Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

עם ה90% הנחה יש לי בעיה גדולה מאוד.

זה כסף שחסר בקופת העיריה ומגיע מהכיס שלי.

זו באמת בעיה, אך אחוזי ההנחה קבועים בחוק. 

אני רוצה להאמין שכשכתבת שרוב השכונה מקבלת 90% הנחה, כתבת את זה מידיעה אמיתית ולא מתוך התלהמות. אז אם יש לך גישה לנתונים, אתה אמור גם לדעת למה כל אחד קיבל את ההנחה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

יאללה בר הסלטים פתוח, רוצו לבופה ותתחילו להעמיס.

image.thumb.png.93b8c819837f842c23c3cb4d74e8c910.png

אין יותר אנטי יהדות מאנשי המפלגות החרדיות.

לפני 9 דקות, לב טוב כתב:

זו באמת בעיה, אך אחוזי ההנחה קבועים בחוק. 

אני רוצה להאמין שכשכתבת שרוב השכונה מקבלת 90% הנחה, כתבת את זה מידיעה אמיתית ולא מתוך התלהמות. אז אם יש לך גישה לנתונים, אתה אמור גם לדעת למה כל אחד קיבל את ההנחה הזאת.

מנגנון ההנחה בארנונה מתעדף בצורה מוחלטת משפחות חרדיות (הכנסה חייבת במס נמוכה+מספר נפשות גבוה בבית).

אין מה ללכת מסביב לזה. 

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, לב טוב כתב:

ולמה זה צריך להגיע מתקציב המדינה? 

אני גר בבית שמש ועובד בירושלים וכמוני הרבה מתושבי העיר. בבית שמש אין אזורי תעסוקה גדולים, ומכל הסביבה מגיעים לעבוד במטרופולין הגדול, ככה זה עובד. 

אז למה אני בעבודה שלי אמור לייצר כסף רק לעיריית ירושלים? 

למה זה צריך לבוא מכיס של תושבים אחרים? 
קודם כל לגבי ירושלים, בוא, מדובר בעירייה הכי עניה בארץ.
עכשיו לגבי הטענה שלך, יש משהו לגיטימי בזה שפרבר שגרים בו אנשים שעובדים במטרופולין יקבל כסף מאותו מטרופולין, אבל זה לא המצב נכון?
הרי אותן ערים חרדיות מחזיקות אצלם אוכלוסיה גדולה מאוד שלא עובדת, או עובדת בחצי משרה, או עובדת באותה עיר בחלטורה או רק בן זוג אחד עובד.
כמה מאותם משקי בית חרדים בבית שמש עובדים מחוץ לבית שמש במטרופולין במשרה מלאה? שני ההורים?

אני מוכן למערכת איזונים כזו, אבל שתהיה מבוססת קודם כל על מבחן גביית ארנונה, וארנונה שגובים אחרי 90% הנחה זו לא גביית ארנונה.
אם עירייה לא גובה את הארנונה שלה למה שנשלים לה חוסרים?
הדבר השני שצריך להיות זה מבחן הכנסה, כמה משקי בית עובדים בממוצע במשרה מלאה, אם לא מדובר ברוב משמעותי למה שנעביר להם כסף ממרכזי התעסוקה של ערים אחרות? הרי הם לא עובדים.
אז הנה קיבלת חיזוק לטיעונים שלך, אבל יש תנאים חבר. אתה לא יכול להגיד "אבל אני עובד בירושלים".
אתה לא מעניין כאינדיבידואל. מעניין מה קורה בעיר שלך.
באופן יותר כללי - אתה לא מעניין כאינדיבידואל. מעניין מה קורה בקהילה שלך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

אני מוכן למערכת איזונים כזו, אבל שתהיה מבוססת קודם כל על מבחן גביית ארנונה, וארנונה שגובים אחרי 90% הנחה זו לא גביית ארנונה.
אם עירייה לא גובה את הארנונה שלה למה שנשלים לה חוסרים?
הדבר השני שצריך להיות זה מבחן הכנסה, כמה משקי בית עובדים בממוצע במשרה מלאה, אם לא מדובר ברוב משמעותי למה שנעביר להם כסף ממרכזי התעסוקה של ערים אחרות? הרי הם לא עובדים.

נראה לי לראשונה בהיסטוריה אני מסכים איתך מילה במילה למה שכתבת. 

לא טענתי ולא חשבתי לרגע לקום ולקפוץ תעבירו X כסף מי-ם לבית שמש כי ככה בא לי. 

נראה לי הגיוני שקרן הארנונה קום תקום, וברור שזה צריך להיות תחת חוקים וכללים ברורים ונוקשים מהסיבות שמנית.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

מסכים.

מצד שני אם יש מרכזי תעסוקה שהמדינה הביאה אותם לאותה עיר, למה רק העיר צריכה להנות מזה?

למשל נמלי הים, בתי זיקוק, חברת חשמל, משרדי ממשלה וכו'

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 23 דקות, פינדר כתב:

יאללה בר הסלטים פתוח

אם זה הסלטים, מה יהיה בעיקריות?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, לב טוב כתב:

נראה לי הגיוני שקרן הארנונה קום תקום, וברור שזה צריך להיות תחת חוקים וכללים ברורים ונוקשים מהסיבות שמנית.

בוא לא נהיה תמימים. הכסף לא יחולק על בסיס קריטריונים וגם אם כן הם יהיו קריטריונים שתואמים לגחמות של השרים וגם אם לא הם יהיו קריטריונים "גמישים".
רוצה רמז? תלושי המזון מחולקים לפי קריטריונים...

לפני 10 דקות, yuvalganim כתב:

מסכים.

מצד שני אם יש מרכזי תעסוקה שהמדינה הביאה אותם לאותה עיר, למה רק העיר צריכה להנות מזה?

למשל נמלי הים, בתי זיקוק, חברת חשמל, משרדי ממשלה וכו'

עזוב עיר מה עם מועצה? מועצת רמות נגב נהנתה במשך שנים ממיליוני שקלים ששילמו לה בסיסים צבאיים. עיריות אחרות כמו ירוחם ודימונה נשארו עניות. בסוף עשו שם איזון מסויים.
לדעתי זה לא צריך להיות הוויכוח. הוויכוח צריך להיות למה צריך כל כך הרבה עיריות ומועצות בישראל? למה אין פה חלוקה למחוזות? למה הרשויות המקומיות כל כך חלשות?
הרי אם אשקלון ואשדוד היו תחת רשות אחת שתיהן היו נהנות מהנמל.
אז למה? ג'ובים.

לגבי המקומות שהזכרת, אני בטוח שחיפה הייתה שמחה להעביר את בתי הזיקוק לבית שמש.
חדרה הייתה שמחה להעביר את תחנת הכוח שלה לבני ברק.
לא ממש מציאות... 

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 25 דקות, לב טוב כתב:

אתה אמור גם לדעת למה כל אחד קיבל את ההנחה הזאת.

כאמור:

לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

מנגנון ההנחה בארנונה מתעדף בצורה מוחלטת משפחות חרדיות (הכנסה חייבת במס נמוכה+מספר נפשות גבוה בבית).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

יאללה בר הסלטים פתוח, רוצו לבופה ותתחילו להעמיס.

image.thumb.png.93b8c819837f842c23c3cb4d74e8c910.png

השאלה מה זה "תקופה ארוכה".

אם זה כמו תקופה של שירות צבאי אז תענוג, אני אשמח שהבן שלי לא יצטרך לסכן את החיים שלו בצבא ויקבל את אותן זכויות של חיילים משוחררים.

במקום מדים ירוקים ומגפיים יקבל חליפה יפה וכובע של קאובוי, יקרא ספרים בבית כנסת בבני ברק מטר מהבית ואחרי 3 שנים יקבל מענק ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה. פצצה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני יכול להבין הגדרות מטרופוליטנים לחלוקה של ארנונה תעשייתית.

אבל עדיין לא הבנתי למה פאב בתל אביב צריך לשלם ארנונה לטובא-זנגריה. 

• אהבתי 1
פורסם

צריך להעביר הרבה מהמשקל והמיסים לרמה המוניציפאלית. השלטון המרכזי צריך לטפל בדברים ברמה הלאומית ולא ב״איזון תקציבי״ לעיריות שמתנהלות לא נכון.

לדעתי לא צריך להעביר כספים מהארנונה העסקית, צריך להעביר חלק מהמיסים שכרגע משולמים מהמשכורת לשלטון המקומי. השלטון המקומי מספק הרבה מאוד שירותים לתושב, מס הכנסה יודע היכן כל עובד גר, שיעבירו חלק מהמיסים לאותו יישוב.

יש המון אנשים שמתניידים כל בוקר לאזור המרכז כדי לעבוד שם, ושום איחוד יישובים לא יעזור לעירייה שלהם לקבל כסף מתל אביב בה הם עובדים.

גם חינוך צריך לעבור לרמה המוניציפאלית ושהתושבים יחליטו איזה חינוך יקבלו ילדיהם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 49 דקות, לב טוב כתב:

זה כמו להגיד שירושלים היא עסק ולא רשות עירונית 

עצם העבודה שרשות אכן צריכה למצוא לעצמה עוד מקורות הכנסה כי הארנונה למגורים לא מכסה כלום, אז כן, היא גם עסק. מה שמפספסים שוב ושוב בנושא זה שאם אני גר באזור בו הארנונה לעסקים גבוהה מאוד, זה אומר שאני גם משלם על הכל יותר, על המסעדה, מזון, בילויים... אז מי ממן את הארנונה הזו? בסוף התהליך, הכסף הזה מסייע לעיר כמו תל אביב, לדוגמה, להיות מה שהיא ולהפוך למוקד שמושך תושבים, עסקים וכו'. תפגע בהכנסות תפגע גם במשיכה של העיר. 

אבל, ולפני הכל, כל זה הרי מתחיל בכלל מזה שיש אנשים שבחרו אורך חיים שדן אותם לעוני ומחייב את המדינה להוציא המון כסף מהכיס כדי לאפשר לאותם אנשים להתקיים, אורך החיים שלהם לא מעודד עסקים להגיע כי אין את מי להעסיק והנה לך הביצה והתרנגולת. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

השאלה מה זה "תקופה ארוכה".

אם זה כמו תקופה של שירות צבאי אז תענוג, אני אשמח שהבן שלי לא יצטרך לסכן את החיים שלו בצבא ויקבל את אותן זכויות של חיילים משוחררים.

במקום מדים ירוקים ומגפיים יקבל חליפה יפה וכובע של קאובוי, יקרא ספרים בבית כנסת בבני ברק מטר מהבית ואחרי 3 שנים יקבל מענק ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה. פצצה.

מחזור אוגוסט מתגייס בקרוב.
אני במקום ההורים אומר לילדים לא ללכת לבקום.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

מחזור אוגוסט מתגייס בקרוב.
אני במקום ההורים אומר לילדים לא ללכת לבקום.

אתה יודע שזה לא עובד ככה. אנשים טובים ממלאים את חלקם לא משנה כמה הממשלה משתינה עליהם בקשת. על זה גם הממשלה הנוכחית סומכת.

• תוכן חדש...