Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח לחברי הפורום.

לחבר שלי נגמרה האחריות והוא מעוניין לטפל ברכבו לבד..

מהי הצמיגות המומלצת לרכב זה?בספר רכב רשום 0w20 /0w30

וממה שהבנתי במוסך בכלל משתמשים ב5w40.

מה אתם אומרים?

פורסם

לא תהיה שום בעייה עם שמני 20 או 30 (ונעזוב כרגע את עניין ה 0 או ה 5, זה לא קריטי).

שמן 20 יבטיח חסכון מקסימלי בדלק וביצועים אידאליים. הבעייה היא שקשה למצוא שמני 20 בשוק ובאופן כללי הם מגינים פחות על המנוע בשעת עומס.

אני הייתי הולך על 5W30. השמן הזה נפוץ כמו מים ומהווה פשרה אידאלית בין ביצועים, צריכת דלק והגנה על המנוע. יש להקפיד לרכוש שמן במפרט ו\או בתקן המינימום אותו קבעה הונדה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על ההסבר איתמר.

האם כדאי אולי להמשיך עם 5W40 כמו שמשתמשים במוסכי הונדה המורשים?

מה ההיתרונות של ה 5W30.?

פורסם

כמו שאתה שם לב, ההבדל העיקרי בין ה 5W40 ל 5W30 הוא צמיגות השמן בטמפ' החמה שלו. שמן 40 מעט צמיגי יותר משמן 30 בטמפ' העבודה של המנוע. במילים אחרות, שמן 40 זורם לאט יותר במנוע, מעלה את ההתנגדות הפנימית של החלקים, פחות אפקטיבי בקירור ולמעשה אין לו כל יתרון על פני שמן 30, בטח לא בשימוש היום-יומי שעומד בפני רכב מסוג הונדה אינסייט.

מבחינת חבר שלך ובהנחה שהמנוע במצב טוב, לא מעשן או בעל קילומטרז' מכובד, מעבר לשמן 30 או 20 רק יתרמו לביצועים, צריכת הדלק וזיהום האוויר. לא בנוק-אווט אם כי בנקודות.

לדעתי מי שאוהב ומוכן להשקיע ברכבו יהיה טוב אם ישתמש בשמן סינטטי מלא מחברה גדולה ומוכרת שעומד במפרט או בתקן המינימלי אותו קבע היצרן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב נכון להיום עם 40 אלף קילומטר המנוע במצב מצויין לא מעשן או משהו כזה..

אז אם ככה ה5W40 ירד מהפרק בהתאם לנתונים במה כדאי להשתמש ב 5W30 או 0W30?

מה יתן הגנה טובה יותר על המנוע בלהתחשב בזה שברכב יש מערכת STOP/START ?

פורסם
במנועים הללו יש דרישה לצמיגות נמוכה על מנת לחסוך בדלק ולהקטין בלאי.

בארץ ניתן להשיג שמן בצמיגות של 0W30 באוטוסטור.

נכנסתי לקישור ואני רואה שהשמן היחידי שיש להם מסוג 0W30 הוא חצי סינטטי ולא סינטטי מלא..

פורסם
הרכב נכון להיום עם 40 אלף קילומטר המנוע במצב מצויין לא מעשן או משהו כזה..

אז אם ככה ה5W40 ירד מהפרק בהתאם לנתונים במה כדאי להשתמש ב 5W30 או 0W30?

מה יתן הגנה טובה יותר על המנוע בלהתחשב בזה שברכב יש מערכת STOP/START ?

יש לא מעט מכוניות היברידיות שמשתמשות בשמן 5W-20. אם אינני טועה, השמן המומלץ להונדה ג'אז הוא 5W-20. לא חסרות חברות שמייצרות שמן סינטטי מלא בכזו צמיגות.

כפי שידוע לי, אין ייבוא של שמן 0W-20 לישראל לעומת זאת 5W-20 סינטטי מלא אפשר למצוא.

שמני 0W-XX סינטטיים מלאים הם לא זולים. מיכל של 5 ליטר יכול בקלות לעבור את 240 שקלים.

0W-40 של מוביל עובר את ה 300 שקלים למיכל 4 ליטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...