Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מחפש לרכוש את הרכב הראשון שלי. השלושה שרשמתי בכותרת מובילות עם יתרון בולט לC4

שמעתי על בעיות חשמליות שיש לסיטרואן, אמת?

איך השתיים האחרות?

אני בן 20 זה יהיה הרכב הראשון שלי התקציב הוא 50000. ישמש לעבודה ויציאות

אפשר המלצות?

hyundai GETZ 07 1.4L

פורסם

308,נוסע טוב,נראה טוב,בטיחותי,זול לאחזקה.

אתה רק תיכנס לתא נוסעים ותבין מה ההבדל בין ה308 לC4,ליונדאי,עם תא נוסעים מכוער ולא ממש איכותי.

פורסם

הדגם הבולט של ה C4 הוא דגם ה 1.6

הוא לא מצטיין בביצועים, אבל הוא בסדר.

קיים דגם חזק יותר ומאובזר יותר עד 2008~ עם מנוע 2000 סמ"ק (דגם מוצלח וטוב).

אין בעיות חשמל מיוחדות (ברמת החיווט\תקע). היתה סדרה ב 2006-2007 עם בעיה בתיבת הנתיכים (זה חלק שמחליפים קומפלט) אבל בסה"כ הכללי בהחלט אוטו טוב (אני מאוד אוהב אותו).

המחירים של דגמי ה 1.6 בקרשים, ובתקציב הזה אפשר להשיג רכב צעיר יחסית. המנוע הוא מנוע וותיק אבל מאוד אמין ועמיד.

ה 308, בהשוואה ל C4 הקודמת (עד 2011) היא רמה אחת מעל, אבל הבעיה היא שהמנוע שם עדין יותר ורגיש יותר, וכאשר קונים רכב משומש ללא אחריות, זה סיכון גבוה ביחס ל C4 1.6 (דור קודם).

כמו שכבר המליצו לך, לך לראות אותן ותחליט בעצמך. כמובן שכדאי לבצע נסיעת מבחן אם יש לך אפשרות (בחברות הליסינג שמוכרות אותן וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה בחור צעיר יחסית, אפשר לשאול למה אתה צריך משפחתית קומפקטית?

סופר מיני שתקציב הזה תהיה חסכונית יותר וזולה יותר לאחזקה ומיני תהיה הרבה יותר חסכונית ויכולה להשאיר אותך עם עודף בכיס בהוצאות האחזקה.

פורסם
אתה בחור צעיר יחסית, אפשר לשאול למה אתה צריך משפחתית קומפקטית?

סופר מיני שתקציב הזה תהיה חסכונית יותר וזולה יותר לאחזקה ומיני תהיה הרבה יותר חסכונית ויכולה להשאיר אותך עם עודף בכיס בהוצאות האחזקה.

מניסיון סופר מיני די מאכזבות, לאמא שלי יש סוויפט 08

אותו גרוע מכל הבחינות. הנוחות בקרשים אין מקום לשבת רעשים מהפלסטיקה מבפנים והאיכות פנים של האוטו על הפנים

לא מצאתי סופר מיני שעשתה לי את זה, חוץ אולי מהפולו אבל אין לי כח או חשק לנסוע על ידני

וממה שראיתי ביד שתיים רובן ידני.

אם יש לך סופר מיני שאתה מכיר אז אשמח להמלצה.

אני אלך לחברת ליסינג ויעשה נסיעת מבחן על הרכבים האלה.

hyundai GETZ 07 1.4L

פורסם

דווקא הסוויפט אחלה אוטו, לנו יש אחת כזאת במשפחה המורחבת שעוברת חיים לא קלים ומאוד מרוצים ממנה.

אני ממליץ לבדוק את יונדאי I20, פיג'ו 207 ואולי גם סקודה פאביה.

כולן איכותיות מחלק מהרכבים לגביהם אתה מתלבט, המרווח אני בטוח שיספק אותך ותוכל לחסוך בביטוחים/הוצאות תדלוק.

פורסם

מבין השלושה, היונדאי עדיפה.

ה C4 היא סה"כ פיג'ו 307 בעיצוב שונה, ונוחות ממנה והלאה, וגם ה 308 רחוקה מלהבריק.

ליונדאי מנוע וגיר עדיפים בהרבה, שילדה טובה יותר ואפילו נוחות הנסיעה עדיפה.

בנוסף, היא מכונית פשוטה לתחזוקה ואמינה מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לשמחתי אני חולק על מר פרחי.

לא רק שיש לנו במשפחה I30 שנת 2008, אלא שעל שתיהן נסעתי\נהגתי ואני יכול לספר (ולא רק אני, כל מבחן דרכים שנעשה בישראל באשר הוא) שנוחות הנסיעה של ה I30 (כולל הדגם החדש) היא הפחות טובה מבין כל המשפחתיות שהיא עמדה מולן (כולל ה C4) עד היום. הקוריאנים יודעים לעטוף היטב את הרכב שלהם ולעדכן אותו בכל האלקטרוניקה שצריך (איבזור), אבל בנושא המתלים הם נכשלים פעם אחר פעם בדגם הזה. לומר שה I30 נוחה יותר מ C4\307 זה מעשה שגובל בנהיגה בשכרות :wink::lol:

בדבר האמינות, ה I30 לא חפה מתקלות והמוסכים מכירים אותן. זה רכב אמין - אבל לא חף מתקלות לחלוטין.

אצלנו הלכה משאבת מים אחרי 40K ק"מ (ברכב שלא יודע לעבוד קשה אלא לעשות 1000 ק"מ בחודש ב"נהיגת סבא" וטיפולים כמו שעון דוקסה). אגב, במוסך לא התרגשו והכירו את התקלה כבר לפי הרעש.

לרוב, אחרי 3 שנים מתחילות התקלות במכוניות האלו -> חיפוש לדגם i30 בפורום הטכני יסגיר חלק מהן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מבחינת האמינות והנאה מנהיגה הקוראנית מובילה (למרות שלא ידוע על בעיות מיוחדות של ה-C4). נוחות וצריכת דלק זה כבר לא התחום החזק שלה ושם לצרפתיות יש יתרון מובהק. מה חשוב לך יותר?

פורסם
לשמחתי אני חולק על מר פרחי.

לא רק שיש לנו במשפחה I30 שנת 2008, אלא שעל שתיהן נסעתי\נהגתי ואני יכול לספר (ולא רק אני, כל מבחן דרכים שנעשה בישראל באשר הוא) שנוחות הנסיעה של ה I30 (כולל הדגם החדש) היא הפחות טובה מבין כל המשפחתיות שהיא עמדה מולן (כולל ה C4) עד היום. הקוריאנים יודעים לעטוף היטב את הרכב שלהם ולעדכן אותו בכל האלקטרוניקה שצריך (איבזור), אבל בנושא המתלים הם נכשלים פעם אחר פעם בדגם הזה. לומר שה I30 נוחה יותר מ C4\307 זה מעשה שגובל בנהיגה בשכרות :wink::lol:

בדבר האמינות, ה I30 לא חפה מתקלות והמוסכים מכירים אותן. זה רכב אמין - אבל לא חף מתקלות לחלוטין.

אצלנו הלכה משאבת מים אחרי 40K ק"מ (ברכב שלא יודע לעבוד קשה אלא לעשות 1000 ק"מ בחודש ב"נהיגת סבא" וטיפולים כמו שעון דוקסה). אגב, במוסך לא התרגשו והכירו את התקלה כבר לפי הרעש.

לרוב, אחרי 3 שנים מתחילות התקלות במכוניות האלו -> חיפוש לדגם i30 בפורום הטכני יסגיר חלק מהן.

איציק

ה I30 הוכיחה עצמה בצורה יוצאת מן הכלל בציי רכב, ולא סתם יונדאי הפכה לרבת מכר בארץ.

רוב התקלות מתגלות במכוניות יוצאות ציי רכב שעברו התעללויות, וזה אך טבעי.

נכון, לא מסתדר שמכונית קוריאנית יכולה להיות מכונית טובה, וככה זה ישאר גם עוד 30 שנה ( קוריאני זבל, צרפתי מתקלקל, איטלקי מחליד ועוד), אבל ה I30 היא מכונית מצויינת בכל קנ"מ.

המנוע והגיר עדיפים בהרבה על אלו שבסיטרואן ובפיג'ו.

נחות נסיעה טובה ב 307 ?

סה"כ היא היתה ניסיון פטתי של פיג'ו לחקות את הגולף MK4, ותו לא.

רק אם אתה משכנע את עצמך שבגלל שיש לה סמל של פיג'ו אז היא נוחה, וכנ"ל גם הסיטרואן.

ה 307\C4\308 מסמלות תקופה לא טובה, בלשון המעטה של היצרן הצרפתי, ונקווה שהימים האלו מאחוריו.

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/p308.asp

פורסם

לגבי ביטוחים אין לי בעיה, אבא שלי עובד מדינה ככה שנשאר לי לשלם 2800 שקל כולל נהג חדש וכולל כל הביטוחים

מעדיף אוטו איכותי עם צריכת דלק פחות טובה, מאשר איכות ירודה וצריכת דלק טובה

אני יגיע לאלדן/אוויס או כל חברה כזאת במטרה לעשות נסיעת מבחן, מעדיף לקנות מאדם פרטי

אולי אני מערבב קצת דברים, אבל מישהו יודע איך הולך ליסינג פרטי? אם זה כדאי

hyundai GETZ 07 1.4L

פורסם
ה I30 הוכיחה עצמה בצורה יוצאת מן הכלל בציי רכב, ולא סתם יונדאי הפכה לרבת מכר בארץ.

רוב התקלות מתגלות במכוניות יוצאות ציי רכב שעברו התעללויות, וזה אך טבעי.

"איכות" היצור מוכיחה את עצמה: אחרי 3 שנים הרכב מתחיל לעשות בעיות. אם המדד היחידי שלך זה זמן השירות של הרכב בליסינג, אתה בבעיה כי טווח הראיה שלך מאוד צר. איכות ואמינות נמדדים לאורך זמן, ולא רק 3 שנים. היום, שנים אחרי שה-i30 משרתת נהגי ליסינג וכנראה שזכו לקנות אותה אחרי, רואים שיש תקלות - רובן לא גדולות, אבל עדיין מביאות אותן למוסך.

אני גם לא מקבל את זה שכל המכוניות נקרעות, כי אצלנו המצב הפוך לגמרי ועדיין הלכה משאבת מים מייד עם תום האחריות לרכב (במוסך לא התרגשו, זו ממש לא הראשונה...).

נכון, לא מסתדר שמכונית קוריאנית יכולה להיות מכונית טובה, וככה זה ישאר גם עוד 30 שנה ( קוריאני זבל, צרפתי מתקלקל, איטלקי מחליד ועוד), אבל ה I30 היא מכונית מצויינת בכל קנ"מ.

ממש לא נכון.

מכוניות קוריאניות יכולות להיות טובות, אבל עובדה שכאשר נכנסים לניו-אנסים רואים שיש הרבה מה לשפר.

בידוד הרעשים ב i30 רחוק מלהצטיין, וגם נוחות הנסיעה שלה. אל תשכנע את עצמך שהיא הכי טובה בעולם. אגב, גם הפלסטיקה ב I30 (הקודמת) רחוקה מלהיות משכנעת מבחינת מראה "איכותי". יכול להיות שהיא באמת איכותית ותשרוד שנים, אבל הלוק הכללי לא קוטל קנים (בטח אם תשווה את ה I30 מ 2008 מול C4 שהוצגה שנתיים-שלוש לפניה). אם תסתכל - תראה שיונדאי מצאו לנכון לרענן את ה I30 כבר אחרי 4 שנים על הכביש, בעוד ה C4 "סחבה" בקלות 6 שנים עד שהוצג facelift. לרוב, אף יצרן לא ממהר אחרי טווח כ"כ קצר (4 שנים) להציג facelift רציני כזה.

המנוע והגיר עדיפים בהרבה על אלו שבסיטרואן ובפיג'ו.

נחות נסיעה טובה ב 307 ?

סה"כ היא היתה ניסיון פטתי של פיג'ו לחקות את הגולף MK4, ותו לא.

המנוע בסיטרואן הוא מנוע מצויין, אבל בגלל תיבת ההילוכים והחלוקה, הוא רחוק מלמצות את עצמו.

למרות זאת, בשורה התחתונה, זו עדיין מכונית מאוד נעימה - ובשימוש רגיל יום-יומי התיבה עושה עבודה מצויינת (אני נוהג על תיבה כזו כבר 5 שנים).

רק אם אתה משכנע את עצמך שבגלל שיש לה סמל של פיג'ו אז היא נוחה, וכנ"ל גם הסיטרואן.

ה 307\C4\308 מסמלות תקופה לא טובה, בלשון המעטה של היצרן הצרפתי, ונקווה שהימים האלו מאחוריו.

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/p308.asp

אני לא משכנע את עצמי, אני בטוח במה שאני אומר... אוסיף ואומר -> עובדה שבכל מבחני הדרכים עד היום, הנוחות של ה I30 היתה הגרועה ביותר, וגם בידוד הרעשים שלה (רעשי כביש בעיקר). כנראה שלא מדובר במשהו סובייקטיבי רק לאדם אחד...

307 ו C4 יהיו יותר שקטות ויותר נעימות לנהיגה. זה שיחידת ההנעה של ה I30 טובה יותר (בדיגמי ה 1600), לא הופך אותה כחבילה לטובה יותר. אתה יכול לטעון עד....(מתי שבא לך) שפג'ו רצתה לחקות את הגולף (יש רע בזה ? היום כולם מחקים את כולם) ואולי זה, עבורך, הופך אותה באופן אוטומטי לפחות טובה מכולן, אבל בשורה התחתונה מדובר עדיין במכוניות טובות - טובות יותר מ I30 (לדעתך לא, לדעתי ולדעת רבים - כן).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ה I30 רחוקה מלהיות המכונית הטובה מסוגה, אבל היא מכונית מצויינת שהוכיחה עצמה היטב, ועם זה קצת קשה להתווכח.

בנושא עמידות - לפי התאוריה שלך הוולבו 144 שלי היא המכונית הטובה בעולם..

לצערנו, או אולי לשמחתנו, אף מכונית בת זמננו לא בנוייה לטווחים ארוכים, ובטח לא מכוניות "מפוצצות" אלקטרוניקה.

ליד הבית שלי יש 3 סיטרואן C5 בשלבי נטישה מתקדמים, מעניין מדוע. :-P

לפחות בעידן הקודם, של ה 306 והקסארה, היה צידוק ממשי להעדפת פיג'ו וסיטרואן, הדור החדש שלהן מחק גם את הצידוק הזה, למרות שבמחירי הרצפה בו הן נסחרות הן מהוות עיסקה מצויינת.

פורסם

לפחות בעידן הקודם, של ה 306 והקסארה, היה צידוק ממשי להעדפת פיג'ו וסיטרואן, הדור החדש שלהן מחק גם את הצידוק הזה, למרות שבמחירי הרצפה בו הן נסחרות הן מהוות עיסקה מצויינת.

תראה... זה שה 307\308\C4 נחשבות לפחות מהנות מ 306\קסארה - אז בסדר, הן פחות מהנות.

זה לא הופך אותן באופן אוטומטי לפחות טובות מכל יתר המכוניות על הכביש. תכל'ס, ה 307\308 עדיין נותנות משהו שאין לאחרות - יש משהו באופי של מכונית שלפעמים קשה להסביר אותו במילים, אבל יש להן את זה.

דווקא אהבתי את הנהיגה ב 308, היא שקטה מבפנים ויש לה תחושה מאוד מוצקה ותא הנוסעים נראה טוב לטעמי. האטמוספרית חביבה, אבל דגם ה 1.6 טורבו, עליו *גם* יצא לי לנהוג, פשוט היה תענוג (!).

אני באופן אישי דווקא אוהב את ה C4 (מעדיף מנוע 2000 או 1.6 טורבו). אין ספק שגירסאות הליסינג גורמות להרבה מאוד פרמטרים להרגיש נחותים ביחס למתחרות אחרות (הריפודים ותא הנוסעים נראים לפעמים שונה לגמרי ממה שמוכרים "בחוץ" או במדינות אחרות) - ועדיין, יש שם משהו שאין ב I30 למשל.

דרך אגב, קיבלתי I20 חלופית לפני חודשיים - ומעבר לאיבזור *נדיב מאוד* בתא הנוסעים (גרסת חברת השכרה), התחושה בתוך הרכב בגלל המתלה האחורי הקשה פשוט היו מתסכלים. יש תחושה ברכב של משהו זול, קשה לי להסביר אותו (עיצוב, תחושת מתגים, מושבים, ריפודים... תחושה כללית כזו).

ההגה (החשמלי) אהוב על נשים - והוא עושה את עבודתו נאמנה. האם הוא מהנה או מתקשר ? תלוי למי... אבל נוחות הנסיעה היא משהו שמלווה אותך בכל שניה שאתה ברכב - וזה לא משנה אם אתה נוהג או נוסע בו. דווקא ברכב כזה למשל, שהוא קטן ואמור להיות לשימוש עירוני בעיקר, המתלים רחוקים מלהיות מכויילים בשביל נוחות סבירה בעיר.

דווקא מבחינת "לוק" פנימי של תא הנוסעים, ה I20 מרשימה (יחסית !). כפתורי השליטה על ההגה, מחשב דרך וכד' הם מצויינים, אבל נוחות הנסיעה (עבורי, לפחות) פשוט לא נסבלת.

אני בטוח שאם הקוריאנים ישפרו את נוחות הנסיעה והבידוד ברכב, הם יוכלו להתחרות בקלות במלכת הקטגוריה (פוקוס...) וגם אפילו לנצח.

בנוגע ל C5:

התרומה לכך שיש הרבה כאלה מכוניות עומדות בשלבי גסיסה שייכת בעיקר למוסכים. חלק לא מבוטל מהמוסכים משתמש (בתת מודע) בתודעה שיש לכולם (שצרפתיות לא אמינות) והם פשוט מזיינים את הלקוחות חדשות לבקרים. זאת הסיבה שאתה רואה הרבה כאלה גוססות.

ב C5, למעט המערכת ההידראפניאומטית, אין הרבה דברים מסובכים, זה אחלה רכב בכלום כסף ובהחלט הייתי רוכש כזה לעצמי אם הייתי צריך גודל כזה (אני מעדיף להישאר בקטגוריית ה C4 ושות').

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מבין השלושה, היונדאי עדיפה.

ה C4 היא סה"כ פיג'ו 307 בעיצוב שונה, ונוחות ממנה והלאה, וגם ה 308 רחוקה מלהבריק.

ליונדאי מנוע וגיר עדיפים בהרבה, שילדה טובה יותר ואפילו נוחות הנסיעה עדיפה.

בנוסף, היא מכונית פשוטה לתחזוקה ואמינה מאד.

נוחות נסיעה עדיפה?:lol:

פה כבר איבדת את האמינות שלך.

• תוכן חדש...