Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, לב טוב כתב:

מסתבר שהוא צדק מהר מן הצפוי. 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001453280 

זה סממן של חוסר יציבות ושוק ספקולטיבי, שבו ירידות לא קשורות לביצועים כלכליים עכשוויים גורמות לקניה של מה שנראה כהזדמנות. אל תשמח על זה, זה לא סימפטום טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

זה לא סימפטום טוב.

גם זה לא טוב? 

הבנתי מהעיתונות שהמסחר אמור להפתח בירידות בגלל ההזהרות של מודיס. אז עכשיו העליות הן לא טובות? 

טוב, לא למדתי ליב"ה ואין לי תואר בכלכלה, כנראה שמה שלא יהיה המצב תמיד ח*א ואני לא מבין כלום...

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

תשמע, זה כמו להגיד שאין התחממות גלובלית כי קר לי ויורד גשם במקום שאני גר בו. 

תסתכל על המגמות, לא על אירוע נקודתי. 

מאז הממשלה הנוכחית, השקל נחלש, והבורסה עומדת במקום. 

בורסות אחרות עולות, ולמשל ביחס יורו-דולר אין שינויים גדולים. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

גם זה לא טוב? 

הבנתי מהעיתונות שהמסחר אמור להפתח בירידות בגלל ההזהרות של מודיס. אז עכשיו העליות הן לא טובות? 

טוב, לא למדתי ליב"ה ואין לי תואר בכלכלה, כנראה שמה שלא יהיה המצב תמיד ח*א ואני לא מבין כלום...

זה לא אומר כלום, בטח בלי נפח המסחר.

להפשטה, אני יכול לקנות מחר מניות במיליון שקל ב-10 ש״ח למניה, ומחרתיים למכור מניות באלף שקל ב-8 ש״ח.

המניה ירדה 20%, אבל ברור מה יותר משמעותי...

פורסם
לפני 6 דקות, לב טוב כתב:

גם זה לא טוב? 

תסתכל על הפערים בין המדדים של ארה"ב לבין המדדים בארץ אבל מתחילת השנה. נראה לי שמישהו כאן פרסם כאן גרף עם השוואה.

הפערים רק גדלים וזו מגמה. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, לב טוב כתב:

ומי מפקח על בית המשפט? כשהם פוסקים לפי עילות ולא לפי חוקים מוגדרים לא מן הנמנע שיכנסו לפסקי הדין שיקולים פוליטיים / השקפות עולם שונות. 

אם יש משהו שהחוק השאיר פרוץ, על המחוקק לתקן את זה. בית המשפט לא יכול להיכנס לנעליו של המחוקק ולקבוע חוקים, ברור שלא. 

אם על חוק שעובר בכנסת יש ביקורת, ועדת חוקה קריאות והסתייגויות, מי מאזן את הסבירות המשפטית?

קודם כל בטח שהמצב לא מושלם ,

קח בחשבון דברים שממתנים קצת את עניין איזון הסבירות על ידי בית המשפט:

בית המשפט הוא מגיב ולא יוזם וראוי שיעשה בכח זה שימוש כמה שפחות,  מישהו בכל זאת חייב לתת קונטרה גם היא מעצבנת לרב היא נותנת את הערותיה והמחוקק יכול לחוקק מחדש. 

כמו שכבר כתבתי מחוקק שרק מוריד ממנו איזונים זה פשוט לא רציני, אם היו מכילים על עצמם בלמים אחרים סבירים הייתי תומך דברים צריכים להתעדכן ולא להתאבן ולהרקב צריך ללכת עם הזמן, אבל כשאתה עושה שינוי חקיקתי כל כך מהיר וחפוז לבלם יסודי שקיים זמן רב וזה לא משנה שאנשים כתבו ספרים בנושא, כל בן אדם שני כותב ספר על השטויות שיש לו בראש, גם אני כותב בפורום. מה עם הדיון הציבורי, החידוש ההסכמות הרחבות? הריצה הזאת הכוחנית היא חלק מהתנהלות הלא רצינית.

זה לא משחק, משפחות וחברים אשכרה נקרעים זה הגיע לחלק גדול מהבתים בישראל (דווקא לגזענים שחוקקו את החוק ואפילו אלה שתומכים בו ללא סייג אולי פחות, כי הם הרי פחות מתערבבים מראש עם מי שלא דומה להם אז הם לא מבינים את עומק השבר הכללי האמיתי )

עריכה אחרונה על ידי yb
  • מעניין 2

פורסם
לפני 17 דקות, לב טוב כתב:

להבין שאתה לא מבין זו התחלה טובה.

זה גרף שיותר מלמד על הכלכלה הישראלית, מאשר כיוון מסחר רגעי:

image.thumb.png.f1a9ca0062662bdfbc7356c5f55ea516.png

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הרהור. 

מצאתי את זה > https://www.as-invest.co.il/magazine/אגח/איך-הפך-השקל-לאחד-המטבעות-החזקים-בעולם/ 

בכתבה הזאת מופיע ששקל חלש עוזר המון ליצואנים ובמיוחד להייטק. יש מצב שקרנות הייטק פתחו במסע צייד לשקל כדי לשפר רווחים?

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

ואם תסתכל על הגרף הזה, תראה שהשיא היה באוגוסט שעבר ומאז המצב איכשהו מדשדש. 

יתרה מכך אפשר לראות, שמאז ינואר נבלמה הירידה בבורסה.

Screenshot 2023-07-26 110815.png

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, לב טוב כתב:

הרהור. 

מצאתי את זה > https://www.as-invest.co.il/magazine/אגח/איך-הפך-השקל-לאחד-המטבעות-החזקים-בעולם/ 

בכתבה הזאת מופיע ששקל חלש עוזר המון ליצואנים ובמיוחד להייטק. יש מצב שקרנות הייטק פתחו במסע צייד לשקל כדי לשפר רווחים?

אחד, הכתבה ממרץ 2020, יותר מ 3 שנים. למעשה ממש עם תחילת הקורונה. 

שתיים, יש כאלו ששקל חלש טוב להם. למשל חברות הייטק שמדווחות בדולרים ומשלמות משכורות בשקלים. 

דוגמא, עלות שכר מתכנת 25,000 ש"ח, שקל חזק אומר שזה 8000$, שקל חלש 7000$. ברור שהחברה מעדיפה לחסוך 1000$. 

אבל זאת דוגמא מאוד יחודית, כי חומר הגלם שלה הוא משאב מקומי. 

מפעל ישראלי שמייצר משהו ומוכר בדולרים, לא יהנה, כי גם עלות חומרי הגלם שלו עולה כי השקל נחלש. 

אתה בוודאי לא תיהנה, כי אתה לא זה ולא זה - הדלק שלך יתייקר כי אתה קונה אותו ב $, האוכל שלך יתייקר כי אתה קונה אותו ב $, וגם אם הוא מיוצר בארץ, החברה המייצרת קונה את חומרי הגלם ב $ ולכן חייבת להעלות מחיר. הנסיעה שלך לחו"ל תתייקר, וכל דבר אחר הולך להתייקר. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אתה יכול להמשיך להעלות גרפים כרצונך.

גרף יחיד הוא חסר משמעות, כי הוא משקף הרבה גורמים: אינפלציה, ריבית, מצב פוליטי וכו׳.

כשאתה משווה מול בורסות אחרות בעולם (כשכל העולם סובל מאותן בעיות של אינפלציה וריבית), אתה מגלה שהבורסה פה בביצועי חסר מאז הבחירות.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אבל אם תסתכל  בגרף שהעלה פינדר תראה שיחסית למה שמתרחש בעולם, ספציפית החברות הגדולות בארה"ב, ההורסה הישראלית חלשה מאוד.

והחולשה של השקל מועילה ליצואנים אבל מעלה לך ולי את המחירים בסופר.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ושוב זה למה צריך ללמוד ליבה.

אתה אפילו לא מצליח להבין את תמונת המצב הכלילית במדינה ולהסיק מסכנות מגרף פשוט.

• אהבתי 1
פורסם

אם תסתכל על הגרף הזה תראה שמאז שהתחילה הממשלה הזו המגמה הכוללת היא ירידה, בנפחי המסחר בעיקר

לפני 10 דקות, לב טוב כתב:

Screenshot 2023-07-26 110815.png

• תוכן חדש...