Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ORYO הטיב לבטא את זה. הפחד הוא מדמוגרפיה.

רוצים מדינה אשכנזית וחילונית אבל מיואשים כי מוצאים עצמם במיעוט ולא רואים תקווה לחזור לשלטון באמצעים דמוקרטים.

• רעיון גרוע 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה "מדינה אשכנזית"?

רוצים מדינה חופשית שחיים בה חילונים ודתיים ביחד. לזה יש רוב אמיתי. אם אין, אז אפשר להיפרד. רק שזה ממש לא המצב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, Coro כתב:

רוצים מדינה אשכנזית וחילונית אבל מיואשים כי מוצאים עצמם במיעוט ולא רואים תקווה לחזור לשלטון באמצעים דמוקרטים.

למה היית חייב להקריץ את האשכנזית? מדברים בבירור על ליבראליות מול פנאטיות דתית, למה לערב איזה עדתיות מפגרת?

אני בעצמי דיברתי על דמוגרפיה כאן בשרשור, אני מבטיח לל שאני יותר מזרחי ממך. דיי עם הרגשי נחיתות, זה מאוס.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 דקות, MZN כתב:

למה היית חייב להקריץ את האשכנזית? מדברים בבירור על ליבראליות מול פנאטיות דתית, למה לערב איזה עדתיות מפגרת?

כי זה מה שהליכוד וש"ס מפמפמים לקהל שלהם כבר מעל עשור בלי שניה של הפסקה.

זה באמת מרגיש שעד 2008~ צעדנו לכיוון איחוד והפסקת השיחה הזה, ואז משם והלאה, עליית הביבס הראשון לשמו, התחלנו לאט לאט לשמוע את זה יותר ויותר. מ 2015 והלאה זה בכלל הפך למרכז השיח, וככל שהליכוד הלך והקצין (החלפת אנשים עם יותר מ 2 תאי מוח בקודקוד בסתומים סטייל אמסלם ורגב) זה התפוצץ יותר ויותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, Coro כתב:

אוריו האשכנזי הידוע... 😂

לפני 28 דקות, Coro כתב:

רוצים מדינה אשכנזית וחילונית

רוצים בהחלט מדינה בדגם המערבי-ליברלי, ומיואשים כי פחות מתחברים לחיים במדינה בדגם המזרח-תיכוני סטייל לבנון, סוריה, ירדן, עירק ומצרים.

• אהבתי 5
  • מצחיק 1

חזיר דיזל

פורסם

אני לא ליכוד ולא ש"ס. הלכה לך התיאוריה...

לפני 8 דקות, קורן בן אשר כתב:

אוריו האשכנזי הידוע... 😂

רוצים בהחלט מדינה בדגם המערבי-ליברלי, ומיואשים כי פחות מתחברים לחיים במדינה בדגם המזרח-תיכוני סטייל לבנון, סוריה, ירדן, עירק ומצרים.

גם רוצה.. רק בלי הגזענות כי מלחמת האחים לא תהיה בין חרדים לחילונים אלא בין מזרחים לאשכנזים.

• רעיון גרוע 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם

לרגע לא אמרתי שאתה זה או זה.

אתה מושפע מהשיח הרעיל שהם מטפטפים החוצה, זה בהחלט שכן, אחרת לא היית פולט שטוית כאלו לחלל האוויר (השרת?)

אנחנו כבר מעבר לזה, ומעניין אותי מה יקרה אם היית עושה בכלל את החלוקה הנכונה של אוכלוסיות (סתם לדוגמה, מרוקאים וטריפוליטאים הם בכלל לא "מזרחים" אם כבר נכנסים להגדרות :) )

• אהבתי 1
פורסם

מצחיק כי אני חושב אותו דבר עליך.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם
לפני 58 דקות, Coro כתב:

מה זה מדינה אשכנזית? פולין? הונגריה? רומניה? רוסיה אולי? כי משם בתכלס הגיעה מרבית יהדות אשכנז, מי ששרד את זוועת השואה כמובן, ותאמין לי, אלו שהגיעו משם ונקראים אשכנזים ממש לא רוצים להיות כמו פולין, הונגריה ורומניה. מתי רצון לקדמה, השכלה ליברליות, חיה ותן לחיות הפכה למילת גנאי ול"אשכנזיות"? זו עיקר הבעיה עם הדמגוגים של הליכוד שעוד מהימין של בגין רוכבים על הנושא הזה והיום זה כבר השיא, בוז להשכלה, לשכל ישראל, לכל דבר שקצת מריח ליברליות והם כמובן עושים זאת בשיא הציניות, כמו הגברת מירי רקב שכבר בזבזה כמה מיליונים על נסיעות תענוגות למעצמות התחבורה מרוקו וגיאורגיה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, SlowRide כתב:

שוב, מי זה "השמאל"?

אנשים שחושבים שהמהלכים שהממשלה מקדמת גרועים, הם אומרים את זה בקול. זה פתאום נהיה משהו שאסור לעשות?

אני מזהיר אותך שאם תתן אגרוף לחלון זכוכית יכנסו לך חתיכות זכוכית קטנות לעור ותצטרך הרבה תפרים, אז זו אשמתי אחרי שעשית את זה ועכשיו אתה מדמם ובוכה?!

כל העולם רואה מה הממשלה עושה ואיך זה משפיע על הציבור בישראל, והתגובות בהתאם.

פילגו את הציבור לחלוקה המטומטמת הזאת שאתה חוזר עליה שוב ושוב, הימין והשמאל, כאילו זה "חיצים" או "אותיות" במקלדת של ילדים שמשחקים מורטל קומבט. אתה, שמשייך את עצמך ל"ימין" הולך לאכול את אותו חרא בדיוק עם אנשי ה"שמאל" שאתה מתדיין איתם פה בפורום. באדיבות ממשלת ה"ימין מלא מלא" כמובן. עד שאנשים לא יבינו את זה, אין סיכוי לשנות את מגמת הצניחה שאנחנו כרגע בה.

לא הבנתי מה אתה מצפה שאנשים יעשו אחרי שאומרים להם שהולכים לתת לממשלה שמורכבת מדתיים קיצוניים הרבה יותר כח ממה שהיה עד עכשיו? אלה אנשים שחופש מדת זה הבסיס לחיים שלהם. 

מי זה השמאל? השמאל אלו מצביעי המפלגות היהודיות שלא מרכיבות את הממשלה הנוכחית.

בחייאת, תראה מי מוביל את המחאה הזו, אם היא היתה מחאה אזרחית הייתי הולך איתך ביחד, אבל היא לא כזו, היא הובלה מההתחלה ע"י פוליטיקאים, ורק לאחר מכן ע"י אזרחים שהתהוו כמנהיגי המחאה, שגם הם מזוהים ברובם עם השמאל.

היא לא מחאה עממית אלא מאורגנת וממומנת כראוי. 

הפגנה ספוטנית זו מחאת האוהלים. זה ממש לא המצב כאן.

אתה טועה עם האגרוף והזכוכית, הדימוי צריך להיות שאני נותן אגרוף ואתה שם את הזכוכית בכוונה - אז ברור שאפגע. זה בדיוק מה שקורה כאן, המחאה בנתה תילי תילים של ציפיות לחורבן והעולם לא יכול להתעלם. נראה לך שיושבים אנליסטים במודיס ועושים סקרי עומק בשביל להבין את המצב לאשורו? הם שומעים מה כל ההיטקיסטים והטייסים מצייצים ומחרים ומחזיקים אחריהם. 

אנחנו נאכל חרא ביחד - אין לי צל של ספק בזה.

לפני שעה, SlowRide כתב:

מה זה "מדינה אשכנזית"?

רוצים מדינה חופשית שחיים בה חילונים ודתיים ביחד. לזה יש רוב אמיתי. אם אין, אז אפשר להיפרד. רק שזה ממש לא המצב.

גם אני רוצה כזו, אבל אין לזה רוב אמיתי.

הדבר הכי קרוב לזה היה גוש השינוי שלא השיג רוב, ובזמנו הצליח למשוך הרבה מצביעים דתיים לאומיים (המתונים).

עם כל הצער שבדבר, אני לא רואה איך דמוגרפית הגוש הזה מקבל 61 מושבים בכנסת.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, GTאי כתב:

נראה לך שיושבים אנליסטים במודיס ועושים סקרי עומק בשביל להבין את המצב לאשורו? הם שומעים מה כל ההיטקיסטים והטייסים מצייצים ומחרים ומחזיקים אחריהם. 

חד וחלק כן, ואם אתה חושב שסוכנות כמו מודיס או S&P קובעים דברים הרי גורל כמו דירוגי אשראי למדינות על פי הדי שמועות, אין לך שמץ מה הגופים האלו ומה הם עושים. 

הסיבה היחידה שעוד לא העיפו את הדירוג של ישראל 2 דרגות מטה היא השוק הפרטי החזק פה, והם טרחו להבהיר את זה היטב באזהרה האחרונה שפרסמו לפני חודשיים שלושה- הם אמרו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים, "השוק הפרטי (ובעיקר הייטק) שלכם חזק אז נכון לעכשיו הדירוג נשאר כמו שהוא אבל המצב הפוליטי אצלכם נפיץ ואם השיט הזה לא עוצר הדירוג ירד"

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

^

האנליסטים במודיס לא צריכים במקרה הזה לעשות מחקרי עומק,

כשיש לך ראש ממשלה לשעבר (אולמרט), שמתראיין לערוץ בריטי ואומר שבישראל החלה מלחמת אזרחים, או כשיש לך עיתונאי (מלמן) שבכותרת בהארץ מבקש מהצבא לעשות הפיכה צבאית - בלי להצטעצע מאחורי מילים מכובסות - כל אנליסט שפוי יתן אזהרה על מה שקורה במדינה הזו.

קצת חבל לאן שהגענו,  אני חושב שיש אשמה מסויימת על הצד שלי, בטח באופן שבו כל הרפורמה הוצגה ונעשתה, אבל לדעתי גם לאופוזיציה יש אשם תורם בפיצוץ השיחות ובריחה מכל ניסיון של פשרה.

בכלל, לדעתי הסיבה שהוויכוח הזה הגיע לכאלו עוצמות, וחתך כמעט לחלוטין את החברה בישראל, היא בגלל שבניגוד לוויכוחים אחרים, במקרה הזה - כל צד מבין שיש קצת אמת בטיעונים של הצד השני, לכן הוויכוח הרבה יותר מפחיד ואמוציונלי.

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • רעיון טוב! 3

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

כשיש לך ראש ממשלה שכל מילה שיוצאת לו מהפה (כולל הבטחות לאותם אנליסטים) היא שקר לא צריך להיות גאון כדי להבין שלא כדאי לעשות פה עסקים.
כשאותו ראש ממשלה הוא גם ברווז צולע ויושב בממשלה עם פירומנים, כנ"ל.
מספיק להאשים את כל העולם חוץ מהבעיה האמיתית. לא עושים עסקים עם שקרנים. לא עושים עסקים עם מדינות שמנוהלות ע"י שקרן בן שקרן. גם ביביסטים לא היו קונים מביבי רהיטים אפילו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

ביבי שקרן אבל זה לא מהיום..

לא זה מה שמשפיע על הדירוג.

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

לך זה לא מהיום לסוכניות הדירוג זה חדש. הם היו בטוחים שהכלכלה עדיין חשובה לו כי הוא מבין דבר או שניים בכלכלה. סמכו על המילה שלו.
הם קיבלו ממנו הבטחה לפני כמה חודשים והוא הפר אותה ברגל גסה.
מה הוא חושב? שזה היהודים הרגילים שהוא רגיל לרמות? עכשיו כולנו נשלם את המחיר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...