Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שמעניין אצל היפנים שכול תקלה קשורה בחיים או מוות.

אצל כל יצרן זה תקלה של חיים או מוות (במכוניות יש יותר מקרים כאלה, לכן שומעים על זה הרבה).

לפני שעושים ריקול, מחשבים את סבירות הכשל, ואת גודל הפיצויים שעלולים לשלם במקרה של תביעה (כמובן, אם יש סיכוי גדול להיתבע, במידה ובאותה מדינה יש לאזרחים נטייה לרוץ לבית משפט על כל פיפס קטן, וטלפון של עורך דין בחיוג מהיר), ואם זה לא מתקרב לעלות הריקול, לא עושים ריקול.

כל השאר זה בגדר service note - במידה והלקוח פונה, והרכב עדיין באחריות. במידה ולא, אז לא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
א- זו בעייה של יצרן הכריות ולא של יצרן הרכב

ב- היפנים יצרנים אמינים - מצאו תקלה , גם אם עבר המון זמן ואפילו שלא קרה כלום הם לוקחים אחריות ומתקנים לכם חינם בלי כסף( דייהטסו גרנדמוב 1997 היה לי ריקול לכריות אויר) אני רוצה לראות ארופאית שנת 97 ששרדה כמו הדייהטסו שלי (ולא היו צריכים להחליף חצי אוטו כדי שישרוד ככה)

ג- WV נראה שעובדת בשיטת "מצליח" הישראלית לגבי הTSI והDSG

כמות הקורולות שהחליפו להם מנועים בשנים האלה ובכלל הוא 1 : 10000000 לעומת הTSI וכן גם הגירים.

הייתה לי בעבר לנסר שחלונות חשמל נפלו על בסיס שנתי.

ולDSG אין שום בעייה הייתה התבלות של הקלאצים והם הוחלפו במסגרת אחריות ואפילו העריכו את האחריות רטרואקטיבית ל5 שנים.

שלא לדבר על הצרפתיות שאחרי מיליון שנה לא הצליחו להתגבר על תקלות החשמל ועוד מחלות,

אתם צריכים לבקש מהיצרן "גרייס" כדי שיתקנו לכם תקלות, הרי אתם אשמים אתם הנהגים

לפני שבוע חברה מהעבודה שלי עשו תאונה חזיתית עם פיאט דובלו 2011 (האוטו הלך טוטאל לוסט) כריות האויר אפילו לא עשו סימן להפתח

בקיצור לכם בעלי הארופאיות ושונאי היפניות אתם צריכים להבין

אחריות(ריקול) זו לא מילה גסה

אהה יש לכם את מוסך רון :-D:-D:-D:-D:-D

אתה רציני ? טיוטה פשוט נהגה להסתיר במשך שנים תקלות טכנייות מלקוחותיה כדי שיחשבו שהיא יצרן אמין. וזה הוכח כבר בבתי משפט!!

ברוב הרכבים ישנם רכיבים של יצרנים שונים.

התירוץ זה לא טיוטה ולקחו אחריות הוא פשוט איד... .

היפניות סובלות מבעיות תיכנון קשות מאוד וזה מתגלה רק היום כי הם הסתירו את הבעיות שנים.

ולידיעתך צרפתיות לא עושות שום בעיות יותר מרכב יפני ממוצע וכך גם הTSI והDSG .

והשרות של צמפיון הוא מצויין וזול לעומת מוסך טיוטה בירושלים ( רמז: מצבר לקורולה ב1700 ש"ח לאחר הנחה ).

ראיתי סובארו מפורקת לאחר כניסה התחת של פיאסטה מה זה אומר ? !!! ואני לא מתכוון שהסובארו לא טובה אלה שזה עניין של פיזיקה ומזל.

פורסם

מי מחליף מצבר במוסך מורשה? :shock: 1700₪?!

כל מקום נורמלי ימכור לך מצבר סביר עם שנה אחריות בסביבות 500₪, עם אחריות ארוכה יותר לא יעבור את ה800₪ לאוטו סטנדרטי.

החלפתי מצבר בגטס שהייתה לי, שנפ, אחריות לשנה, עלה לי משהו כמו 400₪.

ואני לא יודע מה אתה אומר על הנושא של הטיפולים, אבל השירות בטויוטה בבאר שבע דווקא אחלה והטיפולים לא יקרים.

לעומת זאת, להורים שלי היה ניסיון גרוע עם המורשים של פולקסווגן בבאר שבע.

את האמת שאני לא מבין את כל ההשמצות על קרסו בנתיים, הייתי בטיפול - הכול היה בסדר. נזקקתי גם לאיזה שירות קטן ועשו את זה מהר מאוד, בלי לבלבל את המוח ובלי לקחת שקל.

אם זה יימשך ככה אז כנראה שהרכב הבא שלי יהיה גם קליאו, רק דור רביעי הפעם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
דייהטסו מודל 97..

רק בארץ אנשים מתגאים בדבר כזה..

בפורום בחול היית הופך לבדיחה!.

התייעצתי כבר עם פורומים מחו"ל ותאמין לי שכולם היו הרבה יותר מקצועיים ונחמדים מהילדים המתלהבים כאן, אף אחד לא צחק על האוטו . והתשובות שלהם היו ממש ענייניות , מעניין אותם רק לעזור

בטח אתה מאלו ששמים שמן רויאל פרפל ופס לדים וחושב שהאוטו של משופר:lol::lol::lol::lol:

האנשים הרצינים שיש כאן בפורום הם אלו מפורום אספנות

פורסם
התייעצתי כבר עם פורומים מחו"ל ותאמין לי שכולם היו הרבה יותר מקצועיים ונחמדים מהילדים המתלהבים כאן, אף אחד לא צחק על האוטו . והתשובות שלהם היו ממש ענייניות , מעניין אותם רק לעזור

בטח אתה מאלו ששמים שמן רויאל פרפל ופס לדים וחושב שהאוטו של משופר:lol::lol::lol::lol:

תאמין לי שאם תצטרך עזרה, לא חסרים כאן אנשים שיעזרו לך.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

בטח אתה מאלו ששמים שמן רויאל פרפל ופס לדים וחושב שהאוטו של משופר

רכב זה עניין של טעם - כל רכב יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא נראה להם.

בפורום אספנות יש גם כאלה שמשקיעים סכומים מטורפים כדי לשפץ סוסיתא - אז מה ?

ולי יש אסקורט ותאמין לי שלא ממש מעניין אותי מה אנשים אומרים - זה מה שעושה לי טוב.

כמו שאומרים - כל אחד והסריטה שלו...

פורסם

כל מקום נורמלי ימכור לך מצבר סביר עם שנה אחריות בסביבות 500₪, עם אחריות ארוכה יותר לא יעבור את ה800₪ לאוטו סטנדרטי.

ואני לא יודע מה אתה אומר על הנושא של הטיפולים, אבל השירות בטויוטה בבאר שבע דווקא אחלה והטיפולים לא יקרים.

את האמת שאני לא מבין את כל ההשמצות על קרסו בנתיים, הייתי בטיפול - הכול היה בסדר. נזקקתי גם לאיזה שירות קטן ועשו את זה מהר מאוד, בלי לבלבל את המוח ובלי לקחת שקל.

ואיך בדיוק מתקשר המצבר של ההורים שלך בבאר שבע לריקול של טויוטה ביפאן או שהיית חייב להחניף לקרסו מסיבה כלשהי?!

פורסם

כבר כואב לי הראש מכל שרשורי האירופאי נגד יפני. זה כל כך מיותר ולא רציני. הרי כל מי שיש לו גרמניה, ימשיך לשגל בשכל על איכות הרכבה שלה, ולהחליף אותה אחרי 3 שנים, כשאין לו באמת מושג מה קורה לפלסטיקה בגולף משנת 2004 נניח (מתפרקת לגמרי).

כל בעלי היפניות יבלבלו בביצים שזה רכב זול ואמין, ולא עולה כסף לתחזק אותו. אז יש לי חדשות בשבילכם. בעקבות דיון שהתפתח עם חבר פורום בפרטי, הוא האיר את עיניי שאחזקת וולבו S80 (שנת 04 אם אני זוכר נכון) עולה כמו אחזקת מאזדה 3 שנתון 07.

בסופו של יום, לכל רכב היתרונות והחסרונות שלו, או לחלופין יש רכבים כמו יונדאי גטס שאין להם יתרונות בכלל :)

בכל מצב, כל הוויכוח הזה מיותר לחלוטין, כי ויכוח שבו אין אפשרות להוכיח צדקה הוא טיפשי. זה כמו להתווכח האם יש אלוהים או לא. תחשבו כמה ויכוחים ומלחמות יש בגלל השאלה הזו, והרי בסוף אף אחד מהצדדים לא יכול להוכיח שהוא צודק, וגם לא יכול לשלול את טענות הצד השני. אז מה קיבלנו? כל אחד חושב שלו יש את הכי גדול, כי לדוד שלו יש ניסיון כזה וכזה, אבל אף אחד לא באמת יכול להוכיח משהו, אלא רק לשער על סמך ניסיונו הלוקה בחסר.

אז מי שאוהב יפניות, שיסע ביפניות.

מי שאוהב אירופאיות שיסע באירופאיות.

כל יצרן יכול להוציא רכב עם תקלות. זה יכול לקרות גם למרצדס, לפרארי וללקסוס. אין מה להלין על אמינות של יצרן, בשל ריקול, או תקלה סדרתית. יצרן שבוחר לטפל בבעיה, כל הכבוד לו. יצרן שבוחר לטפל בחצי בעיה (כמו לתת אחריות על גיר ל-5 שנים, במקום אחריות ל10 על הבעיה הספציפית המוכרת) חצי הכבוד לו. ויצרן שבוחר להתעלם מבעיה משמעותית בכדי שהאמינות שלו תיפגע, הוא זבל, אבל מקבל את מה שמגיע לו עם הקארמה (למשל, דוושות גז תקועות, וסטיגמות עד סוף החיים).

בברכה,

ניקו פ.

נוהג במאזדה 3. חולם על לנצ'יה דלתא אינטגרייליליליילל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ואיך בדיוק מתקשר המצבר של ההורים שלך בבאר שבע לריקול של טויוטה ביפאן או שהיית חייב להחניף לקרסו מסיבה כלשהי?!

המצבר שלי,

אבל בחייאת ראבק מי הפראייר שמשלם 1700₪ על מצבר?! :roll:

זו הנקודה שלי.

והנקודה שלי הייתה לדבר כנגד הטענות של הבחור שכתב שהשירות אצלו בעיר בטויוטה גרוע ובVAG טוב. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
בסופו של יום, לכל רכב היתרונות והחסרונות שלו, או לחלופין יש רכבים כמו יונדאי גטס שאין להם יתרונות בכלל :)

למה לגטס אין יתרונות בכלל?

הרכב הזה אמין כמו סובארו, אמנם חסכון בדלק זה לא בדיוק הדבר שמאפיין אותו, ובטיחות גם לא ברוב הדגמים שהגיעו לארץ (GLF), אבל הן מחזיקות 300-400 אלף ק"מ כמו גדולות על מנוע וגיר מקוריים. בצבא.

לא, ועכשיו לא אכפת לי מהשוק שלו, אין לי את הרכב הזה כבר מעל לשנה. :roll:

פורסם
אם אתה משווה את הריקול הזה לריקול שהיה עבור הגג ברכב שלך אז אתה ממש לא מבין את חומרת הבעיה.

מדובר כאן מכריות אויר - כלומר כך כך הרבה שנים הרכבים האלה על הכביש, שכמה מהם בטוח היו מעורבות בתאונה כזו או אחרת, ויש סיכוי טוב שהכריות לא נפתחו.

עכשיו מי יכול להגיד כמה פצועים או הרוגים היו בגלל אותה תקלה ?

תסכים איתי שאין מה להשוות לריקול של הגג, נכון ?

לא מסכים. הריקול לגג היה בגלל חשש לחוסר התאמת הגג למסילה, מה שיכול לגרום לשבירתו לרסיסים. תאר לך אם זה קורה תוך כדי נסיעה כשכל הגג מתנפץ עלייך לרסיסים, וחס וחלילה נקלעת למצב של תאונה? גם לא חיים ומוות?

נ.ב

למישהו בארץ זה כבר קרה עם הוולוסטר, שהגג התנפץ לרסיסים קטנים קטנים תוך כדי נסיעה. למזלו זה נגמר רק בזה ולא בתאונה/פציעה וכו'.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
למה לגטס אין יתרונות בכלל?

הרכב הזה אמין כמו סובארו, אמנם חסכון בדלק זה לא בדיוק הדבר שמאפיין אותו, ובטיחות גם לא ברוב הדגמים שהגיעו לארץ (GLF), אבל הן מחזיקות 300-400 אלף ק"מ כמו גדולות על מנוע וגיר מקוריים. בצבא.

לא, ועכשיו לא אכפת לי מהשוק שלו, אין לי את הרכב הזה כבר מעל לשנה. :roll:

אני מרחם על מי שיסע ברכב כזה 300K ק"מ...

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
לא מסכים. הריקול לגג היה בגלל חשש לחוסר התאמת הגג למסילה, מה שיכול לגרום לשבירתו לרסיסים. תאר לך אם זה קורה תוך כדי נסיעה כשכל הגג מתנפץ עלייך לרסיסים, וחס וחלילה נקלעת למצב של תאונה? גם לא חיים ומוות?

נ.ב

למישהו בארץ זה כבר קרה עם הוולוסטר, שהגג התנפץ לרסיסים קטנים קטנים תוך כדי נסיעה. למזלו זה נגמר רק בזה ולא בתאונה/פציעה וכו'.

צודק, אך לא בכל המקרים (למשל הדוגמא שלך).

אך כרית אויר אמורה לתפקד ברגע מאוד קריטי - ואם הוא לא אז במקרה הטוב אתה רק שובר כמה שיניים...

פורסם

הרכב מתקע נגרר למוסך וכבר לא היתה ברירה. והם כמובן נצלו את זה ודחפו חזק.

אני מרוצה מהשרות בצמפיון ויש לי שם כבר 9 שנות ניסיון, בכל מקרה בשנתיים האחרונות חל שם שיפור מדהים.

פורסם
אני מרחם על מי שיסע ברכב כזה 300K ק"מ...

תרחם או לא,

אבל הם באמת מחזיקים יפה מאוד בצבא, כל היונדאי והקיה שורדים כמו לא יודע מה, למרות שהם עובדים קשה.

• תוכן חדש...