Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, CX25GTI כתב:

צפוי לחלוטין, יש פה קמפיין להורדת ממשלת ישראל על הברכים על ידי חברות ובעלי הון עם מדיה חזקה מאחור .

תיקון איזוטרי לחוק הפך להיות קץ הדמוקרטיה.

חזרנו לדיקטטורה של 1992.

אתה אמיתי?
אתה חושב שבעלי הון בארץ מכתיבים לחברות הדירוג משהו? כל מה שיש להן זה השם שלהן בתחזיות אמינות. אם הם היו מזייפים, לא היה להם לקוחות בכלל.
יש כולה 30 מיליארדרים ישראלים בעולם (במונחים דולריים), ולא כולם בכלל גרים כאן.
מאד פשוט: אי-ודאות כלכלית דופקת את הדירוג (או את התחזיות לדירוג -- עוד לא ראינו מה בדיוק ההודעות), וכך גם מערתכ משפט שנתפסת כלא אמינה לבעלי עסקים שאולי יזקקו לה. וזה לא רק ביטול עילת הסבירות -- זה כל ה-180 החוקים האחרים בקנה גם כן. כולם מושחתים או דיקטטוריים או תיאוקראטיים או גזעניים.
סתם דוגמה:
חוק המתנות מאד לא מעודד ספק מחו״ל -- זה אומר לו שהוא יהיה חייב לשלם שוחד לפקידים לזכות בחוזים.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

אתמול שוחחתי עם חבר אחר, ורק במהלך השיחה נפל לי אסימון - דמיינתי לרגע שאני חי בישראל ללא יכולת/תכנית מגירה להגירה, וחשתי מועקה עצומה.

הוא סיפר שבן דוד שלו רשם בקבוצה משהו בסגנון ״כשגרמניה התחילה להתפלפ, היו את הפסימיים שברחו ואת האופטימיים שנשארו״. אנשים מדמיינים שתהליכים משטריים מתרחשים כמו איזה אירוע הוליוודי, עם קליימקס ופיצוצים ברקע, אבל בפועל זה קורה טיפין טיפין. כנסת ישראל הוכיחה שמבחינתם ״יש לנו ארבע שנים לעשות כל העולם על רוחנו״, ויש מספיק מצביעים שימושיים שמאמינים בלב שלם שלשנות את חוקי המשחק וחוקי היסוד ללא הסכמות זה משהו סביר, שלתת לפוליטיקאים כח לא מוגבל למשך ארבע שנות כהונה ולדגום אותם בסוף זו ״דמוקרטיה מאוזנת״. שאזרחים המוחים בצורה לא אלימה (כאילו, מלבד לחתום על עצומה באינטרנט, דבר שהוכיח את עצמו כסופר יעיל ע״י אף אחד אף פעם) הם אנרכיסטים. שלבקש משאל עם או הצבעה חשאית אחרי שמאות אלפי אזרחים ברחובות שבוע-שבוע במשך חודשים זה ״מוגזם״.

המנהיגים הימנואידים ביותר מוציאים סרטונים שמסיתים נגד טייסים, מטרילים ברשתות החברתיות, ועושים סלפי׳ס של חגיגות בזמן שהעם שלהם מדמם. דמיינו את ההצבעה על ההתנתקות כאשר בסופה דוחפים אצבע בעין וצוחקים על המתנחלים שנעקרים מביתם - זו הרמה.

איכס.

ליבי עם מי מכם שחש מועקה גדולה, באמת. גם כאן מעבר לאוקיינוס לראות את ישראל מאיצה את תהליך ההשמד העצמי שלה זו חוויה מחורבנת, הנחמה היחידה היא שלפחות חלק מהדור הצעיר רואה טריילר לסרט הרע שמפיקים לו ביבי סמוט בןגביר דרעי ושות׳ ויכול לבחור לצאת מהקולנוע.

תזכרו: לדמוגרפיה לא אכפת מהדעות שלי, שלכם, של ביבי או של גנץ. היא דמוגרפיה. תוצאות המשחק ידועות עם כל הצער שבדבר.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3
  • מבאס 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

ת׳כלס מה שווה הדירוג של חברה שמאמינה להבטחה של ביבי?

מנכ״ל אחת החברות צוטט כזועם כי מעולם לא שיקר לו ראש מדינה במצח נחושה (הם שלחו לכאן משלחת לפני כמה זמן ונפגשו גם איתו).
הוא לא האמין שיש מדינת OECD שבה ראש המדינה לא אמר אמת כבר 15 שנה ולא קיים אף הבטחה (לא המצב בהונגריה ופולין -- מפלגות השלטון שם לא שיקרו).

פורסם
לפני 1 דקה, PinkDolphin כתב:

מאד פשוט: אי-ודאות כלכלית דופקת את הדירוג (או את התחזיות לדירוג -- עוד לא ראינו מה בדיוק ההודעות), וכך גם מערתכ משפט שנתפסת כלא אמינה

לא דואגים למערכת המשפט.

דואגים לזה שהוא לא אמין, ראש הממשלה, שלא מסוגל לספק את הסחורה שמכר לסוכנויות הדירוג, שתהיה פשרה. לכלכלה בלאגן זה לא טוב, ואנחנו הולכים לבלאגן מתמשך. 

בנוסף, עם כל הדיבורים על מחנאות, הסקרים מראים צניחה של 12 מנדטים בגוש הקואליציה (זה לא ״גוש הימין״ כי יש הרבה ימין באופוזיציה. למעשה, אין בה כמעט שמאל...). ממשלה בלי לגיטימציה, שגם לא עובדת.

והממשלה הזו לא עובדת.

דוגמא:

מחירי התחב״צ עומדים לעלות. מה לעשות, זה אוטומטי בעקבות עלייה בתשומות. יש על זה דיונים בין התחבורה לאוצר כבר שבועות. מה עונה רגב?!

זו הממשלה הקודמת...

לפני 5 דקות, oryo כתב:

הוא סיפר שבן דוד שלו רשם בקבוצה משהו בסגנון ״כשגרמניה התחילה להתפלפ, היו את הפסימיים שברחו ואת האופטימיים שנשארו״. אנשים מדמיינים שתהליכים משטריים מתרחשים כמו איזה אירוע הוליוודי, עם קליימקס ופיצוצים ברקע, אבל בפועל זה קורה טיפין טיפין.

בגרמניה זה קרה כמו אירוע הוליוודי. זה לא קרה טיפין טיפין...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 דקות, falou כתב:

בגרמניה זה קרה כמו אירוע הוליוודי. זה לא קרה טיפין טיפין...

בחיאת, you should (and do) know better

גם אם היה קליימקס בנק׳ זמן כלשהי, זה היה לגמרי טיפין טיפין בהתחלה, וזה בדיוק איך עשרות אלפי אנשים ניצלו - כולל המשפחה של אשתי.

זיהו ופעלו.

אני לא טוען שישראל זו גרמניה הנאצית, אבל התהליכים כ״כ ברורים ושקופים, ולמזל/צערכם יש אנשי שלטון בהמתיים שלא ממש מסתירים מי יודע מה את המטרות שלהם, שלא צריך להיות גאון בשביל לקלוט את הוקטור. עובדה, אפילו פלב כמוני זיהה לפני עשור, ויש עוד רבים.

ליטרלי ירדתי השניה משיחה עם לקוח, VP R&D אז לא איזה פעור, ויתר על הגרין כארד לפני שנתיים וחזר לישראל - התקשר להבין איך הוא עושה לזה git revert & gtfo. איזה באסה.

• מצחיק 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

מחירי התחב״צ עומדים לעלות. מה לעשות, זה אוטומטי בעקבות עלייה בתשומות. יש על זה דיונים בין התחבורה לאוצר כבר שבועות. מה עונה רגב?!

זו הממשלה הקודמת.

ראית שהמישהו בממשלה הזאת לקח אחריות על משהו מתישהו? אפילו אסון מירון, שאין להם על מי להפיל את זה לא לקחו אחריות. והמצביעים שלהם? זה השמאל אשם. זה גנץ אשם. חבורה של חדלי אישים מנהלת לנו את המדינה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, oryo כתב:

בחיאת, you should (and do) know better

אני מה זה יודע. 

עד לעליית הנאצים נהרגו אלפים בקרבות ברחובות. חיסולים פוליטיים היו עניין שבשגרה.

זה לא שהכל היה נורמלי ופתאום באו הנאצים. המדינה כבר הייתה בהתפוררות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 31 דקות, oryo כתב:

אחרי.

כתבתי על זה פעם, עד כמה זה מזעזע עבורי לראות הוצאה לפועל של אינדוקטרינציה ברמה כ״כ גבוהה, עד שסבתא מאחלת לנכדה שלה להתגייס לצבא, כל זה אחרי שסבתא העבירה את כל חייה בטיפול במשפחות שכולות וראתה איך צה״ל כסת״ח הרג/רצח של חבר משפחה (הפרטים של המקרה מזעזעים ברמה שקשה להכיל, ״מזל״ שיש צנזורה) ועל הדרך רצחו את הנפש של משפחתו הגרעינית, שבעצמם תרמו את כל חייהם לבטחון המדינה.

הרי ברור לכאורה שסבתא אוהבת את הנכדה יותר מכל דבר אחר, ועדיין, ה-lizard brain משתלט ויוצא משפט כ״כ מטומטם ותלוש עד שאין כיצד להגיב.

אני לא שופט אותה וגם (בניגוד לאשתי) לא התעצבנתי, בסה״כ כואב לה שהנכדה במקום אחר. ועדיין, wtf.

משתתף בצערכם ותדאג לא להשאיר את חמותך עם הילדים שלך לבד. הייתי הולך באופן קיצוני (ככה שלא ירגישו אפליה כלשהיא - שלום בית וכו' וכו' וכו') ועושה את זה לכל הצדדים במשפחה.

אתה תשים גבולות גזרה אבל לא באמת יתייחסו אליהם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

תדאג לא להשאיר את חמותך עם הילדים שלך לבד.

מסכים איתך שלא יתייחסו לגבולות גזרה, אבל אני סומך על החינוך בבית שיספק לילדים מספיק אינטיליגנציה וחשיבה ביקורתית בשביל שידעו לשאול שאלות, לא מאמין בחומות מגננתיות אלא בהשכלה וידע. 

מה שנקרא root cause במקום patch over patch.

פורסם

אני מחכה לשלב בו ישראל תבעט מה-OECD. הרי ההצטרפות לארגון היה אחד ממקורו. הגאווה של נתניהו, עכשיו גורם למדינה להפוך ל פגרת מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

מסכים איתך שלא יתייחסו לגבולות גזרה, אבל אני סומך על החינוך בבית שיספק לילדים מספיק אינטיליגנציה וחשיבה ביקורתית בשביל שידעו לשאול שאלות, לא מאמין בחומות מגננתיות אלא בהשכלה וידע. 

מה שנקרא root cause במקום patch over patch.

עכשיו כשהיא בת 10 (סתם מנחש), כמה כבר אתה יכול להשכיל אותה בשביל לשאול שאלות כאשר עולה השיחה מול הסבתא.

אלא אם יש לך שיטה אשמח לשמוע. איך עושים תיווך לילד על נושא מאוד מורכב?

מילא על אונס, אני יכול להבין איך לעשות אבל בנושא צבא הישראלי, לצערי פחות בעניינים. אולי זה החום ואולי זה הרפורמה והטרלול שקורה פה שפשוט כיבו לי את המוח לחלוטין.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

עד לכור זה הגיע.

https://13tv.co.il/item/news/politics/security/nuclear-scientists-903638108/?pid=62&cid=902992371

האיום של מדעני הגרעין: "שוקלים פרישה בעקבות המהפכה המשפטית".

חשיפת חדשות 13: המחאה נגד המהפכה המשפטית מגיעה למקום הכי רגיש בישראל, כאשר בשבועות האחרונים התפתח בין כמה ממדעני הגרעין הבכירים ביותר בארץ שיח ששואל האם נכון להמשיך לשרת את המדינה - וכמה מהם מאיימים לפרוש מתפקידם.

סקר חדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/politics/politics/13-survey-903637889/?pid=62&cid=902992383

מודיס.

https://13tv.co.il/item/news/economics/gde1b-903638026/?pid=62&cid=902992383

הודעת "מודיס": ביטול עילת הסבירות יצר סיכון משמעותי לפגיעה בכלכלה.

חברת דירוג האשראי הבינלאומית פרסמה הודעה מיוחדת, ולפיה החקיקה המשפטית העצימה את החשש לפגיעה בכלכלה הישראלית לאור הצניחה בהשקעות בהייטק, מרכזיות הענף בכלכלה הישראלית, אי התייצבות חיילי המילואים - והמתחים הפוליטיים והחברתיים שצפויים להתגבר. "החששות שלנו ממממשים".

האלימות של המשטרה. אתמול.

https://13tv.co.il/item/news/domestic/crime-and-justice/police-violence-903638149/?pid=62&cid=902992383

וזה הדריסה מאתמול. וניפוץ השימשה.

https://13tv.co.il/item/news/domestic/internal/nsl80-903638071/?pid=62&cid=902992386

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 54 דקות, falou כתב:

אני מה זה יודע. 

עד לעליית הנאצים נהרגו אלפים בקרבות ברחובות. חיסולים פוליטיים היו עניין שבשגרה.

זה לא שהכל היה נורמלי ופתאום באו הנאצים. המדינה כבר הייתה בהתפוררות.

תהליך עליית הנאציזם נמשך למעשה מניסיון ההפיכה של היטלר ב 23.

זה לא שלפני זה בוואריה היתה דמוקרטית אבל שיטת ניקוי האורוות שלו היתה חדשה וקיצונית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, GTאי כתב:

השמאל חצי שנה צועק מעל כל במה שיהיה כאן אסון כלכלי ודיקטטורה, מה הוא חשב שיקרה יום אחרי? כל העולם שמע שיהיה גרוע אז הוא זורם עם התובנה שיהיה גרוע.

שוב, מי זה "השמאל"?

אנשים שחושבים שהמהלכים שהממשלה מקדמת גרועים, הם אומרים את זה בקול. זה פתאום נהיה משהו שאסור לעשות?

אני מזהיר אותך שאם תתן אגרוף לחלון זכוכית יכנסו לך חתיכות זכוכית קטנות לעור ותצטרך הרבה תפרים, אז זו אשמתי אחרי שעשית את זה ועכשיו אתה מדמם ובוכה?!

כל העולם רואה מה הממשלה עושה ואיך זה משפיע על הציבור בישראל, והתגובות בהתאם.

פילגו את הציבור לחלוקה המטומטמת הזאת שאתה חוזר עליה שוב ושוב, הימין והשמאל, כאילו זה "חיצים" או "אותיות" במקלדת של ילדים שמשחקים מורטל קומבט. אתה, שמשייך את עצמך ל"ימין" הולך לאכול את אותו חרא בדיוק עם אנשי ה"שמאל" שאתה מתדיין איתם פה בפורום. באדיבות ממשלת ה"ימין מלא מלא" כמובן. עד שאנשים לא יבינו את זה, אין סיכוי לשנות את מגמת הצניחה שאנחנו כרגע בה.

לא הבנתי מה אתה מצפה שאנשים יעשו אחרי שאומרים להם שהולכים לתת לממשלה שמורכבת מדתיים קיצוניים הרבה יותר כח ממה שהיה עד עכשיו? אלה אנשים שחופש מדת זה הבסיס לחיים שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...