Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום,

אני מתרגם דף עדכון תוכנה לתיבת הילוכים (של משאית).

התקלה המתוארת - Intermittent clashing noise from splitter gear.

עדכון התוכנה יעדן את תהליך שילוב חוצה הילוכים הנל, "כדי למנוע כל נזק אפשרי מאותו רעש (clashing noise), שאני מתקשה למצוא עבורו תיאור נכון... וקרוב למקור.

שכן אני מבין בפועל שמדובר על חריקת גלגלי שיניים עקב חוסר סינכרון.

אבל לכתוב "רעש חריקת גלגלי שיניים לסרוגין מחוצה ההילוכים" נשמע לי מסורבל וגם לגמרי תואם למילה Clashing במקור, שמשמעותה בעברית יותר "התנגדות, התנגשות"...

(עד כמה שאני זוכר, אבל לא מוצא, יש מילון מונחי רעשים בהקשר של מכונאות ורכב..., מישהו מכיר?)

אודה על כל רעיון בכיוון!

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

תוכל להעלות את כל הפיסקה הרלוונטית? ככה ניתן יהיה לנסח אותה נכון. כמו שזה נראה המילה המתאימה במקרה זה ל clashing היא חיכוך או חריקה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעיקרון זה כל הפסקה (שמתארת את הבעיה):

intermittent clashing noise from splitter gear

(מדובר בחוצה הילוכים בתיבת הילוכים רובוטית)

וההסבר, מה שונה בגרסת התוכנה החדשה:

This issue has, in addition to all other improvements in previous SW issues, a further fine-tuned gear change process of the Splitter gear, in the aim to avoid any possible wear from clashing.

אין בחומר המקור שום התייחסות נוספת לבעיהו לאופייה.

אני מבין ומנחש, שאם צריך לשפר ולעדן את שילוב (או החלפת) ההילוכים, מדובר על חריקת גלגלי שיניים שנשמעת כאשר אין סינכרון.

כאמור, התרגום הישיר של המילה clashing זה התנגשות. צריך איכשהו לאפיין נכון את הרעש המסויים, בין השאר כי בעיני "חריקות" לא גורמות נזק...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אני דווקא חושב שיש. אם מדובר בתיבת הילוכים רובוטית, מתבצע כאן עידון של החלפת ההילוכים מבחינת מנגנון השילוב-שמפעיל פחות לחץ על פלטות הקלאץ'. נראה לי שבגיר רובוטי ההחלפה לא מתבצעת על ידי שינוי יחס באמצעות גלגלי שיניים אלא באמצעות הפעלת מנועים חשמליים שמשנים את מיקום פלטות הקלאץ'.

פורסם

תודה לכולם.

אחרי לא מעט התלבטות, השארתי את "חריקות גלגלי שיניים", אבל הוספתי הערה לגבי ההתלבטות שלי.

בתיבת הילוכים רובוטית, בוודאי במשאיות, עיקר התוכנה הוא דווקא כן לתאם בין מהירות גלי הכניסה והיציאה כך שהשילוב מתבצע בנקודה בה המהירות שלהם שווה לחלוטין - אין צורך ובהרבה תיבות הילוכים רובוטיות, המצמד לא משתתף בתהליך החלפת ההילוכים, בדיוק כמו שאפשר להחליף הילוכים "בלי קלאץ'" בגיר ידני רגיל. לשם כך המחשב עושה "גאז ביניים" ו/או מפעיל את בלם המנוע כדי לשנות את מהירות גל הכניסה לנדרש.

דב

• תוכן חדש...