Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מכיר טוב את שכונת רמות, גרתי שם במשך שנה. אני מניח שאתה מתכוון לקו 4 שיוצא מהמרכזית, עושה סיבוב לרמות וחוזר למרכזית?

הקו הזה באמת מעצבן אבל 45 דקות נסיעה למרכזית? אולי אם אתה עולה בתחנה הראשונה שלו ברמות. שם כבר כדאי לך לחכות לו בצד השני ולתפוס את האוטובוס שיורד מהשכונה או ללכת קצת ברגל לשדרות בן גוריון ולתפוס אוטובוס למרכזית משם. חוץ מזה שבשביל להגיע לתל-אביב אתה ממש לא חייב להגיע לתחנה מרכזית, אתה יכול לתפוס את האוטובוסים לתל-אביב מהתחנה שעל רגר, ליד סורוקה.

כמו שאני מבין את זה יש כאן שתי בעיות עיקריות.

הראשונה היא, כמו שכתבתי קודם, שמערכת התחבורה הציבורית לא התפתחה מספיק ושכונה ענקית כמו רמות מקבלת קו אוטובוס וחצי (קו 4 וקו 24 או 26 או משהו כזה שחצי עובר בשכונה). למה? כי כשמטדרודן הגיעו לב"ש רמות הייתה שכונה של 4 רחובות. מאז השכונה כמובן גדלה מאוד אבל האוטובוסים נשארו מאחור.

הבעיה השנייה היא הסברה. יש דרכים טובות יותר להגיע מהשכונה שלך לתל-אביב אבל אף אחד לא טורח לבנות מודיעין נורמלי שיסביר לאנשים איך להגיע ממקום למקום. ככה קורה שאנשים מנסים פעם-פעמיים את התחבורה הציבורית, מתייאשים מהנסיעה בגלל שהם עושים את הדרך הכי פחות יעילה וחוזרים לרכב.

אני עולה באמצע השכונה מבחינת התחנות.. ואין לי קו בצד השני כי התחנה שלי היא 5 תחנות לפני שכונה ג'. כבר בכיוון של התחנה המרכזית.

האוטובוס מלא עד אפס מקום בין השעות 7-8בבוקר ופשוט אי אפשר לנשום. וכך גם בשעות 13:00-14:00.

לצורך העניין אני גר ממש קרוב לגשר רגר, ככה שלרדת בב"ש אני יורד בתחנה והולך מאורן לרמות ברגל,

לצערי משום מה, שום קו שיוצא מהעיר לא עוצר באורן, ככה שאני לא יכול ללכת לאורן ולעלות שם על אוטובוס לכיוון תל אביב.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז תלך עוד חמש דקות מאורן לסורוקה ותתפוס את 370/380 משם. זה יחסוך לך את ה-45 דקות לתחנה המרכזית ועוד 10 דקות של נסיעה חזרה צפונה ליציאה מב"ש. לחילופין מאורן אתה יכול לתפוס את קו 8 שנוסע על רגר ומגיע למרכזית מהר יותר.

אגב, כל מערכת תחבורה ציבורית בכל העולם צפופה בשעות הבוקר. אי אפשר לקנות אוטובוסים ולשכור נהגים רק בשביל שעתיים של עומס בבוקר. לכן בכל מקום בעולם בו תסתכל, גם איפה שיש רכבות תחתיות, בשעות הבוקר יש עומס ואנשים עומדים.

לאיציק - המחירים בקווי באר-שבע ירדו עם כניסת מטרופולין לא בגלל שהם זולים יותר אלא בגלל ההחלטה של משרד התחבורה. מי שקובע את המחירים בקווים השונים זה משרד התחבורה ולא חברות התח"צ, שלא יכולות להוריד או לעלות אגורה מהמחיר שקבע הרגולטור. במקרה של אשכול באר-שבע, זה היה אחד מהתנאים של המכרז ולכן המחיר ירד וכיום במקום לקנות כרטיסיה ולקבל הנחה ברכישה של 10 נסיעות מראש, אתה מקבל את ההנחה של הכרטיסיה כבר בנסיעה בודדת.

אני מסכים איתך שמטרופולין (ואגד תעבורה, שגם הם פעילים באשכול הזה) עושים עבודה טובה ובסך הכל ביחד עם קו הרכבת החדש לב"ש (וקו הרכבת הנוסף שייפתח לקראת סוף השנה) האזור מקבל תחבורה ציבורית לא רעה בכלל. אבל זה נכון בעיקר בחיבור שבין ערים גדולות ועדיין, מי שגר במושבים הקטנים שבין באר-שבע לאשקלון לא זוכה לתחבורה ציבורית נאותה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
צודק. לפותח השרשור ופזולי, תנסו לבדוק באתר הזה. זה אתר ממשלתי שדומה לאתר של אגד, רק שהוא מכיל את כל חברות האוטובוסים וגם את הרכבת, ומאפשר לתכנן מסלול שמשתמש באוטובוסים מכמה חברות. יכול להיות שיש מסלול ישיר יותר, רק שצריך להחליף חברה באמצע, והאתרים של החברות השונות לא מאפשרים את האופציה הזו. יש לו בעיה קטנה- אם יש קו ישיר שעובר מעט פעמים הוא יראה רק אותו. בחלון של החיפוש פשוט צריך לבחור שעה מאוחרת יותר מהנסיעה האחרונה שלו, ואז ניתן יהיה לראות אפשרויות נסיעה עם החלפות. שימו לב שהבעיה הזו קיימת גם באתר של אגד! זאת אותה מערכת בדיוק.

הערה קטנה לפזולי- העניין הזה שכולם רוצים קו ישיר מהבית ליעד לא יכול להתקיים במערכת תח"צ מודרנית. בכל עיר בעולם הגעה ממקומות מסוימים לאחרים דורשת החלפה של מספר קווים, היות ובמטרופולינים גדולים לא ניתן לחבר כל מקום לכל מקום אחר בקו אחד. אם התחבורה הציבורית טובה- זה גם יותר מהיר מקו ישיר שעושה סיבובים בכל שכונה.

אין לי בעיה משמועתית להחליף קווים, אבל לא כשאני צריך ללכת, לחפש את התחנה, להמתין בין 20 ל-40 דקות לקו ורק אז לעלות עליו.

גם אני הייתי בחו"ל והשתמשתי בתחבורה ציבורית, כשצריך להחליף קו, זה בדרך כלל באותה תחנה.

תודה רבה על האתר, לא שמעתי עליו, כנראה שגם זו בעיה.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם

בבאר שבע יש תחבורה ציבורית, אבל אני לא מסתמך עליה כמעט. נדיר שנזקקתי לשירותים שלה (למזלי הרב).

בשביל להגיע מהשכונה שלי לשכונות אחרות, אני צריך בהרבה מקרים לנסוע עד התחנה המרכזית, ואז לנסוע משם לשכונה אחרת, זה לא יעיל ולא נוח.

שלא לדבר על זה, שבשביל להגיע מהבית לבסיס שלי, אני צריך גם אוטובוס פנימי וגם את קווי הגיהנום לצאלים (30 ו130), שכל אחד מהם נוהג יותר גרוע מהשני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אז תלך עוד חמש דקות מאורן לסורוקה ותתפוס את 370/380 משם. זה יחסוך לך את ה-45 דקות לתחנה המרכזית ועוד 10 דקות של נסיעה חזרה צפונה ליציאה מב"ש. לחילופין מאורן אתה יכול לתפוס את קו 8 שנוסע על רגר ומגיע למרכזית מהר יותר.

ywye2tz3na2y.jpg

בהצלחה

פורסם

לא עקבתי אחרי כל השרשור, אבל אם עדיין לא ציינו, מספר האוטובוסים הוא פשוט ביזיון, אנשים נאלצים להצטופף כמו סרדינים וזה לא מעניין אף אחד. הרי הם יודעים שלאנשים בלי רכבים אין הרבה ברירה, גם אם האוטובוסים מפוצצים הם עדיין ישתמשו באוטובוסים ...

פורסם

באיזור מבשרת והמושבים מירושלים עד בית שמש השתפר מאד מאז שאגד עף ואגד תעבורה וסופרבוס נכנסו.בתוך העיר הורע מאז הרכבת הקלה. קוי מבשרת שהיו ממשיכים עד הדוידקה היום מסיימים בת מרכזית וצריך לעבור לרכבת.

פורסם

בבאר שבע התחבורה הציבורית מעולה, יש אוטובוסים עירוניים של מטרודן שפרוסים היטב בכל העיר ומגיעים בתדירות גבוהה.

בנוסף יש רכבת כמובן, וגם קווי אוטובוס למרכז כולל קווים שנוסעים בכביש 6 והנתיב המהיר.

לדוגמא:

- קו 380, 16 שקל לסטודנטים ושעה ורבע קו ישיר מב"ש לארלוזרוב (נוסע בכביש 6 והנתיב המהיר)

- קו 995 ישיר מב"ש למרכזית המפרץ, לא זוכר מחיר אבל מגיע תוך שעתיים וקצת(דרך כביש 6)

אני אישית התמכרתי לנסיעות באוטובוס למרכז\צפון למרות שיש לי רכב

פורסם

האמת שבחולון-תל אביב התחבורה הציבורית היא לא פחות ממעולה.

נכון יש לחץ בבקרים, ואחה"צ יש טיפה פקקים והקווים העירוניים מייאשים מרב שהם עושים סיבובים, אבל באופן כללי אם אני רוצה להיות בעזריאלי או בכל מקום אחר בתל אביב אני תוך פחות מ40 דקות שם (ממרכז חולון, וזה כולל הליכה ברגל לתחנה ולחכות לאוטובוס). גם התחבורה לראשל"צ ולבת ים נוחה מאד ובתוך חולון כמו שאמרתי, הקווים אמנם לא יעילים אך מגיעים בתדירות סבירה ביותר ואין צורך לבזבז דלק כל פעם שרוצים להגיע לאנשהו.

מכינים מוזיקה טובה בפלאפון ומגיעים בלי עצבים מכל החארות שחתכו אותך בדרך ועל העצבים שבלמצוא חנייה.

אגב אמנם היה כאוס אחרי הרה-ארגוניזציה בגוש דן, התכנון והביצוע היו לקויים מאד אבל כרגע אחרי מספר פעימות ושינויים נוספים, המצב השתפר ונהיה הרבה יותר נוח להשתמש בתח"צ (למרות שלא היה כל כך גרוע גם לפני).

גאה להיות הבן של הנהג האחרון שעשה את קו 74א :)

פורסם
אבל חכו! עוד לא ראיתם כלום!

הנה הסיפור שלי, כמי ששירת שנה ברמת הגולן וחזר מדי שבוע הביתה.

קצת רקע: מאז הרפורמה בתח״צ הבאה עלינו לטובה (טובה זה סובייקטיבי) אגד התפנו מאזור רמת הגולן והפקירו את התושבים לחסדיה של חברה חדשה, הלא היא חברת ״רמה״ השייכת למועצה האזורית של רמה״ג.

נתחיל מיום ראשון בבוקר, (כבר לא כזה בוקר, 12 בצהריים בערך) כל הלוחמים של רמה״ג בתוספת תומכי לחימה עומדים כולם ומחכים לקו אחד, הקו מחצור הגלילית לקצרין, שהוא בעל זמינות מדהימה של אוטובוס פעם בשעתיים וחצי!

מי מכם שלא הצליח לעלות על הסעה צה״לית מוזמן להמתין לקו הנורא הזה. לאחר המתנה מייגעת הוא מגיע וכמות האנשים שממתינה לו יכולה למלא 2 אוטובוסים. אז מה עושים שאלתם? נדחפים לאוטובוס כאילו בחוץ משתוללת סערת אש, אם בכ״ז לא הצלחתם לעלות... חכו שעתיים וחצי נוספות.

בבקרי יום חמישי המצב דומה, אבל עם טוויסט. בשעות הבוקר אחת לשעה ומשהו יוצא אוטובוס כזה, כשפתאום בין 9 וחצי ל11 וחצי - זמן לסיאסטה. הקו לוקח הפסקת בוקר של קפה וסיגריה למשך שעתיים. והנוסעים? כנראה גם. הבעיה העיקרית: אם לקחתם את אחד מהקווים שמביאים אתכם לקצרין (קו 13 המקולל, מיד נגיע אליו) ומשם אתם רוצים להגיע לחצור הגלילית, ייתכן שאותו קו ייאחר וידפוק לכם את כל הנסיעה. לדוגמא: ב8 וחצי אמור להגיע קו 13 אל פתח הבסיס שלי ולקחת אותי לקצרין. הוא לא מגיע. הוא מאחר, דבר שבשגרה. הוא מאחר עד 9 ורבע בערך ואז מגיע. אני עולה עליו ולא מספיק לקו 53 מקצרין לחצור - מזל טוב, יש לי הפסקה בהפתעה של שעתיים.

קו 13 - לקו 13 של אותה החברה יש פינה חמה בלב שלי. מדובר מקו שיוצא מקצרין ומגיע עד לאיזה יישוב שקר כלשהוא וכך גם את הדרך חזרה. הזמינות שלו היא תמיד בגדר תעלומה והוא מנהל לו״ז של הרמטכ״ל - הרבה הפתעות.

אני אציין שזה הקו היחיד שמגיע לרבים מהיישובים ברמה״ג. אחת הבעיות העיקריות, הקו חדל לפעול ב7 בערב, כלומר, מ7 בערב ואילך מומלץ לאחוז גדול מאוכלוסיית רמה״ג להכנס לבתים, היום עבורם הסתיים.

סיפור אישי: פעם אחת מסיבות כאלו ואחרות לקחתי קו ישיר (ונדיר במיוחד) מת״א לקצרין. הקו הגיע לתחנה עלומת שם בדרך לבסיס שלי (מרחק יחסית קצר) ב7 וחצי בערב. בירור קטן בפלאפון ומסתבר שהלילה אני נשאר לישון על ספסל הבטון של התחנה, כיוון שתחבורה לבסיס כבר אין. במקרה לקחתי טרמפ עם נגד מהבסיס.

עוד סיפור מאותו בית יוצר: יום חמישי בהיר ונהדר אני יוצא מהבסיס על מנת להמתין לקו 13 ב8 וחצי (השעה היחידה שידוע שהוא מגיע בה) אחרי איחור של שעה (הוא תמיד מאחר) הבנתי שמשהו לא בסדר כשהאוטובוס לא מגיע. התקשרתי לחברה המפעילה ושם קיבלתי תשובה ״אה כן, הוא בוטל״. מצוין. מה אני אמור לעשות? מה שהאוטובוס עשה. לא להגיע.

טרמפ מתוך הבסיס פתר את העניין.

נו, כבר זכיתי בפרס על חווית התח״צ הגרועה ביותר?

כמה שהזבל הזה מוכר. שירתתי בגדוד שכל תרגיל שלו מתבצע בגשור. אוי כמה שהקו הזה מ****ן.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
אני נוסע מקרית מוצקין לטכניון. בלי פקקים- כ-20 דקות ברכב, עם פקקים בערך 40.

אני צריך להחליף במקרה הטוב שני אוטובוסים, במקרה הפחות טוב, שלושה.

אני לוקח אוטובוס שנוסע על הכביש הראשי (כביש 4, קוים 251 או 271) למרכזית המפרץ. הנסיעה עצמה לוקחת בין 25 דקות ל-45 דקות, תלוי בפקקים. בד"כ בסביבות ה-40 דקות. הבעיה היא אחרת- אחד הקוים אמור לעבור כל 10 דקות בשעות הבוקר, אבל קורה (ולא לעתים רחוקות) שאני מחכה בתחנה 25 דקות ואז מגיעים שלושה ביחד. לא ניתן לסמוך על האוטובוסים שיגיעו בשעה הנקובה, מה שמחייב לקחת ספייר של חצי שעה. עד כה מהבית למרכזית, כולל המתנה, לוקח בממוצע כמעט שעה.

בשלב הזה יש שתי אופציות:

א. בשעות הבוקר יש קו ישיר מהמרכזית לטכניון (142). התדירות שלו משתנה בהתאם לשעה, אבל לא יצא לי לחכות לו יותר מ-20 דקות. בד"כ מחכה באיזור ה-10 דקות. הנסיעה לוקחת עוד רבע שעה. סה"כ שעה ורבע (אם יש מזל, לא מחכים בכלל לאוטובוסים ואין פקקים- לוקח כשעה).

ב. אם רוצים להגיע לטכניון אחרי השעה 12:30 אין כבר קו ישיר- צריך לקחת קו למרכז חורב ושם להחליף. הקוים שמגיעים לשם הם 16 ו-123. ל 123 לוקח כ-25 דקות להגיע למרכז חורב. 16 נוסע דרך המנהרות כך שלוקח לו 10 דקות פחות אבל הוא יוצא במרווחים יותר גדולים. משם בערך 5 דקות המתנה ועוד 10 דקות נסיעה לטכניון. סה"כ משהו כמו שעה וחצי בממוצע.

לסיכום, השירות בתוך חיפה סביר. אני לא מצפה מאוטובוס שיהיה מהיר כמו רכב. אני מצפה שיעמוד בזמנים. לכן מה שמעצבן אותי זו ההגעה מהבית שלי למרכזית. הקוים על הכביש הראשי מגיעים בשעות אקראיות ולא ניתן לסמוך עליהם בכלל, מה שמצריך הגעה לתחנה הרבה לפני השעה שבה אמור להגיע האוטובוס שאני צריך. אם האוטובוס כן מגיע בזמן, אני צריך לחכות הרבה זמן לאחר שהגעתי לטכניון (לא יעזור לי להגיע 40 דקות לפני תחילת השיעור- צריך להמתין).

התקווה כרגע היא שכאשר המטרונית תהיה מוכנה (לאחר אינספור דחיות ועינוי סיני לכל מי שמשתמש בכביש 4 באופן קבוע) העניין הזה יפתר היות ולא אמורים להיות עיכובים- תחילת הנסיעה קרובה לבית שלי כך שגם אוכל לעלות עליה בתחנת המוצא. עד אז- מתעצבנים וסובלים בשקט.

אתה יודע שאתה יכול לקחת 123 למרכז זיו ולהחליף שם (או ללכת משם רבע שעה ברגל)?

יש פה דוגמא מצוינת לבעיות של תחבורה ציבורית. אפילו סטודנט בטכניון לא יצליח להבין מה הדרך היעילה ביותר ממקום למקום. :lol:

מצב התחבורה אנוש, אבל הבעיות לדעתי הן פחות בעומסים. שם תמיד אפשר להאשים את הבלתי צפוי.

העובדה שיש כל כך הרבה חברות וכל כך מעט שירותים שעוזרים לקשר ביניהן..קשה מאוד להרכיב את המסלול הקצר ביותר.

חמור בעיני יותר כשאני עולה על רכבת שגם מאחרת ב10 דקות וגם הופכת באמצע ממהירה למאספת או להיפך, ואז מגיעים באיחור של 25 דקות, שזה אחלה בשבילם, כי עוד לא מגיע כרטיס חינם לאף אחד. או העובדה שחלק נכבד מהנהגים לא ראויים לתפקיד.

פורסם

התכוונתי למרכז זיו, לא יודע למה רשמתי חורב. גם את ה-16 אני לוקח לזיו.

הרכבות שהופכות למאספות מעצבנות ברמות- זכורה לי פעם אחת ספציפית מהשירות הצבאי, נסעתי ביום חמישי ברכבת שתמיד יחסית ריקה (לפחות היתה אז- זאת שיוצאת ב 17:35 מהלום, ריה הרבה יותר מהרכבות המהירות יותר).בד"כ אפשר להגיע עד חיפה ובקושי יש אנשים במעברים, וזה לוקח 10 דקות יותר (עוצרת גם בחדרה ועתלית). באותה פעם הפכו אותה למאספת- היא איחרה בכמעט חצי שעה (ברור שכמעט- לא צריך פיצוי) והיה מפוצץ ברמות מטורפות, אחד הרכבות היותר עמוסות שנסעתי בהן.

מצד שני, יותר מעצבן כאשר רכבת פשוט מתבטלת בלי הודעה מראש- היה קורה מדי פעם ברכבת שיוצאת ממוצקין בשעה 7:00. כמובן שהרכבת אחריה נעשית מפוצצת, ולא הייתי זכאי לפיצוי כי זה לא איחור (והייתי מגיע באיחור של הרבה יותר מחצי שעה מעבר לזמן שבו הרכבת המקורית היתה אמורה להגיע). שמעתי משהו על זה שעניין הפיצוי במקרה כזה השתנה, אבל אני לא בטוח.

"ai motoare capul doare"

פורסם

עד לפני כחודשיים התניידתי בעיקר בתחבורה ציבורית לעבודה וממנה.

חייב לציין שלמרות הכל היו שיפורים בשנה האחרונה, בעיקר ברב-קו שחוסך עלויות.

אבל עדיין, המצב בארץ גרוע - אם בבניית מרכז תעסוקתי חדש כמו איירפורט סיטי לא חושבים על הוספת מסילה מנתב"ג / פ"ת, או הוספת קווי אוטובוס בכלל, אז אין פלא שהזמנות הרכב בכל שנה רק נוסקות.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
עד לפני כחודשיים התניידתי בעיקר בתחבורה ציבורית לעבודה וממנה.

חייב לציין שלמרות הכל היו שיפורים בשנה האחרונה, בעיקר ברב-קו שחוסך עלויות.

אבל עדיין, המצב בארץ גרוע - אם בבניית מרכז תעסוקתי חדש כמו איירפורט סיטי לא חושבים על הוספת מסילה מנתב"ג / פ"ת, או הוספת קווי אוטובוס בכלל, אז אין פלא שהזמנות הרכב בכל שנה רק נוסקות.

הרב קו עדיין צולע.

היה אמור כבר תשלום בחברה אחת שיהיה תקף לכולן ולא לפי מחיר נסיעה מסוים וזיכוי במספר נסיעות אלא כמו האויסטר - סכום זכות. (שמיד בתשלום קופץ בעוד 16.6% = 20% הנחה)

פורסם

נסיעה ממזרח ראשון לציון לשכונת פואבלו ליד החוף ארכה לי פעם שעה וחצי. זה החלק שבו הבנתי שאני חייב רכב. (נסיעה מקבילה ברכב ארכה 10 דקות אם שאלתם...)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...