Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@oryo אני מדבר על המודל של שנות ה-50-60. המודל התאים לאותה תקופה, אין מה להשליך ממנו לימים אלה.

עכשיו, אני בטוח שאחטוף כאן התנפלות רבתי, אז אנסה להסביר:

מדובר בשנים הראשונות של המדינה, שקמה למעשה מאפס, על בסיס המוסדות הלאומיים והמוסדות ההסתדרותיים (זה מה שנבנה בשנות ה-30-40).

הסביבה העולמית היתה של מדינות מוקרסות, שרק מתחילות להתאושש מההרס הפיזי ומהעלויותֶשל מלחמת השניה.

המדינה מתחילה עם הון עצמי אפס, נולדת לתוך מלחמה, מתחילה לקלוט את העקורים מאירופה, ואז מתחיל האסון של יהודי מדינות ערב וצריך לקלוט אותם. יישוב של 600,000 יהודים שנלחם על קיומו קולט תוך שנים ספורות מספק כפול של עולים, רובם ניצולי אסונות, חסרי כל וחסרי השכלה.

אז אותה מדינה חסרת כל נאלצה לנהל הכל במרוכז, כדי לצמצם אבדן משאבים חסרים. והמדינה שמגייסת תרומות ולאחר מספר שנים גם חותמתֶעל הסכמי השילומים משקיעה בתשתיות - חינוך, יישובים חדשים, בניית תעשיה, תחבורה, מים וכו׳. לוקח כעשור עד שהבניין הזה מתייצב, ואז מתחיל שחרור הכלכלה באופן הדרגתי. גם זה תהליך.

אז התשתית לכלכלה הישראלית המודרנית והפתוחה הונחה בימים שבהם הוקמה מערכת החינוך ונעשתה השקעה ממשלתית בתשתיות.

אגב, ישראל לא היחידה שעברה תהליכים כאלה, אם כי אצלנו התנאים היו יותר קיצוניים. הכלכלה הפתוחה שאנחנו מכירים היום היא במידה רבה מאוד תוצר של שינויים שעברה הכלכלה העולמית אחרי שהתאוששה, בשנות ה-70-80. 

@oryo אני מדבר על המודל של שנות ה-50-60. המודל התאים לאותה תקופה, אין מה להשליך ממנו לימים אלה.

עכשיו, אני בטוח שאחטוף כאן התנפלות רבתי, אז אנסה להסביר:

מדובר בשנים הראשונות של המדינה, שקמה למעשה מאפס, על בסיס המוסדות הלאומיים והמוסדות ההסתדרותיים (זה מה שנבנה בשנות ה-30-40).

הסביבה העולמית היתה של מדינות מוקרסות, שרק מתחילות להתאושש מההרס הפיזי ומהעלויות של מלחמת השניה.

המדינה מתחילה עם הון עצמי אפס, נולדת לתוך מלחמה, מתחילה לקלוט את העקורים מאירופה, ואז מתחיל האסון של יהודי מדינות ערב וצריך לקלוט אותם. יישוב של 600,000 יהודים שנלחם על קיומו קולט תוך שנים ספורות מספק כפול של עולים, רובם ניצולי אסונות, חסרי כל וחסרי השכלה.

אז אותה מדינה חסרת כל נאלצה לנהל הכל במרוכז, כדי לצמצם אבדן משאבים חסרים. והמדינה שמגייסת תרומות ולאחר מספר שנים גם חותמתֶעל הסכמי השילומים משקיעה בתשתיות - חינוך, יישובים חדשים, בניית תעשיה, תחבורה, מים וכו׳. לוקח כעשור עד שהבניין הזה מתייצב, ואז מתחיל שחרור הכלכלה באופן הדרגתי. גם זה תהליך.

אז התשתית לכלכלה הישראלית המודרנית והפתוחה הונחה בימים שבהם הוקמה מערכת החינוך ונעשתה השקעה ממשלתית בתשתיות.

אגב, ישראל לא היחידה שעברה תהליכים כאלה, אם כי אצלנו התנאים היו יותר קיצוניים. הכלכלה הפתוחה שאנחנו מכירים היום היא במידה רבה מאוד תוצר של שינויים שעברה הכלכלה העולמית אחרי שהתאוששה, בשנות ה-70-80. 

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 18 שעות, פינדר כתב:

המגזר הזה כל כך התרגל לחיות על חשבון הציבור שזה נראה להם זכות טבעית.

לא זכות טבעית, זו הנורמה שהשתרשה כל כך חזק שכל דבר אחר נראה להם שזה נאצי לעשותו..

גיוס לצבא -> נאצים

תשלום מיסים -> נאצים

אנשים שרוצים לאכול חמץ בפסח -> נאצים

לפני 17 שעות, David32 כתב:

זה בדיוק אבל מה שאני מנסה להגיד, צריך להסתכל על האדם קודם כול כדי להבין מאיפה הוא מגיע.

אתה חרדי?

איפה פספסתי כזה דבר?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 54 דקות, sperial כתב:

אני מדבר על המודל של שנות ה-50-60. המודל התאים לאותה תקופה, אין מה להשליך ממנו לימים אלה.

עכשיו, אני בטוח שאחטוף כאן התנפלות רבתי, אז אנסה להסביר <הסבר>

שבילים ברוחב שני סוסים זה היה מאוד נכון כשהתניידו בעגלות, האם בדיון על תחבורה כיום אתה תעלה את זה כארגומנט...?

מה הקשר?

הדיון אינו על ״שיטה כלכלית אידיאלית למדינה שהוקמה בשנות ה50״ אלא על שיטה כלכלית אידיאלית כיום. לא באמת משנה אם אתה צודק או טועה לגבי השיטה דאז, מהסיבה שכל אחת מהאפשרויות לא קשורה לסוגיה.

כמו כן עצם זה שאתה מרפרנס לתקופה בה הממשלה חסמה את השוק, שלטה בהון ובתעשיה בצורה עילגת ומושחתת - ובסופו של יום הובילה להיפר אינפלציה ומחיקת הון של אנשים קצת אומרת דרשני, אבל ניחא, בוא נניח שאתה צודק. אוקיי, ו.........? אם אתה טוען שהתערבות חזקה של ממשלת ישראל בניהול השוק הקצבאות והמשאבים היא חיובית כיום, בהינתן כל מה שאנחנו יודעים על הכלכלה הדמוגרפיה הסיטואציה וכו׳, אז תתקף את זה. אם כל מה שאתה רוצה לטעון זה ש״פעם זה היה אחלה״ אז סבבה, גם שבילים ברוחב עגלות היה סבבה.

כיום, ״מדינת הרווחה״ הישראלית עוסקת בעיקר בהזזת משאבים בצורה מאוד גסה מאוכלוסיה חילונית עם 2-3 ילדים לאוכלוסיה משיחית בהתנחלויות וחרדית עם 6+ ילדים, ובקטע ״מפתיע״ ישראל לא מצמצמת את הפער בינה ובין מדינות מפותחות אליה ישראלים מקבילים עצמם. הנה gdp/capita לפי oecd - וזה לפני המלחמה והשלכותיה, ככל שיהיו כאלו.

image.png.b0b0141ed6deff8cdece41eb191760cb.png

״אומת ההייטק״ עם אנשים וחברות שמגנרטים מליארדים בקטע לא פרופורציוני לחלוטין לגודל המדינה - ועם כל ההון האנושי המדהים הזה נמצאת ליד ספרד צ׳כיה ופולין. ככל שהחלק היחסי של האנשים האלו יקטן כך ישראל תתקרב עוד ועוד לטורקיה ויוון, ותתכנס למקום הטבעי של מדינות מתפתחות.

לפני 40 דקות, DareDevil כתב:

אתה חרדי?

איפה פספסתי כזה דבר?

לא, הוא פשוט צודק כי הוא צודק, לא נדרש לתקף את זה בדוגמאות נתונים הקבלות וכו׳ אלא רק לטעון ש״הוא מבין טוב יותר״ (השקילות של ״אתה לא מבין״) 🙄🤷‍♂️

אם אשכרה יפסיקו עם מימון החרדים, מה שלא יקרה אבל נניח, נוכל לגלות יחד האם החרדיות ״יתפטרו בהמוניהן״. אוף אם רק היו ניסויים בעבר בהם שינו תמריצים ובדקו האם חרדים הגיבו להם - אולי היינו יכולים לנחש את התוצאה :( 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 30 דקות, oryo כתב:

לא, הוא פשוט צודק כי הוא צודק, לא נדרש לתקף את זה בדוגמאות נתונים הקבלות וכו׳ אלא רק לטעון ש״הוא מבין טוב יותר״ (השקילות של ״אתה לא מבין״) 🙄🤷‍♂️

אם אשכרה יפסיקו עם מימון החרדים, מה שלא יקרה אבל נניח, נוכל לגלות יחד האם החרדיות ״יתפטרו בהמוניהן״. אוף אם רק היו ניסויים בעבר בהם שינו תמריצים ובדקו האם חרדים הגיבו להם - אולי היינו יכולים לנחש את התוצאה :( 

ב2003 כאשר ביבי היה שר אוצר - ביטל את הקצבאות וכו'.

מניח שנפלתי לפח שטמנת 😆🤣

בתור קפיטליסט מאוד קשה לשכנע או יותר נכון ללמד את הציבור בנוגע ל"מערכת כלכלית" כזו או אחרת.

לך תסביר עכשיו למצביעי ליכוד מה זה סוציאליזם מבלי שישלפו מהמותן זה שמאל עוד לפני שהתחלת להסביר מה עומד מאחורי סוציאליזם וכו'.

ימין ושמאל/שחור ולבן הזה שהושרש פה קשה להזיז אנשים.

כאלה שהם הארד קור מצביעי ליכוד אומרים לי אנחנו לא נצביע יותר לליכוד אבל אני כבר יודע ובת'כלס גם מזלזל בהם שהם ימשיכו להצביע לליכוד..

ניסוי שלא כל כך בא לי לעשות על עצמי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא צריך דוגמאות. מתמטיקה פשוטה.
אין כסף לאוכל+דיור+גן כמעט בחינם ואשה צריכה לעבוד.
אז סמוטריץ' אומר: אותה אישה, אותה משפחה אם גן יקר אז יש כסף לאוכל+דיור+גן יקר, ואישה לא צריכה לעבוד.
Making sense?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

Making sense?

קריאה והתפלפלות לגבי אותו הטקסט במשך עשרות שנים:

Making sense?

אסור להדליק אש בשבת אבל אם יש לי פלטה שחמה באופן קבוע - זה סבבה.

מייקינג סנס?

אסור להשתמש במעלית בשבת אלא אם כול הכפתורים לחוצים במקומך.

מייקינג סנס?

אלוהים נתן לך את האדמה הזאת וציווה עליך להתרבות. אבל אתה הולך לזהם את האדמה שלו רק כי התרבת כול כך הרבה שבאסה רצח לשטוף כזה הרבה כלים.

מייקינג סנס?

• אהבתי 4

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אבל אלוהים לא מביא להם כסף. מישהו אחר מביא.
בהנחה שלא יביאו להם כסף דרך צינור עוקף מספר 423545342534 אין להם כסף נקודה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אז מה שאתה אומר, זה שהם עוקבים וחיים לפי כללים לא הגיוניים (או שההיגיון לגבם איננו תקף יותר) ורק בכסף הם יחיו בהיגיון. 

אתה (ואור) יכולים להאמין בזה.

אני אאמין למה שהם אומרים + לא אאמין לזה שפתאום כשמגיע כסף זה הגיוני.

ילכו ב35 מעלות חום בשמש בחליפה שחורה עם עשר שכבות מתחת. אבל כן יהיו הגיוניים עם כסף.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל עוד מישהו דואג לענייני העולם הזה הכל making sense.

כשאין כסף לאכול צריך לעשות משהו כדי שימשיך להיות making sense.

יש דתיים שעושים את כל הדברים הלא הגיוניים שכתבת אבל עובדים לפרנסתם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מיומנו של ביביסט מפונה:

לפיד עבריין ודיקטטור, נתן ללבנון שטח בניגוד לחוק שמחייב הצבעה בכנסת או משאל עם, ובניגוד להמלצת היועמשית. מה רוצים מנתניהו?

שמת לב שרק מאז שגנץ ואייזנקוט עזבו את קבינט המלחמה התחילו החיסולים?

גנץ נוסע לארה"ב ומסכם עם האמריקאים, בניגוד להנחיית ראש הממשלה, כל מיני דברים כי הוא בדיוק כמו לפיד, לא מבין שארה"ב דואגת אך ורק לאינטרסים שלה ולא לשלנו, ורק ביבי מסוגל לעמוד מולם ולהגיד להם שעם כל הכבוד ישראל היא מדינה ריבונית.

עד עכשיו לא הועמדו לדין מחבלים מהנוחבה, אבל הועמדו לדין חיילים. חרפה. כמובן שאין שום אחריות לדרג המדיני, אבל הפרקליטות הצבאית, אוהו, אויבי המדינה.

אחסוך את האמירה על ההפגנות בקפלן, בכללי מדובר בפושעים בוגדים שהרסו עת המדינה והשביעי לאוקטובר נגרם בגללם. נ.ב. ברור שבג"צ זה פיקציה והרפורמה נדרשת.

אוי, הייאוש.

• מבאס 3
פורסם
לפני 8 שעות, יובל .מ. כתב:

https://www.ynet.co.il/news/article/sjec9ddcr

כל אדם שפגע במיצג למען החטופים ומבלבל את השכל על "ניצחון בעזה" הוא בוגד. אלה שריססו על הפרצוף של הילדים של ביבס הם נבלות שלא ברא השטן ואני מת לפגוש אותם ברחוב.

והנה תגובת ביביסט (או בוט ביביסטי, או בוט איראני, או...) לכתבה:

image.thumb.png.dc65cb08866b3e733a11c1cd23fee1e0.png

• אהבתי 1
  • מבאס 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 43 דקות, motior כתב:

תגיד לו שיבוא רגע יש לי דיבור איתו, בא בטוב באמאשלי.

פורסם
לפני 54 דקות, motior כתב:

זה אחד לאחד יאיר נתניהו. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...