Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחדר שלי בבית של הורי בבניין בן 8 בערך יש לי בעיה ממש מציקה - כל מני דברים יכולים "להקפיץ" את החשמל ולשגע מכשירים מסויים. עכשיו אני אפרט למה אני מתכוון...

נגיד אני רואה טלוויזה (LCD פשוטה מחוברת בHDMI למחשב או לממיר) - אם המזגן פועל, אז בכל פעם שהוא נכנס לפעולה אחרי הפסקה שהוא עשה בעצמו, התצוגה בטלוויזיה תעלם לכמה שניות עד שהHDMI יתחבר בחזרה מעצמו. זה קורה הכי הרבה, ממש ממש מציק.

להדליק את האור בכל הקומה - חלק מההדלקות של האורות, לא ברור לי מתי, גם ישגעו את הטלוויזיה באותה צורה.

זה לא רק הטלוויזיה - פעם אחת חיברתי למחשב הנייד שלי כבל USB מאריך באיכות נמוכה (דק), ואילו מפצל ומקלדת ועכבר - כל הפעלה אוטומטית כזאת של המזגן ניתקה את העכבר, והייתי צריך לנתק אותו ולחבר מחדש, אבל המקלדת היתה עובדת רגיל.

זה קרה יום אחד ממש לא מזמן, אבל לכמות פעמים גדולה למדיי, ולא חזר יותר.

לרוב גם בלי שום קשר לכלום הטלוויזיה מתנתקת ככה מהHDMI. אני לא אתפלא אם זה קורה ברגע שמישהו בבניין מפעיל משהו... :roll:

מה שהכי מציק זה שאין לי איך לחפש על זה משהו בגוגל, מישהו שמע על דבר כזה?

ניסיתי לחבר את הטלוויזה ל"מגן ברקים" ולמפצל חשמל משוכלל יותר שאמור לספק איזה הגנה, לא שינה כלום. ניסיתי גם לחבר את המזגן בשקע אחר, גם לא שינה כלום.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תקלות מהסוג הזה נגרמות בדרך כלל מ-2 סיבות עיקריות: בעיית מתח (כמו ששמר כבר הזכיר) ובעיית השראה מגנטית (אם הכבל HDMI עובר בצמוד לכבל חשמל נוסף, יש סיכוי שדבר כזה יפריע לו). לתאורות פלורסנטיות קיימת השראה כזו שיכולה להשפיע גם על מצלמות אבטחה עם כבל שעובר בסמוך לכבל חשמל או לכבל הפעלה של תאורה פלורסנטית וכד'.

נסה בשלב ראשון להרחיק את כבל ה HDMI מכבל החשמל ובדוק שנית.

לפני זה, כמובן, בצע את הבדיקה ששמר המליץ (בדוק מתח בשקע החשמל של הטלויזיה בזמן הדלקת מכשירים או תאורה נוספים).

ליתר בטחון בדוק גם את ההארקה בבית, תקינות מפסק ה"פחת" ושיש הארקה בשקע הטלויזיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תקלות מהסוג הזה נגרמות בדרך כלל מ-2 סיבות עיקריות: בעיית מתח (כמו ששמר כבר הזכיר) ובעיית השראה מגנטית (אם הכבל HDMI עובר בצמוד לכבל חשמל נוסף, יש סיכוי שדבר כזה יפריע לו). לתאורות פלורסנטיות קיימת השראה כזו שיכולה להשפיע גם על מצלמות אבטחה עם כבל שעובר בסמוך לכבל חשמל או לכבל הפעלה של תאורה פלורסנטית וכד'.

נסה בשלב ראשון להרחיק את כבל ה HDMI מכבל החשמל ובדוק שנית.

לפני זה, כמובן, בצע את הבדיקה ששמר המליץ (בדוק מתח בשקע החשמל של הטלויזיה בזמן הדלקת מכשירים או תאורה נוספים).

ליתר בטחון בדוק גם את ההארקה בבית, תקינות מפסק ה"פחת" ושיש הארקה בשקע הטלויזיה.

איציק

אני אתחיל מהבדיקות הקלות, מחר אני אנסה באמת לשחרר את הכבלים מהסידור שלהם - הHDMI והחשמל (והכל בעצם) קשורים ביחד.

גם כתבת לבדוק שיש הארקה לטלוויזיה- החוט חשמל שהגיע עם הטלוויזה כולל רק 2 פינים - אין לו את השלישי של ההארקה - זה יכול להיות הבעיה? הבעיה שכבר מהאחורה של הטלווזיה זה יוצא עם 2 פינים ואי אפשר לחבר כבל נורמלי

פורסם

בעיית השראות קלאסית, לא קשור למתח.

תקנה עכבר נורמאלי מייצרנים מוכרים כמו מיקרוסופט או לוג'יטק ולא זבל של סילברליין ב-20 שקל (הנורמאליים באים עם כבלים מסוככים ובעלי מיתוג ריסטארט פנימי אוטומטי [במקום להוציא ולהכניס את העכבר מה-USB, העכבר עושה את הפעולה הזאת אוטומטית בלי שבכלל תרגיש, כשיש בעיה])

תקנה כבל HDMI מסוכך ותפריד אותו מתשתית החשמל.

טלווזיות (או כל מכשיר חשמלי אחר) בעלי בידוד כפול לא נדרשים להארקה, וגם ככה אין לאן לחבר אותה.

0__200_0_0__1_165655252.jpg

פורסם

בחיים לא נתקלתי בבעיה כזאת עם עכבר מייצרן מוכר, 2 אפשרויות:

א. יש איפשהו שבר בסיכוך, מאפשר לרעשים להכנס.

ב. יש לך בעיה קשה של השראות שעוברות את היכולת של הסיכוך לסנן אותם.

פורסם

בעית מתח אין בעיה לבדוק, גם ככה לא אכפת לו מהמספרים (223 וולט או 234 וולט), בעזרת התבוננות במנורה שמחוברת על אותה פאזה אפשר להעריך את עומק המפל, ואם זה היה אכן עניין של מתח זה לא היה משפיע על המחשב הנייד שלו שגם ככה ניזון מסוללה.

ובאמת לא שמתי לב לעניין הכבל המאריך, אכן כנראה שבר בסיכוך.

פורסם

טוב הייתי אופטימי אבל ההפרדת כבלים לא עבדה.. זה אותו הדבר

הקטע עם הUSB והעכבר שכתבתי קרה רק יום אחד, כרגע עדיין מחובר הכבל הדקיק וזה עובד טוב בלי בעיות. רק הטלוויזיה כל הזמן מאבדת סיגנל באמצע כל הקטעים המעניינים.

מה עוד אפשר לבדוק?

לבדוק את המתח קצת בעייתי לא? כי בשביל זה אני אצטרך לעמוד איזה חצי שעה עם המכשיר שמודד בתקע ולהסתכל עליו כל הזמן הזה ולזהות קפיצה?

יש עוד דברים נפוצים שיכולים לגרום לבעיות שכאלה?

פורסם

זה קורה לי עם 2 כבלים שונים, אחד שקיבלתי עם הממיר של YES והשני שקניתי לחבר למחשב. יש מצב שYES הביאו משהו כזה גרוע?

דרך אגב לא רואים בתמונה ממקודם אבל התקע של החשמל נמצא ממש מאחורי הטלוויזיה, עכשיו חשבתי לא להשתמש בו (לא לממיר ולא לטלוויזיה עצמה) אלא בתקע שלמטה של המחשב, אבל אני כבר בספק אם זה הבעיה. אבל זה כבר נראה מחר...

פורסם

מה שיס נותנים זה דרעק, לגבי מה שקנית לחבר זה רק אתה יודע (אתה יכול לבצע הערכה גסה לגבי איכות הכבל באמצעות המחיר והעובי שלו).

לא קשור באיזה שקע אתה משתמש.

פורסם
אחרי שפסלת את כל הדברים הסבירים, נשאר לך לבדוק אם נכנסו לבניין שכנים אטיופים.

:lol: :lol:

טוב אני אנסה להחליף את הכבל HDMI של יס במשהו יותר טוב. אני מבין שזה יכול להיות רק זה.. או שיש צורך לבדוק את מה ששמר אמר (עם המד מתח) ?

פעם (לפני שנה+) רק בכבל של המחשב זה היה קורה - והוא HDMI ממש זול באורך 5 מטר אז לא התפלאתי. אבל של הממיר כבל סטנדרטי וקצר, וזה נהיה חמור יותר..

תודה על העצות :-D

• תוכן חדש...