Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת עובד מעביד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בעסק תוכנה, ובה כל עובד מדווח מתי הגיע לעבודה ומתי יצא מהעבודה, ובנוסף, מדווח מה עשה במהלך העבודה.

זאת אומרת שהעובד מגיע לעבודה בשעה 9:00 בבוקר, עשה משהו ודיווח שעבד על המשהו הזה מ-9 עד 10 (שעה עבודה), ככה בהמשך היום הוא מדווח על כל דבר ממתי עד מתי, וסוף היום הוא כמובן מדווח מתי יצא מהעבודה.

זאת אומרת שיודעים שהוא עבד נגיד 5 שעות, ומצליבים את זה עם הדיווחים של מה הוא עשה בכל דקה בעבודה.

במידה והעובד מפקשש ולמשל החסיר דיווח וחסר לו עכשיו שעה, ויוצא שהוא היה בעבודה 5 שעות אבל עבד נטו רק 4 שעות (כי שכח להכניס שעה). האם מותר להוריד לו מהמשכורת במצב כזה?

מה מותר למעסיק לעשות במצב כזה במסגרת החוק?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם הוא הדפיס יציאה בשעה ה4 ולא ב5 אז הוא יצא טמבל ונשאר לעבוד,

אם הוא הדפיס יציאה בשעה 5, אך בין השעות של4 ל5 לא הדפיס עבודה אבל עבד,

יש לו ראיה שהוא עבד ולא יצא מהעבודה ואז לרוב לא יקרה כלום כולנו בני אדם ותמיד אפשר לטעות,

שיגיד שזה מרוב לחץ בעבודה הוא שכח להדפיס מה הוא עושה.

גם לי בעבודה הקודמת היה שעון כזה, כל פעם ששכחתי\הדפסתי עבודה לא נכונה הייתה מזכירה שיכלה לשנות את זה אונליין

404

פורסם

וואו, ממש האח הגדול, כשהעובדים מכניסים לעצמם את הווזלין.

איך אפשר לעבוד במקום כזה?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

המעסיק צריך לשלם לעובד גם אם הוא יושב בטל 8 מתוך 8 שעות.

האחריות להעסיק את העובד היא של המעסיק. נראה לי שזה לא חוקי לבקש מעובד למלא דו"ח בו הוא מצהיר על כל דקה משעות העבודה שלו ובמידה ואינו מצהיר על חלק מהיום להוריד לו במשכורת.

בקיצור, הקלדת שעת כניסה ושעת יציאה- מה שעשית באמצע לא מעניין אותך אלא את המעסיק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
וואו, ממש האח הגדול, כשהעובדים מכניסים לעצמם את הווזלין.

איך אפשר לעבוד במקום כזה?

אם אתה מחייב לקוחות לפי שעות העבודה שבוצעו בפועל כמו במשרד עו"ד, יועצים וכו', זו דרישה לגיטימית מאוד. לא יודע אם זה מצב אצל פותח השרשור, אבל זו פרקטיקה קיימת ומקובלת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

המעביד (או מישהו מטעמו כגון חשב שכר וכו׳) חייב לברר אם זו שעה שבה העובד פיספס לדווח או שמא יצא להפסקה למשל או עשה עבודה כללית שאינה משוייכת לעבודה ספציפית על פרוייקט/לקוח/טיפול מסויים

במקרה בו השעה אינה מדווחת תקין כן ניתן לא לשלם עבורה

בתחילת השנה הכניסו אלינו לחברה מערכת כזו בעשרות אם לא מאות אלפי שקלים (פריוריטי)

ואני יכול לאמר בפה מלא ש100% מהעובדים לא שיתפו פעולה עם המערכת

כמה שלא הפצירו בנו/תדרכו אותנו ואיימו עלינו הכל עלה בתוהו

זה פשוט לא אנושי לעבוד בצורה הזו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני מדווח על שעות כניסה ויציאה באמצעות שעון נוכחות, ובנוסף מערכת המחשב שבה אני מצבע עבודה מול לקוחות מסוכגלת לדוח על הפעילות שלי עד כה מעולם לא היתה שום בעיה שנבעה מ"שעות מתות" (למעשה אני תמיד עובר את הנורמה הכמותית, אבל בזכות עבודה יעילה מאד היא לא חורגת מהזמנים המוקצבים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה אכן המצב אצלי, אבל חלקית.

יש מחלקות שלפי העבודה שלהם מחייבים את הלקוח. אבל התפקיד שלי מחולק כאשר 30 אחוז מהתפקיד שלי זה לחיוב לקוחות וכל השאר לא. ועדיין רוצים שאני אמלא כל היום. הבעיה מתחילה שלפעמים אין עבודה לאיזה חצי שעה ככה פה ושם ואין מה למלא...

אז נגיד והחסרתי פעם אחת, פעם שניה, פעם שלישית מה? אומנם לא קרה לי עדיין אבל זה מציק התחושה הזאת של חוסר אונים כשאין מה למלא. להגיד שהמעסיק חייב להעסיק אותי גם אם אני מתבטל זה לא נכון, הוא יכול להגיד "אין לך עבודה משמע אני לא צריך אותך אתה מפוטר" זאת הבעיה עם המעקב הזה... במיוחד בתפקיד שלי שבאף מקום אחר לא עושים חשבון שעות מה גם שאני עובד גלובלי מבחינת שכר.

in the face

with a chair

פורסם

וואו. קשה.

אני לא יודע מה אתך, אבל אם זו מערכת חדשה שרק הותקנה, הייתי מדבר עם כל הקולגות,

ודואג לצרף לכל הדיווחים גם דו"ח שירותים הכולל דגימות.

אני לא יודע איך זה עובד במשרדים כמו שציין הג'ימיקאני, אבל אני לא יכול לראות את זה בצורה חיובית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתחילת השנה הכניסו אלינו לחברה מערכת כזו בעשרות אם לא מאות אלפי שקלים (פריוריטי)

אצלינו משתמשים בתוכנה המח!רבנת הזו, שקל לא הייתי מוציא עליה.

מצד שני חישוב המשכורת לא קשור בכלל למילוי הפריוריטי-

השעות של הפריוריטי משמשות כדי לדעת כמה לחייב את הלקוח שעל הפרוייקט שלו עבדת,

או לחילופין לחישוב הזמן שלוקח לכל שלב של הפרוייקט.

מיותר לציין שלרוב אני ממלא בערך חודש שלם בקופי פייסט :-P

כמובן שהשעות צריכות להיות תואמות, כדי להימנע מפאדיחות.

פורסם

אתן דוגמא מהתחום שלי - טיפול בקשישים:

מטפל הולך לטפל בקשיש שעתיים, ואז נוסע לביתו של קשיש נוסף שעתיים נוספות. הוא לא מקבל תשלום על הזמן שלוקח לו לעבור בין קשיש לקשיש אלא על שעות העבודה נטו.

הנושא נדון כעת בבג"ץ.

פורסם
וואו. קשה.

אני לא יודע מה אתך, אבל אם זו מערכת חדשה שרק הותקנה, הייתי מדבר עם כל הקולגות,

ודואג לצרף לכל הדיווחים גם דו"ח שירותים הכולל דגימות.

אני לא יודע איך זה עובד במשרדים כמו שציין הג'ימיקאני, אבל אני לא יכול לראות את זה בצורה חיובית.

מערכת חדשה? אני עובד בחברה שמפתחת את המוצר הזה...

in the face

with a chair

פורסם

מעביד מחוייב לשלם לעובד עבור כל שעות העבודה שסוכם שהעובד יעמוד לרשות המעביד. זכותו של המעביד, לקבוע נוהלי פיקוח על השעות האלה. אם קיים נוהל במקום העבודה, מה קורה במקרה ונגמרה העבודה והעובד קיים את הנוהל, המעביד חייב בתשלום.גם אם העובד לא עבד באותם שעות. אם העובד החליט לא לעבוד ולא ליידע את המעביד על דעת עצמו, גם אם העובד נכח במקום העבודה (אבל לא העמיד את עצמו לרשות המעביד) המעביד לא חייב בתשלום. בעבר (בעצם גם היום) תקפו את ההסתדרות על כך שהיא מגנה על עובדים שבאים לעבודה לא על עובדים שעובדים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני תמיד הייתי דורש מהעובדים לרשום את השעות שלהם ולשלוח לי פעם בשבוע.

פשוט משווים את זה עם המחשב ואם מישהו שכח להחתים כניסה או יציאה, אחראי המשמרת רושם את זה.

אם עדיין יש ספק בודקים את המצלמות כדי לראות מתי העובד הגיע ומתי הוא עזב.

מוסרית צריך לשלם לעובד על כל דקה שהוא שם.

חוקית זה לא תמיד ככה.

• תוכן חדש...