Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, waterman כתב:

בתקווה לדיון ענייני, נטול התלהמות משני הצדדים.

מעבר לכך שאני פשוט לא מאמין לאיש שהכל שם אמת, איך אפשר לקיים דיון ענייני על מסמך חסר הקשר ותוכן. זה הכי נחות שיש לעשות דבר כזה. מה שכן ברור, זה שהוא מודה למעשה שהוא ראש ממשלה חלש מאוד שרק הוא רצה לחסל ולחסל ולחסל והאחרים, הכפופים לו, מנעו את זה ממנו. שמעת פעם מנכ"ל שאומר "הסמנכ"לים שלי אפסים ובגללם החברה קרסה"? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

מסמך לעיון באדיבות Ynet.

https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver6/wcm_upload_files/2026/02/05/HkUw300GD11e/_________________________________________.pdf

spacer.png

גם אם נקבל את המסמך כלשונו ולא נחשוד חלילה שמדובר בציטוטים חלקיים ומגמתיים, אז עולה שמדובר בראש ממשלה חלש ולא יוצלח, שמובל באף על ידי מערכת הביטחון ונפתלי בנט.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

מסמך לעיון באדיבות Ynet.

https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver6/wcm_upload_files/2026/02/05/HkUw300GD11e/_________________________________________.pdf

מסמך חסר.

זוכר תמונה של ראשי מערכת הבטחון ממתינים בלשכת .... 

עד בוש.

מיותר לציין שבעלה של נתניהו היה עסוק ולא התפנה לקבל את פניהם.

היה עסוק...

איפה השורה הזו מופיעה במסמך ?

ומה חושבים "פקידים" (כפי שכונו ע"י שרים) - כשתדרש פניה נוספת לרוה"מ ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

מסמך לעיון באדיבות Ynet.

spacer.png

תודה על השיתוף, ראיתי את הכותרות אתמול אבל לא קראתי. 

מה נתן לי אישית המסמך הזה? בעיקר גרם לי, עד כמה שזה קשה, לשנוא את נתניהו קצת יותר. 

למה? 

יש כאן שתי אפשרויות לוגיות שאני חושב עליהן: האחת היא שהוא משקר. זה הכי הגיוני. האיש הרי בנה קריירה שלמה על שקרים. אין מה לחזור על זה.

השניה היא שהוא לא. נניח שהוא לא. נניח שהוא רצה, דרש, שאל, בירר, וכולם בלי יוצא מן הכלל - כולל השופרות שלו מהסוג של גדי טאוב - פרשו את המציאות אחרת. רק הוא צדק. דמיין לרגע סיטואציה אחרת: דמיין שנתניהו הוא מנכל חברת הייטק. יש תחת מחלקת מוצר, מחלקת פיתוח, מכירות. לנתניהו יש חזון איך לגרום לחברה לפרוח. אבל לא מקשיבים לו. דרגי ה-c וגם מי שתחתיהם לא מסכימים עם החזון שלו, לא מסכימים עם איך שמנתח את המציאות ועושים משהו אחר. החברה קורסת. המניה נמחקת. המשקיעים בורחים.

אתה יודע מה יקרה לכל מנכל ממוצע במצב כזה? הוא יעוף הביתה על טיל. ואם ינסה לספר שהוא רצה משהו אחר אבל לא הקשיבו לו, וכולם קקי פיפי חוץ ממנו - זה בעיקר יוכיח למי שיקשיב לו שהוא אפס. אדם שלא מתאים לנהל את המערכת שהתיימר לנהל. שלא מסוגל להציג חזון ולקחת את החברה שהופקדה בידיו קדימה לפי החזון הזה. ונתניהו לא רק שמודה כאן שהוא נכשל, כלומר כראש ממשלה לא עמד בהבטחות שנתן לציבור ולא הצליח להוביל את המדיניות שהאמין בה; לא רק שהוא מודה שהוא אפס מוחלט שיודע לשאול שאלות אבל לא יודע להתעקש על מה שמאמין בו לכאורה - הוא גם זורק לפח ומאשים אנשים שהיו מקורבים אליו במשך השנים והוא עצמו מינה או קידם, משטייניץ - שהיה לדעתי מעריץ גדול שלו, ועד ליורם כהן.

והכל בשביל מה? למה האיש זה לא מסוגל להוציא מעצמו את האמת הטריוויאלית - הוא הראש, הוא האשם? וזה לא משנה בשיט לאף אחד מה הוא אמר בדיון כזה או אחר. הוא לא חבר בפרלמנט בבית קפה שכנותי. אלא ראש ממשלה. ועוד כזה שהתעקש להשאר בצמרת למעלה מ-15 שנה. ולא מתכוון לזוז גם עכשיו.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

איך אפשר לכתוב את זה: 

בתאריך 5.2.2026 בשעה 08:15, gadik6 כתב:

ממה שאני מבין, אח של זיני מואשם בהברחה של כ-25 ארגזים של סיגריות, וקבלת תרומה לגדוד שלו בתמורה. לא כסף שהלך אליו לכיס, אלא לגדוד בו הוא שירת. מה גם שיש מקורות שאומרים שהסיגריות הוברחו לכל מיני מיליציות שפועלות נגד חמאס, ולא לחמאס עצמו.

ואז לכתוב את זה:

לפני שעה, gadik6 כתב:

לפי כתב האישום, בצלאל זיני הציע לחבר שלו מ-8200 תרומה בסך 100 אלף ליחידה שהחבר משרת, וזאת בשביל שיכבה את החקירה.

כלומר החבר מ-8200 היה מוכן להסתכן בביצוע עבירה פלילית או בטחונית, ובתמורה לא לקחת שקל לכיס שלו, ורק שהיחידה שלו תקבל כסף. נשמע הגיוני, ממש אלטרואיסטים החבר'ה מ-8200.

מצד אחד הגיוני שזיני יבצע הברחות בשביל תרומה לגדוד שלו  (ככה גם "הלבנת" את המעשים שלו).
מצד שני לא הגיוני שהחבר ב8200 הסתכן בשביל תרומה לגדוד.
😂 בבקשה תפסיק, אתה פשוט עושה מעצמך צחוק.

לפני שעה, gadik6 כתב:

מה שעוד מסתבר זה שהאישום נגד זיני מתבסס בעיקר על עדויות ודברים שאמרו ה"שותפים" שלו, ואין שום ראיה חומרית שתומכת בכך.

לפי מה שאני קראתי מר זיני עצמו לא מכחיש שקיבל כסף, הוא פשוט אומר שזה היה לתרומה לגדוד. עכשיו תחזור למשפט שרשמת קודם על החבר מ8200 ותגיד לי אם זה טיעון שנשמע לך הגיוני, הבעיה שאתה כל יום משנה את דעתך מה הגיוני ומה לא, אתה חייב רגע להחליט, או שאתה נמצא בסופר פוזיציה בעצם.

לפני שעתיים, waterman כתב:

מסמך לעיון באדיבות Ynet.

spacer.png

לא טרחתי לקרוא מעבר לכותרת בעמוד הראשון. כל מה שהוא בירבר ויברבר לכל גורם חקירה מעכשיו זה אחד משניים "לא העירו אותי"/"לא נתנו לי לעבוד".
כדי לדעת מה נתניהו באמת עשה/לא עשה רצוי לחזור להתבטאויות שלו לפני ה7.10:
למשל נתניהו עצמו כבר הודה שהוא זה שמנע את כיבוש עזה וחיסול חמאס באוטוביוגרפיה שלו...
https://www.ynet.co.il/news/article/rj00ft40gp
אני בכלל לא מדבר על מה שהוא אמר על תפקידו של ראש ממשלה לועדת החקירה למלחמת לבנון 2...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, farkash7 כתב:

מצד אחד הגיוני שזיני יבצע הברחות בשביל תרומה לגדוד שלו  (ככה גם "הלבנת" את המעשים שלו).
מצד שני לא הגיוני שהחבר ב8200 הסתכן בשביל תרומה לגדוד.
😂 בבקשה תפסיק, אתה פשוט עושה מעצמך צחוק.

עדיף שתמשיך לספר איך גנבת ציוד, מאשר לנסות "לחפש" אותי.

הסברתי במה זיני מואשם, לכאורה, לאור כל הספקולציות על רחפנים ודשן. אין פה שום נקיטת עמדה או "תמיכה".

מה גם שמלכתחילה אני טוען שזיני לא עשה את זה ולא אמר את מה שמייחסים לו ("חשבתי שזה 180 אלף תרומה לגדוד").

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • משעמם 1

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

ההגנה הכי טובה היא התקפה.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, gadik6 כתב:

למזלי קיבלתי מכולה עם המון ציוד. לא הייתי צריך להשלים שום דבר.
בלי קשר לזה אין לי שום בעיה עם הנורמה הצבאית של "השלמת" ציוד. יש לה חסרונות, אבל זה מלמד אנשים לשמור על הציוד שלהם.

לפני 27 דקות, gadik6 כתב:

מה גם שמלכתחילה אני טוען שזיני לא עשה את זה ולא אמר את מה שמייחסים לו

"במהלך חקירתו, אישר אחיו של ראש השב"כ כי קיבל כספים מאביאל בן דוד."
תראה כסף הוא קיבל, סכום משמעותי. מפה הוא יטען מה שיטען וישכור עורכי דין. עומדת לו חזקת החפות, יש בית משפט שיחליט.
זה לא משנה את העובדה שהטענות שלך מופרכות, אתה מלבין שחיתות ומשנה את דעתך כל יומיים בהתאם לנסיבות.

• אהבתי 2

פורסם

נוהל ״השלמת הציוד״ הוא רעה חולה, אבל מדובר במסורת רבת שנים שקשורה גם ל״סחיבות״ כאלה ואחרות - אבל מדובר בתקופה שהמדינה עוד לא קמה או שהיתה בחיתוליה, ועדיין לא היתה מסודרת.

זכור לי סיפור על הלילה האחרון של הטירונות שלי, שבו המ״כים, אחרי טכס ״שבירת הדיסטנס״ העסיקו את האפסנאים כדי לאפשר לטירונים להשלים ציוד (לא היה לי חלק בכך כי הייתי מנוטרל עם חוםם גבוה בחדר החולים, אז מבחינתי זה סיפור).

בחינת המסמך שפרסם נתניהו - מופיע בו רק מה שהוא ״שחרר לפרסום״ - כלומר מה שנוח לו. זו בדיוק הסיבה בגללה נדרשת ועדת חקירה ממלכתית, לא פוליטית, שלפניה יהיו מונחים כל המסמכים הרלוונטיים, ללא הטיות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, farkash7 כתב:

"במהלך חקירתו, אישר אחיו של ראש השב"כ כי קיבל כספים מאביאל בן דוד."
תראה כסף הוא קיבל, סכום משמעותי. 

כבר פה אנחנו לא מסכימים. אני כתבתי שהוא מואשם שהוא קיבל כסף, ובאותה נשימה אמרתי שלדעתי זה לא נכון.

איפה הכסף הזה?   כמו שכתבתי, להבנתי אין שום ראיה חומרית, וזה הכל מילה של ה"שותפים" שלו.

אם הכסף הועבר כתרומה, מישהו היה צריך לקבל אותו מזיני. מי קיבל או מה נרכש בו?

אם זה נשאר אצל זיני, מה הוא עשה איתו?

לפני 23 דקות, farkash7 כתב:

זה לא משנה את העובדה שהטענות שלך מופרכות, אתה מלבין שחיתות ומשנה את דעתך כל יומיים בהתאם לנסיבות.

הטענה שלי, מהרגע הראשון, היא שבסוף יתברר שהוא לא עשה את מה שהוא מואשם בו, שזה הברחת סחורה (בעצמו ובידיעה) תמורת כסף. ימים יגידו.

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

אם הכסף הועבר כתרומה, מישהו היה צריך לקבל אותו מזיני. מי קיבל או מה נרכש בו?

אם זה נשאר אצל זיני, מה הוא עשה איתו?

כסף בסכומים כאלה חייב להיות ממוסמך. אם הןא לא אז זו הלבנת הון וזינו לא מכחיש שקיבל.

ואומר שוב, יש בתי משפט שיבדקו מה נכון ומה לא. אנחנו ניזונים מפירורי מידע.

לפני 3 שעות, waterman כתב:

מסמך לעיון באדיבות Ynet.

spacer.png

מצד אחד הוא טוען ששקט מעולם לא היה דירקטיבה אבל כולנו זוכרים את השקט ייענה בשקט המפורסם שלו.

הוא מצטט את השאלות של שטיינציץ לגבי הגדר אבת אייזנקוט מצוטט שם אומאץר שהגדר עמידה ושהיא מגובה במספיק כוחות למקרה שתיפרץ. מאז עברו 9 שנים שחמאס התעצם בהם וצהל הידלדל. מעניין באחריות מי היה לבדוק ולבצע התאמות תקציביות, אסטרטגיות וטקטיות.

שים לב, ציטוטים מלפני 9 שנים. הרבה דברים השתנו מאז והיה צריך לבצע התאמות.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

כבר פה אנחנו לא מסכימים. אני כתבתי שהוא מואשם שהוא קיבל כסף, ובאותה נשימה אמרתי שלדעתי זה לא נכון.

אתה לא יודע לקרוא? תקרא שוב מה רשום שם, זיני הודה בחקירתו שקיבל כסף מאביאל בן דוד.
הוא לא מואשם שקיבל כסף, על העובדה הזו אין עוררין, הוא בעצמו מודה בכך.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, farkash7 כתב:

אתה לא יודע לקרוא? תקרא שוב מה רשום שם, זיני הודה בחקירתו שקיבל כסף מאביאל בן דוד.
הוא לא מואשם שקיבל כסף, על העובדה הזו אין עוררין, הוא בעצמו מודה בכך.

רשום שם איפה?   אתם פשוט לא מצליחים להבין שאם דיווחו לכם משהו בחדשות, זה לא בהכרח אומר שזה נכון, או שזה מדויק.

אתה שמעת את זיני אומר את זה?

בדיוק כמו עם ההדלפות המגמתיות מחקירות המשטרה לאורך שנים.

ובדיוק כמו עם משפט נתניהו - כל מכונת התעמולה של רק לא ביבי מדווחת, לכאורה, עובדות מהדיון, רק שבפועל, מה שקורה שם זה בדיוק הפוך.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

זה מלמד אנשים לשמור על הציוד שלהם.

זה מלמד אנשים שלא יודעים לשמור על הציוד שלהם שיש דרך קלה לפתור ת'בעיה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...