Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, yb כתב:

תרבות אנושית שזולגת לארץ ולא מעט בגלל תקציבים שפשוט נסחטים מאיתנו כמו לדוגמא הדבר הבזיוני הזה:

https://www.ynet.co.il/economy/article/rkvz11kmcn

היועץ הכלכלי איתי שפרן מסביר שמדובר בתופעה ארצית: "יש הרבה ישובים צמודי דופן, שגבולותיהם היסטוריים ונקבעו ללא כוונת מתכנן, המודרים מהכנסות ומצד שני, לא יהיה להם נדל"ן מניב. כך למשל, בת ים, ישובי המשולש וגם טירת כרמל. המודל הקיים לא שוויוני. ההשקעה לתושב ביישובים רבים אינה מגולמת בהכנסות הרשות ולכן הן תמיד בחסר". יש להבין שגם אם ההצעה תאושר, לא מדובר בהעברה אוטומטית. העניין כרוך בהמלצה של ועדת חקירה שבה יהיו חברים נציגי משרדי ממשלה. 

ושוב התרבות האנושית הקלוקלת בארץ, ניפוח כותרת נגד החרדים ואז כבר אין צורך לדון לגופו של עניין.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

בשביל זה יש "מענקי איזון", ממשלמי המיסים בכל הארץ.

וועדה ממשלתית..... אתה יכול להבין את האובייקטיביות שלה. גם מה יקרה ביול שךיברמן יהחה שר הפנים או האוצר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, לב טוב כתב:

היועץ הכלכלי איתי שפרן מסביר שמדובר בתופעה ארצית: "יש הרבה ישובים צמודי דופן, שגבולותיהם היסטוריים ונקבעו ללא כוונת מתכנן, המודרים מהכנסות ומצד שני, לא יהיה להם נדל"ן מניב. כך למשל, בת ים, ישובי המשולש וגם טירת כרמל. המודל הקיים לא שוויוני. ההשקעה לתושב ביישובים רבים אינה מגולמת בהכנסות הרשות ולכן הן תמיד בחסר". יש להבין שגם אם ההצעה תאושר, לא מדובר בהעברה אוטומטית. העניין כרוך בהמלצה של ועדת חקירה שבה יהיו חברים נציגי משרדי ממשלה. 

ושוב התרבות האנושית הקלוקלת בארץ, ניפוח כותרת נגד החרדים ואז כבר אין צורך לדון לגופו של עניין.

את זה פותרים על ידי איחוד רשויות והזזת גבולות. זה הכל.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, sperial כתב:

בשביל זה יש "מענקי איזון", ממשלמי המיסים בכל הארץ.

ולמה זה צריך להגיע מתקציב המדינה? 

אני גר בבית שמש ועובד בירושלים וכמוני הרבה מתושבי העיר. בבית שמש אין אזורי תעסוקה גדולים, ומכל הסביבה מגיעים לעבוד במטרופולין הגדול, ככה זה עובד. 

אז למה אני בעבודה שלי אמור לייצר כסף רק לעיריית ירושלים? 

למה אני אמור לממן פיתוח תשתיות בירושלים ובסוף יום להגיע הביתה לעיר עם תשתיות ברמה של מדינת עולם שלישי? (קצת הקצנתי... אבל הרעיון ברור) 

במידה ויש עיר שמרוויחה המון כסף מתושבי הפרברים שלה, הגיוני וצודק שאחוז קטן של כספי הארנונה העיסקית יועברו לרשויות מהם באים העובדים.

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

את זה פותרים על ידי איחוד רשויות והזזת גבולות. זה הכל.

אתה רוצה לאחד את בית שמש וירושלים? לא נשמע לי הגיוני... 

(זה יכול להיות רעיון לא רע, נסיעה מבית שמש לירושלים במחיר נסיעה עירונית😉)

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

לא אבל את בית שמש עם מבוא חורון או הר טוב למה לא?

https://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3560708,00.html

מאבק ישן ומתמשך, ועדיין נכון להיום רוב תושבי בית שמש מייצרים ארנונה לרשויות אחרות. 

אז במקום לקחת מהר טוב 50% מההכנסות, יקחו לירושלים אחוז מסויים מהדלתה, שזה פרומיל ביחס לתקציב השמן שלה.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

רעיון ישן שניסה לקדם בזמנו משה אבוטבול. העניין הוא שהר טוב שייכת למטה יהודה והיא לא תוותר על הברז הזה כ"כ מהר.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

לפני 7 דקות, לב טוב כתב:

עדיין נכון להיום רוב תושבי בית שמש מייצרים ארנונה לרשויות אחרות. 

זה בערך כמו להגיד שבעל עסק צריך להשתתף איתי ברווחים כי אני הלקוח מייצר לו הכנסה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

לא צריכי לקחת לאף אחד אלא לאחד את בית שמש עם הר טוב.

חשבתי שאתה רוצה להעביר את בית שמש לרש"פ, עם חילופי שטחים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Supertigre כתב:

זה בערך כמו להגיד שבעל עסק צריך להשתתף איתי ברווחים כי אני הלקוח מייצר לו הכנסה. 

זה כמו להגיד שירושלים היא עסק ולא רשות עירונית 

אין לי מינוי, אז קראתי רק את הכותרת. 

https://www.themarker.com/news/politics/2023-05-16/ty-article/.premium/00000188-2063-d18b-a79d-24fb2b950000 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001448657 

"לצערי, הדיון על קרן הארנונה התחבר לדיון במהפכה המשפטית, ברפורמה המשפטית, והדיון הכלכלי קצת הוסט הצידה. במדינת ישראל מאז 1985 מתפתח פער עצום בין הארנונה למגורים, שהיא נמוכה וגירעונית, לבין הארנונה לעסקים, שהיא מאוד רווחית. כל עירייה בודקת את ההכנסות שלה ולפי זה מתכננת ומייצרת בנייה. הדיון הזה תמיד מוכרע לרעת המגורים. עכשיו שנינו את זה, ואלה שאומרים שההשפעה של הקרן תהיה קטנה, אני חושב שהם לא מבינים על מה הם מדברים. אבל צריך לומר לכל אלה שחוששים שאנחנו פוגעים בתל אביב או בערים הליברליות, שתל אביב בסך-הכול, בתרחיש הכי גרוע, תמשיך להגדיל את הפער מיתר המדינה, רק יותר לאט".

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 19 דקות, לב טוב כתב:

אז למה אני בעבודה שלי אמור לייצר כסף רק לעיריית ירושלים? 

אם כבר אתה מדבר על ארנונה.

אני גר ברחובות ומשלם ארנונה מקסימלית ברחובות.

יש יש שכונות שלמות (כמעט חצי מהעיר) שגם משלמות תעריף יותר נמוך וגם רוב האוכלוסיה שם מקבלת עד 90% הנחה מהארנונה.

אז למה אני בעבודה שלי אמור לייצר כסף לאותם תושבי רחובות שמקבלים 90% הנחה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

יש יש שכונות שלמות (כמעט חצי מהעיר) שגם משלמות תעריף יותר נמוך

מפתיע! 

אבל הי, כל עיר מחולקת לפי אזורים, כך אני בבית שמש משלם ארנונה גבוהה יותר מאשר 'אזור א' שמשלם פחות. ונחש מה? 'אזור א' הוא רק באזורים החילוניים של העיר...

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 4 דקות, לב טוב כתב:

כל עיר מחולקת לפי אזורים,

אין לי בעיה עקרונית עם אזורים. אני גר בשכונה חדשה עם תשתיות חדשות.

עם ה90% הנחה יש לי בעיה גדולה מאוד.

זה כסף שחסר בקופת העיריה ומגיע מהכיס שלי.

----

יאללה בר הסלטים פתוח, רוצו לבופה ותתחילו להעמיס.

image.thumb.png.93b8c819837f842c23c3cb4d74e8c910.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...