Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלוואה עומדת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בגוגל, שאלתי את סוכן המכירות ואפילו הלכתי לביטוח הלאומי ולא מצאתי...

שאלתי היא כזו - אני יודע שהמס שמשולם בקניית רכב חדש מורכב מ 1. מס קנייה בשיעור 83%, 2. מכס בשיעור 7%, 3. מע"מ - כרגע בשיעור 16%.

קיבלתי פטור מלא ממסים (הלוואה עומדת לקניית רכב חדש מהביטוח הלאומי) בקניית רכב אולם נאמרו לי כמה דברים שונים (שניהם ע"י הביטוח הלאומי...): שהפטור מהמיסים חל רק על המע"מ, ואילו פקידה אחרת מהביטוח הלאומי אמרה כי הפטור הוא על כל המסים (מס קנייה, מכס ומע"מ). מי צודקת?....

כמו כן, קראתי באתר הביטוח הלאומי על הלוואה עומדת ושם נאמר כי אני אמור לקבל פטור מלא על המס של הרכב הקובע. (הרכב הקובע אצלי הוא עד 1600 סמ"ק) - "סכום ההלוואה העומדת המלאה יהיה כסכום המסים החלים על "הרכב הקובע" ". אבל, שוב, לא הבנתי מה גובה המיסים שחלים על הרכב

בלי קשר, סוכן המכירות הוציא טבלה שמפרטת את סכום הפטור. ושם סכום הפטור הוא 40000 ש"ח. הרכב המדובר הוא ניסאן ג'וק שמכירו בשוק הוא 138000. הסוכן לא ידע איך הם הגיעו לסכום הזה. ולי זה לא מסתדר הסכום הזה עם כל אחד מהאחוזים שציינתי בתחילת השאלה.

יש מי שיודע יותר ממה שפירטתי?...

פורסם

קודם כל ה"רכב הקובע" הוא דגם שנקבע ע"י הביטוח הלאומי והוא למעשה קובע את התקרה של הפטור שלך. הפטור מוגבל לסכום שצמוד למיסים המוטלים על הדגם הקובע שנקבע לך - ואם הדגם הזה הוא ניסאן ג'וק אז בטוח שלא מדובר בדגם הספורט שעולה 138000 אלא בדגם הפשוט שעולה 127000.

לנפח המנוע יש משמעות רק לעניין קצבת הניידות החודשית.

לכן גם אם תרצה לרכוש מיני קאנטרימן במחיר של 189000 ש"ח (שנפח המנוע של הינו 1600 סמ"ק) המיסים שלך יהיו מוגבלים לרכב (הזול) שנקבע לך ואת ההפרש במיסים תשלם מכיסך.

חישוב המיסים נעשה על הרכב לפי העלות שלו ליבואן לפני רווח ו(ולכן ככל שהיבואן מרוויח יותר המיסים נמוכים יותר ביחס למחיר הרכב לצרכן) לכן לא ניתן לחשב את המיסים החלים על רכב מסויים אלא חייבים לקבל את סכום המס ממחלקת היבוא של היבואן המדובר.

לכן גם יתכן שבין שני כלי רכב שמחירם לצרכן זהה יהיה הפרש של עשרות(!) אלפי שקלים במחיר לנכה הפטור ממיסים.

כמו"כ בחישוב שלך נשמט נתון חשוב והוא הנחת המיסוי הירוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובה.

הרכב הקובע אצלי הוא עד 1800 סמ"ק ושיעור ההלוואה הוא 100%.

הפטור אצלי מוגבל ל 60000

אני מדבר על דגם הפשוט ולא הספורט או הטורבו. זה הדגם השני הכי זול. וטעות שלי, המחיר שלו הוא 132000 (ולא 138000). אני חושב שהדגם הזה מתאים לרכב הקובע שנקבע לי (אני הולך לפי הסמ"ק שהוא 1600, לא?)

לגבי הנחת מיסוי רכב ירוק, הבנתי שהיבואן נהנה מההנחה הזו (ע"י כך שהא לא גילגל את ההנחה לצרכן והשאיר את המחיר כמו לפני ההנחה הזו).

שורה תחתונה, ממה שהבנתי ממך, אין לי אלא לקבל את סכום המס ממחלקת היבוא של היבואן. הוא קבע את זה ואין לי מה\איך\איפה לברר האם זה נכון.

תודה

פורסם

אם המיסים הם רק 40000 ש"ח לא כדאי לרכוש את הרכב הזה. במקרה זה ג'יפ גדול יותר כמו ix35 או ספורטאז' יעלה אותו דבר ואולי אפילו פחות. חפש רכב שהמס המוטל עליו קרוב יותר לתקרה של הפטור.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

עדיף לך לבדוק אצל מספר יבואנים כי אחוז ההנחה ישתנה דרמטית מדגם רכב אחד למשנהו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מסי חידודים:

מה שZVIT רשם לגביי הדגם זה לא מדוייק , הפטור שקבלת לא קשור בכלל לרכב/דגם מסויים.

הפטור אומר כי הנך פטור מתשלום מס (מחושב לפי רכב בנפח 1800 סמ"ק) עד לתקרה של 60K ש"ח, כלומר לא תוכל לרכוש פורש ללא מיסים , אבל מצד שני לא כדאי לך לרכוש את הניסן גו'ק משתי סיבות והן : לא תהנה מכל ההנחה המגיעה לך, וחשוב מכך הקצבה החודשית שלך מניידות תרד (היא מחושבת אצלך לפי רכב עם מנוע 1800).

אני מציע לך מה שכבר הציעו קודמיי וזה לרכוש רכב גדול יותר (אם זה גיפון אז מאזדה CX5,יונדאי IX35,ספורטאז ודומיהן).

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

e.e.

1. ההלוואה העומדת שקיבלתי היא "לפי הדגם המייצג לרכב קובע בגודל עד 1800 סמ"ק". כלומר ההלוואה מתיחסת לכל רכב בתנאי שהוא עד נפח 1800 סמ"ק, ולא בהכרח לרכב 1800 סמ"ק. אני צודק?

2. בהינתן למה שנכתב לי באישור ההלוואה העומדת מהביטוח הלאומי (רכב קובע בגודל עד 1800 סמ"ק), האם הקצבה החודשית שלי מניידות תרד אם אקנה רכב 1600 סמ"ק?? ואם אקנה רכב 1800 סמ"ק, הקיצבה לא תרד???

תודה

פורסם
e.e.

1. ההלוואה העומדת שקיבלתי היא "לפי הדגם המייצג לרכב קובע בגודל עד 1800 סמ"ק". כלומר ההלוואה מתיחסת לכל רכב בתנאי שהוא עד נפח 1800 סמ"ק, ולא בהכרח לרכב 1800 סמ"ק. אני צודק?

2. בהינתן למה שנכתב לי באישור ההלוואה העומדת מהביטוח הלאומי (רכב קובע בגודל עד 1800 סמ"ק), האם הקצבה החודשית שלי מניידות תרד אם אקנה רכב 1600 סמ"ק?? ואם אקנה רכב 1800 סמ"ק, הקיצבה לא תרד???

תודה

1) ההלוואה היא לפי רכב כלשהו מהקטגוריה שהם בחרו, מה שאתה מקבל זה הנחה של מיסים עד הסכום הנקוב(אם אני לא טועה אמור להיות רשום לך הסכום) אגב הסכום יכול להשתנות לפי הרבה מדדים, אצלי זה עלה ב3 אלף בשבועיים בין הביקור בביטוח לאומי להזמנה בפועל של הרכב, לשמחתי...

אם המיסים שמשולמים על הרכב קטנים מהסכום הנחה שאתה מקבל אז שאר ההנחה "הלכה" אז תבחר רכב לפי זה גם

2) אני יודע שיש חלוקה ל עד 1300

1400-1600

לגבי 1800 לא יודע אבל אם תקנה רכב עם מנוע בקטגוריה קטנה יותר אז הקצבה החודשית באמת תרד

פורסם

תודה

ירדתי מהג'וק, ואני עובר לקשקאי 1800 ידני....

ד"א, קשקאי נחשב לרכב פרטי (מבחינת הטסט, ביטוחים..)?

שוב, תודה

פורסם

טוב עשית שירדת מהגוק.

כפי שציינתי במידה והיית בוחר בוחר נפח קטן יותר, הקצבה הייתה יורדת.

הם לא מגבילים אותך בנפח (מצדם תרכוש רכב עם מנוע 6.2 ל'), אבל המיסים מחושבים לפי רכב עם מנוע 1800 ומגבילים את הסכום (במקרה שלך ל60K מיסים).

לגביי הקשקאי, יש 1800 ? עד היום שמעתי על ה2 ליטר , ובחצי שנה האחרונה.התווסף ה 1.6 ידניי

פורסם

כן, טעות שלי, אין קשקאי 1800. יש 2000 או 1600 ידני.

משאיר אותי עם מבחר (שמתאים לי...) דיי מצומצם.

אני מחפש אוטו פרטי או לחלופין זול לתחזוקה (ביטוח, טסט, דלק). ו-שלא מעל 100000 (לאחר הפטור), גם ככה גירדתי את הסכום שהיה דרוש לג'וק..

חבל, 'בניתי' על הג'וק

תודה

פורסם

מה הצרכים שלך ברכב , וכמה נפשות יסעו ברכב ?

פורסם

אתה יכול לרכוש רכב בכל נפח מנוע שתחפוץ. אם תרכוש רכב עם נפח מנוע קטן מ-1300 סמ"ק אזי הקצבה שתקבל תהיה בקטגוריה נמוכה יותר. לכן ההגבלה היחידה היא נפח מנוע מעל 1300 סמ"ק.

(וזאת אחת הסיבות שהייטי שלי היא עם מנוע דיזל 2000 סמ"ק ולא בנזין 1200 סמ"ק.)

e.e עשה לי טובה ואל תכתוב דברים לא מדוייקים שאין לך מושג בהם - אנשים יכולים להסיק מסקנות לא נכונות ולבצע רכישות על סמך מידע שגוי.

אגב טסט אתה לא משלם כך שעלות הטסט לא רלוונטית.

מבחינת אופציות רכישה: יש כמובן את ההונדה סיוויק, גם פוקוס 2.0 (אולי) יכולה לבוא בחשבון.

חשוב: שווי הפטור צמוד לשער היין, ומשתנה כל שבוע. לכן לפני רכישה יש לברר את התקרה העדכנית (המשוערת) לפטור.

מכיוון שבחודשים האחרונים היין התרסק שווי הפטור ירד בהתאמה בכ-20%.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני עובד באולם תצוגה, ובמקרה היה לי לקוח כזה אתמול, עם תקרה בדיוק כמו שלך לרכב.

הוא אמר לי שהוא היה בפולקסוואגן ואמרו לו שאמנם כתוב לו 63K במסמך מביטוח לאומי, אבל בפועל הוא יקבל רק 58K הנחה.

לא כל כך הבנתי על מה הוא מדבר, והוא שאל אותי כמה הנחה הוא יקבל אצלי, אבל שלחתי צילום של הטופס שלו מביטוח לאומי עם צילום רשיון נהיגה למי שמתעסק בזה אצלנו, ואמורים לחזור אליי עם תשובה כמה הפטור שלו באמת "שווה" מבחינת הנחה.

תשאל את נציגים בקרסו אם הם מוכנים לעשות אותו דבר בשבילך...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מה שנאמר לי לגביי פטור (ע"י נציג במחלקת ניידות בביטוח לאומי) שאם רשום לך 1800 סמק ותרכוש 1600 הקצבה יורדת.

כרגע בדקתי באתר של ביטוח לאומי ,ואכן הוטעתי והטעתי. ומה שZVIT רשם נכון. סליחה על ההטעיה. גם לי נאמר כך.

אז ע"פ כך אתה יכול לחזוק לניסן גוק (רק לא תנצל את מלוא הפטור)

תודה ZVIT על תיקון הטעות .

וד"א טסט משלמים סכום של 27 ש"ח.

• תוכן חדש...