Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה, אבי מכר את רכבו ועד שנמצא עבורו רכב חדש הוא מתנייד בקליאו יקירתי :oops:

אין בעיה אמרתי, אני גר במרכז הארץ, אוטובוסים ומוניות יש כאן בשפע - זה בטוח לא מה שישבור אותי.

נכנסתי לאתר של אגד ודן, סמוך ובטוח שצ'יק צ'ק אני מוצא אוטובוס שייקח אותי מהבית למכללה, מרחק של כ-20, 25 דקות או כ-10 ק"מ נסיעה ברכב (+ מציאת חניה).

נכנס לאתר של אגד, הפלא ופלא - 3 (כן, שלושה!) אוטובוסים שונים עלי להחליף על מנת להגיע ליעד שביקשתי ולא פחות משעה וחצי נסיעה משוערת (לא כולל זמני המתנה בתחנות).

לא וויתרתי, נכנסתי לאתר של דן, וגם שם לא מצאתי נחלה - האוטובוסים של דן לא עוברים כלל קרוב למקום מגוריי, ולכן גם איתם עלי לקחת שלושה אוטובוסים, וגם שם זמני הנסיעה מטורפים!

רק אציין שבסוף הצלחתי לאתר (בדרך לא דרך, באתר של אגד הוא לא מופיע! :evil:) אוטובוס מאסף שנוסע לא רחוק מבייתי, אומנם מדובר באוטובוס אחד, אך זמן הנסיעה הוא יותר מפי 4 ברכב!

רק מלחשוב שמחר עלי לחזור על אותו הרטואל פעם נוספת גורם לי לכאב ראש, תנחומי למי שמשתמש באמצעי תחבורה זה על בסיס יומיומי.

אצלכם המצב טוב יותר?

אלי.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני משתמש בתחבורה ציבורית על בסיס יומיומי. נסיעה של 25 דקות ברכב במהירות חוקית, הופכת לשעה וקצת בהלוך וליותר משעה וחצי בחזור. עוד לא הזכרתי שכבר 3 פעמים (אחת מהן היום) האוטובוס ליעד התקלקל בדרך וחיכינו לאוטובוס חלופי, המתנה לאוטובוסים שפשוט לא מגיעים והמתנה לאוטובוסים באיזורים ממש לא נעימים.

חייב לקנות כבר רכב גרמני...

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

באיזור שלי (חיפה והקריות) התחבורה הציבורית (המטרונית) לא רק שאינה פעילה, היא גם דואגת על הדרך למרר את החיים לנהגים ולא רק לנוסעים (הפוטנציאליים)...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כל מה שרציתי זה אוטובוס ישר מהבית ספר שלי לעזריאלי שאני צריך להיות שם פעם בשבוע.

אם אני רוצה להגיע ישר לעזריאלי, קודם אני צריך לקחת אוטובוס הביתה, משם ללכת קילומטר, ולקחת אוטובוס לעזריאלי או לקחת אוטובוס מבית ספר שמגיע בערך חצי קילומטר מעזריאלי.

האוטובוס מבית ספר הביתה מגיע פעם ב-20 דקות, מידי פעם החבר'ה בדן מחליטים לחכות 40 דקות ולהוציא שניים ביחד, כמובן שאני צריך ללכת קילומטר מהתחנה עד הבית, פעם הייתה תחנה 200 מטר מהבית שלי.

אם אני רוצה לנסוע מביתי לבית ספר, אני צריך ללכת קילומטר, למרות שבעבר הייתה תחנה 200 מטר מהבית שהאוטובוס עוצר וממנו מגיע לבית ספר.

יש קו ממש נחמד דווקא, שמגיע בזמן ויש לו מסלול שממש טוב לי, חבל שהוא מגיע רק פעמיים ביום.

כהקווים שאני משתמש בהם היו חדשים, היו פעם שהייתי צריך לשבת ליד הנהג ולהסביר לו לאן לנסוע כי הוא לא ידע את המסלול (!)

אני לא סומך על חברת דן, כשאני רוצה להגיע בזמן למקום מסויים, אני אמצא דרך אמינה יותר.

עם אגד אין לי ניסיון.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם

כמו שאתם יודעים אני גר במעלה אדומים. יש לנו לא פחות מ-12 קווים המקשרים בינינו לירושלים. אני לא מדבר על קווים פנימיים שהם משהו כמו חמישה או שישה. ברוב המקרים הם בסדר, חוץ מקו 174 שלרוב הוא ת-מ-י-ד עמוס עם התושבים של השכונות הראשונות (03-06 למי שמכיר) ואין מקום למי שבאמת צריך אותו (שכונות כלי השיר, הנחלים ומצפה נבו). חוצמזה הכל טוב.

כמובן שעל ירושלים אין מה לדבר - רצית להגיע למרכז העיר? אז רצית. חכה לרכבת הקלה, שנוסעת במקרה הטוב על 50 ותגיע בעוד 40 דק'. גם האוטובוסים שם לא משהו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

האמת שאני אפתיע: אני משתמש בתח"צ ודי נהנה.

אני לומד באונ' ת''א, וגר בהוד השרון, ובחודשים הראשונים ללימודים הייתי נוסע ברכב, והייתי צריך לצאת ממש מוקדם בבוקר ע"מ לא לעמוד שעות בפקק של כביש 5, וע"מ למצוא חניה בחינם באוניברסיטה.

אז בימים שהייתי מתחיל ב08:30, הייתי יוצא מהבית ב06:30, מגיע ב07:00, ומתייבש עד שמתחיל היום. כי רק ככה אפשר לא לעמוד בפקקים.

מאז שגיליתי את הרכבת- חיי השתפרו. אני נוסע ברכבי עד לתחנת כפר-סבא, נוסע 30 דקות, מגיע לתחנת האונ', ולוקח את קו 289 (בחינם לסטודנטים) עד לשער האונ'. תענוג.

אז עכשיו אני יוצא מהבית כל בוקר ב07:10- חיסכון של 40 דקות שלמות שמוקדשות לשינה, אני מבזבז פחות כסף על תחבורה (במקום 40 ק"מ ביום- 95% מתוכם בפקק, צמצמתי ל-3-4 ק"מ ביום!!!) אז במקום לבזבז 600 שקלים בחודש- אני מבזבז בערך 450 שקל בחודש.

והכי טוב- לא צריך לעמוד בפקקים!!!

מה שכן- יש קצת געגוע לנהיגה. אבל את זה אני מתעל לטובת טיולי נהיגה- ולא נהיגת בוקר...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

מה שאתה עשית זה מישמש.

אתה נעזר ברכב כדי להגיע לתחנת רכבת וזה "לא פייר".

בוא תעשה את החישוב מחדש כאשר מהבית אתה נוסע בתחבורה ציבורית לתחנת הרכבת ואז נראה מה יותר חסכוני.

במקרה שלי נסיעה למכללה לוקחת בממוצע חצי שעה כאשר באוטובוסים זה לוקח כמעט שעה וחצי (3 אוטובוסים, הליכה של כ-15 שעה בין אוטובוס לאוטובוס).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני נוסע מקרית מוצקין לטכניון. בלי פקקים- כ-20 דקות ברכב, עם פקקים בערך 40.

אני צריך להחליף במקרה הטוב שני אוטובוסים, במקרה הפחות טוב, שלושה.

אני לוקח אוטובוס שנוסע על הכביש הראשי (כביש 4, קוים 251 או 271) למרכזית המפרץ. הנסיעה עצמה לוקחת בין 25 דקות ל-45 דקות, תלוי בפקקים. בד"כ בסביבות ה-40 דקות. הבעיה היא אחרת- אחד הקוים אמור לעבור כל 10 דקות בשעות הבוקר, אבל קורה (ולא לעתים רחוקות) שאני מחכה בתחנה 25 דקות ואז מגיעים שלושה ביחד. לא ניתן לסמוך על האוטובוסים שיגיעו בשעה הנקובה, מה שמחייב לקחת ספייר של חצי שעה. עד כה מהבית למרכזית, כולל המתנה, לוקח בממוצע כמעט שעה.

בשלב הזה יש שתי אופציות:

א. בשעות הבוקר יש קו ישיר מהמרכזית לטכניון (142). התדירות שלו משתנה בהתאם לשעה, אבל לא יצא לי לחכות לו יותר מ-20 דקות. בד"כ מחכה באיזור ה-10 דקות. הנסיעה לוקחת עוד רבע שעה. סה"כ שעה ורבע (אם יש מזל, לא מחכים בכלל לאוטובוסים ואין פקקים- לוקח כשעה).

ב. אם רוצים להגיע לטכניון אחרי השעה 12:30 אין כבר קו ישיר- צריך לקחת קו למרכז חורב ושם להחליף. הקוים שמגיעים לשם הם 16 ו-123. ל 123 לוקח כ-25 דקות להגיע למרכז חורב. 16 נוסע דרך המנהרות כך שלוקח לו 10 דקות פחות אבל הוא יוצא במרווחים יותר גדולים. משם בערך 5 דקות המתנה ועוד 10 דקות נסיעה לטכניון. סה"כ משהו כמו שעה וחצי בממוצע.

לסיכום, השירות בתוך חיפה סביר. אני לא מצפה מאוטובוס שיהיה מהיר כמו רכב. אני מצפה שיעמוד בזמנים. לכן מה שמעצבן אותי זו ההגעה מהבית שלי למרכזית. הקוים על הכביש הראשי מגיעים בשעות אקראיות ולא ניתן לסמוך עליהם בכלל, מה שמצריך הגעה לתחנה הרבה לפני השעה שבה אמור להגיע האוטובוס שאני צריך. אם האוטובוס כן מגיע בזמן, אני צריך לחכות הרבה זמן לאחר שהגעתי לטכניון (לא יעזור לי להגיע 40 דקות לפני תחילת השיעור- צריך להמתין).

התקווה כרגע היא שכאשר המטרונית תהיה מוכנה (לאחר אינספור דחיות ועינוי סיני לכל מי שמשתמש בכביש 4 באופן קבוע) העניין הזה יפתר היות ולא אמורים להיות עיכובים- תחילת הנסיעה קרובה לבית שלי כך שגם אוכל לעלות עליה בתחנת המוצא. עד אז- מתעצבנים וסובלים בשקט.

"ai motoare capul doare"

פורסם
בשעה טובה, אבי מכר את רכבו ועד שנמצא עבורו רכב חדש הוא מתנייד בקליאו יקירתי :oops:

אין בעיה אמרתי, אני גר במרכז הארץ, אוטובוסים ומוניות יש כאן בשפע - זה בטוח לא מה שישבור אותי.

נכנסתי לאתר של אגד ודן, סמוך ובטוח שצ'יק צ'ק אני מוצא אוטובוס שייקח אותי מהבית למכללה, מרחק של כ-20, 25 דקות או כ-10 ק"מ נסיעה ברכב (+ מציאת חניה).

נכנס לאתר של אגד, הפלא ופלא - 3 (כן, שלושה!) אוטובוסים שונים עלי להחליף על מנת להגיע ליעד שביקשתי ולא פחות משעה וחצי נסיעה משוערת (לא כולל זמני המתנה בתחנות).

לא וויתרתי, נכנסתי לאתר של דן, וגם שם לא מצאתי נחלה - האוטובוסים של דן לא עוברים כלל קרוב למקום מגוריי, ולכן גם איתם עלי לקחת שלושה אוטובוסים, וגם שם זמני הנסיעה מטורפים!

רק אציין שבסוף הצלחתי לאתר (בדרך לא דרך, באתר של אגד הוא לא מופיע! :evil:) אוטובוס מאסף שנוסע לא רחוק מבייתי, אומנם מדובר באוטובוס אחד, אך זמן הנסיעה הוא יותר מפי 4 ברכב!

רק מלחשוב שמחר עלי לחזור על אותו הרטואל פעם נוספת גורם לי לכאב ראש, תנחומי למי שמשתמש באמצעי תחבורה זה על בסיס יומיומי.

אצלכם המצב טוב יותר?

אלי.

שמע, אתה חתכת DRAMA QUEEN שאין דברים כאלה,

פעם בחיים שלך נסעת חצי שעה באוטובוס וישר רץ לפתוח ת'רד "אויי אויי אויי נסעתי באוטובוס והאוטובוס עצר בתחנות וזה לקח לי זמן אויי אויי אויי"

תחשוב על אבא שלך ועוד חמישה רוסים מגודלים שצריכים להכנס לקליאו ספורט בבוקר.... :shock:

יאללה, לך תקנה חופשי חודשי וסתום ת'פה :lol::wink:

פורסם

בירושלים המצב נהיה פשוט מתחת לכל ביקורת אחרי הפרוייקט הזה של הרכבת הקלה (סליחה, "רכבת תקלה").

ביטלו את כל האוטובוסים שנוסעים במסלול של הרכבת, האוטובוסים עכשיו מגיעים רק עד לתחנת הרכבת ומשם יש רק אמצעי תחבורה ציבורית אחד. הכל נשמע טוב ויפה בתיאוריה, זמן המתנה של 5 דקות, מהירות וזמינות.

אבל בפועל? בישראל כמו בישראל, פעמיים-שלושה בשבוע יש חפץ חשוד (דבר שגורם ל"עצירת רכב" לזמן שבין 40 דקות ל3 שעות!! , תתארו לעצמכם להקלע למצב כזה בבוקר לפני העבודה כשאין שום אמצעי תחבורה אחר - מה כל הנוסעים עושים שאלתם? ממשיכים באותו המסלול אבל ברגל, כאילו שיש ברירה).

בקיצור מדינת עולם שלישי מה אני יגיד, מחקה ליום שיהיה לי רכב צמוד.

פורסם
מה זה תחבורה ציבורית? זה משהו חדש? לצפון זה עוד לא הגיע.

באמת דבר חדש..למזלנו אנחנו מתניידים על 4 גלגלים..

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

נא לדייק, שמה בישראל "הרכבת הקללה".

אני אישית מעריץ את כוחות הנפש של נוסעי התח"צ.

אני מעריץ גם את כוחות הנפש של הנהגים שכל יום עומדים בפקקים בבקר ואח"כ בערב. אני לא מסוגל.

לא אפסו עדיין גיבורים מהארץ..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אבל חכו! עוד לא ראיתם כלום!

הנה הסיפור שלי, כמי ששירת שנה ברמת הגולן וחזר מדי שבוע הביתה.

קצת רקע: מאז הרפורמה בתח״צ הבאה עלינו לטובה (טובה זה סובייקטיבי) אגד התפנו מאזור רמת הגולן והפקירו את התושבים לחסדיה של חברה חדשה, הלא היא חברת ״רמה״ השייכת למועצה האזורית של רמה״ג.

נתחיל מיום ראשון בבוקר, (כבר לא כזה בוקר, 12 בצהריים בערך) כל הלוחמים של רמה״ג בתוספת תומכי לחימה עומדים כולם ומחכים לקו אחד, הקו מחצור הגלילית לקצרין, שהוא בעל זמינות מדהימה של אוטובוס פעם בשעתיים וחצי!

מי מכם שלא הצליח לעלות על הסעה צה״לית מוזמן להמתין לקו הנורא הזה. לאחר המתנה מייגעת הוא מגיע וכמות האנשים שממתינה לו יכולה למלא 2 אוטובוסים. אז מה עושים שאלתם? נדחפים לאוטובוס כאילו בחוץ משתוללת סערת אש, אם בכ״ז לא הצלחתם לעלות... חכו שעתיים וחצי נוספות.

בבקרי יום חמישי המצב דומה, אבל עם טוויסט. בשעות הבוקר אחת לשעה ומשהו יוצא אוטובוס כזה, כשפתאום בין 9 וחצי ל11 וחצי - זמן לסיאסטה. הקו לוקח הפסקת בוקר של קפה וסיגריה למשך שעתיים. והנוסעים? כנראה גם. הבעיה העיקרית: אם לקחתם את אחד מהקווים שמביאים אתכם לקצרין (קו 13 המקולל, מיד נגיע אליו) ומשם אתם רוצים להגיע לחצור הגלילית, ייתכן שאותו קו ייאחר וידפוק לכם את כל הנסיעה. לדוגמא: ב8 וחצי אמור להגיע קו 13 אל פתח הבסיס שלי ולקחת אותי לקצרין. הוא לא מגיע. הוא מאחר, דבר שבשגרה. הוא מאחר עד 9 ורבע בערך ואז מגיע. אני עולה עליו ולא מספיק לקו 53 מקצרין לחצור - מזל טוב, יש לי הפסקה בהפתעה של שעתיים.

קו 13 - לקו 13 של אותה החברה יש פינה חמה בלב שלי. מדובר מקו שיוצא מקצרין ומגיע עד לאיזה יישוב שקר כלשהוא וכך גם את הדרך חזרה. הזמינות שלו היא תמיד בגדר תעלומה והוא מנהל לו״ז של הרמטכ״ל - הרבה הפתעות.

אני אציין שזה הקו היחיד שמגיע לרבים מהיישובים ברמה״ג. אחת הבעיות העיקריות, הקו חדל לפעול ב7 בערב, כלומר, מ7 בערב ואילך מומלץ לאחוז גדול מאוכלוסיית רמה״ג להכנס לבתים, היום עבורם הסתיים.

סיפור אישי: פעם אחת מסיבות כאלו ואחרות לקחתי קו ישיר (ונדיר במיוחד) מת״א לקצרין. הקו הגיע לתחנה עלומת שם בדרך לבסיס שלי (מרחק יחסית קצר) ב7 וחצי בערב. בירור קטן בפלאפון ומסתבר שהלילה אני נשאר לישון על ספסל הבטון של התחנה, כיוון שתחבורה לבסיס כבר אין. במקרה לקחתי טרמפ עם נגד מהבסיס.

עוד סיפור מאותו בית יוצר: יום חמישי בהיר ונהדר אני יוצא מהבסיס על מנת להמתין לקו 13 ב8 וחצי (השעה היחידה שידוע שהוא מגיע בה) אחרי איחור של שעה (הוא תמיד מאחר) הבנתי שמשהו לא בסדר כשהאוטובוס לא מגיע. התקשרתי לחברה המפעילה ושם קיבלתי תשובה ״אה כן, הוא בוטל״. מצוין. מה אני אמור לעשות? מה שהאוטובוס עשה. לא להגיע.

טרמפ מתוך הבסיס פתר את העניין.

נו, כבר זכיתי בפרס על חווית התח״צ הגרועה ביותר?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...