Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לי לחרדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל הפואנטה של תורנויות, מעבר לצורך מערכתי, היא להראות לך מה מקומך ושתזכור תמיד שיכולים להוציא אותך מאיפה שאתה ולשים אותך בכל עבודה בזויה שהיא.

זו צורת ארגון ומשמעת שאמורה להזכיר תמיד מי הבוס.

אני לא אומר את זה בשיפוטיות, פשוט ככה עובדת המערכת. הם לא רוצים שאתה תשתחרר מתורנויות כי אתה צריך משהו כזה להתלונן עליו. אם לא, אנשים יתלוננו על דברים אחרים שיותר מהותיים וכל המערכת תקרוס.

בשבילי כמכונאי בטייסת תורנות מטבח זה היה גן עדן! מתחיל מאוחר, מסיים מוקדם, יש לי אוכל טעים וחם ויש הרבה ממנו :-D

מעבר לזה שהתורנויות זה לא איזה "משכח כאבים" ומתלוננים על כל מה שצריך במילא..

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש משהו יותר מהותי מתורנויות:

יותר חיילים לוחמים- יותר גדודים של לוחמים.

יותר גדודים לוחמים- יותר גדודים מתאמנים בזמן נתון, ושומרים על כשירות גבוהה יותר.

ועוד יותר חשוב:

יותר גדודים לוחמים בחובה- יותר גדודים לוחמים במילואים. ואז באמת אפשר להוריד בנטל המילואים, ולנצל את השמ"פ לאימונים ולא להחלפת גדוד סדיר בשטח.

מתחדשת*

פורסם

ברור לך שלפי התיאוריה הצבאית הקלאסית, חיילי סדיר הם רק בשר תותחים והצבא "האמיתי" זה המילואימניקים, לא?

מישהו עדיין חי בסרט שהצבא שלנו שונה בקטע הזה מכל צבא אחר?

זה שאצלנו נותנים הוראות לא לירות באזרחים ולא להיות זבלים לשבויים זה ההבדל היחיד בינינו ובין צבאות אחרים. הגנרלים חושבים בצורה צבאית לחלוטין.

פורסם

זה רלוונטי בכמה צורות:

1) אחת הטענות של החרדים נגד הגיוס היא העובדה שהצבא פועל משיקולים "פסולים" (לא דתיים).

זה דווקא מראה את זה טוב מאוד. בזה הם צודקים.

2) עוד טענה שהועלתה פה היא שיש להם מה לעשות כי אפשר לשים אותם בתורנויות ותפקידים כאלו.

אבל זה לא נכון, המערכת עצמה מתוכננת כדי שזה לא יקרה.

נושא החרדים בצבא הוא בעייתי מאוד.

לדעתי לא צריך לגייס אותם אלא לבנות מסגרות של שירות לאומי בשביל להוציא אותם קצת מהעולם הסגור שלהם ולתת להם כלים בסיסיים לחיים בעולם "האמיתי".

שיתנו להם משהו לעשות שיעזור קצת לכלל החברה או אפילו לקהילות שלהם עצמם.

שייצאו מהעוני שהם חיים בו ויראו שיש עוד עולם בחוץ, גם אם הם לא מסכימים איתו.

מבחינתי אפילו לעשות להם סוג של מכינה כדי שיידעו ויבינו תכנים מדעיים ולא הלכתיים.

אלו יכולים להיות משאבים שבאמת יתנו תוצאות בעתיד.

אגב, זה תקף בדיוק באותה מידה גם לערבים.

פורסם

אני בהחלט מסכים שהפתרון המיטבי יהיה שרות לאומי. הבעיה היא שהם מוחים כנגד שרות לאומי באותה המידה שהם מוחים כנגד גיוס לצבא. זו כבר חזירות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תרשה לי לחלק ברשותך בין "חיי צנעה", לבין חיי "עוני ובערות".

לטעמי, מי שבוחר בחיי צנעה, ולכך גם משתדל לחנך את ילדיו, ראוי להערכה, והלוואי שאזכה לכך.

חיי עוני זה כבר ענין של הסתכלות [מה זה עני? מי שאין לו כסף לפיז'ו 205? ואולי למזדה 3? ושמא לפרארי?].

ובערות. אוי כמה שאני אוהב את הרטוריקה העלובה הזאת.

איך ניתן לומר על ציבור שלם, שהוגה בספרים מגיל ינקות [ידעת שאצלנו קוראים מגיל 3? אני לא רוצה לתאר כמה מגוחך נראה ליל הסדר עם המשפחה המורחבת, הכוללת חרדים וחילונים כאחד, בו ינוקא בן 4 קורא בשטף את "הא לחמא עניא", ובחור חילוני בן 15 מתגמגם נואשות ב"מה נשתנה". ומדובר בהגדה מנוקדת ומאויירת. כמובן שאיני מכליל, אבל הפערים ברורים] אז איפה הייתי - -- הוגים בספרים מגיל ינקות עד זקנה ושיבה, רוב שעות היממה, וגם מי שיוצא לעבוד משתדל "לקבוע עיתים לתורה" במסירות, שזה אומר עוד ועוד ידע והשכלה [מסוג אחר. משובחת יותר. הסברים בהמשך], במקום לאהוד הזמן הזה איזה ארגנטיני להטוטן או פורוורד כושי [בלי גזענות כן?].

בקיצור, השכלה זה הצד החזק שלנו. רק מה? בתחומים אחרים.

נכון, לא בביולוגיה ופיזיקה. אבל כן במסכת עירובין או הלכות קידוש החודש [נקטתי מושגים פשוטים יחסית] או מקוואות וטהרת הבית וכו'.

ובכן, מי החליט מה טוב יותר?

אה, כן, החילוני הפטרון. הוא ידאג "לחנך" את ילדינו.

לא, תודה!

לטעמך עדיף חיי צנעה, לטעמי לא, אני אעשה הכל כדי שלילדים שלי לא יחסר דבר, כדי שהם יקבלו את הטוב ביותר

עוני זה לא עניין של הסתכלות, עוני זה מצב ברור שמשום מה (מעניין למה) חלק גדול מהחרדים נמצאים בו, וזה לא עניין של כסף לרכב או לדירה, זה עניין של ילדים שנשארים רעבים, זה על הורים שלא מסוגלים לקנות לילדים שלהם בגדים, זה מצב שבו בוחרים על מה להוציא את הכסף - אוכל או תרופות.

כן בערות, אז מה אם הילדים יודעים לקרוא ארמית שוטפת? מה הם יעשו עם זה? כמה מתורגמנים מארמית לעברית צריך?

הם מגיעים למכולת ולא יודעים לחשב עודף מ-10 שקלים ללחם, הם לא יודעים כמה זה נסיעה באוטובוס למספר אנשים.

וגם כשכבר קוראים אז מדכאים את הסקרנות של הילדים, כל שאלה שאין לה תשובה שמסתדרת עם התנ"ך התשובה היא "ככה נהוג". המגזר הזה מייצא בוגרים שלא יודעים לחשוב, יודעים לקרוא ולדקלם, בשביל זה יש תוכים, והם לפחות צבעוניים.

זה לא נקרא השכלה, זה לקרוא ולחזור על מה שקראת, זה לא ללמוד

גם כשלומדים משנה וגמרא וספרים חיצוניים במשך 15 שנה מה הם יודעים לעשות עם הידע הזה? לקרוא ולחזור על זה. יש היום תוכנות מחשב יותר חכמות מזה.

שלא תבין לא נכון, זה לא שהחרדים מטומטמים, מדכאים להם את יצר החשיבה.

אתה באמת חושב שבקבלה לעבודה בכל מיני תחומים יסתכלו על חרדים? (למעט כמו שאמרתי מי ש"מורד" במוסכמות ולומד על דעת עצמו מקצועות חול חס וחלילה)

בתוכנה מישהו יסתכל על חרדי שלא יודע לחשב כפל?

באלקטרוניקה מישהו יסתכל על חרדי שלא יודע לבצע חילוק אחרי הצבה בחוק אום?

במכולת מישהו יסתכל על חרדי שלא יודע לחשב כמה זה לחם וחלב? ולחשב עודף?

אז אל תגיד לי מי החליט מה טוב יותר - הטבע החליט מה טוב יותר, העובדה היא שאי אפשר לתמוך באוכלוסיה כל כך גדולה ולאפשר לכולם להתמקצע ב"תורתו אומנותו" ולדקלם כל החיים

למה אתה פה בכלל? למה לא בבלגיה? גיאורגיה?

למה יהודים חלמו 200 שנה לעלות לארץ ישראל [בדגש על ארץ ולא מדינה]?

שיקום אחד, ומבלי להסתמך על התנ"ך [ובמילים אחרות: אלוקים], ויסביר למה הקימו את המדינה הזאת דווקא פה בין מילוני ערבים?

איזו זכות היתה לנו / לכם לגרש מכאן את הערבים?

אגב, הידעת שיהודים, חרדים, חיו כאן מאות בשנים עם הערבים?

הידעת שפרעות תרפ"ט החלו אחרי פעולות ציוניות כאלה ואחרות?

סב סבי התפלל בכותל, והתנהג על פי הוראת רבותיו, הרבה לפני שהיתה כאן מדינה.

וכן, במקרה שהוראות החוק [שאותו המציא בשר ודם עם טעויות ותאוות ונטיות ונגיעות] נוגדות את הוראות החוק [אותו "המציא" בורא עולם, ושם אין מקום לטעויות כי זה לא שכל אנוש, גם אם לא תמיד אנחנו מבינים], ברור מי צודק. זה אפילו לא וויכוח.

ואגב, אף אחד לא ביקש פה מדינה דתית. רק שלא תפריעו לקיום הדת. מכאן נגזרים אי - אלו חיכוכים [כי לגייס בחור חרדי לצבא חילוני זה הפרעה לדתיותו. ורבים מגיסי וידידי התגייסו, למסגרןת "חרדיות". בא נאמר שהם לא חזרו משם יראים ושלמים].

אני יהודי וישראלי גאה, אין לי בעיה עם זה שתהיה חרדי, שתעשה כטוב בעיניך ומצידי תקים יישובים שבשבת יסגרו את השער, זבש"כם, זה לא מעניין אותי.

אבל אל תחיו על הגב שלי ולא מהמסים שלי, אתם רוצים כסף? קומו לעבוד בדיוק כמו שאני עשיתי.

תתרום 3 שנים מהחיים שלך לשמור על המדינה הזאת בדיוק כמו שאני עשיתי.

תשרת במילואים כמו כל אזרח אחר. הדם שלכם לא אדום יותר ואין לכם זכות לשבת באוהלה של תורה בזמן שאנשים נפצעים ומתים להגנה על המדינה הזאת. אז לפני שאתה מדבר על זכות האבות כאן, תקיים את חובות האבות במדינה.

תמיד גם טוב לדעת שאתה מיישר קו עם ה"נרטיב" הפלשתיני, הנרטיב זה בסה"כ תחליף לאמת

אז למען ההבהרה נחזור להקמת המדינה, מנהיגי מדינות ערב קראו ל"פלשתינים" (שהרי אז לא היו פלשתינים) להתמקם במדינות ערב הסמוכות עד שהם ישמידו את מדינת ישראל הצעירה לחלוטין.

רצה הגורל ומדינת ישראל לא הושמדה, אלה שלא ברחו הפכו לערביי ישראל, קיבלו תעודת זהות כחולה וזכות לבחור ולהיבחר.

אלה שברחו לירדן, סוריה ולבנון יכולים לבוא אל מנהיגיהם, מנהיגי המדינות והוריהם בטענות.

הציונות בארץ החלה הרבה לפני פרעות תרפ"ט, בערך 50 שנים לפני, אבל הציונות היא בסה"כ אצטלה עבור אנשים, להם אכפת מכך שאתה יהודי, וכל השאר זו בסה"כ סיבה כדי לפרוע ביהודים, אל תמחזר את השקר הזה שהתחילו לרצוח ביהודים רק בגלל הציונות.

אגב כמו שאמרתי הכרתי כמה וכמה חרדים בכל מיני מסלולים בצבא, אף אחד מהם לא סיים את השירות שלו פחות חרדי ממה שהוא נכנס, להפך דווקא, הכל היה מסודר ולהכל היה זמנים, כשבבית לכולם היו סידורים ודברים לעשות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לטעמך עדיף חיי צנעה, לטעמי לא, אני אעשה הכל כדי שלילדים שלי לא יחסר דבר, כדי שהם יקבלו את הטוב ביותר

עוני זה לא עניין של הסתכלות, עוני זה מצב ברור שמשום מה (מעניין למה) חלק גדול מהחרדים נמצאים בו, וזה לא עניין של כסף לרכב או לדירה, זה עניין של ילדים שנשארים רעבים, מכיר לא מעט חילונים רעבים ולא מעט חרדים לא רעבים. מבחינת לחם ומים וצרכים בסיסיים, תכלס' יש לכוווווווולםזה על הורים שלא מסוגלים לקנות לילדים שלהם בגדים, זה מצב שבו בוחרים על מה להוציא את הכסף - אוכל או תרופות.

מה זה לא יחסר דבר? מי אמר שפליסטיישן זה "דבר" שאמור להיות לא נחסר? ופייסבוק?

כן בערות, אז מה אם הילדים יודעים לקרוא ארמית שוטפת? מה הם יעשו עם זה? כמה מתורגמנים מארמית לעברית צריך?

הם מגיעים למכולת ולא יודעים לחשב עודף מ-10 שקלים ללחם, שקר גס

הם לא יודעים כמה זה נסיעה באוטובוס למספר אנשים.

וגם כשכבר קוראים אז מדכאים את הסקרנות של הילדים, כל שאלה שאין לה תשובה שמסתדרת עם התנ"ך התשובה היא "ככה נהוג". המגזר הזה מייצא בוגרים שלא יודעים לחשוב, יודעים לקרוא ולדקלם, בשביל זה יש תוכים, והם לפחות צבעוניים.

זה לא נקרא השכלה, זה לקרוא ולחזור על מה שקראת, זה לא ללמוד

גם כשלומדים משנה וגמרא וספרים חיצוניים במשך 15 שנה מה הם יודעים לעשות עם הידע הזה? לקרוא ולחזור על זה. יש היום תוכנות מחשב יותר חכמות מזה.

שלא תבין לא נכון, זה לא שהחרדים מטומטמים, מדכאים להם את יצר החשיבה.מעניין. אני חשבתי שלשבת מול טלבזיה 5 שעות ביממה או רטים וכו' זה מדכא את יצר החשיבה. פעם למדת דף גמרא? אתה יודע שהדבר היחיד שעושים שם זה לחשוב?

אתה באמת חושב שבקבלה לעבודה בכל מיני תחומים יסתכלו על חרדים? (למעט כמו שאמרתי מי ש"מורד" במוסכמות ולומד על דעת עצמו מקצועות חול חס וחלילה)

בתוכנה מישהו יסתכל על חרדי שלא יודע לחשב כפל?

באלקטרוניקה מישהו יסתכל על חרדי שלא יודע לבצע חילוק אחרי הצבה בחוק אום?

במכולת מישהו יסתכל על חרדי שלא יודע לחשב כמה זה לחם וחלב? ולחשב עודף? תמשיך עם זה ותהיה בריא

אז אל תגיד לי מי החליט מה טוב יותר - הטבע החליט מה טוב יותר, העובדה היא שאי אפשר לתמוך באוכלוסיה כל כך גדולהלא תמכתם ולא תתמכו. מה שהמדינה משלמת לחרדים הוא אלפית ממה שהם נותנים, וזה עוד לפני צבא וכו'. ולאפשר לכולם להתמקצע ב"תורתו אומנותו" ולדקלם כל החיים

אני יהודי וישראלי גאה, תמשיך לדקלם את השטות הזו. רק אל תענה לי, בסדר?

שוב: למה אתה פה? למה?

אה, תנ"ך!

ואתה מאמין בתנ"ך?

אם כן אתה בבעיה. אם לא - בבעיה גדולה יותראין לי בעיה עם זה שתהיה חרדי, שתעשה כטוב בעיניך ומצידי תקים יישובים שבשבת יסגרו את השער, זבש"כם, זה לא מעניין אותי.

אבל אל תחיו על הגב שלי ולא מהמסים שלי, בינתיים אתה חי על חשבוני. בדוק. עבדו עליך שם בתקשורת.אתם רוצים כסף? קומו לעבוד בדיוק כמו שאני עשיתי.רוצה לשמוע סוד? אני עובד. ו80% מהציבור שלי. וכל השאר ממש לא "חיים על חשבון המדינה".

תתרום 3 שנים מהחיים שלך לשמור על המדינה הזאת בדיוק כמו שאני עשיתי.אני מסכים איתך מליון אחוז שמי שלא לומד צריך להתגייס ומיד. [השאלה לאן]. הבעיה שאתה לא מבין שבאמת אלה שלומדים חשובים לא פחות

תשרת במילואים כמו כל אזרח אחר. הדם שלכם לא אדום יותר ואין לכם זכות לשבת באוהלה של תורה בזמן שאנשים נפצעים ומתים להגנה על המדינה הזאת. אז לפני שאתה מדבר על זכות האבות כאן, תקיים את חובות האבות במדינה.

תמיד גם טוב לדעת שאתה מיישר קו עם ה"נרטיב" הפלשתיני, הנרטיב זה בסה"כ תחליף לאמת

אז למען ההבהרה נחזור להקמת המדינה, מנהיגי מדינות ערב קראו ל"פלשתינים" (שהרי אז לא היו פלשתינים) להתמקם במדינות ערב הסמוכות עד שהם ישמידו את מדינת ישראל הצעירה לחלוטין.

רצה הגורל מעניין מי זה הגורל הזהומדינת ישראל לא הושמדה, אלה שלא ברחו הפכו לערביי ישראל, קיבלו תעודת זהות כחולה וזכות לבחור ולהיבחר.

אלה שברחו לירדן, סוריה ולבנון יכולים לבוא אל מנהיגיהם, מנהיגי המדינות והוריהם בטענות.

הציונות בארץ החלה הרבה לפני פרעות תרפ"ט, בערך 50 שנים לפני, אבל הציונות היא בסה"כ אצטלה עבור אנשים, להם אכפת מכך שאתה יהודי, וכל השאר זו בסה"כ סיבה כדי לפרוע ביהודים, אל תמחזר את השקר הזה שהתחילו לרצוח ביהודים רק בגלל הציונות.

אגב כמו שאמרתי הכרתי כמה וכמה חרדים בכל מיני מסלולים בצבא, אף אחד מהם לא סיים את השירות שלו פחות חרדי ממה שהוא נכנס, להפך דווקא, הכל היה מסודר ולהכל היה זמנים, כשבבית לכולם היו סידורים ודברים לעשות

תשמע באמת אנחנו מדברים בשתי שפות שונות. אין לך סיכוי להבין אותי בכלל.

אי אפשר ללמוד פיזיקה בהתכתבות, אז בטח שלא את מהות החיים.

אבל, יסודות הדברים הם:

א. יש בורא לעולם [רוצה הוכחות?]

ב. לא רק שהוא ברא את העולם, הוא גם מנהל אותו ומקיים אותו כל רגע ורגע.

ג. המטרה העליונה שלו היא שנהנה. למה? כי הוא "טוב". ו"טוב" משמעותו מיטיב לאחרים.

ד. אז הוא ברא ברואים, כדי שיהנו.

ה. אבל, זו בעיה. כי לא נעים לקבל מתנות. זה "לחם חסד". ואז הטוב שהוא משפיע עלינו נפגם כי זה לא טוב נטו.

ו. לכן, הוא שם אותנו במין "עולם ביניים", שבו יש "תורה ומצוות" מחד, ו"נסיונות ויצרים" מאידך, ואומר לנו: תתמודדו! תקיימו את התורה והמצוות, אפילו שקשה לכם בגלל הנסיונות והיצרים [שגם אותם בעצם הוא ברא], ואז, מי שיעמוד בזה, יקבל שכר, שזו בעצם התוכנית המקורית. להיטיב.

זה רק טיפה מהים. רוצה לשמוע עוד?

בצע חיפוש...

כל הענין של יהודים וגויים וחרדים וצבא וכסף וילדים ו ו ו הוא גרגירים קטנים בכל המערכת הענקית הזו. אל תנסה להסים את התמונה כולה כשיש לך ביד מילימטר רבוע.

רק תהיה בטוח, שאם לא הייתי משכיל בדברים החשובים באמת, ולא הייתי יודע מה שאני יודע, היתה לי תרעומת על החרדים לפחות כמוך.

יום טוב אחי. רק אל תשנא אותנו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

avargel, מה שאתה לא מבין שהקביעה שלך שיש בורא עולם היא הנחה מבוססת אמונה, יחד עם כל "הוכחה" שתביא. כל עוד אתה לא מבין את זה, אתה לא באמת יכול לנהל את הויכוח הזה, שאתה נמצא בו כרגע בעמדה מתנשאת מאד של "אני יודע שיש בורא עולם ואתם מסכנים שלא מבינים אפילו את זה".

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא תמכתם ולא תתמכו. מה שהמדינה משלמת לחרדים הוא אלפית ממה שהם נותנים, וזה עוד לפני צבא וכו'.

אנא פרט.

פורסם

מכיר לא מעט חילונים רעבים ולא מעט חרדים לא רעבים. מבחינת לחם ומים וצרכים בסיסיים, תכלס' יש לכוווווווולם

אפשר לחיות על לחם ומים, אבל זה נקרא מחסור, זה נקרא עוני.

ברור שעוני קיים גם אצל חילונים, אבל שים לב לנתונים - מתוך המשפחות המוגדרות מתחת לקו העוני: 36% משפחה ללא מפרנסים, 52% משפחה עם מפרנס יחיד, ורק 12% עם שני מפרנסים.

אב אברך שאסור לו לעבוד כי הוא תלמיד ישיבה אוטומטית מעלה את הסיכוי פי כמה וכמה שהמשפחה שלו תהיה מתחת לקו העוני

מה זה לא יחסר דבר? מי אמר שפליסטיישן זה "דבר" שאמור להיות לא נחסר? ופייסבוק?

אני לא גדלתי עם פלייסטיישן ואני לא משתמש בפייסבוק, אני מדבר על מקרר מלא, על משחקים כמו לגו, אלה דברים שגדלתי עליהם

שקר גס

לא שקר בכלל, לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בדברים כאלה, לא לדבר על ילדים שמגיעים לתיכון ולא יודעים חשבון בסיסי

על הורים שעולים לאוטובוס ולא יודעים כמה תעלה הנסיעה למשפחה כשהם יודעים כמה עולה לנוסע

מעניין. אני חשבתי שלשבת מול טלבזיה 5 שעות ביממה או רטים וכו' זה מדכא את יצר החשיבה. פעם למדת דף גמרא? אתה יודע שהדבר היחיד שעושים שם זה לחשוב?

מי יושב 5 שעות ביממה מול טלוויזיה? הפוסל במומו פוסל אתה מכליל בדיוק כמו שאתה טוען שמכלילים אתכם

לימוד גמרא אמור לגרום לך לחשוב, לשאול שאלות, לכן הרבנים פעם כתבו ספרים שלמים על השאלות שהגמרא מעלה, היום היחידים ששואלים שאלות לגבי הגמרא ולא מקבלים אותה כמוצר מוגמר הם הילדים שלומדים מחשבת ישראל בבתי ספר חילוניים

לא תמכתם ולא תתמכו. מה שהמדינה משלמת לחרדים הוא אלפית ממה שהם נותנים, וזה עוד לפני צבא וכו'.

אין מה להגיד על זה חוץ מאשר שזה שקר וכזב, מיעוט מהחרדים עובדים ומשלמים מס הכנסה, לא לדבר בכלל על אלה שעובדים בשחור כי אסור להם לעבוד כי הם אמורים לשבת בכולל.

מה הם נותנים חוץ מאשר תפילות? לא לדבר על הבושה הזאת שבבתי כנסת חרדיים מתנגדים לברך ברכת חיילי צה"ל בפתיחת ההיכל בשבת - זאת בושה וכלימה ותעודת עניות לציבור החרדי ולרבניוץ

תמשיך לדקלם את השטות הזו. רק אל תענה לי, בסדר?

שוב: למה אתה פה? למה?

אה, תנ"ך!

ואתה מאמין בתנ"ך?

אם כן אתה בבעיה. אם לא - בבעיה גדולה יותר

מה בין התנ"ך ליהדותי או לישראליותי? שום כלום ואפס, ובטח לא ה"היהדות" שהרבנים החשוכים עשו ממנה

בינתיים אתה חי על חשבוני. בדוק. עבדו עליך שם בתקשורת.

אני לא חי על חשבון אף אחד, למעשה אני משלם יותר מהשכר החציוני במשק רק במיסים, אז שלא יעבדו עליך, אני מפרנס מהמסים שלי כמה משפחות אברכים שלמות, יותר משליש מהמשכורת שלי הולכת למיסים אז אני לא יכול לחיות על חשבונך, המתמטיקה שלך הפוכה

רוצה לשמוע סוד? אני עובד. ו80% מהציבור שלי. וכל השאר ממש לא "חיים על חשבון המדינה".

אם זה המצב לא יהיה אכפת לכם שאברכים לא יקבלו יותר שקל, הרי אתם עובדים, למה אתם צריכים לקבץ נדבות מהמדינה?

אני מסכים איתך מליון אחוז שמי שלא לומד צריך להתגייס ומיד. [השאלה לאן]. הבעיה שאתה לא מבין שבאמת אלה שלומדים חשובים לא פחות

גם אני רציתי ללמוד במקום לשרת בצבא, במקום שישלחו אותי לחורי תחת של המדינה ולדפוק לי את הבריאות, מישהו שאל אותי? אף אחד גם לא צריך לשאול אתכם, אנחנו לא אזרחים סוג ב'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אברג'ל - אתה מאמין ב"בורא עולם" או איך שאתה רוצה לקרוא לאותה ישות.

כנראה שאילו חייתי במאה ה-15 גם אני הייתי מאמין באותה ישות. אבל מה לעשות, אני חי במאה ה-21 ואיכשהו זה לא מסתדר לי עם הרבה מאוד ידע אחר שעומד לרשותי.

מבחינת מסורות עם ישראל - קודם כל אני בן לעם היהודי. וגאה במסורת שלו, גם אם אני מפרש אותה בצורה שונה לחלוטין ממך. אין ספק שמנהיגי עם ישראל לדורותיהם ב-4,000 השנים האחרונות תרמו הרבה מאוד לאנושות. אבל צריך לקבל את העובדה שמדובר בתרומה של אנשים חכמים שפעלו במסגרת החברה והמדע של תקופות אחרות, וכפי שצינתי קודם - אנחנו במאה ה-21 וצריכים להתאים את עצמנו למצב זה. מכונית אינה חמור והדלקת אש אינה מאמץ, לכן אפשר לשנות את אופי השבת.

ד"א אברג'ל - השם שלך מסגיר מוצא צפון אפריקאי. וזה כבר עושה הבדל עצום בגישה הדתית - שהיא הרבה יותר פתוחה ומקלה מהאשכנזית. זה מסביר את הפתיחות שלך לעולם, את העובדה שאתה עובד וגם את העובדה שאתה גולש בפורום זה ומתווכח אתנו. ואני בטוח שהדעות שלי לא מאיימות על האמונה שלך, למרות שברור לי שאחת הסיבות העיקריות שרבנים מגבילים קריאה ולימוד של מה שאינו "מקצועות קודש" נועד בעיקר כדי לבצר את מעמדם, פן אנשים ייעזו לשאול שאלות ויבקשו מנהיגות אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם האל הוא כל-יכול והרב הוא נציגו, מדוע שלא תקימו לכם מדינה משלכם בה תוכלו לחיות עפ"י מצוות הדת ו/או הרבנים, כולל לשבת במקומות שעבורכם הם "ייהרג ובל יעבור" ואילו עבורי הם סתם אבנים?

זה לא מה שהם עשו כבר?!:shock:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...