Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום,

נתחיל בקצת רקע-

לאחר 11 שנות נסיעה בC5, מושב הנהג הקדמי התעקם לכיוון הדלת והספוג איבד מתכונותיו ועכשיו הוא בשיפוע- מרגיז מאוד לנסוע במצב זה ופוגע בחווית הנסיעה הנהדרת.

היום הלכתי לפירוקיות לחפש מושב והתקשתי למצוא, אבל להפתעתי בפירוקה שאני לוקח ממנה דברים לרכבים מקונצרן VW במשפחה הגיעה שלשום C5 המפוארת עם מנוע 3000 ומושבי עור ( האמת שיצא לי לראות כאלה בודדות בכל העשור האחרון). אני לא סגור איזה שנה הC5 של הפירוקיה אבל היא דור I כמו שלי.

הבחור בפירוקיה מוכן למכור לי את כל סט המושבים קומפלט ב600 ש"ח ופה נכנסות השאלות לחברי הפורום:

1) האם מישהו התנסה בהחלפת מושבים בC5?

2) האם מושבי העור המסילות וכל האביזרים זהים לדגם SX?

3) האם יש הבדל במושבים בדור I של הC5 בין השנים 2002-2005?

4) מהם הנקודות החשובות שיש לשים לב אליהם כשמפריקים וכשמרכיבים את המושבים האלה?

5) יש לי שרטוטים והסברים שמצאתי באתר שפורסם פה בפורום באחד הנושאים שהוא ברוסית ובעזרת גוגל הצלחתי לתרגם לעברית ולקבל תמונות עם הוראות- אבל רק על מושבים הקדמיים, מישהו יודע מה התהליך במושב האחורי?

קראתי שיש חיבורי חשמל בתחתית הכיסא ויש להיזהר בפעם הראשונה שעושים זאת, אשמח להצעות והכוונות, או לחלופין אם הדבר מוסבך אשמח לשמוע על בעלי מקצוע מומלצים להרכבה של המושבים למרות שאני מעדיף לבצע את זה בעצמי בתור פרויקט.

תודה מראש לכל העוזרים !

מושב קדמי C5 שלב 1.png

מושב קדמי C5 שלב 2-.png

מושב קדמי C5 שלב 3.png

מושב קדמי C5 שלב 4.png

מושב קדמי C5 שלב 5.png

מושב קדמי C5 שלב 6.png

מושב קדמי C5 שלב 7 .png

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במחיר כזה לכל סט המושבים, בהנחה שהוא שמור- הייתי קונה.

מושבים חשמליים צריכים הכנה לחשמל שלהם. לא חושב שיש את ההכנה בדגם שלך.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תוכל לשאול את החבר'ה מהפירוקיה כמה ירצו בעבור הרכבת הסלון החדש ברכב שלך.

לא יודע בוודאות איך זה בסי 5, אבל סביר להניח שהכסא יוצא יחד עם המסילה, כך שאתה לא צריך לדאוג לתאימות בניהם.

רק לדאוג שהקדחים יהיו באותם המקומות ברכב שלך וברכב שממנו מפורק הסלון. סביר להניח שזה כך, לא נראה לי שיש פסי ייצור שונים למרכב בין רמות האיבזור.

תוכל לשאול את הפירוקיה את כל השאלות האלה, הם פירקו לא מעט סלונים בחיים שלהם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

תיקח גם את הדיפונים לדלתות שאני מניח שהם גם עשויים מעור, על מנת שהסלון יראה מקורי ברכב.

גם אם אין נכנה חשמלי, סביר להניח שהכסאות פשוט מקבלים 12V מהמצבר. לייתר בטחון תנסה לקחת גם את הרתמה שלהם.

לשאלתך: התרון הכי טוב זה לקחת את מספר השלדה של הרכב שממנו אתה רוצה לפרק ולכת עם זה ללובינסקי שיבדקו תאימות במחשב למספר השלדה שלך.

בהצלחה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

חברים תודה רבה על התשובות.

המחיר שהפירוקיה דורשת על הרכבה הוא 300 ש"ח.

פירוקיה כשמה כן היא, בעיקר רוצה לפרק ולא בהכרח להרכיב ואני גם לא כל כך רוצה לסמוך על ההרכבה שלהם, אם העניין מורכב אני מעדיף לפנות למוסך מומחה סיטרואן שיבצע את זה.

אני מחפש מידע טכני ספציפי בידי מישהו שמכיר את הרכב, ביצע החלפה כזאת או פירק את המושבים וחיבר חזרה על מנת לקבל הערות והארות לגבי התהליך, האם יש תשתית חשמלית זהה ולמה חשוב לשים לב בפירוק וההרכבה.

פורסם

תחפש ברשת בפרויקטים של אודיו, בד"כ הם מפרקים את כל פנים הרכב על מנת לאטום אותו ובכלל זה את המושבים כדי לאטום את הרצפה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
חברים תודה רבה על התשובות.

המחיר שהפירוקיה דורשת על הרכבה הוא 300 ש"ח.

פירוקיה כשמה כן היא, בעיקר רוצה לפרק ולא בהכרח להרכיב ואני גם לא כל כך רוצה לסמוך על ההרכבה שלהם, אם העניין מורכב אני מעדיף לפנות למוסך מומחה סיטרואן שיבצע את זה.

אני מחפש מידע טכני ספציפי בידי מישהו שמכיר את הרכב, ביצע החלפה כזאת או פירק את המושבים וחיבר חזרה על מנת לקבל הערות והארות לגבי התהליך, האם יש תשתית חשמלית זהה ולמה חשוב לשים לב בפירוק וההרכבה.

יש לך אפשרות ללכת לשם ולראות את הרכב שם אל מול הרכב שלך?

אם ב900 שקל אתה סוגר את הפינה הזאת, זה משתלם לדעתי! מושבים צרפתיים שווים הרבה כסף!

יש משהו במה שאתה אומר, "הם יודעים לפרק, לא רוצה שירכיבו לי", כי אפשר לפרק כמו שצריך ואפשר לפרק בשביל להוציא את החלק שלם ובמהירות.

כל מקרה, אם הייתי רואה את שתי הרכבים מול העיניים שלי, יש מצב טוב שהייתי יודע את התשובות.

אני חושב כבר הרבה זמן, על לקחת כיסא של מכונית מנהלים, רצוי 406 או C5, ולחבר אותו כדי שיהיה כיסא נוח למחשב.

לגבי הC5 3L מושבים מעור, אם יש לה גפ"מ, יש מצב טוב שנסעתי בה פעם אחת.

פורסם
תחפש ברשת בפרויקטים של אודיו, בד"כ הם מפרקים את כל פנים הרכב על מנת לאטום אותו ובכלל זה את המושבים כדי לאטום את הרצפה.

חיפשתי ולא הצלחתי למצוא, כנראה בגלל שהנהגים של הC5 לא בדיוק מעוניינים לעשות כאלה פרויקטים :roll:

יש לך אפשרות ללכת לשם ולראות את הרכב שם אל מול הרכב שלך?

אם ב900 שקל אתה סוגר את הפינה הזאת, זה משתלם לדעתי! מושבים צרפתיים שווים הרבה כסף!

יש משהו במה שאתה אומר, "הם יודעים לפרק, לא רוצה שירכיבו לי", כי אפשר לפרק כמו שצריך ואפשר לפרק בשביל להוציא את החלק שלם ובמהירות.

כל מקרה, אם הייתי רואה את שתי הרכבים מול העיניים שלי, יש מצב טוב שהייתי יודע את התשובות.

אני חושב כבר הרבה זמן, על לקחת כיסא של מכונית מנהלים, רצוי 406 או C5, ולחבר אותו כדי שיהיה כיסא נוח למחשב.

לגבי הC5 3L מושבים מעור, אם יש לה גפ"מ, יש מצב טוב שנסעתי בה פעם אחת.

מבחינת התאמה של הכיסאות מקדימה יש התאמה מלאה בין הדגמים, השוני הוא בריפוד ממה שהצלחתי להבין מקריאה באינרטנט, בכל אופן אשמח שאחד מחברי הפורום המומחים בסיטרואן יתנו את דעתם על כך.

האם מישהו יודע איפה אני יכול למצוא תרשימים של פירוק המושב האחורי?

פורסם

אצלי המושבים היו לא נוחים בעליל והריפוד המקורי היה פשוט דוחה, מלא כתמים וגועל, פירקתי את כל המושבים ואת הריפוד המקורי, הוספתי ספוג חדש (אשר עיצבתי לתמיכה מירבית בגב) ועליהם הלבשתי בצורה יפה ומדויקת כיסוי רכב מלא, קיבלתי מושבים מאוד נוחים וריפוד יפה חדש ונקי.

כעיקרון, אם לא מדברים על חיבורי חשמל, פירוק/הרכבה בכל רכב נראה לי שטויות.

בקדמיים יש 4 ברגים בכל מושב, 2 מקדימה ו2 מאחורה, עד כמה שנתקלתי עד היום כל הכסא כולל המסילות יוצאות כחתיכה אחת.

באחוריים (מושבים) יש בורג מרכזי או מקדימה (באזור הרגליים) או מאחורה (בגבול עם תא המטען), ועוד שני ברגים (במקרה שלי) בצדדים מקדימה.

לגבי האחוריים משענת גב, יש שני ברגים על ציר בצידי המושבים, ברגע שתקפל את המושבים הם יתגלו לך, ייתכן והם מוסתרים ע"י כיסוי.

אתה יכול לקחת את המושבים איתך הביתה, וביום שישי כשיש לך זמן וזה לא לחוץ להתחיל לפרק את האחוריים (כי הם יותר קלים), אחד אחד, ולחבר ולוודא שאתה לא מסתבך.

כעיקרון לפרק הכל ולהרכיב הכל לאדם לא מיומן לא צריך לקחת יותר משעתיים במקרה הגרוע.

לגבי החיבורי חשמל, אם יש, אתה יכול ללכת לחשמלאי רכב שיסדר אותם אחרי שהם מורכבים.

פורסם
המחיר לסט מצויין.

איפה הפירוקייה?

אצל הבני דודים בנצרת :wink:

אצלי המושבים היו לא נוחים בעליל והריפוד המקורי היה פשוט דוחה, מלא כתמים וגועל, פירקתי את כל המושבים ואת הריפוד המקורי, הוספתי ספוג חדש (אשר עיצבתי לתמיכה מירבית בגב) ועליהם הלבשתי בצורה יפה ומדויקת כיסוי רכב מלא, קיבלתי מושבים מאוד נוחים וריפוד יפה חדש ונקי.

כעיקרון, אם לא מדברים על חיבורי חשמל, פירוק/הרכבה בכל רכב נראה לי שטויות.

בקדמיים יש 4 ברגים בכל מושב, 2 מקדימה ו2 מאחורה, עד כמה שנתקלתי עד היום כל הכסא כולל המסילות יוצאות כחתיכה אחת.

באחוריים (מושבים) יש בורג מרכזי או מקדימה (באזור הרגליים) או מאחורה (בגבול עם תא המטען), ועוד שני ברגים (במקרה שלי) בצדדים מקדימה.

לגבי האחוריים משענת גב, יש שני ברגים על ציר בצידי המושבים, ברגע שתקפל את המושבים הם יתגלו לך, ייתכן והם מוסתרים ע"י כיסוי.

אתה יכול לקחת את המושבים איתך הביתה, וביום שישי כשיש לך זמן וזה לא לחוץ להתחיל לפרק את האחוריים (כי הם יותר קלים), אחד אחד, ולחבר ולוודא שאתה לא מסתבך.

כעיקרון לפרק הכל ולהרכיב הכל לאדם לא מיומן לא צריך לקחת יותר משעתיים במקרה הגרוע.

לגבי החיבורי חשמל, אם יש, אתה יכול ללכת לחשמלאי רכב שיסדר אותם אחרי שהם מורכבים.

עשיתי פתרון זמני עם ספוג אבל כל המנגנון ממתכת של הכסא התעקם, זאת הסיבה שהלכתי לכיוון החלפת מושב.

פורסם

בעיה נוספת שגיליתי, היא שאצלי ברכב המנגנון של המושב הוא רגיל (כוונון קדימה, אחורה ולמעלה) בניגוד למנגנון במושבי עור הוא חשמלי- משמע בעת ההרכבה אני חייב לדואג שתהיה התאמה וחיבור לחשמל אחרת אני לא אוכל לכוונן את הכיסא, מה גם שבמושבים בדגם הזה הם עם חימום ויש להם נתיכים במיוחד . (מצורפות תמונות מהספר הרכב).

על חימום המושבים אני מוכן לוותר- אני לא באמת צריך במדינת ישראל אופציה כזאת למרות שזה יכול להיות נחמד, אבל העניין החשוב יותר הוא שאם לא אצליח לבצע התאמה חשמלית לא אוכל לכוונן את הכיסא ואז כל החלפת המושבים לא רלוונטית.

בדגם הPK 2.0 גם יש כיוונן חשמלי של המושב וחימום?

אשמח לעזרה בנושא.

מושבים מנגנון רגיל.JPG

מושבים מנגנון חשמלי.JPG

נתיכים של חימום המושבים.jpg

פורסם

לפי מה שאני מבין כל המנגנונים והכפתורים נמצאים במושבים עצמם, כך שהמושב מקבל מתח בלבד.

אם אכן כך הדבר, לא צריכה להיות בעיה לגרום לכסא לפעול, התקנה של פיוז במיוחד בשבילו לא אמורה להיות בעייתית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...