Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 42 דקות, יובל .מ. כתב:

הם יוכלו לסרב כי אתה "מחרבן על מה שחשוב להם".

הם כבר עשו את זה, נזכיר.

אני הייתי בסדיר בהתנתקות. שלחו אנשים מהיחידה שלי למשימות אבטחה במעגל שקר כלשהו שם, בעיקר קצינים ונגדים צעירים. הדתיים סרבו בדרכים לא דרכים. המפקד הישיר שלי, דתי לייט, לא כזה שרוצה לכפות מדינת הלכה על כולם אלא בעיקר שונא ערבים, התחמק. במקביל לזה היו יחידות לוחמות שממש הודיעו על סרוב גורף לפנות. את גולני, כך פורסם, לא שלחו לקחת חלק מתוך חשש למרד המוני. בשנים שאחרי, היו יחידות סדירות שסרבו לקחת חלק בפינוי התנחלויות ביהודה ושומרון. אה ואחיו ואביו של ביבי עודדו סרבנות.

אישית אני אכן מחרבן על מה שחשוב להם. למרות שאם נהייה כנים - מחרבן זה לא מושג טוב. אני לא ישן בלילות מרוב פחד ממה שחשוב להם. והאמת שבגלל שאני כן מאמין בזה שהצבא הלוחם הופך לצבא פריפריה (ממליץ בפעם המאה לקרוא את יגיל לוי, ואת "מצבא העם לצבא הפריפריות" הנהדר), אני גם מרחם על ילדים שגדלים בישובים פריפריאלים, נשלחים להיות בשר תותחים ומגנים חיים על מתנחלים, ולא בטוח שבכלל מבינים עד כמה דופקים אותם. ואני מאחל להם ולהוריהם להתחיל לשאול לא "למה הבן שלי לא טייס?" (הליכוד אשמים. הפערים הם מן הסתם במערכת החינוך וכל המסביב, הרבה לפני הצבא). אלא "למה הבן שלי צריך להגן על משיחיים, שבמקביל משקרים שהם שכפץ אנושי שמגן על ישראל?". 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

למרות שאני לא מזלזל בהשפעה של ה-SA התמה לפיה גרמניה נשבתה בידי מיעוט קיצוני לא מתיישב עם המספרים. זה תואם את הנרטיב הלא מבוסס שהווארמאכט פעל במקביל ובנפרד ממכונת ההשמדה של ה-SS. כאילו שתי גרמניות פעלו בנפרד. במינימום, בין 10% ל-15% מהגרמנים היו חברי המפלגה הנאצית.

אחוזי ההצבעה מ-1930 ואילך היו מעל 80%.

התנגדות בתוך גרמניה לשלטון הנאצים הייתה אפסית. גרמניה לא נכבשה ע״י הנאצים, העם הגרמני אימץ את הנאצים והנאציזם בחדווה, בייחוד האריסטוקרטיה והאליטה הצבאית/מדינית. בלעדי התמיכה הזו, ה-SA לבדו לא היה מספיק לתפוס את המדינה.

החיסול של פיקוד ה-SA היה נחוץ, כי הוא בוודאי שהיה חזק מהמשטרה, אבל לא מהצבא.

בכל מקרה, כפי שניכר מהדיון, הכוחות שפעלו בגרמניה לא דומים לכוחות שפועלים בישראל. ישראל לא נמצאת במצב של כאוס, אין כאן מיליציות חמושות שנלחמות זו בזו, אין כאן קריסה כלכלית טוטאלית, האליטה איננה תומכת בקיצונים וכו׳.

אם כך, אנחנו לא חלוקים מהותית. יש ויכוחים בין היסטוריונים ״מה היה אילו...״ לו רוהמר לא היה נענה להזמנה של היטלר אלא מנסה פוטש בעצמו אז.
ולגבי התנגדות -- הסוציאלדמוקראטים והקומוניסטים התנגדו, אבל הרבה מהאוכלוסיה ראתה בקומוניסטים (שבאופן מוצהר רצו דיקטטורה קומוניסטית מרקסיסטית נוסח בריה״מ) גורם  מסוכן מיידית, והנאצים היו משהו לא מוכר -- והם דיברו הרבה על משילות ויוקר המחיה...
הרבה מהגב שהנאצים קיבלו בשלבי האמצע היה מאנשי העסקים הבכירים, שחשבו שיוכלו לשלוט ב״נאצים הבורים והנאיבים״, ואח״כ הסתבר לא בדיוק הצליחו לרכוב על הנמר. 
לגבי הכוחות שפועלים...
קריסה כלכלית תבוא בקלות, ברגע שההיטק ייעלם. והוא מתחיל להיעלם. אני רואה את הסימנים כבר, בקטנה, אבל זה כדור שלג.
גם השקעות אחרות לא תבאנה בקלות לארץ מוחרמת. דרום אפריקה שרדה את הזמן שהיא שרדה תחת האפרטהייד (לא, אין אצלנו, אבל זה הכיוון) רק כי היו להם המון משאבי טבע מכל הסוגים. לנו יש רק גז טבעי. החקלאות הרווחית לייצוא היא רק לענפים של פירות וירקות אזוטרים שנסמכים על המדע הישראלי, כמו אפרסמון. אנחנו כבר מזמן לא מתחרים במרוקו או ספרד בפרי הדר.
נתח משמעותי מהחרדים לא יכולים להפוך למגזר יצרני תוך פחות מ-20 שנה -- דבר שדורש גם מע׳ חינוך מינימלית (אחוז החרדים בישיבות חסר תקדים בכל ההיסטוריה של העם היהודי) והמשפחות שלהם נסמכות על המדינה לחלוטין. השחיתות שתתחיל להיות נפוצה מאד תוריד מוטיבציה לעבוד לכולם, והרבה ממי שיכולים יהגרו. יש חצי מליון ישראלים עם אזרחות אירופית, ולפחות 100,000 עם אזרחות אמריקאית.
לגבי כאוס, הוא מתחיל, ומיליציות חמושות זה עניין קרוב. המשטרה לא מסוגלת לאכוף משילות בערים הערביות כבר היום, וגם לא על מפגינים לא חמושים.
כמות הרציחות במגזר היהודי עלתה ב-50% בחצי השנה הראשונה מול התקופה המקבילה שנה שעברה. גניבות רכב ב-200% בארץ כולה.
יתחילו מיליציות לא רק פוליטיות, אלא משמרי שכונות חמושות במקום משטרה שלא נותנת מענה לפשיעה.

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

הם כבר עשו את זה, נזכיר.

אני הייתי בסדיר בהתנתקות. שלחו אנשים מהיחידה שלי למשימות אבטחה במעגל שקר כלשהו שם, בעיקר קצינים ונגדים צעירים. הדתיים סרבו בדרכים לא דרכים. המפקד הישיר שלי, דתי לייט, לא כזה שרוצה לכפות מדינת הלכה על כולם אלא בעיקר שונא ערבים, התחמק. במקביל לזה היו יחידות לוחמות שממש הודיעו על סרוב גורף לפנות. את גולני, כך פורסם, לא שלחו לקחת חלק מתוך חשש למרד המוני. בשנים שאחרי, היו יחידות סדירות שסרבו לקחת חלק בפינוי התנחלויות ביהודה ושומרון. אה ואחיו ואביו של ביבי עודדו סרבנות.

אישית אני אכן מחרבן על מה שחשוב להם. למרות שאם נהייה כנים - מחרבן זה לא מושג טוב. אני לא ישן בלילות מרוב פחד ממה שחשוב להם. והאמת שבגלל שאני כן מאמין בזה שהצבא הלוחם הופך לצבא פריפריה (ממליץ בפעם המאה לקרוא את יגיל לוי, ואת "מצבא העם לצבא הפריפריות" הנהדר), אני גם מרחם על ילדים שגדלים בישובים פריפריאלים, נשלחים להיות בשר תותחים ומגנים חיים על מתנחלים, ולא בטוח שבכלל מבינים עד כמה דופקים אותם. ואני מאחל להם ולהוריהם להתחיל לשאול לא "למה הבן שלי לא טייס?" (הליכוד אשמים. הפערים הם מן הסתם במערכת החינוך וכל המסביב, הרבה לפני הצבא). אלא "למה הבן שלי צריך להגן על משיחיים, שבמקביל משקרים שהם שכפץ אנושי שמגן על ישראל?". 

סירוב לפינוי שקול מבחינתי לשוטר שיסרב לפנות מפגינים. אסור שזה יקרה, אבל למיטב זכרוני הם נשפטו.

לא ראיתי אותם מסרבים להשתתף בלבנון השנייה, צוק איתן ועופרת יצוקה כנקמה על ההתנתקות.

פורסם
לפני 9 דקות, PinkDolphin כתב:

קריסה כלכלית תבוא בקלות, ברגע שההיטק ייעלם. והוא מתחיל להיעלם. אני רואה את הסימנים כבר, בקטנה, אבל זה כדור שלג.

זה ייקח זמן, אבל אנחנו כבר בדרך למיתון מלווה בעליית מחירים. אבל אני סבור ש-It's the economy stupid הוא עיקרון חזק מאוד, וממשלה שבזמנה המצב הכלכלי לא טוב, נופלת.

אבל בהנחה שנמשיך בקו לינארי, אני מסכים עם הניתוח.

אבל.

מה שקרה בגרמניה, ובכל העולם, זו קריסה פתאומית שלא הייתה לפניה או אחריה משהו דומה בסדר הגודל. לא היה מה לאכול. כשאין מה לאכול, אין עקרונות, אין מוסר ואין הומניות.

לפני 12 דקות, PinkDolphin כתב:

לגבי כאוס, הוא מתחיל, ומיליציות חמושות זה עניין קרוב. המשטרה לא מסוגלת לאכוף משילות בערים הערביות כבר היום, וגם לא על מפגינים לא חמושים.

אבל אנחנו עוד רחוקים משם. כרגע אין שומדבר שמאיים על היכולות של המדינה להפעיל כוח. זה שיש קושי להפעיל אותו על הפשיעה הערבית, זה סיפור אחר. 

אתה מניח שהקו יימשך. אני חושב ששני דברים יעצרו אותו:

1. נפילה מוקדמת של הממשלה על הוועדה למינוי שופטים, בשל מרד של ההסתדרות, המעסיקים והשירות הציבורי. במקרה קיצון גם פסילת החוק ע״י בג״צ והעברת ההכרעה לצבא/שב״כ, למי מצייתים.

2. נפילה של הממשלה בשל מצב כלכלי חרבנא.

לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

סירוב לפינוי שקול מבחינתי לשוטר שיסרב לפנות מפגינים. אסור שזה יקרה, אבל למיטב זכרוני הם נשפטו.

לא ממש.

צה״ל, כצבא העם, מאוד מכיל בעיות משמעת. הוא לא צבא מקצועי באתוס שלו.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

1. נפילה מוקדמת של הממשלה על הוועדה למינוי שופטים, בשל מרד של ההסתדרות, המעסיקים והשירות הציבורי. במקרה קיצון גם פסילת החוק ע״י בג״צ והעברת ההכרעה לצבא/שב״כ, למי מצייתים.

ההזייה הכי גדולה זה שאני מת שההסתדרות יימח שמה תשבות.

ביבי קוסם בקטעים שהוא מייצר פה.

• מצחיק 2
פורסם
לפני 49 דקות, GTאי כתב:

ראית את חוק יסוד לימוד התורה? ראית את התגובות של אותם אלו שאתה טוען שהם תומכים בהם (הם או חברי מפלגתם, זה היינו הך)?

אלו שהגיבו, הם אותם אלו שחתומים על הסכם קואליציוני שכולל את החוק הזה.

ורוב התגובות היו על עיתוי ההצעה ולא על המהות שלה.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

מנגנון ההנחה בארנונה מתעדף בצורה מוחלטת משפחות חרדיות (הכנסה חייבת במס נמוכה+מספר נפשות גבוה בבית).

אין מה ללכת מסביב לזה. 

בנוסף, אף יישוב ביו״ש לא יתרום אגורה לקרן (כתוב בחוק), בתואנה שהחוק הבינלאומי איננו מאפשר זאת, כי זה היה נחשב סיפוח.
אבל רשימת ״הציונות הדתית״ על שלושת חלקיה תומכת בסיפוח מלא במצע שלה... סתירה, לא?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

לא ראיתי אותם מסרבים להשתתף בלבנון השנייה, צוק איתן ועופרת יצוקה כנקמה על ההתנתקות.

למה שיעשו את זה? הם סרבו במה שהפריע להם. אבל העניין כאן הוא יותר עקרוני: הימין משכתב עכשיו גם את העבר וגם את ההווה בתלונות על סרבנות. וזה מגיע משני כיוונים. האחד הוא הכחשה שסרבנות ימנית בכלל היתה קיימת. השני הוא תלונות על סרבנות מצד חרדים, שזה בכלל הדבר הכי מזויף ומתנשא ביקום.

מעבר לזה, אני כמובן גם בספק שמי שביקש להפסיק להתדנב למילואים עכשיו לא יגיע אם במקרה של מלחמה אמיתית. אבל אני מציע לך ולאחרים, בעיקר מי ששולח את הילדים שלו עכשיו לשרת בקרבי, להבין מה היא מהותו של צהל היום. ותקרא, אם יש לך טוויטר, עדויות של לוחמים שמאלנים, ששירתו, כמוך אני מניח, ביו"ש, ותקרא מה הם אומרים.

שוב, אני חושב שהמחאה מפספסת קצת כשהשיח נלקח לכיוון של "דיקטטורה". הבעיה היא יותר פשוטה. אין למחנה שלי עניין לשרת את המשיחיים יותר במלחמת הדת שלהם. 

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, הצילינדר השישה עשר כתב:

צריך להעביר הרבה מהמשקל והמיסים לרמה המוניציפאלית. השלטון המרכזי צריך לטפל בדברים ברמה הלאומית ולא ב״איזון תקציבי״ לעיריות שמתנהלות לא נכון.

לדעתי לא צריך להעביר כספים מהארנונה העסקית, צריך להעביר חלק מהמיסים שכרגע משולמים מהמשכורת לשלטון המקומי. השלטון המקומי מספק הרבה מאוד שירותים לתושב, מס הכנסה יודע היכן כל עובד גר, שיעבירו חלק מהמיסים לאותו יישוב.

יש המון אנשים שמתניידים כל בוקר לאזור המרכז כדי לעבוד שם, ושום איחוד יישובים לא יעזור לעירייה שלהם לקבל כסף מתל אביב בה הם עובדים.

גם חינוך צריך לעבור לרמה המוניציפאלית ושהתושבים יחליטו איזה חינוך יקבלו ילדיהם.

זה דומה לשיטה השוויצרית (כפי שהיתה כשחייתי שם, מבין שלא השתנה בהרבה מאז):
-- כל המיסים של תושב או עסק הולכים לרשות המקומית (נקראת שם ״קהילה״ -- כל כפר קטן הוא קהילה)

-- רק מה שהקהילות שנמצאות בקנטון מסויים מחליטות שמוצדק להוציא ברמה הקנטונלית הולך לתקציב הקנטון. אין מיסים שמשולמים ישירות אליו.

-- רק מה שהקנטונים מסכימים עליו שהממשלה הפדרלית צריכה הולך לתקציב הפדרלי

-- המיסים היחידים שהממשלה הפדרלית גובה ישירות הם מס על דלק שהולך לתחזוקת רשת הכבישים הבין-עירוניים, ומס שהולך למימון הצבא בלבד.

מה שבולט:
אין דבר כזה כסף שהממשלה גובה, ואז מחליטה מה לעשות איתו. כל הוצאה מתוכננת מראש (+ רזרבה למקרי חירום)
בעל המאה הוא בעל הדעה. יש מעט שחיתות, והמערכת יעילה. תושבי הכפר מחליטים במשאל עם אם לשפץ את ביה״ס המקומי ומתי. נכון, זה דורש קהל בוחרים עם השכלה בסיסית, והבנה שאין יש מאין.

לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

לגבי החבר שהבן שלו עתודאי, הבן שלו קיבל מתנה מהצבא ומהמדינה, עכשיו הוא "שוקל אם להתגייס" ? אין יותר כפוי טובה מזה.

במדינה מתוקנת היו שולחים לו את החשבון על התואר בדואר אם אכן לא יתגייס.

למיטב ידיעתי, אין שום מתנה -- הצבא לא משלם את שכר הלימוד לעתודאים. כך היה בזמני, כך לבן של חבר שסיים לפני כמה חודשים (הנדסת אוירונאוטיקה).
העיסקה היא:
-- הצבא נותן דחיה של תחילת השירות לזמן שדרוש לסיים את התואר. העתודאי עושה טירונות  בקיץ (פעם היה גם קורס מ״כים, נדמה לי שעל זה ויתרו)
-- העתודאי צריך לשמור על ציונים טובים
-- חתימה למספר שנים, תלוי במקצוע
--  ובתמורה, שירות כקצין במקצוע בסדיר+קבע
בכל נקודה לפני תחילת השירות העתודאי יכול להתיר חוזה, ואז יגוייס כרגיל לשירות חובה כחייל.
(זה בניגוד לתוכניות בהן התואר נעשה במסגרת צבאית במדים, כמו ״תלפיות״) 

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

ההזייה הכי גדולה זה שאני מת שההסתדרות יימח שמה תשבות.

כן.

אם כי יש שיפור גדול מאוד בהתנהלות ההסתדרות בשנים האחרונות. צריך לזכור שיש גם יתרונות תפעוליים ומשקיים לעבודה מאורגנת. כמו עם החרדים, אי אפשר לנהל את זה בזבנג וגמרנו. זה תהליך.

פורסם
לפני 39 דקות, יובל .מ. כתב:

כלומר אתה עושה בדיוק את מה שהם עושים, שופט סירוב בהתאם לערכים שלך. אז למה להם אסור ולך מותר? 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 20 דקות, RK כתב:

כלומר אתה עושה בדיוק את מה שהם עושים, שופט סירוב בהתאם לערכים שלך. אז למה להם אסור ולך מותר? 

אהה?

איפה ראית שאני שופט סירוב בהתאם לערכים? כל מי שמסרב שיקבל בראש.

הכוונה שלי הייתה שלפי מה שאני זוכר (וגם הרצתי קצת חיפושים בגוגל), זה שמי שסירב נענש על זה. 

מי שמסרב היום שייענש גם.

פורסם

בגדול, ברמת השטח, ידעו להזיז מפה ולשם מי שלא רצה להשתתף בהתנתקות. הצבא, בטח עם המילואים, לא מחפש ללכת ראש בראש עם החיילים.

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

ראית את חוק יסוד לימוד התורה? ראית את התגובות של אותם אלו שאתה טוען שהם תומכים בהם (הם או חברי מפלגתם, זה היינו הך)?

הנרטיב של "הלכה המדינה" שהשמאל יצר הוא מעולה בשביל להוציא 200,000 איש לרחוב. 

כן, ראיתי. זו הצ״ח זהה לאחת שהחרדים הגישו בינואר, שזהה לשתי הצעות בכנסת הקודמת, שזהות להצעה שהוגשה במקור בכנסת ה-20 ב-2018, פ/5189/20.
אני עוקב אחריה מאז שראיתי אותה בהסכמים הקואליציונים בדצמבר.
באותם הסכמים, הליכוד התחייב שהקואליציה תעביר את החוק עד להעברת חוק התקציב. ביבי כבר בהפרה, לפחות שני ח״כים חרדים ששמעתי איימו בנושא (שיפסיקו להצביע עם הקואליציה), ופירסמו ראיונות על זה ב״יתד נאמן״.
כל ההכחשות של שרי הליכוד זה רעש.
אם זה לא יעבור, לדעתי יהדות התורה תפיל על זה את הקואליציה -- היא כבר אמרה את זה. את האתנן הענקי הרי כבר קיבלו בתקציב המדינה.
הם חייבים את זה לרבנםי שלהם, וכיד לשמור על כושר ההרתעה שלהם, אם ההבטחה לא תקויים. הם הרי מחכים לזה כבר הרבה שנים.

ואגב, לא מדובר רק בפטור מגיוס. חוקים נוספים בקנה מקנים לכל מי שלמד 3 שנים במוסד תורני (ללא קשר אם סיים או קיבל הסמכה) מעמד של מי שיש לו תואר ראשון לתעסוקה בשירות הציבורי, ולעסוק במקצועות כמו ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת וכו׳ אחרי קורס של חודשיים.
יש גם חוק שקובע מיכסה של 20% (או 25%, לא זוכר) של חרדים בדירקטוריונים בחברות ממשלתיות -- גבוה מהאחוז שלהם באוכלוסיה, ועוד דברים הזויים כאלה.

• מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, PinkDolphin כתב:

כן, ראיתי. זו הצ״ח זהה לאחת שהחרדים הגישו בינואר, שזהה לשתי הצעות בכנסת הקודמת, שזהות להצעה שהוגשה במקור בכנסת ה-20 ב-2018, פ/5189/20.

תחושת בטן שלי שמדובר בעיקר במס שפתיים לבוחרים שלהם, שביום פקודה יוכלו לנופף "ניסינו הכל, תצביעו לנו שוב ובכנסת הבאה נטפל בזה..." 

חוקים נוספים בקנה מקנים לכל מי שלמד 3 שנים במוסד תורני (ללא קשר אם סיים או קיבל הסמכה) מעמד של מי שיש לו תואר ראשון לתעסוקה בשירות הציבורי, ולעסוק במקצועות כמו ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת וכו׳ אחרי קורס של חודשיים.

לא יודע אם אחרי קורס של חודשיים, נשמע לי קצת מופרך. לכל היותר קורס בפרק זמן סביר ללימוד המקצוע הנ"ל. אגב, במכללות החרדיות הסילבוס והמבחנים נקבעים ע"י מה"ט, אז אין צורך לקשקש על לימודי חודשיים ורופאים, זה פשוט לא נכון. 

לימודים במוסד תורני ל3 שנים, בהתאם לזמן הלימוד לתואר ראשון, יכולה להיות חלופה "סבירה" בהתחשב בכך שתואר ראשון הוא תואר כללי בלבד, ובהתחשב ברצון (אם זה כנה) לשילוב החרדים בשוק התעסוקה. 

יש גם חוק שקובע מיכסה של 20% (או 25%, לא זוכר) של חרדים בדירקטוריונים בחברות ממשלתיות -- גבוה מהאחוז שלהם באוכלוסיה, ועוד דברים הזויים כאלה.

לא מכיר את המספרים, אם המספר הזה נכון ברור שזה פשע. אבל לדעתי יש מקום להעדפה מתקנת גם לחרדים, (אפי' כהוראת שעה למס' שנים, יעודד בהחלט אנשים להשתלב בשוק)

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...