Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

עכשיו כשהיא בת 10 (סתם מנחש), כמה כבר אתה יכול להשכיל אותה בשביל לשאול שאלות כאשר עולה השיחה מול הסבתא.

אלא אם יש לך שיטה אשמח לשמוע. איך עושים תיווך לילד על נושא מאוד מורכב?

מילא על אונס, אני יכול להבין איך לעשות אבל בנושא צבא הישראלי, לצערי פחות בעניינים. אולי זה החום ואולי זה הרפורמה והטרלול שקורה פה שפשוט כיבו לי את המוח לחלוטין.

היא קצת פחות מ4

הנושא ממש (ממש...) לא מורכב מבחינתי: היא תדע כי צה״ל הוא גוף מיליטנטי של מדינה זרה, אשר מגייס פחות מ50% מהאוכלוסיה המקומית עם ייעוד תיאורטי חשוב של להגן על ישראל וייעוד מעשי של שליטה ושיטור אוכלוסיה עוינת עקב אתגרים גאופוליטיים מדיניים. בשירות תהיה חלק מסביבה שוביניסטית להחריד, מהשנתיים האלו כחיילת בודדה תקבל הרבה פחות משנתיים של לימודים, התנדבות או עבודה בעסק המשפחתי. כמו כן סביר להניח שתוטרד מינית בעצימות זו או אחרת.

זה ככה בגדול. זה חתיכת pitch מחורבן כשאתה לא עובר אינדוקטרינציה שיטתית כל החיים.

אחד הפערים ביני ובין ישראלים-אמריקאיים אחרים הוא שאני לא מגדל את הילדים שלי ״רגל פה/רגל שם״. משבר הזהות של רוב המהגרים הוא דבר אמיתי מאוד, אבל אצלנו הסיפור פשוט יותר כי אנחנו לא מנסים לדחוף להם זהות שבטית ישראלית - הזהות שלנו לא מוגדרת לפי אדמה או דת אלא לפי ערכים והשכלה בהתאם להשקפת עולמנו. בתור אמריקאים להורים שהיגרו מישראל עם משפחה מורחבת בישראל, הם יכירו את ההיסטוריה של ישראל כי זו חלק מההוויה שלנו אבל ממש לא יחונכו על קדושת האדמה או איזה שקר בסגנון. 

לפני שעתיים, Coro כתב:

ORYO הטיב לבטא את זה. הפחד הוא מדמוגרפיה.

רוצים מדינה אשכנזית וחילונית אבל מיואשים כי מוצאים עצמם במיעוט ולא רואים תקווה לחזור לשלטון באמצעים דמוקרטים.

הייתי מגיב ברצינות אבל אתה נשמע לי כמו מזרחי אז כנראה לא תבין, אי אפשר אתכם תאמין לי, תחזרו למזרחיה או משהו יא מאותגרים פיגמנטית.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

לפני שעה, Coro כתב:

אני לא ליכוד ולא ש"ס. הלכה לך התיאוריה...

גם רוצה.. רק בלי הגזענות כי מלחמת האחים לא תהיה בין חרדים לחילונים אלא בין מזרחים לאשכנזים.

החברים שלי בצבא היו עירקי, כורדי, 2 תימנים, בולגרי, טורקי ו-2 אשכנזים. מ"מ קיבוצניק אשכנזי ותימני משכונת התיקווה שעברו ביחד יום כיפור היו חברים הכי טובים. את המ"פים אחד בולגרי ושני אשכנזי חברה מכבדים עד היום. ולא היה בינינו כל החרה הזה. אבל היום ביביס מסיתים אחד בשני בדיוק כמו מאמנים כלבי תקיפה. יועצו של ביבי נתן אשל נתפס (הוקלט) כאשר הוא מסביר לאיש מקצוע איך להוביל את הקמפיין.

לפני כשעה, GTאי כתב:

מי זה השמאל? השמאל אלו מצביעי המפלגות היהודיות שלא מרכיבות את הממשלה הנוכחית.

אתה מכיר הגדרה של השמאל? או שכל אחד שלא תומך בביבי אוטומטית נהיה שמאל? ליברמן זה שמול? גדעון סער? בני בגין? 

לפני כשעה, GTאי כתב:

בחייאת, תראה מי מוביל את המחאה הזו, אם היא היתה מחאה אזרחית הייתי הולך איתך ביחד, אבל היא לא כזו, היא הובלה מההתחלה ע"י פוליטיקאים, ורק לאחר מכן ע"י אזרחים שהתהוו כמנהיגי המחאה, שגם הם מזוהים ברובם עם השמאל.

היא לא מחאה עממית אלא מאורגנת וממומנת כראוי. 

שטויות. פוליטיקאים בהתחלה עמדו בצד, חלקם (ליברמן) אפילו התנגדו. אבל אחר כך ראו את ההצלחה וקפצו על העגלה. גם היום לא הם מובילים את המחאה.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, oryo כתב:

הייתי מגיב ברצינות אבל אתה נשמע לי כמו מזרחי אז כנראה לא תבין, אי אפשר אתכם תאמין לי, תחזרו למזרחיה או משהו יא מאותגרים פיגמנטית.

יש לנו מזרחי שהוא ראש הוועדה לאנרגיה אטומית, תואר ראשון בהנדסת "יש חשמל באוויר שאת באה אליי", ודוקטורט בפיזיקת נודים.
יכול ללמד אותך דבר או שניים על רפואה כירורגית בקרניות העין והכנת חמין לשבת.

אלוהים ישמור עלינו, עכשיו נפל לי האסימון שהוא אחראי על מפעל הטקסטיל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 59 דקות, farkash7 כתב:

יש לנו מזרחי

מדהים הייתי בטוח שפרענקים יש רק בגן חיות בשרשורים בקארספורום ואצלנו במשפחה, איזה קטע!

האמת יצאה לי גם ילדה מזרחית נראית כמו מוגלי ניסיתי לזרוק אותה לפח היא אמרה לי ״אני מרגישה כמו בבית״ כסאעמק אי אפשר להפטר מהם תאמין לי. 

• מצחיק 5

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

למה להיפטר?

גם אני מגדל שתי מזרחיות וזה אחלה.

אתה יכול לאלף אותן לבשל ולהוריד את הזבל. אפילו הן למדו לא לעשות קולולו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Coro כתב:

רוצים מדינה אשכנזית וחילונית אבל מיואשים כי מוצאים עצמם במיעוט ולא רואים תקווה לחזור לשלטון באמצעים דמוקרטים.

נו בטח. עם ראש ממשלה אשכנזי שקרן, שר משפטים אשכנזי מטורף וראש ועדת חוק ומשפט אשכנזי פשיסט.

רוצים מדינה שראשיה ישרים, שקולים ורואים עצמם שליחים של כלל הציבור. וממש לא אכפת איפה נולדה סבתא שלהם. כן, ומדינה חילנית ליברלית זה תנאי לשגשוג.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

מי זה השמאל? 

הפגנה ספוטנית זו מחאת האוהלים. זה ממש לא המצב כאן.

המחאה בנתה תילי תילים של ציפיות לחורבן והעולם לא יכול להתעלם. נראה לך שיושבים אנליסטים במודיס ועושים סקרי עומק בשביל להבין את המצב לאשורו? 

גם אני רוצה כזו, אבל אין לזה רוב אמיתי.

הדבר הכי קרוב לזה היה גוש השינוי שלא השיג רוב, ובזמנו הצליח למשוך הרבה מצביעים דתיים לאומיים (המתונים).

עם כל הצער שבדבר, אני לא רואה איך דמוגרפית הגוש הזה מקבל 61 מושבים בכנסת.

אין שמאל בישראל. יש המון מרכז. יש המון ימין פופוליסטי. העבודה ומרצ נמחקו. והעבודה גם לא הציגה משנת שמאל יותר מדי בשנים האחרונות.

רוב מכרי מפגינים בלי שמישהו יגיד להם או יארגן אותם. כמובן, יש אנשים עם יכולות ארגון מאחורי הקלעים. גם במחאת האוהלים היו. וזה מעניין שאתה אומר שזה הינ שונה, כי אני זוכר איך הסבירו אז שהאוהלים ממומנים, בדיוק כמו שאומרים היום.

אנשי חברות הדירוג פגשו את ביבי. והוא שיקר להם, כי הוא לא מסוגל אחרת. למרןת שבמקרה הזה הוא לא אשם. מה יכל כבר לעשות? להודות שלא שולט במשיחיים שטיפח, ולפעןל למפץ פוליטי כמו שרון? לבן אדם אין כנראה מספיק אומץ להחליט מה לאכול בבוקר בלי אישור הפסיכולוגית והילדז.

וכדי שישראל תהיה ליברלית יותר, קודם כל צריך להבין מי האויבים של ליברליזם פה ולא לשתף איתם פעולה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

למרןת שבמקרה הזה הוא לא אשם. מה יכל כבר לעשות? להודות שלא שולט במשיחיים שטיפח, ולפעןל למפץ פוליטי כמו שרון?

להגיד את האמת. במיוחד כאשר אתה יודע בוודאות 100% שכל יוודע תוך מספר שעות. אבל כנראה זה כבר פתולוגיה.

פורסם
לפני 10 שעות, oryo כתב:

שאזרחים המוחים בצורה לא אלימה (כאילו, מלבד לחתום על עצומה באינטרנט, דבר שהוכיח את עצמו כסופר יעיל ע״י אף אחד אף פעם) הם אנרכיסטים. שלבקש משאל עם או הצבעה חשאית אחרי שמאות אלפי אזרחים ברחובות שבוע-שבוע במשך חודשים זה ״מוגזם״.

כמי שנמצא מעת לעת בהפגנות, הן אכן ״לא אלימות״ מהבחינה הזו שלא מתעמתים (כמעט) עם שוטרים, אבל אי אפשר לקרוא לחסימות ומדורות על הכביש מחאה ״לא אלימה״. יש שם התלהטות יצרים לא קטנה. גם לפרוץ לאיילון ולעצור את התנועה זה לא בדיוק העמידה המנומסת עם השירה בקפלן.

לפני 10 שעות, oryo כתב:

תזכרו: לדמוגרפיה לא אכפת מהדעות שלי, שלכם, של ביבי או של גנץ. היא דמוגרפיה. תוצאות המשחק ידועות עם כל הצער שבדבר.

אין שומדבר שהוא ידוע לעשר, עשרים שנה קדימה. כולל האקלים.

לפני 9 שעות, Coro כתב:

אוריו כבר לא פה. 

כל הדיבור הזה על אשכנזים וספרדים כבר כ״כ פאסה, שהוא קיים רק בתיאוריה ואצל דתיים, שאצלם עוד יש הפרדה אתנית בבתי ספר, בתי כנסת וכו׳. לא מתחתנים בין הקהילות... אצל החילונים כבר מזמן לא מכירים בגזענות בזו. זה עיסוק של דתיים (חלקם)

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 דקות, falou כתב:

כמי שנמצא מעת לעת בהפגנות, הן אכן ״לא אלימות״ מהבחינה הזו שלא מתעמתים (כמעט) עם שוטרים, אבל אי אפשר לקרוא לחסימות ומדורות על הכביש מחאה ״לא אלימה״. יש שם התלהטות יצרים לא קטנה. גם לפרוץ לאיילון ולעצור את התנועה זה לא בדיוק העמידה המנומסת עם השירה בקפלן.

זה כוחני אבל לא אלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא יודע לעשות את האבחנה הדקה הזו. איפה שאני הייתי, כשהשוטרים באים, הרב מתפנים, אבל יש כאלו שצריך למשוך אותם אחורה. בו נגיד שלא מחפשים עימות פיסי עם השוטרים, אבל שרצים כמה עשרות לכביש ומדליקים מדורות... זה לא בא בקור רוח עם שירת התקווה.

פורסם

כנראה שחורב שונה מקפלן. גם המפגינים וגם השוטרים (הרבה מג"ב). הפגנות עם הרבה אנרגיה ורעש, אבל בלי עימותים עם שוטרים.

נתקלתי פעם אחת בעימות - בהפגנה לא מתוכננת לפני שבועיים - כאשר נעצר מישהו שהדליק אבוקה. בתגובה הקהל החל לצעוד לפרויד, השוטרים רצו כדי לחסום את המצעד, האופנוענים נסעו הלוך ושוב ברעש גדול, המפגינים התקדמו עוד 100 מ' ואחרי רבע שעה הכל נרגע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קיבלתי בווטסאפ.

למישהו יש עוד ספק?

הצעת חוק יסוד: לימוד תורה
סימול: פ/1540/25
יוזמים: משה גפני (יהדות התורה), יעקב אשר (יהדות התורה), יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
סטטוס: הונחה לקריאה טרומית
המשמעות: לימוד תורה יושווה ל"שירות משמעותי של מדינת ישראל והעם היהודי" – ביטול יתרונותיהם היחסיים של אנשי כוחות הביטחון.

הצעת חוק יסוד: הממשלה (תיקון – הפסקת כהונה של שר וסגן שר בשל חשד לפלילים)
סימול: פ/905/25
יוזם: שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
המשמעות: הליך העברה מכהונה של שר או סגן שר בשל חשד פלילי יתבצע על ידי הכנסת (ולא על ידי החלטת בג"ץ כפי שנעשה כיום).

הצעת חוק העונשין (תיקון – חסימת כבישים)
סימול: פ/2768/25
יוזם: דן אילוז (הליכוד)
המשמעות: שלוש שנות מאסר לחוסמי כבישים.

הצעת חוק העונשין (תיקון – איסור שידול קטינים להוצאה בשאלה), התשפ"ג-2023
סימול: פ/1560/25
יוזם: ישראל אייכלר (יהדות התורה)
המשמעות: פגיעה בארגונים שמסייעים ליוצאים בשאלה.

הצעת חוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם (תיקון – חיפוש בחומר מחשב וסמכות יושב ראש הכנסת), התשפ"ג-2023
סימול: פ/2014/25
יוזם: אריאל קלנר (הליכוד)
המשמעות: הרחבת דיני החסינות שמגינים על הח"כים מפני חיפוש גם בטלפונים החכמים ובמחשבים האישיים שלהם ושל עובדי לשכתם.

הצעת חוק חסינות רבנים, התשפ"ג-2023
סימול: פ/1555/25
יוזם: ישראל אייכלר (יהדות התורה)
המשמעות: רב לא יישא באחריות פלילית על פרסום חיבור הלכתי והבעת דעה בעניינים הנוגעים לתורת ישראל.

הצעת חוק שירות המדינה (מינויים) (תיקון – הכרה בלימודים תורניים גבוהים לעניין תנאי סף), התשפ"ג-2022
סימול: פ/153/25
יוזם: אוריאל בוסו (ש"ס)
המשמעות: להכיר לצורך מכרזים בשירות המדינה בתעודות ההסמכה של הרבנות הראשית כמקבילות לתארים אקדמיים.

• אהבתי 3

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הכבוד, רואים שבאו לעבוד.

מתי לדעתכם נתחיל לשמוע על הרוגים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, Shmulik_Miata כתב:

הצעת חוק יסוד: הממשלה (תיקון – הפסקת כהונה של שר וסגן שר בשל חשד לפלילים)
סימול: פ/905/25
יוזם: שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
המשמעות: הליך העברה מכהונה של שר או סגן שר בשל חשד פלילי יתבצע על ידי הכנסת (ולא על ידי החלטת בג"ץ כפי שנעשה כיום).

לכאורה, הגיוני. זה בעיה למנוע תפקיד ציבורי ממי שלא הורשע, מה גם שכבר ראינו בעבר שהפרקליטות מבצעת אישום ממוקד באנשים שמינויים הוא לצנינים בעיני המערכת. הגיוני, לכאורה, שהרשות המחוקקת תפקח על הרשות המבצעת. 

מעשית, הרשות המחוקקת נשלטת ע״י הסכמים קואליציונים ואיננה נפרדת, ואכן יש טעם לפגם שחשד שמישהו שפשע במילוי תפקידו הציבורי ימשיך להחזיק בעמדת כוח, שעלולה לשים אותו בניגוד עניינים.

אפשר פתרון אחר שיאפשר, למשל, שמי שייקבע תהיה ועדת אתיקה, בה אין לקואליציה רב או גוף/הליך אחר שמורכב מחברי הרשות המחוקקת (אולי לא רק) באופן שלא מבטיח רב לקואליציה.

לגבי כל שאר החקיקה הדתית, תזכרו שקראתם את זה פה קודם: עוד יישרפו פה ספרי תורה כמחאה אם ימשיכו ככה.

• אהבתי 2

• תוכן חדש...