Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לשרשיר שלי על הUMK-1 ועל תכנת הREW כRTA אני מעלה לכאן תמונה שתיכף אסביר מה בוצע בה.

החידה כרגע היא כזו - מה יתן לי ביצוע TC בקפיצות קטנות של 0.02 עד אזור ה 0.08 מילישניה פחות או יותר?

מה קורה בטווח הזה ומה המשמעות שלו? למה רק לטוויטרים?

מה שאתם רואים בתמונה זה זוג טוויטרים שעברו TC באופן מושלם כאשר יצא שהשמאלי חזק יותר ב2 דציבל מהימני (זה אפרופו מה שקורה לי ברכב) - התמונה נלקחה מפורום אחר שבו כותב מישהו שהעסק שלו זה לכוון מערכות סטריאו, לעשות בדיקות היענות תדר לרמקולים (מבחני קליפל) מדובר במומחה אמיתי - מורה, אומן - בתחום הסאונד.

מה שהוא עשה בגרף שאתם רואים זה הרצת SINE SWEEP על הטוויטרים - זה שרשום שם בגרף השוואת תיקוני זמנים - זה טקסט שהוא הכניס, בסה"כ בדיקת SPL להיענות תדר.

אני לא יודע אם זה עובד אבל אני מאמין ב100% שכן אם אותו חבר פורום מציין שזה עובד, בקרוב ננסה ליישם זאת אבל קודם כל נראה אם מישהו יעלה על התיאוריה\פרקטיקה לפני שאסביר אותה במלואה לפרטי פרטים.

ScreenHunter_001.gif

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הטווח הזה לדעתי לא יתן כלום, רק תזוזה קלה של הראש שמאלה או ימינה וקדימה ואחורה מבטלת את כל השינוים המינורים הללו.

רוצה להיות פרפקציוניסט, תוריד את הגיין לטויטר ב 2 DB.

אולי זה ישים בחדר השמעה אקוסטי מקצועי אבל בטוח לא ברכב.

עוד נקודה - רק ההשפעה של אחוזי לחות ותזוזות טמפ' ישפיעו יותר מכל שינוי כזה מינורי (בצורה משמעותית).

PS: לאחר קריאה מעמיקה יותר עולה השאלה?

איך זה נמדד? הרי כדי למדוד כל טוויטר בנפרד אני מניח שהוא הריץ SIN לכל אלמנט לבדו.

כאן עולה השאלה הנוספת:

מה הקשר בין TC ל DB באלמנט בודד ???

במידה והריץ אותם ביחד, שאני לא מבין איך המחשב עשה את ההפרדה בין שמאל לימין, אולי קיימת הפרעה של טוויטר אחד למשנהו ברמות של התנגשות גלים וכו' רזוננס מסויים...

בקיצור, הזוי.

פורסם

אבגני - יפה!

הזוי - אבל יש שם טריק שעובד יופי, ניסיתי, זה עובד כמו קסם!

אני אסביר

קודם כל באלמנט בודד אין שום קשר בין TC לDB כי TC זה תמיד תיקון שנעשה בהשוואה לאלמנט אחר - בין אם אלמנט מתחום תדר אחר על אותו הצד לבין אלמנט מאותו תחום תדר בצד הנגדי.

מה שקורה עם טוויטרים זה שאין שום משמעות בהם להפיכת פאזה - אי אפשר להרגיש את ההבדל אם בכלל.

אם תיקח דיסק בדיקה ואתה תנסה לבדוק פאזה ישרה או הפוכה בין טוויטרים אתה תראה שזה נשמע כמעט זהה עד זהה. (עריכה - אלא אם כן הטוויטר שלך חתוך נמוך, נמוך מ4K)

אבל! זה לא לגמרי נכון!

ברגע ששני הטוויטרים נמצאים באותה הפאזה אתה מקבל הגבר שלהם ואז מתחילות כל התופעות של ההיסס - כל ה-ס, טס, טש וכו' וכו' בקולות של הזמרים ובמצילתיים.

היות וטוויטרים לא מושפעים מפאזה ולכן גם לא מושפעים מTC כמעט - התזוזה בבמה תהיה קטנה מאוד, אבל ברגע שאתה טיפה תוציא אותם מהפאזה או ע"י TC או ע"י משחקי עוצמות מינוריים אתה תבטל חלק גדול מההיסס והם יצרמו פחות, נעימים יותר לאוזן.

היות וברוב הפרוססורים כוון ההנחתה הוא לא רגיש באותה המידה כמו כוון TC - משחק עדין ביותר עם הTC בין 0.02 ל0.06 בערך יצור את התופעה הזו.

תיקח בחשבון שבכדי ליצור גרופ דיליי שמיע בTC על תחום תדר גבוה אתה צריך הסטה של בערך 2 מילישניות, אני מדבר איתך כאן על 0.00 מילישניה.

לסירוגין אם יש לך כוון הנחתה דציבלי מאוד רגיש - זה יעשה את אותו הטריק.

אצלי בחרתי להשוות בין העוצמות של הטוויטרים בכדי לפגוע כמה שפחות ברוחב במה וגובה במה (הסגר של אחד הטוויטרים) אבל לתת לטוויטר שמאל טיפה יותר משאר הרמקולים בצד שמאל בכדי רק לגרום לטוויטר שמאל לצאת טיפה מהפאזה של טוויטר ימין.

וזה עובד בצורה מדהימה - אפשר להדגים את זה על כל שיר שיש בו הרבה מאוד את האות S או מצילתיים.

זה פשוט עובד!

בקיצור טריק נחמד מאוד, לא פוגע במרכוז הבמה ולעומת זאת מוריד את אחת התופעות היותר מרגיזות עם הבדל שמיע. זה עוד רגיעון שאפשר לתת לטוויטרים ביחד עם הנחתות, חיתוך בנד פאס ובחירת מיקום טוב.

ממליץ לכולם לעשות את המשחק הקטן הזה על טוויטר שמאל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איך אתה יכול לשלוט בDB של טוויטר בודד? או איך אתה עושה זאת בעת כיוון הTC?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

ברוב הפרוססורים אתה יכול לשלוט בהנחתה של כל אלמנט עד לדיוק של כחצי DB

אדי,

את האיס או הצרימה של הS אפשר לבטל בקלות יתרה על ידי הנחתה של 2DB+- באזור ה4-6.3K וזאת בלי לשחק יותר

מדי בTC או לבצע הנחתות. מניסיוני בכיוונים גם הנחתה של 1-2DB של אלמנט בודד יכולה לפגוע בעומק הבמה.

אלי

פורסם

אני יורד לסף דעתך אבל לא הסברת נכון...

כל זה חלקים אלמנטרים של כוון נכון, הרי סדר הפעולות בקשירת אלמנטים הוא:

צד שמאל: סאב למיד באס, מיד באס למיד, מיד לטוויטר.

אותו התהליך בצד ימין. שים לב כי ע"י שימוש בסאב כחלק שלא זז כבסיס המאפשר קישור של שלל האלמנטים.

תוך כדי שימוש והשווה בין מיד באס ימין ושמאל וקישורם לסאב עצמו מגיעים לקשר נכון מבחינת קצב בין האלמנטים.

הטריק שהעלת פה ניתן לעשות ב 2 צורות:

1. הזזת שני הטויטרים קצת קדימה או אחורה בציר הזמן כך שניתן לשלוט על אופן הקישור בינהם לסט

2. ביצוע הזזה קלה של TC לצד שלם שתיצור אילוזיה של נפח/ צליל חיי מה שאנחנו רגילים למצוא במערכות פסיביות שנבנו נכון.

הריי הנפח והחיות הזאת היא לא יותר מאי התאמה מלאה של כוון זמנים מה שמקבלים בכוונים ע"י פאזות וזויות וחיתוכים בלבד.

לדעתי זאת גם אחת הסיבות הנפוצות לזה שהפרוססור שמכוון לבד נשמע "מת" לרוב קהל המאזינים הממוצע. כמובן מעבר לכך יש ניואנסים של

ציוד אבל ברמה הגיונית של שמיעה ונסיון לדעתי זו הסיבה.

פורסם

אצלי בחרתי להשוות בין העוצמות של הטוויטרים בכדי לפגוע כמה שפחות ברוחב במה וגובה במה (הסגר של אחד הטוויטרים) אבל לתת לטוויטר שמאל טיפה יותר משאר הרמקולים בצד שמאל בכדי רק לגרום לטוויטר שמאל לצאת טיפה מהפאזה של טוויטר ימין.

וזה עובד בצורה מדהימה - אפשר להדגים את זה על כל שיר שיש בו הרבה מאוד את האות S או מצילתיים.

זה פשוט עובד!

בקיצור טריק נחמד מאוד, לא פוגע במרכוז הבמה ולעומת זאת מוריד את אחת התופעות היותר מרגיזות עם הבדל שמיע. זה עוד רגיעון שאפשר לתת לטוויטרים ביחד עם הנחתות, חיתוך בנד פאס ובחירת מיקום טוב.

ממליץ לכולם לעשות את המשחק הקטן הזה על טוויטר שמאל.

בהחלט עוזר!, יפה שהצלחת להסביר למה.

SCANSPEAK

פורסם
ברוב הפרוססורים אתה יכול לשלוט בהנחתה של כל אלמנט עד לדיוק של כחצי DB

אדי,

את האיס או הצרימה של הS אפשר לבטל בקלות יתרה על ידי הנחתה של 2DB+- באזור ה4-6.3K וזאת בלי לשחק יותר

מדי בTC או לבצע הנחתות. מניסיוני בכיוונים גם הנחתה של 1-2DB של אלמנט בודד יכולה לפגוע בעומק הבמה.

אלי

אלי,

כמו שציינתי - הדעה הרווחת היא שטוויטרים לא מושפעים משינויי פאזה, זו דעה לא נכונה.

זה נכון שבטרק בדיקת קוטביות, אתה לא תצליח להבדיל בין קוטביות ישרה להפוכה בטוויטרים - אבל זה עדיין לא אומר בשום צורה שאין משמעות לפאזות בטוויטרים בינם לבין עצמם.

אבגני - אתה הלכת לאיבוד למחוזות שלא קשורים - אני מדבר רק על תיקון זמנים מינימלי בין טוויטרים ולא בין היחסים בין אף רכיב אחר במערכת לרכיב אחר -> האחד סלט ירקות והשני סלט פירות.

שוב - חוזר לאלי

נכון - הנחתה של שני דציבל יכולה לגרום לזה, אבל זו הנחתה גסה מאוד ויש לה השפעות גם על תחומים אחרים ועל אלמנטים אחרים.

ברגע שאתה עושה משחק מינימלי בTC ושוב, אני מדגיש - רק לטוויטרים (רק לטוויטר שמאל למען האמת) אתה לא משפיע בשום צורה על תזוזת ה"במה" אבל אתה כן שולט בקוטביות בין הטוויטרים עצמם.

ובכדי שTC יעשה אפקט שמיע על טוויטרים אתה צריך לעשות שינויים של מילישניות שלמות -> מכניס אתכם חזרה לפרופורציה, השינוי שמדובר כאן הוא ביחידות של אפס נקודה אפס אפס מילי השניה.

זה עדיף על חיתוך סכין קצבים שבא בתצורה של 2 דציבל הנחתה (שני שליש עוצמה חשמלית? :shock: למה?)

פאשוק - כמו שאלי הסביר, רוב הפרוססורים היום נותנים לך שליטה מלאה בכל הפיצ'רים, כלפי כל אלמנט בודד.

בני - תודה, אני שמח שניסית! ברגע שיש יותר מאחד שמצביע על כך שזה עובד אני כבר לא לבד וזה מוכח.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

הנחתה של 2 DB היא לא בדיוק שני שליש עוצמה, לא צריך להסחף בזאת אבל ההנחתה הזאת היא יותר אפקטיבית מאשר ביצוע TC של כמה מילישניות.

עם כבר סדר הפעולות של הנכון של קשירת האלמנטים, דרך אגב עובד הרבה יותר טוב מהצורה שאתה עושה את זה

הינו קודם כל מירכוז הבמה על ידי ביצוע TC לטויטרים בלבד ורק לאחר מכן לעבוד צד צד כלומר מידבאס לטויטר ומיד ריינג' לטויטר

למה להשתמש בסאב בחלק שלא זז??? שאר האלמנטים מרחפים בחלל הרכב? הקישור של הסאב יבוא רק בשלב האחרון אחרת המיקום של הבמה יהיה שגוי ותצטרך או גרר להביאו למרכז או מעלית כדי להעלות אותה למעלה..... מניסיון.

הנחתה של תדר אחד ב1-2DB (שים לב שבהודעה הראשונה כתבתי -+) היא לא גסה מאוד (סכין קצבים??? :shock::shock::shock: טוב שלא משור דיסק). אלא עם יש לך אזנים רגישות מאוד מאוד לא תרגיש בשינוי של אחד DBכמו שתרגיש בעת משחק עם הTC , גם עם זה רק בכמה מילישיניות, אתה גורר את כל הבמה שמאלה.

כיוון מערכת, אדי, היא לא מדע מדויק שמבוסס רק על RTA, מיקרופון ושאר ירקות. זה מבוסס על הרבה ניסיון וסבלנות וכמובן ידע תאורטי לא יזיק וגם זאת במידה. שים לב שכשבכל פעם שניסית לכוון BY THE BOOK, התוצאה שיצאה לך היא, איך לומר את זה בעדינות, לא בדיוק משביעת רצון.

תתחיל לסמוך יותר על הניסיון שלך ועל האוזן שלך, ככה יותר תהנה מהמערכת שלך ויהיה לך הרבה יותר זמן למשפחה:lol:

אלי

פורסם

אלי - קודם כל ברוך שובך לכתיבה בפורום

חסרים כאן אנשי SQ שמתעסקים בטוהר צליל.

אתה מפספס - אני לא עושה שינוי של מילישניות - אני עושה שינוי של אולי פיקו שניות

אני לא עושה שינוי של 2 עד 6 מילישניות אלא שינוי של 0.02 עד 0.06 מילישניות - זה לא מזיז את הבמה במאומה.

לעומת זאת הורדה של 2 דציבל הרבה יותר מורגש.

ואני יכול בשניה להראות לך איך אני מוריד את הטוויטרים בדציבל אחד ומיד הכל נרגע - הבדל של דציבל הוא שמיע - לא במבחן עיוור אמנם אבל בזמן שאתה מכוון אתה בהחלט תרגיש את ההבדלים.

אין פה שום קשר לשאר כווני הTC של המערכת

אני בכלל מכוון את הסאב כלפי מידבאס ימין היות והם שני האלמנטים הרחוקים שקשורים זה לזה.

ואת כל צד שמאל גורף אני מכוון כלפי צד ימין, אני לא מתעסק בכלל עם מידבאס מול מידבאס ומיד מול מיד - אני מתעסק רק עם שמאל לעומת ימין, מידבאס רחוק (ימין) לעומת סאב ובסופו של דבר תיקון אפסי ביותר של טוויטר לעומת טוויטר.

לעשות תיקונים של כל אלמנט מסוג אחד לעומת הצד השני שלו בנפרד, למעט טוויטרים - לצערי, גורם רק יותר נזק מתועלת.

נכון - לא מכוונים מערכת לכוון סופי בעזרת RTA ממש לא - בשביל זה יש לך אזניים וטעם אישי.

אבל להגיע לנקודת ההתחלה - אתה צריך RTA ואקולייזר בכדי לדעת שאתה מתחיל לכוון לפי טעם האישי שלך - כשאתה יודע מה אתה עושה! ולא על עיוור.

וברגע שאתה מגיע למצב הזה - כאן כבר נכנסים השטיקים הקטנים, הניאונסינים של כוון המערכת שהופכים אותה לפצצת עונג הזאת שבגללה אתה אוהב את התחביב כל כך.

------- עריכה ----------

להבהיר משהו - אני לא מדבר על מצב שבו אתם מכוונים את המערכת מאפס.

אני מדבר על מצב שבו המערכת כבר מכוונת.

TC מכוון

פאזות מכוונות

נקודות חיתוך מכוונות וגם סלופים

הנחתות וגיינים מכוונים

איקולציה מכוונת לכל אלמנט

רק אז - תעשו את התיקון הזה בכדי להוריד את ההיסס.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא עזבתי את הפורום, קראתי הרבה אבל לצערי רוב השרשורים, אולי מלבד כאלו שאתה פתחת, לא עניינו יותר מדי.

תנסה לכוון את הטויטרים בתחילה ואז לכוון מולם את האלמנטים של כל צד כשהסאב בסוף ותראה את ההבדל, ניסיתי הרבה שיטות לכיוון (כמובן לאחר השוואת גיינים, פאזות , חיתוכים נכונים של האלמנטים) ודווקא השיטה הזאת הצליחה במידה הרבה ביותר.

את הסאב תשאיר לסוף, הוא רק משלים את הבמה לא צריך לכוון לפיו ברגע שאתה מכוון את המידבאס מול הסאב אתה מקטין בצורה דראסטית את עומק הבמה, היא נמשכת אוטומאטית אחורה.

על תכוון צד ימין באופן גורף מול צד שמאל, ברגע שהטויטרים ממורכזים ותכוון את כל הצד ביחס לטיוטרים (צד ימין מול טויטר ימין וצד שמאל מול טויטר שמאל לא אחד מול השני) הבמה תהיה כבר ממורכזת אך התוצאה הסופית תהיה הרבה יותר חיה מאשר כיוון גורף של צד ימין לצד שמאל, תנסה אצלך ברכב ותראה...

ברגע שהכיוון נכון אין כמעט צורך בכיווני אקולציה וזה השלב הסופי בכיוונים לאחר שעשית את שאר השלבים.

לאחר כל השלבים התוצאה היותר מוצלחת לטעמי הינה הנחתה דרך האקולציה מאשר שינוי בTC

אלי

פורסם

את הסאב אני עושה ללא קשר לסט הקדמי - אלא באמת בסוף לעומת הוופרים - אין לו קשר להיסס של הטוויטרים.

בעקרון צד שמאל אצלי מכוון גורף לצד ימין - רק הטוויטרים קיבלו הסטה מינימלית - אבל באמת, באותה מידה אני יוכל לתקן כלפיהם את המיד והוופר באותו הצד - יחד עם זאת המידים מאוד רגישים לTC וכאן אני כבר עלול לפגוע במרכוז שיש לי כרגע.

יש המון שיטות - אני כותב את אלו שנותנות עבורי את התוצאות הטובות ביותר וגם משתדל שהן יהיו הקלות ביותר להשגה.

אפרופו - השינויים שנאלצתי לעשות באיקולציה לאחר הכוונים היו באמת מינוריים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אפשר לנסות את זה במערכת שאין בה פרוססור? ואיך אם כן?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תוכן חדש...