר הוא כבר אכל השבוע תמשיך לעבוד"

15:00 רענן החולה עובד כמו 3 אנשים במטרה להשלים ולגשר על החוסר התועלת שלנו.

החולשה אוחזת בי הידיים מפסיקות לתפקד, והבטן מקרקרת, ניסיון התנעה ראשון...

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יום האתמול, השעה שעת צהריים מאוחרת. הבטן של כולנו מקרקרת... הילד תופס כסא, מנסה ליצור לעצמו פיסת רוח שתוריד ממנו את הזיעה הניגרת, אך ללא הועיל...

"אני רעב" זועק הילד...

"אין אוכל עד אשר מתניעים" אני עונה.

"ואם לא תצליחו?" מקשה הילד.

"אנחנו עם רענן, אין דבר כזה שלא נצליח".

אז זהו.... שיש....

נסיון רודף נסיון, אך ללא הועיל.

רענן מנסה לסובב את הדיסטרביוטר בכלמיני זויות מזויות שונות ע"מ לסדר את ההצתה, מנסה להניע שוב ושוב, אך זה לא מעניין את המנוע כהוא זה - לפחות בטוח שהסטרטר עובד..... בינתיים....

הסרט במצלמה כבר כמעט נגמר (עד שאני זוכר לצלם משהו...) מרוב הנסיונות הכושלים. כולנו מבואסים, מזיעים, רעבים, מתחילים לקלל את הסבתא רבא של שובינסקי...

לאחר דקות ממושכות של נסיונות, יש הצלחה..

המנוע עובד עגול ויפה, שומר יפה מאוד על קומפרסיה, מעלה עשן מהמקומות הנכונים, אושר אמיתי!!!

לא ברור האם האושר יותר גדול מזה שהצלחנו להתניע או הוא בגלל שהנה אנחנו הולכים לאכול א.צהריים...

הנה הקישור להתנעה הראשונה - The very first one!!

אושר אמיתי (ולא רק בגלל א.צהריים...)

פורסם

תענוג לשמוע את שעון המנוע.

אבל יש פה בעיה , בעיה אמיתית,

לא רק שאתם עובדים ומשפצים ( את זה תאורטית גם אני יודע ) אלא גם מעלים זאת על הכתב בצורה יפה,

את זה אני כבר לא יודע,

לדעתי אפשר לפתור זאת בשתי דרכים :

שמישהו יכתוב במקומי ( אתה / רן ) כמובן שבשביל זה צריך להיות נוכח בשיפוץ...

או שפשוט המצב ישאר כפי שהוא היום, כלומר לא מעודכן ( גם לא נורא, זה בטח לא מעניין אף אחד ).

תמשיכו בעבודה הטובה

פורסם

הצד שלי (והנכון בסיפור!)

...תוקתקוקתקו אין מנוע, תוקתוקתוקתוקתוק אין מנוע...

הבלונדיני שמתעקש שהוא באמת הבן של יוני זוחל לכיוון השלולית, ושותה מים

ככל ששארית כוחו מותירות לו.

"יוני רחמנות על הילד"

"שששש עוד רגע"

"יוני הילד, המנוע מת כבר 12 שנה רחמים"

תוקתוקתוקתוק....אין מנוע.

רענן מתרכז, עושה פרצוף חושב (זה נראה כמו מישהו שסובל מעצירות שבוע)

בודק, ואז הוא ואני קופצים ביחד "החוט של הפלטינה לא מחובר טוב"

רענן מפעיל קסמים ועוד רגע אוכלים, אני מרחיק בעדינות את הילד מהצלחת של הכלב.

תוקתוקתוק וואוום ווואום

"יוני אתה מצלם?"

אני הולך להחזיר את הילד מהמקרר של השכנה.

אחרי חצי שעה אכלנו שווארמה סימני צבע חזרו ללחיים של הילד, הרופאים אופטימיים

המועצה לשלום הילד פחות...

פורסם

אתם בוכים שלא אכלתם ארוחת בוקר... תחשבו על הדוכסית המסכנה, שלא אכלה ולא שתתה כבר 20 שנה!! (אבק וגשם לא נחשב...)8)

הנאה צרופה, תענוג לעקוב!!

מהקורא ה 6+1.:-D

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

פורסם

לאחר א.צהריים בשישה צבעים (שווארמה האלוף בחדרה, לא בטוח שששת קוראיי מעוניינים לשמוע מה היו ששת הצבעים), היה ניסיון נוסף לחזור לעבוד על האוטו.

הילד פרש לשנ"צ על הכיסא הקרוב, ואילו שלושתינו, או יותר נכון בעיקר רענן, עובד על האוטו.

החלק הקדמי של השילדה הושחז, נוקה ולאחר מכן נצבע בהמרייט שחור.

מסרק ההגה המשופץ הורכב חזרה במקומו, לאחר שקיבל תופסנים אדומים, הרדיאטור אשר חזר מניקוי הורכב אף הוא במקומו, ובאופן כללי היתה התרגשות מזה שהנה כבר מרכיבים דברים על האוטו, למרות שברור לכולם שיש עוד המון המון עבודה.

בסוף היום, לאחר שרחצנו ידיים, רגע לפני הסיגריה שאחרי, גילינו שנשאר קצת צבע בבקבוק... אין ברירה, צריך לצבוע משהו...

"הילד עדיין ישן", אמרתי, "אולי נצייר לו על הפנים שפם, ונצבע לו את הבלונד בשחור?"

"אתה רוצה את המיטה העליונה או התחתונה בתא המעצר?" אמר רן...

לעזאזל... מי מביא איתו קצין משטרה לעבוד על אוטו????

ואז רענן אמר - יש לך צבע? תצבע מתחת לכנפיים, שלא יחלידו.

התיישבתי לי לצבוע מתחת לכנפיים... דווקא יצא לא רע בכלל...

לצערי הרב, לא לקחתי איתי שיעורי בית... במחשבה לאחור, הייתי צריך לקחת איתי את צלחות הברקס הקידמיות, ע"מ לפרק אותן, כך שבפעם הבאה שאגיע למחסן של פיברקלאב לא יתבזבז זמן מיותר בעבודה עליהן, והן יוכלו לצאת לחריטה ולהחלפת הברקס.

בשורה התחתונה, היה זה יום מועיל בהחלט, בו נלמד רבות, ובעזרת רענן, האוטו גם התקדם רבות, אך עדיין יש המון המון עבודה.

בפעם הבאה שאגיע לשם, אני מקוה לסיים את מערכת המים והשמן של האוטו, ולעבור אל מערכת החשמל.

צמת החשמל של האוטו נחתכה בשני מקומות (ממש לא ברורה לי הסיבה), ונצטרך לחווט חוטים חדשים במקום אלו שנעלמו, אני מניח שזאת תהיה עבודה לא מרתקת במיוחד, אבל היי, אולי יהיה חשמל באוטו, דבר אשר יקדם אותו עוד יותר אל החזרה לשמישות מבצעית.

סיפורים כמו חול יש לי, אבל הנה גם מעט תמונות, שיהיה מה לאכול (בעצם, לא צילמתי אותנו אוכלים)

969874_10151675601384522_1549391210_n.jpg

1048121_10151675600784522_1471986081_o.jpg

1049252_10151675601799522_1621859248_o.jpg

1001051_10151675602384522_1061236447_n.jpg

1017660_10151675603824522_1292045071_n.jpg

1000066_10151675604239522_1872478568_n.jpg

1009618_10151675605529522_26223329_o.jpg

1048782_10151675605189522_275184797_o.jpg

פורסם

תיקון קל:

הבלונדיני לא שכב לשנ"צ אלה שכב בערפול חושים, חתולה שעברה בסביבה הניקה אותו

ושמרה על חום גופו. סתם שתדעו, אם יקרה לי משהו....רן

פורסם

יוני

חסרת אתמול בטוביה אבל החברה חגגו לי,הגיע יין הרמנו כוסית,לקפה לקח מעט זמן אז ויתרתי עליו,מאחל לך שתזכה להרבה הנאה מהרכב,כל מי שמעלה רכב מתוצרת הארץ חזרה לכבישייה הנהדרים והמתוחזקים הייטב לכאורה בישראל עושה מעשה אמיץ וטוב :)

אולי אני גם אחזיר אחת נוספת לכבישייה :)

עופר בן צבי

פורסם

נקיונות...

עוד ועוד נקיונות... זה אפילו לא חושב על להסתיים, ואנחנו כל כך רחוקים מפסח... /=

המזל הגדול שלי הוא שיש לשרשור הזה רק שישה קוראים, כך שהסיכוי שמי מכם יגלה לאשתי כמה יפה אני מנקה, הוא קטן, כך שאוכל להמשיך להשתעשע לי עם הדוכסית שלי במקום לעשות פאנלים.

לאחר שבמהלך השבוע נוקה הגריל (היתרון הגדול בגריל הזה הוא שמי שירצה לגנוב את הסמל של דוכס, יאלץ לגנוב את כל הגריל, וזה עשוי להיות קצת קשה, נוקה היום גם המוט המייצב ונצבע בצבע אדום, כך שלא יהיה משעמם למי שאי פעם ירים את מכסה המנוע, או יביט על האוטו מלמטה (ולא, לצערי אין תמונה שלו, בינתיים).

בנוסף, נוקו גם המשולשים, כמו גם הקליפרים של הברקס הקדמי.

למרות שקליפר אחד עובד כשורה, ואילו השני מגמגם מעט (אני מניח שעם קצת גירוז גם הוא יעבוד כשורה) החלטתי לשלוח את שניהם לשיפוץ. אחרי הכל - מדובר בבטיחות, ובזה אל לי לחסוך עלויות.

בנוסף, לאחר שנמצא פלאנז' מים עליון (מסתבר שהוא זהה בדיוק לפלאנז' מים של פורד ברנדה, למרות שאצלי זה מנוע טריומף), הוא הורכב במקומו, כמו גם צינור מים אחד מתוך שניים.

עקב מחסור חמור בבאנדים, לא השקיתי היום את מערכת הקירור, ואני מקוה להתגבר על התקלה הזאת במהרה.

מטלות לשבוע הקרוב - סגירה סופית של מערכת ההשקיה, סגירה סופית של מערכת השימון של המנוע, סגירה סופית של הפרונט - קרי, מערכת הגה ובלימה קידמית). לטובת העניין עליי למצוא מקום המוכר ברקסים מתאימים, וכן צינור מים מתאים (באנדים אני יודע היכן להשיג - בחנות של אל באנדי, אלא מה?).

ככל שיותיר לי הזמן, אשאף לסגירה של מערכת החשמל. זה המקום בו אזכיר לששת קוראיי כי אלמוני חתך את צמת החשמל בשני מקומות, כך שחסרה חתיכת צמת חשמל באורך של כ- 60 ס"מ. זה יהיה מעבר להלחמת חוטי חשמל בין הקצוות החתוכים, היות ובצד אחד ישנם עשרה חוטים, ובצד השני רק שישה (יכול להיות שהיצרן טעה?) ואני צריך למצוא ברחבי האוטו עוד ארבעה חוטי חשמל קרועים.

אם יש למי מכם זמן להביט בתמונות של דברים מלוכלכים - זה המקום (אין כאן תמונה שלי לאחר העבודה - יש גבול גם לכמות הלכלוך שמסך המחשב מוכן לספוג), אם כי יש גם תמונות של דבר או שניים נקיים (כמובן שנקי זה דבר יחסי).

994280_10151679552214522_460394985_n.jpg

1002812_10151679553129522_862662058_n.jpg

1003653_10151679553564522_1734083506_n.jpg

1006163_10151679555299522_1361863797_n.jpg

1044867_10151679555639522_2058320126_n.jpg

9394_10151679554479522_1567756300_n.jpg

1011079_10151685602359522_1282034014_n.jpg

1005278_10151685604064522_776835986_n.jpg

• תוכן חדש...