Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

אתה מדבר על השתמטות ואני מדבר על התנדבות.

אתה מנהל דיון פילוסופי.
זה לא ממש מעניין עם כל הכבוד.
תקרא לזה איך שאתה רוצה, אם אין לך מתייצבים אין לך צבא.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

שאלות טובות וקשות.

האינסטיקנט שלי הוא לומר לו שלא יתגייס, אבל מי ישלם את המחיר (בהנחה שישמע לי)? אני או הוא?

אני מניח שקל להתחמק מהשירות ללא השלכות פליליות. אבל זו בחירה שלו והוא זה שיצטרך לספר לחברים שלו שהוא לא מתגייס, בזמן שהם כן.

בסביבה שלי, נכון להיום, כל החברים הטובים מתנגדים באופן גורף לממשלה הזו, אבל כולם שולחים את ילדיהם לשירות משמעותי.

להחלטה לא לשרת, יש מחיר חברתי ואני לא מרגיש שזה הוגן, לנסות להשפיע עליו ולהשליך עליו את הרצונות שלי.

הקטנה שלי אמורה להתגייס עוד שנה וברור לכולנו שהיא תתגייס.

זה חוב מוסרי שכל מלש"ב חייב לאלה ששמרו עלין כאן מיום שנולד ואת החוב הזה פורעים. אחר כך עושים מה שרוצים.

Just now, farkash7 כתב:

אתה מנהל דיון פילוסופי.
זה לא ממש מעניין עם כל הכבוד.
תקרא לזה איך שאתה רוצה, אם אין לך מתייצבים אין לך צבא.

זו כבר בעיה של הממשלה ולא של האזרח.

הם בנו כל את מערך הכוחות והם אלה שאמרו להם מפורשות מה יקרה ובחרו להמשיך. שיתמודדו.

מתנדב רשאי לא להתנדב אבל איש מילואים עם צו חוקי או סדיר לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, Supertigre כתב:

לא רואה את זה קורה, זה דורש מאלו שם למעלה לוותר על המון כוח ריכוזי שרק אתמול חוקקו חוק כדי שיתן להם יותר כוח. 

זה נכון.

אבל הציבור הכללי צריך להבין שכיום יש כלים לממש במידה מסוימת דמוקרטיה ישירה, קרי שכל אזרח יבחר בעצמו לגבי לא מעט דברים. זה והעברת כוח לשלטון המקומי יקלו במידה מסוימת את חסרונות השיטה הפרלמנטרית

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אולי זה יוביל להתפכחות אצל הביביסטים בשלומי/נהריה/קריית שמונה.
לפעמים כדי להוביל שינויים צריך אסון.
אתה מוזמן להגן על החרדים הנפלאים. מאחל לך הצלחה מכל הלב.

בשלומי יש 27 אחוז הצבעה למפלגות האופוזיציה, שמהווה כמעט 2000 תושבים.

בקרית שמונה 21 אחוז, שמהווה כמעט 6000 תושבים.

בנהריה 38 אחוז, שמהווים 22 אלף.

סבבה שיהיה להם אסון?

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

זו ממש לא הנקודה.

הנקודה היא אתם תחרבנו עלי ועל כל מה שחשוב לי ואני אלך למות במקומכם (והבמקומכם זה לא במקרה. קואליציה שבוחרת להוציא חלק גדול מכוח האדם מהמעגל הסדיר לא היתה צריכה אותי אם היתה מגייסת את כולם)?

בחרתם אז תתמודדו. יש לכם את האנשים אז תשתמשו בהם לפני שאתם שוב באים להשתמש בי.

זה האמ-אמא של הנקודה.

מה שאתה רושם פה אומר שאם תהיה ממשלת שמאל (טוב אין שמאל קח מרכז) שתריץ הסכם מדיני, הם יוכלו לסרב כי אתה "מחרבן על מה שחשוב להם".

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

הקטנה שלי אמורה להתגייס עוד שנה וברור לכולנו שהיא תתגייס.

זה חוב מוסרי שכל מלש"ב חייב לאלה ששמרו עלין כאן מיום שנולד ואת החוב הזה פורעים. אחר כך עושים מה שרוצים.

הבת שלי תתגייס בנובמבר.

איתה יותר קל לי, כי אני יודע שהיא לא תהיה קרבית.

לגבי החוב המוסרי, אני פחות פחות מרגיש את החוב הזה.

בימים שהצבא והמדינה הם בני ערובה של המתנחלים והצבא הפך להיות צבא ההגנה להתנחלויות ולתחזוק הכיבוש.

כלומר, הוא היה כזה מאז 67, אבל תמיד היתה ברקע איזו תקווה שנגיע להסדר כלשהו. היום כשהמתנחלים ניצחו והסיפוח כבר קיים בפועל, אני מרגיש הרבה פחות מחוייב.

אם הייתי בגיל מילואים, הייתי מסרב לשרת ביו״ש. 

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

מתנדב רשאי לא להתנדב אבל איש מילואים עם צו חוקי או סדיר לא.

שוב אתה מדבר על החוק היבש. במדינת ישראל זה משול לדיון פילוסופי.
בתאוריה לפי החוק היבש כולם אמורים להתגייס. אפילו החרדים כן כן.
בפועל? בפועל רק מי שרוצה מתגייס ומי שלא רוצה לא מתגייס.
במילואים המצב חמור אף יותר, בערך 2% עושים שירות קרבי במילואים.

למה אנשים רוצים להתייצב? לא בגלל החוק. כלומר הם אזרחים שומרי חוק, אבל זו לא הסיבה.
הסיבה היא שהם מרגישים חלק מהמדינה. הם מרגישים חייבים למדינה. הם מרגישים שהם שומרים על משהו שחשוב להם.
כל אלה הולכים לפח, הדבר האחרון נשאר וגם הוא בקצב הזה בדרך לזבל.

לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

סבבה שיהיה להם אסון?

לא סבבה שיהיה להם אסון, אבל לפעמים רק אסון מוביל לשינוי של המצב הקיים.

image.png.bb56438e2afeb5d89b4f1b9c70e04f52.png

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

נכון להיום, כל החברים הטובים מתנגדים באופן גורף לממשלה הזו, אבל כולם שולחים את ילדיהם לשירות משמעותי

בדיוק על זה הפוליטיקאים בונים ובטוחים שיהיה בסדר. יש מספיק אנשים עם תחושת אחריות אישית, כאלה שלא מסוגלים ללכת לישון אם יש כלים מלוכלכים בכיור גם אחרי יום עבודה מתיש.

כאלה שאומרים לעצמם, אם אני לא אעשה את זה, אף אחד לא יעשה.

אישית אני אלך למילואים אם יקראו לי ויתאפשר, אבל זה שאני לא איזה גנרל שחייבים אותו. הילד שלי ילך לצבא אם עד הגיוס שלו זה ישאר חובה, כי בלי ביטחון אין משמעות לבית שלנו פה. אנשים בתחומי הבית - המדינה לא צריכים להישאר בלי הגנה אפילו אם הם סתומים שמזיקים.

אבל מיסים זה כבר סיפור אחר, מבחינתי זו חובה שצריך להתחמק ממנה ככל הניתן במיוחד במצב הנוכחי😁

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

סבבה שיהיה להם אסון?

אתה מפספס את זה שאין קו ישר בין סיבה לתוצאה.

אם יוסי מפסיק כרגע להתנדב, או מביא פתק מרופא ומפסיק להגיע למילואים, הוא הופך ללא כשיר ולא רלוונטי לשום פעולה צבאית שתקרה בשלומי או קריית שמונה.

הפגיעה בתושבים לא תהיה בגלל אותו יוסי ספציפית שלא התגייס.

פורסם
לפני 11 שעות, Supertigre כתב:

והעיקר שמשה סעדה, שנמצא במסע נקמה אישי משלו כמו רבים בממשלה הזו, הקים ועדה ממשלתית לבדיקת "פגסוס". 

ודווקא כן יש מקום לבדוק איך פגסוס קיבלה את רשיונות היצוא המפוקפקים שקיבלה, כי התוכנה הגיעה למשטרים באמת חשוכים(*)... אבל זה לא קשור בכלל לגנץ.
אבל הכי הזוי לגבי התיקון הזה בפקודת המשטרה, היא שהוא עבר את ועדת הכנסת הרלוונטית בישיבה שנכח בה אדם אחד בלבד, בהצבעה שרק הוא הצביע בה: ח״כ צביקה פוגל, יו״ר הועדה. לא יודע אם זה כי החברים האחרים בועדה פשוט לא טרחו להגיע, או שפוגל עשה מחטף כלשהו.
אגב, הרעיון המקורי עלה בכנסת הקודמת, ונידון הרבה מאד -- גם חברי אופוזיציה וגם חברי קואליציה דאז הצביעו על פגיעה בפרטיות אם זה ייעשה ללא מדיניות ברורה בחוק (שאין בהצעה הקיימת).

(*) יש לי חבר שהיה בכיר ב-Verint, שמוכרת מערכות צילום וניתוח של וידאו לכוחות משטרה לגיטימיים, ותיאר לי פעם את תהליך האישור של משרד הבטחון. נשמע מאד יסודי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

חצי מהחברי הקואלציה במוצהר תומכים בכזו, כולל כל המנהיגים מחוץ לליכוד. מציע לך לעקוב אחרי ההתבטאויות שלהם. כן, עוד שיעורי בית 😉.
הדבר הראשון במצע של מאיר כהנא היה מדינת הלכה, לא טרנספר לערבים, ואין שום הבדל בין בן-גביר, הגרופי שלו, לבינו. גם לא בין סמוטריץ׳.
אז אולי לא תוך 5 שנים, אבל זאת המגמה, ויש כבר עשרות חוקים בקנה כאלה במסגרת הבליץ. עשרות. ואף אחד מהם לא מושהה.

ראית את חוק יסוד לימוד התורה? ראית את התגובות של אותם אלו שאתה טוען שהם תומכים בהם (הם או חברי מפלגתם, זה היינו הך)?

הנרטיב של "הלכה המדינה" שהשמאל יצר הוא מעולה בשביל להוציא 200,000 איש לרחוב. 

פורסם
לפני 4 דקות, GTאי כתב:

ראית את התגובות של אותם אלו שאתה טוען שהם תומכים בהם

חכה שבוע, גפני יעשה שרירים וביבי התקפל. שאר הלקקנים התקפלו יחד איתו.
נתניהו הוא ברווז צולע עם לב חלש.

פורסם
לפני 12 דקות, GTאי כתב:

ראית את חוק יסוד לימוד התורה? ראית את התגובות של אותם אלו שאתה טוען שהם תומכים בהם (הם או חברי מפלגתם, זה היינו הך)?

הנרטיב של "הלכה המדינה" שהשמאל יצר הוא מעולה בשביל להוציא 200,000 איש לרחוב

רק שבשורה האחרונה, כל התגובות זה רק עניין של מראית עין, בפועל מעניקים לבעלי אורך חיים מסוים פתור משירות ללא הגבלת כמות. זה כמובן תקף לכל ממשלות ישראל, לא ייחודי לזו הנוכחית אך בזו הנוכחית, יש להם המון כוח להשיג את מה שהם רוצים, ביבי חלש וכל הטורפים עטים על הפגר. 

פורסם
לפני 8 דקות, GTאי כתב:

הנרטיב של "הלכה המדינה" שהשמאל יצר

(אני שואל, מי או מה זה השמאל?)

נראה שיהדות התורה הציבו תנאי, או חוק גיוס או פסקת התגברות.

יהיה שמח :)

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 43 דקות, יובל .מ. כתב:

סבבה שיהיה להם אסון?

זה האמ-אמא של הנקודה.

מה שאתה רושם פה אומר שאם תהיה ממשלת שמאל (טוב אין שמאל קח מרכז) שתריץ הסכם מדיני, הם יוכלו לסרב כי אתה "מחרבן על מה שחשוב להם".

חבל על הזמן שלך, אתה מתווכח עם שמאל שהוא מעבר לקיצוני.

מענין מה תהיה התגובה של כל הנאורים פה שצבא היבשה יסרב להחלטת ממשלה על פינוי עתידי של ישובים \ מתיישבים כי דעתם הפוליטית שונה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...