Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לי לחרדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא. התשתיות שלהם, מכל בחינה אפשרית פרט לחינוך, הן של מדינת ישראל - מים, חשמל, גז, ביטוח לאומי, הגנה (צבא ומשטרה) - הכל בא ממדינת ישראל הכופרת והמשוקצת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם האל הוא כל-יכול והרב הוא נציגו, מדוע שלא תקימו לכם מדינה משלכם בה תוכלו לחיות עפ"י מצוות הדת ו/או הרבנים, כולל לשבת במקומות שעבורכם הם "ייהרג ובל יעבור" ואילו עבורי הם סתם אבנים? למוסלמים זה עובד לא רע, ע"ע איראן ועוד כמה מדינות...

זה לא מה שהם עשו כבר?!:shock:

ההישג שלהם יותר גדול. גם אתה ואני נאלצים לחיות לפי מצוות הדת וגחמות הרבנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תשמע באמת אנחנו מדברים בשתי שפות שונות. אין לך סיכוי להבין אותי בכלל.

אי אפשר ללמוד פיזיקה בהתכתבות, אז בטח שלא את מהות החיים.

אבל, יסודות הדברים הם:

א. יש בורא לעולם [רוצה הוכחות?]

ב. לא רק שהוא ברא את העולם, הוא גם מנהל אותו ומקיים אותו כל רגע ורגע.

ג. המטרה העליונה שלו היא שנהנה. למה? כי הוא "טוב". ו"טוב" משמעותו מיטיב לאחרים.

ד. אז הוא ברא ברואים, כדי שיהנו.

ה. אבל, זו בעיה. כי לא נעים לקבל מתנות. זה "לחם חסד". ואז הטוב שהוא משפיע עלינו נפגם כי זה לא טוב נטו.

ו. לכן, הוא שם אותנו במין "עולם ביניים", שבו יש "תורה ומצוות" מחד, ו"נסיונות ויצרים" מאידך, ואומר לנו: תתמודדו! תקיימו את התורה והמצוות, אפילו שקשה לכם בגלל הנסיונות והיצרים [שגם אותם בעצם הוא ברא], ואז, מי שיעמוד בזה, יקבל שכר, שזו בעצם התוכנית המקורית. להיטיב.

זה רק טיפה מהים. רוצה לשמוע עוד?

בצע חיפוש...

כל הענין של יהודים וגויים וחרדים וצבא וכסף וילדים ו ו ו הוא גרגירים קטנים בכל המערכת הענקית הזו. אל תנסה להסים את התמונה כולה כשיש לך ביד מילימטר רבוע.

רק תהיה בטוח, שאם לא הייתי משכיל בדברים החשובים באמת, ולא הייתי יודע מה שאני יודע, היתה לי תרעומת על החרדים לפחות כמוך.

יום טוב אחי. רק אל תשנא אותנו.

ורק עכשיו שמתי לב שהיה המשך חוץ מהכיתוב האדום

א'-ו' פשוט לא רלוונטי, הרבה הרבה בתים של מידע לא שימושי

למה שלא תהיה תרעומת? יש אוכלוסיה שמגיעה בקרוב למיליון איש (שמינית מהמדינה), שבה זאת מצווה לא להגן על המדינה, לא לעבוד, לשבת בבית המדרש ולקבץ נדבות ולאסוף קצבת ילדים והשלמת הכנסה, ולקבל הנחות בארנונה ובמים כי מולידים ילדים בלי קשר ליכולת לפרנס אותם, או אפילו לשים עליהם עין.

תראה כמה ילדים ובני כמה מסתובבים ברחוב בערים ושכונות חרדיות, קופצים לכביש בין מכוניות, שולחים ילד בן 4-5 לחצות כבישים סואנים. אכפת להם בכלל מהילדים שלהם?

מישהו מממן את כל הסיפור הזה, עד מתי אני אצטרך לתת יותר משליש מההכנסות שלי בגלל הוצאות כאלה?

זאת לא מדינת רווחה, זאת מדינת פרזיטים, אלה אנשים שיכלו לצאת ולעבוד אבל בוחרים להתעלק על הכיס שלי ושלך ושל עוד הרבה אנשים.

אני מבין שזה קשה לראות את זה מבפנים, אבל הסיבה היחידה שהרבנים כל כך מתנגדים ללימודי ליבה זה כי מפחדים שהילדים יהפכו ל"מזרוחים" ואחרי זה חס וחלילה לחילוניים, אם הם לא יודעים לשאול הם לא יכולים לחזור בשאלה.

החרדים של ברוקלין פחות חרדים? הם מוצאים את הזמן לעבוד, ולשלם מיסים ולבצע את המטלות האזרחיות שלהם (שם אין גיוס חובה, אבל יש מטלות אזרחיות אחרות כמו מושבעים).

הרמב"ם חוץ מהיותו אחד הרבנים הכי משפיעים בהיסטוריה היהודית (זוכר "ממשה עד משה לא קם כמשה"?) היה גם רופא ומלומד.

אז מה שונה במדינת ישראל שפה חס וחלילה אסור לחרדים לצאת לעבוד? אסור להם לעשות מטלות אזרחיות?

מפחדים שהם ייכנסו למסגרת שבה הרבנים זאת לא הסמכות העליונה חס וחלילה.

אומרים לך שבצה"ל הם הופכים לחילונים? בוא אני אנפץ לך את האשליה הזאת, כי בבסיס שבו שירתתי הייתה כמות נכבדה של חיילי שח"ר חרדים למהדרין (מבני ברק, מודיעין עילית, בית"ר עילית, רמת בית שמש, כפר חב"ד וכו').

אז הם מגיעים בבוקר עד שעה 8:30, 9:00, תלוי במפקדים שלהם, יש להם זמן לתפילת מנחה, הנחת תפילין.

בארוחת צהריים יש ארוחות שמגיעות ארוזות בכלי פלסטיק בהכשר גלאט של בד"ץ העדה החרדית וכו'.

אחרי ארוחת צהריים יש להם קריאת דף גמרא יומי

ובין השעות 16:00-17:30 הם הולכים הביתה, בחורף אפילו יש להם מנחה וערבית לפני שהם הולכים.

בד"כ פעם בשבוע מביאים רב כזה או אחר לתת להם הרצאות ושיעורים, על חשבון זמן המערכת כמובן.

שיפצו את בית הכנסת והרחיבו אותו בעלות מאוד מאוד גבוהה.

בין לבין איתם בחדר ובצוות אין בנות, לא יכולה להיות להם מפקדת, בגלל שיש להם משפחות הם לא עושים שמירות בכלל ועוד כמה אילוצים.

מכיוון שהם כבר עם ילדים, 350 שקל בחודש הם לא מקבלים, אלא הרבה יותר.

לקרביים שביניהם יש את הנח"ל החרדי, וכמובן את גדוד נצח יהודה, שניהם חרדים למהדרין, אין שם קצינות בכלל בגדוד.

אז מה כל כך רע בזה? ולהזכיר לך השירות שלהם הוא שנה וחצי ולא שלוש שנים

אני לא שונא חרדים, לא הרבה אנשים שונאים חרדים.

האנשים ששונאים את החרדים אומרים "בוא נראה איך אנחנו מעיפים אותם לברוקלין" או מקימים להם מדינה משלהם ומתנתקים מאיתנו.

אנשים שאכפת להם ונמאס להם לסחוב את המגזר הלא יצרני הזה על הגב אומרים מה שהיה נגמר, אי אפשר יותר לתמוך במגזר הזה כמו שעשינו כל השנים, תעשו את ההתאמות הנדרשות ותקחו חלק בנטל הלאומי.

להזכיר לך, העם היהודי הוא לא רק דת, הוא לאום, למעשה הוא היה לאום לפני שידעו בכלל מה זה דת

הכי קל להגיד זה "שונאים אותנו" ולהתעלם מהמסר, והמסר הוא שצריך להיות שוויון במדינה.

תחשוב איך יכול להיות העתיד אם מצב האבטלה במגזר החרדי הייתה כמו באוכלוסיה הכללית, היו יכולים להוריד מסים, היו יכולים לתת תמיכה יותר טובה לאנשים שבאמת צריכים את זה, לכאלה שלא יכולים לעבוד, או למצוא עבודה.

המגזר שכל הזמן מדבר על המצוות ועל האיסורים יושב בבית המדרש, מקבל כסף, ובעצם לוקח את הכסף הזה שהיה יכול לעזור להוציא אנשים נכים מתחת לקו העוני, או קשישים שחלקם ניצולי שואה.

החרדים הללו לוקחים את האוכל מהפה של העניים האמיתיים, איך אנשים כאלה יכולים לחיות עם עצמם?!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תשמע באמת אנחנו מדברים בשתי שפות שונות. אין לך סיכוי להבין אותי בכלל.

אי אפשר ללמוד פיזיקה בהתכתבות, אז בטח שלא את מהות החיים.

אבל, יסודות הדברים הם:

א. יש בורא לעולם [רוצה הוכחות?]

ב. לא רק שהוא ברא את העולם, הוא גם מנהל אותו ומקיים אותו כל רגע ורגע.

ג. המטרה העליונה שלו היא שנהנה. למה? כי הוא "טוב". ו"טוב" משמעותו מיטיב לאחרים.

ד. אז הוא ברא ברואים, כדי שיהנו.

ה. אבל, זו בעיה. כי לא נעים לקבל מתנות. זה "לחם חסד". ואז הטוב שהוא משפיע עלינו נפגם כי זה לא טוב נטו.

ו. לכן, הוא שם אותנו במין "עולם ביניים", שבו יש "תורה ומצוות" מחד, ו"נסיונות ויצרים" מאידך, ואומר לנו: תתמודדו! תקיימו את התורה והמצוות, אפילו שקשה לכם בגלל הנסיונות והיצרים [שגם אותם בעצם הוא ברא], ואז, מי שיעמוד בזה, יקבל שכר, שזו בעצם התוכנית המקורית. להיטיב.

זה רק טיפה מהים. רוצה לשמוע עוד?

בצע חיפוש...

כל הענין של יהודים וגויים וחרדים וצבא וכסף וילדים ו ו ו הוא גרגירים קטנים בכל המערכת הענקית הזו. אל תנסה להסים את התמונה כולה כשיש לך ביד מילימטר רבוע.

רק תהיה בטוח, שאם לא הייתי משכיל בדברים החשובים באמת, ולא הייתי יודע מה שאני יודע, היתה לי תרעומת על החרדים לפחות כמוך.

יום טוב אחי. רק אל תשנא אותנו.

מה זו ההכללה הזו בסעיף ה. לי אין שום בעיה לקבל מתנות, תקרא לזה לחם חסד או לאפה חסד, כפוי טובה שכמוני מוכן לקבל כל מתנה ולא אחזיר שום דבר בתמורה, מה עכשיו?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אין מילים, פשוט אין מילים לתאר את הכפיות טובה והאגואיסטיות העלובה הזאת.

http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%99-%D7%A6%D7%94%D7%9C-%D7%94%D7%9D-%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%91%D7%92%D7%93%D7%99-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99-%D7%96%D7%91%D7%9C.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
כפיות טובה של מי?

של בן אדם בודד? לא דמות סמכותית? לא רב?

אדוני, אם אתה חושב שהוא יחידי בדעתו אז אתה טועה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אין מילים, פשוט אין מילים לתאר את הכפיות טובה והאגואיסטיות העלובה הזאת.

http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%99-%D7%A6%D7%94%D7%9C-%D7%94%D7%9D-%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%91%D7%92%D7%93%D7%99-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99-%D7%96%D7%91%D7%9C.html

לי לפחות זה היה ידוע ומוכר

חיילים חרדים היו נכנסים לשירותים בתחנה המרכזית עם מדי א' תקניים ויוצאים לבושים ככל חרדי וכך הולכים הביתה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...