Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

זה ייקח זמן, אבל אנחנו כבר בדרך למיתון מלווה בעליית מחירים. אבל אני סבור ש-It's the economy stupid הוא עיקרון חזק מאוד, וממשלה שבזמנה המצב הכלכלי לא טוב, נופלת.

אבל בהנחה שנמשיך בקו לינארי, אני מסכים עם הניתוח.

אבל.

מה שקרה בגרמניה, ובכל העולם, זו קריסה פתאומית שלא הייתה לפניה או אחריה משהו דומה בסדר הגודל. לא היה מה לאכול. כשאין מה לאכול, אין עקרונות, אין מוסר ואין הומניות.

אנחנו כבר מזמן לא מדינה של 2 מליון נפש, ותלויים לחלוטין בייבוא מזון (חיטה ובשר). אין לנו שום אוטרקיית מזון, וגם מזמן ויתרו על נסיון לקיים כזו אפילו איפה שאפשר היה, כמו ירקות ופירות. רבע ממח׳ הפירות והירקות ברמי לוי מיובאת.
גם עצמאות אנרגיה אין לנו -- היינו בקלות יכולים להיות עם 30% מייצור החשמל מתחנות סולריות כבר לפני 15 שנה. הגז התת-מימי יספיק לזמן מוגבל... במיוחד שהכוונה לייצא אותו.
כשלא תהיינה רזרבות מט״ח, לא יהיה איך לקנות חיטה. והמט״ח מגיע מהייטק (שכולל את הייצוא הבטחוני). חלק גדול מזה זה תוכנה (שירותים), שטריויאלי למקם במקום אחר, עם אותו כ״א.

ציטוט

אבל אנחנו עוד רחוקים משם. כרגע אין שומדבר שמאיים על היכולות של המדינה להפעיל כוח. זה שיש קושי להפעיל אותו על הפשיעה הערבית, זה סיפור אחר. 

אתה מניח שהקו יימשך. אני חושב ששני דברים יעצרו אותו:

1. נפילה מוקדמת של הממשלה על הוועדה למינוי שופטים, בשל מרד של ההסתדרות, המעסיקים והשירות הציבורי. במקרה קיצון גם פסילת החוק ע״י בג״צ והעברת ההכרעה לצבא/שב״כ, למי מצייתים.

2. נפילה של הממשלה בשל מצב כלכלי חרבנא.

המשטרה כבר 20 שנה לפחות שלא ממלאת 50% מהמשימות שמשטרה נורמלית ממלאת (למשל, אין שום טיפול בפשעי רכוש בדידים.) זה כוח קטן, ואין לו שום יכולת להפעיל כוח על מספר גדול של אזרחים. הם מאבדים שליטה על 75% מההפגנות של מתנגדי ההפיכה כבר עכשיו -- כשאין למפגינים שום נשק, והם נמנעים לחלוטין מחתירה למגע פיזי (הנחיה מאד חדה של כל האירגונים, כולל אחים לנשק. זו הסיבה שעד אתמול לא היה אפילו שוטר אחד שנזקק לטיפול רפואי מההפגנות (ציטוט של המפכ״ל), ואתמול היו כבר 12).
ומה שמאיים על יכולות המשטרה אלה 450000 מילואימניקים קרביים פעילים (לפי מקורות זרים). המשטרה של 28000 + 7000 מג״ב זניחה ליד זה, במיוחד שרבים מהשוטרים אינם שוטרי סיור, אלא פקידים, תובעים, חוקרים וכו׳. המשטרה כבר התחילה לאבד מתנדבים בכמויות.

אני מאד, מאד מקוה שאתה צודק לגבי מה יכול לעצור את ההמשך הלינארי...

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

לפני 19 שעות, יובל .מ. כתב:

כמו שאיציק זרקא הזה יצא טיפש עם הקללות שואה שאי אפשר לסלוח לו, ככה אי אפשר לסלוח למטומטמת שמשתמשת בקללות גזעניות. היא אמרה מרוקאית והתכוונה לזה.

הוא לא יחידי במחנה, כבר שמעתי דברים דומים. אבל הוא פשוט לא התאפק ואמר את זה מול המצלמה.

לפני 19 שעות, Coro כתב:

מי שלא מאמין שהשמאל מקדם גזענות ורוצה הוכחה. שיחכה לראות אם יש גינויים מקיר לקיר והבעת זעזוע וסלידה מהפוליטיקאים והפרשנים בתקשורת.

ניחוש שלי - יהיה איזה אזכור קצר ויבש ותו לא.

שמאל מקדם גזענות? 😄

דודי אמסלם:
"לא כל האשכנזים גזענים, אבל כל הגזענים אשכנזים"

"30% מהאשכנזים בישראל מנהלים לנו את המדינה"
"ממשלה של צפונבונים אשכנזים"
וטרי טרי:

"אתה לא מתבייש ככה לכתוב עליי? אבל ככה אתם הצפונבונים, האשכנזים והשמאלנים"

יש עוד הרבה, אבל אין לי כוח לחפש.

לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

אנחנו אוכלים אחד את השני וה64 צוחקים כל הדרך אל בר הסלטים. מישהו באמת חושב שמשהו מזה ישפר את חייו?

כן. ישנם אנשים אשר מאמנים שבנם הנהג עכשיו יהיה טייס. 

לפני 14 שעות, snoop90 כתב:

אני נגד אלימות ונגד רפורמה, אבל לדעתי הדריסה הזאת היתה לגיטימית לגמרי:

בסרטון הלא ארוך רואים שהרכב של הדורס נוסע במהירות איטית אחרי משאית. 

מסיבה לא ברורה מפגין מס' 1 קופץ ומתיישב על מכסה המנוע, לאחר מכן מפגין מס' 2  מנסה להצטרף, ברגע זה הנהג לוחץ על גז ובורח תוך כדי דריסה של מפגינים.

מה שנקרא: fuck around and find out.

אז תהיה מוכן שמישהו ירוקן בך מחסנית. אתה יודע, עם מה שקורה היום ...

לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

לגבי החבר שהבן שלו עתודאי, הבן שלו קיבל מתנה מהצבא ומהמדינה, עכשיו הוא "שוקל אם להתגייס" ? אין יותר כפוי טובה מזה.

במדינה מתוקנת היו שולחים לו את החשבון על התואר בדואר אם אכן לא יתגייס.

אני מניח שישלחו.

לפני כשעה, CX25GTI כתב:

מענין מה תהיה התגובה של כל הנאורים פה שצבא היבשה יסרב להחלטת ממשלה על פינוי עתידי של ישובים \ מתיישבים כי דעתם הפוליטית שונה.

ומי אמר לך שצבא היבשה בצד שלך? שירתי בגדוד 13 וראיתי מ"פ שלי בהפגנות. גם ראיתי שם דגל ירוק/צהוב. כ-400 אנשי מילואים בסיירת מטכ"ל הודיעו שהם יפסיקו להתנדב ובטוח שהם לא יחידים. 

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

חכה שבוע, גפני יעשה שרירים וביבי התקפל. שאר הלקקנים התקפלו יחד איתו.
נתניהו הוא ברווז צולע עם לב חלש.

נתניהו הוא כזה. לא כולם נתניהו.

הממשלה תיפול לפני שחוק כזה יעבור.

לפני שעתיים, Supertigre כתב:

רק שבשורה האחרונה, כל התגובות זה רק עניין של מראית עין, בפועל מעניקים לבעלי אורך חיים מסוים פתור משירות ללא הגבלת כמות. זה כמובן תקף לכל ממשלות ישראל, לא ייחודי לזו הנוכחית אך בזו הנוכחית, יש להם המון כוח להשיג את מה שהם רוצים, ביבי חלש וכל הטורפים עטים על הפגר. 

נכון. אבל כלום לא השתנה לפני או אחרי ההצבעה אתמול.

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

(אני שואל, מי או מה זה השמאל?)

נראה שיהדות התורה הציבו תנאי, או חוק גיוס או פסקת התגברות.

יהיה שמח :)

הם הציבו את זה לפני הקמת הממשלה, אז הם הציבו.

לכולם ברור שזה לא יעבור כחוק יסוד, ואם זה יעבור כחקיקה אחרת זה ישמר מצב קיים (מחורבן מאוד, אבל לא שונה)

לפני שעה, פינדר כתב:

אלו שהגיבו, הם אותם אלו שחתומים על הסכם קואליציוני שכולל את החוק הזה.

ורוב התגובות היו על עיתוי ההצעה ולא על המהות שלה.

אתה טועה, להלן מגוון ציטוטים:

"לא יהיה חוק יסוד לימוד תורה"

"לא אצבע לחוק יסוד לימוד תורה"

"זו הצעת חוק שמוטב שלא היתה באה לעולם"

פורסם
לפני 7 דקות, GTאי כתב:

נתניהו הוא כזה. לא כולם נתניהו.

הליכוד עושה מה שנתניהו עושה.
מסמוטריצ' והחרדלים אין לי תקוות.

לפני 8 דקות, GTאי כתב:

הממשלה תיפול לפני שחוק כזה יעבור.

החוק הזה או פסקת התגברות יעלה להצבעה. תשמע מה השותפים של נתניהו אומרים.
פסקת ההתגברות באה כדי להכשיר את השרץ הזה בלי צורך בחוק.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 דקות, mikyl כתב:

הוא לא יחידי במחנה, כבר שמעתי דברים דומים. אבל הוא פשוט לא התאפק ואמר את זה מול המצלמה.

מה שמרגיז לגבי זרקא, זה שביבי ״נתן הוראה״ להדיח אותו מהליכוד, וזה זכה לפירסום בהרחבה...
אף אחד מהעיתונאים לא עשה את הצעד המתבקש ובדק. לפי חוקת הליכוד, ליו״ר הליכוד (ביבי) אין לו שום סמכות כזו. את זה יכול לעשות רק בית הדין הפנימי של התנועה, בהליך פורמלי מסודר והוגן כולל האשמה כתובה, אפשרות להתגונן ואפשרות לערער על ההחלטה (מה שאפשר היה לצפות מחוקה שכתב אותה בגין).

ציטוט

ומי אמר לך שצבא היבשה בצד שלך? שירתי בגדוד 13 וראיתי מ"פ שלי בהפגנות. גם ראיתי שם דגל ירוק/צהוב. כ-400 אנשי מילואים בסיירת מטכ"ל הודיעו שהם יפסיקו להתנדב ובטוח שהם לא יחידים. 

בהפגנות מוצ״ש בנתניה יש אל״מ מיל. מהתותחנים, ראש אירגון של כ-1000 תותחנים שתמיד מגיעים עם נוכחות מרשימה, גם שם וגם במקומות אחרים בארץ. יש שם תמיד גם שריונרים וגם צנחנים, גם אנשי צוללות, גם מלחים וחובלים מחיל הים. לא מפתיע -- זה צבא מילואים מאד גדול, אז יש הכל.

פורסם
לפני 40 דקות, לב טוב כתב:

לא יודע אם אחרי קורס של חודשיים, נשמע לי קצת מופרך. לכל היותר קורס בפרק זמן סביר ללימוד המקצוע הנ"ל. אגב, במכללות החרדיות הסילבוס והמבחנים נקבעים ע"י מה"ט, אז אין צורך לקשקש על לימודי חודשיים ורופאים, זה פשוט לא נכון. 

לימודים במוסד תורני ל3 שנים, בהתאם לזמן הלימוד לתואר ראשון, יכולה להיות חלופה "סבירה" בהתחשב בכך שתואר ראשון הוא תואר כללי בלבד, ובהתחשב ברצון (אם זה כנה) לשילוב החרדים בשוק התעסוקה. 

כרגיל או שאין לך מושג או שכך אתה נראה. וכמובן נותן ללימודי הדת ערך לא פרופורציוני.

תואר ראשון הוא ממש לא דבר כללי אלא ממוקד בתחום מסויים*. אני כבר לא מדבר על תואר מהנדס, שגם הוא תואר ראשון. מגובר ב-3-4 שנים של ימודים ממוקדים ומעמיקים. גם הסבות מקצועיות אקדמיות אינן עניין של מה בכך. לדוגמה לימודי סיעוד - מסלול ישיר הוא 4 שנתי, מסלול הסבה לבעלי תואר אקדמי הוא 2.5 שנים מעבר לתואר. ובחלק מלימודי ההסבה נדרש תואר ראשון רלוונטי, לא תואר אקראי.

מה הקשר בין לימודי דת לבין כל אלה? 

ודרך אגב, מה"ט עוסקת בהכשרות מקצועיות, ממש לא ברמה אקדמית. אתה כנראה מתכוום למל"ג.

*יש איזה יצוא שנקרא תואר ראשון כללי. יצור נדיר ואיזוטרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, לב טוב כתב:

בום! 

דר.png

היא גם ככה הייתה אמורה להסתיים מחר בשעה 07:00, אז זה לא באמת ישנה משהו. אם יש מגזר אחד שבהכללה הוא הוא סמרטוט רצפה (פוליטית ובאופי) זה הרופאים, אז בפן של "שביתה" שלהם אין מה לדאוג לאף אחד במדינה. רופאים במדינה יכולים בשבוע אחד להשיג מה שהם רוצים, אבל הם לא מצליחים להתאגד למען שום דבר. זה סיפור ארוך שאין טעם להיכנס אליו. 

לפני 38 דקות, mikyl כתב:

לא, זה סיירת מטכ"ל וגולני, הם ידועים כשמאלנים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 45 דקות, PinkDolphin כתב:

ומה שמאיים על יכולות המשטרה אלה 450000 מילואימניקים קרביים פעילים (לפי מקורות זרים). המשטרה של 28000 + 7000 מג״ב זניחה ליד זה, במיוחד שרבים מהשוטרים אינם שוטרי סיור, אלא פקידים, תובעים, חוקרים וכו׳. המשטרה כבר התחילה לאבד מתנדבים בכמויות.

לפני 43 דקות, mikyl כתב:

מי אמר לך שצבא היבשה בצד שלך? שירתי בגדוד 13 וראיתי מ"פ שלי בהפגנות. גם ראיתי שם דגל ירוק/צהוב. כ-400 אנשי מילואים בסיירת מטכ"ל הודיעו שהם יפסיקו להתנדב ובטוח שהם לא יחידים. 

מסתערים - ונופלים: האם צה"ל עדיין צבא העם? (ynet.co.il)

כתבה ישנה מ-2010:

במקביל לירידה בהיענות חילונים מהמעמד הבינוני להתגייס לצבא, חלה עלייה בהיענות הדתיים והעולים.

יכול להעריך בזהירות שעם כל המצב, עליית ההייטק וגיוסים אחרי שירות ב8200 לחברות סייבר וכל זה שהמספרים יותר גדולים.

אז עם כל הכבוד למ"פ שלך מגולני, להניח שכל המילואימנקים יוצאים להפגין זה קצת מוגזם..

אגב, אני לא הפגנתי, אז אפשר כבר לרדת ל-449,999.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 56 דקות, לב טוב כתב:

לימודים במוסד תורני ל3 שנים, בהתאם לזמן הלימוד לתואר ראשון, יכולה להיות חלופה "סבירה" בהתחשב בכך שתואר ראשון הוא תואר כללי בלבד, ובהתחשב ברצון (אם זה כנה) לשילוב החרדים בשוק התעסוקה

אם זה שווה ערך למה שנקרא היום "תואר במדעי הדשא" אז אחלה, אני בעד.

יש הרבה עבודות שלא דורשות תואר ספציפי, דורשים תואר כתנאי קבלה כדי להוכיח שהבן אדם מסוגל ללמוד ולמלא משימות שדורשות חשיבה. 

כל דבר שיפתח לחרדים את שוק העבודה זה מבורך.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 33 דקות, farkash7 כתב:

החוק הזה או פסקת התגברות יעלה להצבעה. תשמע מה השותפים של נתניהו אומרים.
פסקת ההתגברות באה כדי להכשיר את השרץ הזה בלי צורך בחוק.

הליכודניקים עושים מה שהמתפקדים אומרים להם.

את הרפורמה אפשר להסביר ב"האשכנזים נגדנו", את הרמיסה של המשרתים אי אפשר.

וכן - הילדים של הליכודניקים משרתים, ומשרתים גם במקומות הלא מתגמלים (בין אם זה קרבי ביחידות השדה או תומך לחימה כמו חימושניקים, לוגיסטיקה וכו'). 

החוק הזה לא יעבור.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

יש הרבה עבודות שלא דורשות תואר ספציפי, דורשים תואר כתנאי קבלה כדי להוכיח שהבן אדם מסוגל ללמוד ולמלא משימות שדורשות חשיבה. 

כל דבר שיפתח לחרדים את שוק העבודה זה מבורך.

על זה כוונתי, לא חושב שמישהו חשב שאחד שלומד גמרא 5 שנים יהיה מחר מהנדס או רופא. 

*אפשר ורצוי להתנות את זה בעמידה ברמת מבחנים מסויימת בישיבה.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
ציטוט

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש לבג"ץ את עמדתו בנוגע לתיקון לחוק הנבצרות, ואמר כי "על בית המשפט לדחות על הסף את העתירות. אין להתערב במפעל חקיקת היסוד של הכנסת, באופן שיהווה התערבות תקדימית וחריגה בתפקידה החוקתי של הכנסת כרשות מכוננת". לדבריו, "אין לבית המשפט סמכות להורות על בטלות חקיקת היסוד וחוסר השפיטות שבסוגיה החוקתית-פוליטית שבפנינו".

image.thumb.png.3b710a8271826cf36b116a705e9618ab.png

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 41 דקות, לב טוב כתב:

בום! 

דר.png

זה צפוי. אין בשביתה הזו שום היגיון.

אבל לא אמרת שבית המשפט פוליטי?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

אבל לא אמרת שבית המשפט פוליטי?

משה ארבל חולק עלי, מה אעשה... 

עע.png

לגופו של עניין, אני עדיין חושב שהחלטות בעליון הנגזרות מכח סבירות או עילות לא חוקיות (גם אם נצרכות) אחרות יש בהם המון גוון פוליטי.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...