Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלוואה עומדת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז נתנו לך מידע לא נכון. הקצבה לא נפגעת אלא אם קנית רכב שנפח המנוע שלו הוא פחות מ-1300 (בהנחה שהדגם המייצג שלך הוא 1800 סמ"ק)

27 ש"ח מבחינתי נחשב "לא משלם טסט"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

וואלה :) אבל שאני אהיה סגור על עצמי לפני שאני חוגג ברחובות העיר עם ג'וק חדש...:

zvit - היום שאלתי את המוקד בביטוח הלאומי - "הרכב הקובע שלי הוא עד 1800 סמ"ק. אם אקנה רכב 1600 סמ"ק האם קיצבת הניידות שלי תרד? - והם ענו - "ברור שהיא תרד".

כמו כן יש את הטבלה שהם היפנו אותי אליה -

בגוגל - "המוסד לביטוח לאומי, קצבת ניידות חודשית - סכומי הקצבאות לבעלי רכב" והתוצאה הראשונה - (אני לא יכול לפרסם לינק בהודעות שלי פה). שלפיה, אפשר להבין (ד"א, אפשר גם להבין אחרת) שבאמת קיצבת הניידות תיפגע אם אקנה רכב 1600 סמ"ק.

אז המוקד היטעה אותי? אתה סגור על זה שאני יכול לקנות 1600 סמ"ק ללא חשש?

GhostBuster - הייתי בסוכנות ניסאן (קרסו) בהרצליה וברעננה ושניהם הוציאו לי טבלה שבה נאמר כי הפטור שאני מקבל הוא בערך 38000 ש"ח (הייתי בכל מקום בהפרש של שבועיים, אז ייתכן שהסכום השתנה בין כל פעם)

e.e - גם הבלבול שלי נבע מהביטוח הלאומי. אפילו שניגשתי לשם פיזית הם ענו לי תשובות מעורפלות וטענו שהם לא יודעים.. ולגבי הטבלה שהם היפנו אותי אליה, ניסיתי להבין אותה בצורה שתתאים לטענה שלהם שהקיצבה תיפגע..

תודה

פורסם

מתעלק על השירשור כי לאחר חיפושים רבים נראה לי שמצאתי את החבר'ה שמבינים בזה.

אצלי, "הרכב הקובע" הוא עד 1300 סמק, 40% ניידות. כמעט ואין רכבים בנפח זה ( יש ואגיות 1200 ואז 1400 ומעלה).

באתר הביטוח לאומי לא מצויין מהוא הרכב הקובע בכל קטגוריה אז לקחתי מעיין ממוצע עלות 103K לרכב בקטגוריה (כולל המיסים).

40% ניידות למעשה מקנה 40% הנחה על המס, נכון?

כלומר בין 15-20K הנחה?

תודה מראש.

נ.ב.

אם אני אחזיק רכב שנרכש באמצעות "הלוואה עומדת" 5 שנים, לא אצטרך להחזיר לביטוח לאומי כסף, נכון?

יפעע..

פורסם
מתעלק על השירשור כי לאחר חיפושים רבים נראה לי שמצאתי את החבר'ה שמבינים בזה.

אצלי, "הרכב הקובע" הוא עד 1300 סמק, 40% ניידות. כמעט ואין רכבים בנפח זה ( יש ואגיות 1200 ואז 1400 ומעלה).

באתר הביטוח לאומי לא מצויין מהוא הרכב הקובע בכל קטגוריה אז לקחתי מעיין ממוצע עלות 103K לרכב בקטגוריה (כולל המיסים).

40% ניידות למעשה מקנה 40% הנחה על המס, נכון?

כלומר בין 15-20K הנחה?

תודה מראש.

נ.ב.

אם אני אחזיק רכב שנרכש באמצעות "הלוואה עומדת" 5 שנים, לא אצטרך להחזיר לביטוח לאומי כסף, נכון?

רכשתי רכב חדש מהחברה לפני 3 שנים עם בדיוק אותו פטור כמו אצלך וקבלתי סביב ה15K הנחה

דרך אגב אתה לא חייב לקנות רכב של עד 1300 סמ"ק אלא כל רכב שתרצה

ההנחה במיסים תישאר קבועה...

פורסם

הפטור עד 1300 סמ"ק ירד מאד בשנים האחרונות. נכון להיום הוא עומד על 40% מ-28500 ש"ח שהם כ-12K.

במקרה כזה הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי רוכש רכב תוך שימוש בהטבה הנ"ל, מהסיבות הבאות:

1) לא ניתן למכור את הרכב לפני חלוף 42 חודשים.

2) הרשאים לנהוג ברכב הם רק קרובים מדרגה ראשונה שגרים אתך באותה כתובת (או עוד 500 מטר בקו אווירי)

3) קשה עד בלתי אפשרי לקבל הלוואה כלשהיא לרכישת הרכב בגלל שהרכב משועבד לביטוח לאומי.

4) ניתן לרכוש כלי רכב מקבילים ליסינג עם 0 ק"מ בהנחות גדולות יותר בלי עזרה של ביטוח לאומי.

5) במצב השוק הנוכחי ניתן לרכוש בן שנה שנתיים במחיר הקרוב למחצית ממחירו כחדש.

sharon4jeep - אתה יכול לרכוש רכב 1600 סמ"ק ולהיות בטוח שקיצבתך לא תיפגע נכון לכללים התקפים כרגע.

(תיאורטית יתכן שביטוח ישנה את הכללים לקבלת הקצבה ואז ייתכן שתהיה פגיעה בקצבה זה לא קרה ב-20 שנה האחרונות)

מכונית מעניינת נוספת שהמיסים המוטלים עליה גבוהים מהפטור שלך ולכן הרכב יכנס בתקציב (וגם הנפח שלו 2000 סמ"ק) היא הסובארו XV שהגירסה הידנית שלו תעלה לך כ-100000 ₪ בערך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
הפטור עד 1300 סמ"ק ירד מאד בשנים האחרונות. נכון להיום הוא עומד על 40% מ-28500 ש"ח שהם כ-12K.

במקרה כזה הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי רוכש רכב תוך שימוש בהטבה הנ"ל, מהסיבות הבאות:

1) לא ניתן למכור את הרכב לפני חלוף 42 חודשים.

2) הרשאים לנהוג ברכב הם רק קרובים מדרגה ראשונה שגרים אתך באותה כתובת (או עוד 500 מטר בקו אווירי)

3) קשה עד בלתי אפשרי לקבל הלוואה כלשהיא לרכישת הרכב בגלל שהרכב משועבד לביטוח לאומי.

4) ניתן לרכוש כלי רכב מקבילים ליסינג עם 0 ק"מ בהנחות גדולות יותר בלי עזרה של ביטוח לאומי.

5) במצב השוק הנוכחי ניתן לרכוש בן שנה שנתיים במחיר הקרוב למחצית ממחירו כחדש.

sharon4jeep - אתה יכול לרכוש רכב 1600 סמ"ק ולהיות בטוח שקיצבתך לא תיפגע נכון לכללים התקפים כרגע.

(תיאורטית יתכן שביטוח ישנה את הכללים לקבלת הקצבה ואז ייתכן שתהיה פגיעה בקצבה זה לא קרה ב-20 שנה האחרונות)

מכונית מעניינת נוספת שהמיסים המוטלים עליה גבוהים מהפטור שלך ולכן הרכב יכנס בתקציב (וגם הנפח שלו 2000 סמ"ק) היא הסובארו XV שהגירסה הידנית שלו תעלה לך כ-100000 ₪ בערך.

לא מכיר את עניין השעבוד לביטוח לאומי

ולא הייתה לי שום בעיה לקבל הלוואה לרכישת הרכב

יש לך סימוכין לזה?

פורסם

כתוב לך תחת "תנאים והגבלות" - הגבלת מכס ביטוח לאומי.

במילים פשוטות - אם הבנק רוצה לממש את הרכב - הוא לא יכול.

יש מקרים בהם המוסד לביטוח לאומי מסכים שהבנק יהיה משעבד שני. יכול להיות שזה המצב אצלך כי ההלוואה היא קטנה יחסית.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...